akis1982 21 Ιουνίου 2014 #1 Share 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους τους ενυδρειόφιλους!Εχω ένα 60 Lt με 3 χρυσόψαρα και θέλω να τα μεταφέρω στο μεγαλύτερο ''σπίτι'' τους στο 160λιτρο.Τι πρέπει να κάνω;; Πρέπει να ξεκινήσω το στρώσιμο πάλι απο την αρχη ή να μεταφέρω το νερό απο το 60λιτρο στο 160λιτρο και το υπόλοιπο το συμπληρώσω;; To εξωτερικό φίλτρο θα καλύπτει το 160λιτρο ή πρέπει να πάρω μεγαλύτερο;; Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΥ.Γ. Στο 60λιτρο έχω εξωτερικό φίλτρο το eheim 2211 classic 150 με βιολογικό τις sera Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουνίου 2014 #2 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι στρωσιμο αφου εχεις ηδη το φιλτρο σε λειτουργια! Το φιλτρο σου ειναι μεχρι για 150λ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 21 Ιουνίου 2014 #3 Share 21 Ιουνίου 2014 (edited) Καλησπερα φιλε.μου και μπραβκ που θα προσφερεις σε αυτα τα παρεξυγημενα ψαρια ενα καταλληλο χωρο. Μπορεις να μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο,να βαλεις τα ψαρια και μετα να το γεμισεις μεχρι πανω. Ενας αλλος τροπος που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις το παλιο νερο και να συμπληρωσεις το καινιυριο και μετα.να τα βαλεις αφου τους κανεις προσαρμογη. Μην ξεχασεις το βιολογικο υλικο του φιλτρου σου, το κρατας και το βαζεις να τρεχει με το καινιυριο ενυδρειο και ετσι δεν χρειαζεται να το στρωσεις απο την αρχη. Εγω αν ημουν στην θεση σου θα πηγαινα σε ενα ποιο μεγαλο φιλτρο η θα συμπληρωνα αλλο ενα φιλτρο μιας και αυτο δεν εχει μεγαλο καδο για βιολογικο υλικο και δεν γυρανει το ςνυδρειο ουτε δυο φορες. Έγινε επεξεργασία 21 Ιουνίου 2014 - antonium98 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι στρωσιμο αφου εχεις ηδη το φιλτρο σε λειτουργια! Το φιλτρο σου ειναι μεχρι για 150λ! Σ'ευχαριστώ για την άμεση βοηθειά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #5 Share 21 Ιουνίου 2014 Καλησπερα φιλε.μου και μπραβκ που θα προσφερεις σε αυτα τα παρεξυγημενα ψαρια ενα καταλληλο χωρο. Μπορεις να μεταφερεις το νερο σου στο καινουριο,να βαλεις τα ψαρια και μετα να το γεμισεις μεχρι πανω. Ενας αλλος τροπος που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις το παλιο νερο και να συμπληρωσεις το καινιυριο και μετα.να τα βαλεις αφου τους κανεις προσαρμογη. Μην ξεχασεις το βιολογικο υλικο του φιλτρου σου, το κρατας και το βαζεις να τρεχει με το καινιυριο ενυδρειο και ετσι δεν χρειαζεται να το στρωσεις απο την αρχη. Εγω αν ημουν στην θεση σου θα πηγαινα σε ενα ποιο μεγαλο φιλτρο η θα συμπληρωνα αλλο ενα φιλτρο μιας και αυτο δεν εχει μεγαλο καδο για βιολογικο υλικο και δεν γυρανει το ςνυδρειο ουτε δυο φορες. Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!!Aυτό θα κάνω!!Για άλλο μεγαλύτερο εξωτερικό θα αγοράσω τον άλλο μήνα.