Jump to content

Recommended Posts

Δε θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα αυτη η ιστορία. Συγχαρητήρια για τη φροντίδα που έδειξες στο ψαράκι σου και για το αποτέλεσμα. Πραγματικά όλοι μας χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοια πράγματα.

• Like 2

• Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτά είναι καλά νέα!! Από κολύμπι και όρεξη πως πάει?

Από την πρώτη κιόλα μέρα θεραπείας τρώει με πολλή όρεξη και από την δεύτερη κολυμπάει κανονικά. Σε μία εβδομάδα θα την μετακομίσω μάλλον στην λιμνούλα, ίσως και στο ενυδρείο με τα μωρά.

Τυχερό ψαράκι! Όχι γιατί την γλίτωσε, αλλά γιατί τα έφερε έτσι η τύχη ώστε να βρεθεί στα δικά σου χέρια!

• Like 1

Σας ευχαριστώ!

Το ματακι της έχει γίνει καλά και κάνω κάθε μέρα αλλαγή νερού για να φύγει σιγά σιγά το αλάτι. Σκέφτομαι να μην την βάλω κατευθείαν στη λιμνούλα αλλά στο ενυδρείο με τα μωρα :-)

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Τί γίνετε στο ενυδρείο με τα μωρά? Τα νιτρικά τα έχεις φέρει σε λογαριασμό? Αν όχι βάλτην στη λιμνούλα .....

Χτες τους έκανα αλλαγή αλλά δεν μέτρησα. Με τις αλλαγές νερού τα είχα ρίξει. Εννοείται θα τσεκάρω πρώτα το νερό πριν την μεταφέρω. Αν τη βάλω στη λιμνούλα φοβάμαι μην αρχίσει πάλι το κυνηγητό ο φαγάνας και αν θα το αντέξει.

Κάνε μία μέτρηση στα νιτρικά και βάλτην για κανα μήνα με τα μωρά και από Σεπτέμβριο βάλτην στη λιμνούλα. Πόσο καιρό κρατάει πιά η περίοδος αναπαραγωγής...

Αντί να την βάλω στο ενυδρείο με τα μωρά, όπως σκεφτόμουν αρχικά, μάλλον θα τη βάλω κατευθείαν στη λιμνούλα. Έχει αρχίσει να φουσκώνει η κοιλίτσα της και μπορεί να έχει αυγά να γεννήσει και να χρειάζεται τη βοήθεια του αρσενικού για να τα βγάλει.

Συνεχίζω να της κάνω αλλαγές νερού κάθε μέρα για να φύγει σιγά σιγά το αλάτι.

Αύριο το πρωί θα βγάλω έξω την ψαρίνα γιατί έχει φουσκώσει κι άλλο η κοιλιά της. Δεν πηγαίνει το μυαλό μου στο κακό, για παράδειγμα ότι έχει φουσκώσει λόγω ασθένειας, αλλά θεωρώ πιο πιθανό να έχει αυγά, γιατί είναι ακόμα σε περίοδο ζευγαρώματος και δείχνει ότι έχει γίνει καλά, το μάτι της έχει θεραπευτεί, η συμπεριφορά της είναι φυσιολογική και η εμφάνισή της γενικά, με εξαίρεση το φούσκωμα.

Σημείωση: απλά θα έχω συνεχώς το νου μου και μέχρι να δώσω τον σκίρπο (έβαλα αγγελία για να τον χαρίσω) μην τυχόν σφηνώσει πάλι.

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

Αυτά είναι καλά νέα!! Άντε με το καλό να γεμίσεις δύο λίμνες... :thumbsu::thumbsu:

Αυτά είναι καλά νέα!! Άντε με το καλό να γεμίσεις δύο λίμνες... :thumbsu::thumbsu:

Τώρα αυτό είναι ευχή; :P

Γιατί δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι με αυτά που έχω! :D

Η χρυσοψαρο-μάνα σήμερα βρήκε έξω στη λιμνούλα με προσαρμογή. Και είναι μια χαρά, κολυμπάει, τρώει όπως και τα άλλα. :)

Το δοχείο της ακόμα δεν το ξεστήνω, αν και ελπίζω να μην το χρειαστώ. Αύριο θα βγάλω έξω άλλο ένα μωρό και μεθαύριο θα κάνω αλλαγή νερού και συντήρηση στο φίλτρο. Αν προλάβω αύριο θα πάω να βρω δοχείο, αλλιώς θα χρησιμοποιήσω τα 2 30λιτρα για την προετοιμασία του νερού.

Έχω βάλει αγγελία για να χαρίσω τον σκίρπο, αν δω ότι κανείς δεν μπορεί να τον πάρει θα τον κρατήσω και θα βγάλω έξω σε γλάστρα τον πάπυρο. Σιγά σιγά θα αλλάξω την αγγελία και θα αρχίσω να χαρίζω και χρυσόψαρα.

• Like 1

Με τόσα ψαράκια στη λίμνη δεν βλέπω να σου μένει άλλος γόνος!!

Όντως!

Αν και οι ρίζες των φυτών έχουν βγει έξω από τις γλάστρες, αφού έχουν τρύπες και είναι σαν moss να φανταστείς, οπότε εκεί θα μπορούσαν να κρυφτούν και να σωθούν αυγά και γόνοι. :)

Βγαίνω έξω για να ταίσω τα χρυσόψαρα στη λιμνούλα και δεν βλέπω τη μάνα. "Θα είναι κρυμμένη σε καμιά γωνιά" σκέφτομαι, γιατί μερικές φορές καθόταν μόνη της, ίσως επειδή γεννούσε αυγά ή ξεκουραζόταν από το κυνηγητό του μεγάλου.

