submarine1981 4 Ιουλίου 2014 #1 Share 4 Ιουλίου 2014 Με αφορμή την αναπλήρωση που μόλις έβαλα στο ενυδρείο, σκεφτικά αν θα μπορούσαμε να βάλουμε κάτι μεσα στο νερό!! Δηλαδή να αυξήσουμε λίγο το ΚΗ, ή να συμπληρώσουμε λιγα ιχνοστοιχεία, ή κατι το οποιο καθως θα αναπληρώνει θα το ρίχνει και αυτο μέσα στο ενυδρείο μας. Βάζει κανεις κάτι μεσα στο νερό της αναπλήρωσης? έχετε σκεφτεί να βάλετε κάτι για βελτίωση? Θεωρητικά θα πρέπει να είναι σκέτο νεράκι όσμοσης. όμως αν είχε και λίγα ιχοστοιχεία......? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 4 Ιουλίου 2014 #2 Share 4 Ιουλίου 2014 Τα ιχνοστοιχεια και τα αμινοξεα αν δεν κανω λαθος θελουν ψυγειο μετα το ανοιγμα, εκτος εαν τα ιχνοστοιχεια υπαρχουν σε μορφη σκονης... Εγω οταν με το καλο βαλω την αναπληρωσει θα βαλω μεσα το κh μεχρι να βαλω την δοσομετρκη, συμφωνα ομως με τις οδηγιες της seachem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 4 Ιουλίου 2014 #3 Share 4 Ιουλίου 2014 σκετο νερακι βαζω ολα τα αλλα στην δοσομετρικη βαση του προγραμματος που εχω και τις απαιτησεις των κοραλιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Ιουλίου 2014 Author #4 Share 4 Ιουλίου 2014 θα το σκεφτω. και κανενα ζωοπλακτον ισως να μπορουσα να έβαζα. Βεβαια το σκετο νερακι οσμοσης ειναι το καλητερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 4 Ιουλίου 2014 #5 Share 4 Ιουλίου 2014 θα το σκεφτω. και κανενα ζωοπλακτον ισως να μπορουσα να έβαζα. Βεβαια το σκετο νερακι οσμοσης ειναι το καλητερο. Το ζωοπλαγκτον δεν θελει ψυγειο μετα το ανοιγμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 4 Ιουλίου 2014 #6 Share 4 Ιουλίου 2014 θα το σκεφτω. και κανενα ζωοπλακτον ισως να μπορουσα να έβαζα. Βεβαια το σκετο νερακι οσμοσης ειναι το καλητερο. επειδη δεν ειναι σταθερη η εξατμιση και δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο νερο θα ριχνει μαζι με αυτα που θα εχεις προσθεσει μπορει να προκαλεσει ανυσοροπια στο συστημα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 4 Ιουλίου 2014 Author #7 Share 4 Ιουλίου 2014 -soroni Ναι! Κρατάει περισσότερες μέρες. -Λυκε εχεις δίκιο φιλε μου. Αλωστε θα ηταν και γενικότερα γνωστο οτι " Βαλτε αναπληρωση, και ριξτε το "ταδε" προιόν γιατι κάνει καλο " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 4 Ιουλίου 2014 #8 Share 4 Ιουλίου 2014 επειδη δεν ειναι σταθερη η εξατμιση και δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο νερο θα ριχνει μαζι με αυτα που θα εχεις προσθεσει μπορει να προκαλεσει ανυσοροπια στο συστημα σου +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 4 Ιουλίου 2014 #9 Share 4 Ιουλίου 2014 Εγω που δεν εχω δοσομετρικες, αναπληρωνω κh ετσι, αλλα θελει πολυ καλο υπολογισμο, γιατι τωρα που ζεστανε, μου ριχνε πολυ πιο αραια νερο και χρειαστηκε να διπλασιασω σχεδον την ποσοτητσ σοδας που ριχνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος