No Man 25 Ιουνίου 2014 #1 Share 25 Ιουνίου 2014 Γεια σας παιδιά, Έχω ένα βραχάκι με διάφορα πάνω και μια μικρή (ακόμα) αποικία από Protopalythoa mutuki. Επειδή τα βλέπω να αυξάνονται ειπα να τα αφαιρέσω για να μην πειράξουν τα υπόλοιπα κοραλλακια. Διάβασα ότι είναι τοξικά οπότε θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος - ασφαλέστερος τρόπος να τα αφαιρέσω. Δοκίμασα με ένα τσιμπιδάκι να πιάσω την βάση ενός και τραβώντας το, άφησε μια λευκή μύξα στο νερό όποτε σταμάτησα. Ανεβάζω και μια φωτο για να δείτε. Βασικά θέλω να ρωτήσω: 1) Αν τα αφήσω θα έχει πρόβλημα το κοράλλι στα αριστερά; Γιατί αν δεν δημιουργησουν πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος για τέτοια αναστάτωση. 2) Αν αποφασίσω να τα αφαιρέσω τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 25 Ιουνίου 2014 #2 Share 25 Ιουνίου 2014 Το κοραλι θα εχει θεμα με ενα ξυραφι απο την βαση σιγα σιγα και εξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Ιουνίου 2014 #3 Share 25 Ιουνίου 2014 Πίσω από το κοράλλι όμως υπάρχει και μια ανεμώνη (δεν ξέρω πόσο κοντά του είναι), και περισσότερο κινδυνεύει το κοράλλι από την ανεμώνη απ ότι από τα mutuki Η καλύτερη λύση αφαιρεσης τους είναι με ξυράφι ή καλύτερα με νυστέρι και με λεπίδα όπως η τρίτη από την επάνω σειρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
No Man 25 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 25 Ιουνίου 2014 Οκ. Άρα πρέπει να βγουν. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα στο ενυδρείο ή πρέπει το βραχάκι να βγει έξω; Και για αυτά που ακούγονται για την τοξικότητα τους; Υπάρχει θέμα ή είναι από αυτούς τους μύθους που λέμε μετάξι μας χωρίς όμως να έχει παρατηρηθεί κάτι αξιόλογο που να το υποστηρίζει; Ας πούμε να βάλω μια νέα μπαμπατσικια δόση άνθρακα στο φίλτρο όσο κάνω αυτή την δουλειά; Βομβαρδισμός ερωτήσεων... Α. και η ανεμώνη μπορεί να φύγει. Όποιος την θέλει ας μου πει (χάρισμα)... Ευχαριστώ και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Ιουνίου 2014 #5 Share 26 Ιουνίου 2014 έχεις πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος