lilos lilos 5 Ιουλίου 2014 #1 Share 5 Ιουλίου 2014 καλημερα φίλοι μου θέλω να ρωτήσω για μπουκάλα C02 μπορείτε να μου πείτε τη άλλο χρειάζεται ?? το ενυδρείο μου είναι 250 λίτρα και τώρα το ξεκινάω φυτεμένο !!!έχω διαβάσει πάνω κάτω άλλα δεν βγάζω άκρη !!τα μανόμετρα απο τη βλεπω ειναι υποχρεωτικά και που μπορώ να βρω οικονομικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 6 Ιουλίου 2014 #2 Share 6 Ιουλίου 2014 Καλη αρχη φιλε μου στα διοξειδια. Χρειαζεσαι μπουκαλα με διοξειδιο( φθηνη και ατελειωτη λυση απο πυροσβεστικα ειδη με την επισημανση οτι ειναι για ενυδρειο), μανομετρα (φθηνη λυση μονο ιντερνετ), διαχυτηρα (για να περναει στο νερο το διοξειδιο), μετρητη φυσαλιδων (για να μετρας στο περιπου ποσο υλικο θα χορηγειται στο νερο) και αν το πας πολυ ειδικευμενα ph controler και ηλεκτροβανα. Αυτα τα ολιγα. Καλο ψαξιμο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilos lilos 7 Ιουλίου 2014 Author #3 Share 7 Ιουλίου 2014 ευχαριστω φίλε μου για την απάντηση σου θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο αν το διοξείδιο πέφτει μέσα στο sub στο τελευταίο διάζωμα που είναι η αντλια υπαρχη προβλημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουλίου 2014 #4 Share 7 Ιουλίου 2014 ευχαριστω φίλε μου για την απάντηση σου θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο αν το διοξείδιο πέφτει μέσα στο sub στο τελευταίο διάζωμα που είναι η αντλια υπαρχη προβλημα??Φιλε μου δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο. Παντως τα περισσοτερα, αν οχι ολα τα φυτεμενα που εχω δει, το ριχνουν αμεσα ζτο νερο του κυριως ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2014 #5 Share 7 Ιουλίου 2014 Φυτεμένο και sump ίσως δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός μιας και όλες αυτές οι αναταράξεις που θα περνάει το νερό θα δημιουργούν αρκετές απώλειες. Από την άλλη βέβαια είναι μικρό το κακό και αν κρίνεται αναγκαίο το sump ή υπάρχει ηδη δεν το βγάζεις αλλά αυξάνεις την παροχή co2 στο ενυδρείο σου. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν δεν θα έβαζα τον διαχυτήρα στο sump αλλά στο main για να έχω όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες . Από εξοπλισμό εκτος από αυτά που σου ανέφερε ο Παρασκευάς χρειάζεσαι ακόμη έναν μικρορυθμιστή πίεσης και μια αντεπίστροφη βαλβίδα. Επίσης για διαχυτήρα καλό θα είναι να επιλέξεις γυάλινο και όχι πλαστικό ή σκάλα διάχυσης. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουλίου 2014 #6 Share 7 Ιουλίου 2014 Φυτεμένο και sump ίσως δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός μιας και όλες αυτές οι αναταράξεις που θα περνάει το νερό θα δημιουργούν αρκετές απώλειες. Από την άλλη βέβαια είναι μικρό το κακό και αν κρίνεται αναγκαίο το sump ή υπάρχει ηδη δεν το βγάζεις αλλά αυξάνεις την παροχή co2 στο ενυδρείο σου. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν δεν θα έβαζα τον διαχυτήρα στο sump αλλά στο main για να έχω όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες . Από εξοπλισμό εκτος από αυτά που σου ανέφερε ο Παρασκευάς χρειάζεσαι ακόμη έναν μικρορυθμιστή πίεσης και μια αντεπίστροφη βαλβίδα. Επίσης για διαχυτήρα καλό θα είναι να επιλέξεις γυάλινο και όχι πλαστικό ή σκάλα διάχυσης. Συμφωνω αππλυτα με τον φιλο. Μικρορυθμιστη πιεσης θα εχει ενσωματομενο το μανομετρο μαλλον και η αντεπιστροφη βαλβιδα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 7 Ιουλίου 2014 #7 Share 7 Ιουλίου 2014 Καλό θα είναι να μην έχει ενσωματομένο γιατί ο μικρορυθμιστής είναι αυτός που συνήθως υποφέρει και σε αναγκάζει να αλλάζεις και μανόμετρα αν είναι φιξ. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Ιουλίου 2014 #8 Share 7 Ιουλίου 2014 Φυτεμένο και sump ίσως δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός μιας και όλες αυτές οι αναταράξεις που θα περνάει το νερό θα δημιουργούν αρκετές απώλειες. Από την άλλη βέβαια είναι μικρό το κακό και αν κρίνεται αναγκαίο το sump ή υπάρχει ηδη δεν το βγάζεις αλλά αυξάνεις την παροχή co2 στο ενυδρείο σου. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν δεν θα έβαζα τον διαχυτήρα στο sump αλλά στο main για να έχω όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες . Από εξοπλισμό εκτος από αυτά που σου ανέφερε ο Παρασκευάς χρειάζεσαι ακόμη έναν μικρορυθμιστή πίεσης και μια αντεπίστροφη βαλβίδα. Επίσης για διαχυτήρα καλό θα είναι να επιλέξεις γυάλινο και όχι πλαστικό ή σκάλα διάχυσης. Μια χαρά παει και ετσι, ισα ισα περισότερο οξυγόνο. Αν δεν θέλεις να μην χανεις ποσότητες , εκει οπου θα βάλεις το co2 θα το κλεισεις με ταινια απο επάνω ή καποιο ναυλον το sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 7 Ιουλίου 2014 #9 Share 7 Ιουλίου 2014 Μια χαρά παει και ετσι, ισα ισα περισότερο οξυγόνο. Αν δεν θέλεις να μην χανεις ποσότητες , εκει οπου θα βάλεις το co2 θα το κλεισεις με ταινια απο επάνω ή καποιο ναυλον το sump. Τι εννοεις περισσοτερο οξυγονο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 7 Ιουλίου 2014 #10 Share 7 Ιουλίου 2014 Οσο περισσοτερο οξυγονο στο νερο , τοσο περισσοτερο co2 μπορουμε να δωσουμε... Ας πουμε οτι με μια ελαφρια αναταραξη μπορουμε να φτασουμε το co2 στα 30-40 ppm ,με περισσοτερη οξυγωνοση , οπως ειναι το sump μπορουμε να πιασουμε 70-80 ppm χωρις κανενα πρόβλημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 8 Ιουλίου 2014 #11 Share 8 Ιουλίου 2014 Το περισσοτερο οξυγονο δεν αναιρει το διοξειδιο; Δλδ εννοω οτι με την ιδια παροχη διοξειδιου μια εντονη αναταραξη θα "αφησει" λιγοτερο διοξειδιο στο νεροαπ' οτι μια ηπια; Δεν ειχα ποτε sump βεβαια αλλα αναρωτιεμαι αν εχει νοημα να το ριχνεις εκει αφου θα χρειαστεις περισσοτερο λογω μεγαλυτερης οξυγονωσης για να επιτυχεις το ιδιο απτελεσμα (co2 στο νερο); :/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος