Jump to content

Φυσικο Ξυλο

Recommended Posts

Ευχαριστω φιλε. Τα ξυλα που εχω βρει ειναι κλαδια με πολλες μικρες διακλαδωσεις που καταληγουν σε λεπτα κλαδακια. Δεν ξερω αν παιζει να αποφλοιωθουν ολοκληρα. Θα ξεκινησω την δουλεια απο τα πιο χοντρα σημεια και οσο λεπταινουν.....δεν ξερω αν εχει νοημα. Μαλλον θα σπασουν αν τα πιεσω.... ειναι ηδη ξερα.

Παρασκευα,δεν γνωριζω να σου πω κατι για το θεμα αυτο.......αλλα επειδη ξερω που εισαι........σε φανταζομαι να εχεις παρει σβαρνα τα ποταμια εκει γυρω και να ψαχνεις για ξυλα!!!! :D :D :D

Παρασκευα,δεν γνωριζω να σου πω κατι για το θεμα αυτο.......αλλα επειδη ξερω που εισαι........σε φανταζομαι να εχεις παρει σβαρνα τα ποταμια εκει γυρω και να ψαχνεις για ξυλα!!!!

:D :D :D

Καλημερα Γιωργαρε! Λες και με βλεπεις αδελφε! Ηδη μια μεγαλη βολτα εγινε και επονται και αλλες. Παντως απο ξυλα αλλο τιποτα. Δυο ωραια κομματια αμπελι απο την αυλη ετοιμαζονται!!!!!

Φωτογραφίες θέλουμε και από τα ξύλα και από τα ποτάμια.

Ειναι λιγο δυσκολο φιλε φωτο γιατι μπαινω μονο απο κιν. δεν υπαρχει υπολογιστης.... Ισως με την επιστροφη δειτε τοα κομματια του αμπελιου αλλα τα ποταμια μονο με την φαντασια σας.... παντως ειναι σκεψου οτι ειναι ξερα αυτη την εποχη και περπατας μεσα. Σε καλυπτουν τεραστια δεντρα,πλατανια,καρυδιες και αλλα συναφη, χωρις να σε βλεπει ηλιος. Πατας σε χωμα με πετρες που ειναι ο βυθος τους οταν εχουν νερο και οι ριζες και τα κλαδια ξερα και μη ειναι στο πλαι σου. Σκεψπυ οτι περπατας στο υψος των ριζων των δεντρων, κατω απο τη νοητη επιφανεια του νερου....

Που έχεις πάει ρε αδερφέ αν επιτρέπεται ??

btw το άλλο link που εννοούσα είναι αυτό που σου έδωσε ο Rik στο #14. . .

Που έχεις πάει ρε αδερφέ αν επιτρέπεται ??

btw το άλλο link που εννοούσα είναι αυτό που σου έδωσε ο Rik στο #14. . .

Φιλε ειμαι Λεσβο και εχει τετοια τοπια.

Ρε παιδια πρεπει να αποφλοιωθει τελειως το κλαδι; Να μεινει ασπρο δλδ;

Φαινεται καμια φωτο;

Το εγραψα γιατι προσπαθησα να ανεβασω μια φωτο απο κινητο. Εκ του αποτελεσματος φαινεται οτι απετυχα..... :(

Aφου εισαι στη Λεσβο πηγαινε στη Αγιασο για κανενα ομορφο ξυλο. Αλλιως αν βρεις κανενα απολιθωμενο ξυλο θα ειναι ετοιμο για μπλουμ :)

Στην Αγιασο λες ε; Εκανα ηδη μια βολτα απο εκει....απολιθωμενο ομως δυσκολα, ξερεις ποοοοσο μακρυα ειναι απο το μερος που μενω; Δεν αξιζει η βενζινη.... προς το παρον εχω δυο ομορφα αμπελια και τα αποφλοιωνω.... θα τα δοκιμασω και αν κατσουν οπως φανταζομαι δεν θα χρειαστω αλλο ξυλο....;)

Ξερω γιατι την εχω γυρισει ολη :) Μην ανχωνεσε, θελει υπομονη.....

• 3 weeks later...

Ανεβάζω κάποιες φωτό από το ενυδρείο με το ξύλο που ετοιμάστηκε στο χωριό. Είναι κλαδιά αμπελιού, αποξηραμένα και αποφλοιωμένα.

post-52615-0-40141900-1406196538_thumb.jpg

Ανέβασα και μια από την μαμίσια λάμπα που έχει το ενυδρείο στο φωτιστικό του.

Γνώμες καλοδεχούμενες.

Μ΄αρέσουν πολύ!

Άλλη χάρη το αμπέλι αλλά είναι πιο μπελαλίδικο στο καθάρισμα σε σχέση με τον πλάτανο που τον βρίσκεις εύκολα καθαρισμένο στα ποτάμια!

Έβαλα κ εγώ κάτι κλαδιά από αμπέλι στον ήλιο να ξεραίνονται..

Ναι ηταν λιγο μπελας στο καθαρισμα. Αλλα με υπομονη εγινε... Θα το ζεματισω και με καυτο νερο, μιας και δεν χωραει πουθενα για βρασιμο.

• 2 weeks later...

Ένα μικρό update με το φόντο (μαύρο χαρτόνι), διαφορετική διάταξη των κλαδιών και λίγο άμμο από αυτή που θα χρησιμοποιηθεί. Οποιαδήποτε γνώμη δεκτή.

post-52615-0-86322300-1407161939_thumb.jpg

post-52615-0-86728800-1407161961_thumb.jpg

Παρασκευα πολυ ομορφο ενυδρειο και πολυ καλα και επιλεγμενα ξυλα...εγω προσωπικα εδω και 4 μηνες εχω τοποθετησει στο ενυδρειο μου κλαδι (40cm) απο ελια με πολλες διακλαδωσεις τις οποιες δεν καταφερα να τις αποφλοιοσω πληρως,αλλα με βοηθησε το pleco μου γιαυτο...καλη συνεχεια και μεγια το ενυδρειο σου! :))

Ευχαριστώ πολύ...

Δεν είναι αποφλοιωμένα παντελώς, αλλά είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα...

Παρασκευα πολυ ομορφο ενυδρειο και πολυ καλα και επιλεγμενα ξυλα...εγω προσωπικα εδω και 4 μηνες εχω τοποθετησει στο ενυδρειο μου κλαδι (40cm) απο ελια με πολλες διακλαδωσεις τις οποιες δεν καταφερα να τις αποφλοιοσω πληρως,αλλα με βοηθησε το pleco μου γιαυτο...καλη συνεχεια και μεγια το ενυδρειο σου! :))

Σημαινει οτι δεν ειχε ξεραθει πληρως,και οτι ειχε υπολοιπο να αφησει στο αφησε μεσα.

Και η ελια απο οτι λενε δεν κανει για ενυδρεια

Πολύ όμορφο έγινε!!

Να ρωτήσω, κλαδιά από κυπαρίσσι μπαίνουν ή όχι?

Έχω βρει κάτι πανέμορφα κομμάτια, αλλά δεν ξέρω αν κάνουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...