Ψάχνω να τη βρω αλλά δεν τη βλέπω πουθενά. Αμέσως κοιτάζω στον σκίρπο, στο φυτό που είχε κολλήσει την πρώτη φορά, αλλά ούτε εκεί την βλέπω. Παίρνω έναν φακό, γιατί καμιά φορά η αντανάκλαση του φωτός εμποδίζει να δεις καλά στο νερό. Ψάχνω παντού και δεν τη βρίσκω. Κοιτάζω καλύτερα στον σκίρπο αλλά δεν φαίνεται. "Ανοίγω" με τα χέρια μου τα καλάμια και την βλέπω σφηνωμένη ανάποδα μέσα. Ανοίγω κι άλλο, αλλά αυτή είναι χωμένη μέσα πολύ βαθιά. Τόσο βαθιά, που πήρα μία τσιμπίδα και προσεκτικά την τράβηξα έξω. "Αυτή τη φορά βγάζω ένα πτώμα" σκέφτηκα με φρίκη.

Ήταν ζωντανή αλλά έδειχνε χάλια και δεν κουνιόταν. Την έβγαλα σε ένα δεκάλιτρο δοχείο με νερό από τη λιμνούλα, της έβαλα Melafix, της έδωσα βιταμινούλες κι έβαλα να λειτουργεί η αεραντλία. Αμέσως άρχισε να συνέρχεται, να προσπαθεί να κολυμπήσει αλλά ήταν ανάποδα. Μέσα στα επόμενα λεπτά βρήκε την ισορροπία της και τώρα κολυμπάει αλλά όχι εντελώς σταθερά. Σιγά σιγά θα γίνει εντελώς καλά.

Εννοείται πως δεν τη ξαναβγάζω στη λιμνούλα και δεν τη βάζω ξανά μαζί με τον μεγάλο, αυτός έχει μεγαλώσει κι άλλο από τότε που βγήκε στη λιμνούλα και είναι κυριολεκτικά τριπλάσιος σε μέγεθος από αυτήν.

Θα την βάλω στο 110λιτρο ενυδρείο και θα πάρω άλλα δύο fancy χρυσόψαρα, κατά προτίμηση red cap και οπωσδήποτε στο ίδιο μέγεθος με αυτήν.

Πριν ένα χρόνο, όταν ήμουν εντελώς αρχάρια, μου είχαν πει να μην πάρω fancy χρυσόψαρο μαζί με το common γιατί δεν κολυμπάει πολύ γρήγορα και δεν θα προλαβαίνει να τρώει. Εγώ δεν άκουσα κανέναν και πήρα την red cap γιατί μου άρεσε πάρα πολύ αυτό το είδος. Ευτυχώς δεν είχα προβλήματα με το τάισμα, παρόλο που έχει και μία ελαφριά αναπηρία στο ένα πτερύγιο της ουράς. Έγινε γρήγορη κολυμβήτρια για το είδος της, τσαχπίνα και τσαμπουκαλού.

Στο ζευγάρωμα όμως, ο αρσενικός ήταν πολύ πιο δυνατός από αυτήν και έτρεμε η καρδιά μου όταν έβλεπα πως τη ζόριζε για να γεννήσει. Τον έβλεπα να την σπρώχνει ενώ αυτή ήταν εξαντλημένη από το κυνηγητό. Και τώρα, τόσο βαθιά που είχε χωθεί μέσα στα καλάμια, δεν πιστεύω ότι το έκανε μόνη της, βάζω στοίχημα ότι την έσπρωχνε ο μεγάλος.

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

Ε όχι πάλι το καημένο...

Φαντάζομαι εκείνη την ώρα θα ήθελες να τον τηγανίσεις τον αρσενικό.. :ballistic:

Περαστικά της!

Ε όχι πάλι το καημένο...

Φαντάζομαι εκείνη την ώρα θα ήθελες να τον τηγανίσεις τον αρσενικό.. :ballistic:

Περαστικά της!

Το εμπεδωσαμε σε 3 φορες :D

Μηπως θα επρεπε να βγαλεις καποια πραγματα απο την λιμνη,για να μην συμβαιναι καθε τοσο το ιδιο πραγμα?

Και τον εαυτό μου ήθελα να τηγανίσω γιατί έκανα λάθος που την έβγαλα πάλι πίσω στη λιμνούλα.

Τον σκίρπο έβαλα αγγελία για να τον χαρίσω. Αν δεν μπορέσω να τον δώσω σκέφτηκα ακόμη και να τον πετάξω, αλλά είναι κρίμα το φυτάκι. Ίσως να φτιάξω μία γλαστρολίμνη στο πατρικό μου με τον σκίρπο και το συντριβανάκι, σαν διακοσμητικό.

Την ψαρίνα δεν τη βγάζω ξανά έξω, θα την βάλω στο ενυδρείο μαζί με τα δύο μικρά μωρά που μου έχουν μείνει. Μόλις τα βγάλω και αυτά έξω, θα της πάρω για παρέα άλλα δύο fancy, κατά προτίμηση red cap και οπωσδήποτε στο ίδιο μέγεθος.

Το εμπεδωσαμε σε 3 φορες :D

Μηπως θα επρεπε να βγαλεις καποια πραγματα απο την λιμνη,για να μην συμβαιναι καθε τοσο το ιδιο πραγμα?

:lolu: Χα.. χα..!!!

Συγνώμη αλλά πάτησα να κάνει αποστολή κ το άφησα.. πήγα να κάνω την καθιερωμένη αλαγή νερού

Μάλλον κόλλησε κ έστελνε συνέχεια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...