Jump to content

Fugia Coral

Recommended Posts

Τι ξερουμε για αυτα τα δισκοειδη αλλα πανεμορφα κοραλλια...

Χρονος ζωης-συνθηκες στο ενυδρειο-φυσικοι εχθροι τους...

Εχω ενα μοβ με καφε και ασπρα σημαδια, σημερα το ειδα και τρομαξα, συνηθος ειναι ενα σκληρο κοραλι με εχμηρα αγκαθια πανω του, αλλα σημερα μοιαζει με καλαουστρεα ή τραχυφιλια... Εχει φουσκωσει επικυνδηνα!! Συνηθως φουσκομαι με το λιγο ηλιακο φως που πεφτη ατο ενυδρειο το πρωι, αλλα σημερα καμια σχεση!! Σε λιγο λογικα θα ξεφουσκωση...

Και φυσικα ΦΩΤΟΟΟΣ!!! :D

Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα

Και μια στα "κανονικα" του...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Παρακαληστε να μοιραστητε μαζι μας φωτογραφιες απ τα δικα σας ζωντανα καθως και εμπειριες που ειχατε μαζι του....

Ευχαριστω :)

Sent from the crossroad of starway to heaven and highway to hell....

Μια πρώτη ματιά εδώ και από εκεί και πέρα προσωπικές εμπειρίες από τον καθένα που το είχε/έχει

Fungiaconcinna.jpg

Ακριδα και η δικια μου οταν κανα βραδακι ριξω μεσα reef plus γινετε τουμπανο αλλα την αλλη μερα ολα καλαpost-58762-0-80149600-1404485546_thumb.jpg

...και αυτό δεν είναι τίποτα. Μερικές φορές γίνεται σαν χωριάτικο ψωμί και φουσκώνει υπερβολικά.... λες και τώρα θα κάνει μπαμ!!!

Εγω που είχα παλια δεν μου πήγε και τοσο καλα. ίσως επειδη την είχα σε λιγο σκοτεινό σημειο... :(

Αιολε το εχω δει το προφιλ, αλλα ειπα να μοιραστουμε και κατι παραπανω, στο μελλον θα βαλω και για αλλα κοραλλακια γιατι καλα τα προφιλ, αλλα οι φωτος και εμπειριες του καθενος ειναι αλλο πραγμα....

Παρι εμενα γινεται ετσι λιγο πριν ανοιξουν τα φωτα... Λες και ξερει τι ωρα ειναι, αλλα σημερα παραφουσκωσε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας!

Αιολε το εχω δει το προφιλ, αλλα ειπα να μοιραστουμε και κατι παραπανω, στο μελλον θα βαλω και για αλλα κοραλλακια γιατι καλα τα προφιλ, αλλα οι φωτος και εμπειριες του καθενος ειναι αλλο πραγμα....

Παρι εμενα γινεται ετσι λιγο πριν ανοιξουν τα φωτα... Λες και ξερει τι ωρα ειναι, αλλα σημερα παραφουσκωσε και ειπα να το μοιραστω μαζι σας!

ξερει Αγγελε και ξερει καλα και σωστα.

Και πολυ καλα έκανες! :)

ρελή διάφορα στο μέγεθος μεσα σε λίγες ώρες αν κατάλαβα καλα. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτα τα κοραλακια αλλα αυτη η διαφορα μεγέθους σε σύντομα (σχετικα) διαστήματα που εχουν καποια lps παντα μου τραβούσε τη προσοχή. Ειναι κατι το σχετικα ανεξήγητο ακομα στο μυαλό μου και πολυ θα ηθελα να εχω καποια απάντηση οπως για αλλα κοραλια. Που θα παει, σε λίγα χρονια θα εχει βρεθεί καποια πλήρες εξήγηση για αυτο το μυστήριο γεγονός :)

Πανέμορφα ζωντανά που δυστυχώς βλέπουμε με το σταγονόμετρο.

Μαριε πατησα καποια στιγμη στο youtube να δω κανα βιντεο με καμια φουγκια, υπαρχουν τρελοι χρωματησμοι, ειδα καποια που οταν πεινανε να βγαζουν μικρους πολυποδες που καληπταν ολο το κοραλλι...

Επισης θελω μολις βρω λιγο χρονο να ψαξω τον τροπο αναπαραγωγης, γιατι ειδα κατι που μου εκανε μεγαλη εντυπωση και εχει ζουμι και τροφη για σκεψη....

Για αναπαραγωγή

Αποτι είδα από τις δικές μου

Έχουν βγάλει στο κάτω μέρος τους

νέο κεφαλάκι

θα βγάλω μι φώτο το μεσημέρι να δείτε

Ναι Παυλο βγαζουν κεφαλια σιγα σιγα και πεφτουν απ το μητρικο κοραλλι καποια στιγμη, απλα ειδα ενα βιντεο που μετα απο ενα ατυχημα εβγαλε 6-7 κεφαλια, αλλα αυτο εγινε σε βαθος 3 χρονων περιπου...

Εδώ βλέπετε το ίδιο κοράλλι με αυτό του προφίλ που ανέβασα πιο πριν....
Το είχα για πολύ καιρό στο ενυδρείο και στις παρακάτω φώτο φαίνονται διάφορες φάσεις του...... υπήρχε και μια τέταρτη φώτο που ήταν ακόμη πιο φουσκωμένο αλλά δεν την βρίκα.

Untitled-1_zps03d65a88.jpg

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

που να έβλεπες και την τέταρτη....

χωρίς υπερβολή έτσι ήταν !!!

psomi_1.jpg

αφού νόμιζα ότι θα σκάσει !!!

• Like 1

Παιδια η δικια μου ειναι ετοιμη γιι το φουρνο

post-58762-0-60868100-1405167134_thumb.jpg

Βαλαμε μπολικη μαγια για να ανεβει

post-58762-0-24078800-1405167343_thumb.jpg

Ψηνετε........post-58762-0-59372400-1405167466_thumb.jpg

Και ετοιμο το καρβελακιpost-58762-0-86197300-1405167580_thumb.jpg

Η επόμενη φώτο !!!

bang.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...