Έχω ένα εσωτερικό το Ηailea HL-BT 400 μπορώ να βάλω αυτό προσωρινά;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Ιουνίου 2014 #6 Share 21 Ιουνίου 2014 Βεβαίως και μπορείς. Το 2211 τι υλικά έχει μέσα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #7 Share 21 Ιουνίου 2014 Βεβαίως και μπορείς. Το 2211 τι υλικά έχει μέσα ; Στο κάτώ έχει ένα μπλέ σαν σφουγγάρι (σκληρό) στη μέση έχω βάλει βιολογικό και πάνω έχει σαν βαμβάκι λευκό (πολύ μαλακό) δέν ξέρω πως ονομάζονται ελπίζω να σε βοήθεισα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 21 Ιουνίου 2014 #8 Share 21 Ιουνίου 2014 (edited) Καλησπέρα Το φίλτρο που έχεις είναι μικρό για το 160λιτρο. Αυτά που γράφουν οι εταιρείες "κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι ΧΧΧ λίτρα", μην τους δίνεις πολύ σημασία Ο κάδος παίζει ρόλο και η κυκλοφορία Εγώ προσωπικά θα το έβαζα να δουλεύει μαζί με 2ο εξωτερικό φίλτρο και μετά από μερικούς μήνες - εφόσον είχε αναπτυχθεί επαρκής βιολογία στο 2ο φίλτρο - θα το έβγαζα Έγινε επεξεργασία 21 Ιουνίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 21 Ιουνίου 2014 #9 Share 21 Ιουνίου 2014 (edited) Στο κάτώ έχει ένα μπλέ σαν σφουγγάρι (σκληρό) στη μέση έχω βάλει βιολογικό και πάνω έχει σαν βαμβάκι λευκό (πολύ μαλακό) δέν ξέρω πως ονομάζονται ελπίζω να σε βοήθεισα Το πανω λέγεται filterwool (συνθετικό βαμβάκι) Έγινε επεξεργασία 21 Ιουνίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #10 Share 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα Το φίλτρο που έχεις είναι μικρό για το 160λιτρο. Αυτά που γράφουν οι εταιρείες "κατάλληλο για ενυδρείο μέχρι ΧΧΧ λίτρα", μην τους δίνεις πολύ σημασία Ο κάδος παίζει ρόλο και η κυκλοφορία Εγώ προσωπικά θα το έβαζα να δουλεύει μαζί με 2ο εξωτερικό φίλτρο και μετά από μερικούς μήνες - εφόσον είχε αναπτυχθεί επαρκής βιολογία - θα το έβγαζα Καλησπέρα!Δηλαδή δεν υπάρχει η βιολογία στο ενεργό εξωτερικό;; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.Τωρα μαθαίνω το χόμπι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουνίου 2014 #11 Share 21 Ιουνίου 2014 Εννοει στο μεγαλυτερο που σου προτεινει να παρεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #12 Share 21 Ιουνίου 2014 Εννοει στο μεγαλυτερο που σου προτεινει να παρεις! Οκ. Εγώ κατάλαβα λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 21 Ιουνίου 2014 #13 Share 21 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα!Δηλαδή δεν υπάρχει η βιολογία στο ενεργό εξωτερικό;; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου.Τωρα μαθαίνω το χόμπι Στο ενεργό εξωτερικό, φυσικά και υπάρχει βιολογία Το θέμα είναι να αναπτυχθεί στο νεο (2ο) φιλτρο, χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα ψάρια Είτε μεταφέρεις όλο το βιολογικό υλικό (και τα υγρά απ το σφουγγαρι) από το ένα φίλτρο (ενεργό) στο άλλο (νέο) είτε τα βάζεις να τρέχουν παράλληλα Εγώ προτιμώ τη 2η μέθοδο. Το νεο φιλτρο να τρέχει παράλληλα με το παλιο και στη συνέχεια το βγαζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #14 Share 21 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ σε όλους για την βοηθειά σας!!Απο δευτέρα που θα αρχίσω να το στήνω,(Σήμερα και αύριο δεν προλαβαίνω λόγο έλλειψεις χρόνου)θα ανεβάζω φώτογραφίες βήμα-βήμα να τις βλέπετε και να μου πείτε που έχω κάνει λάθος να το διορθώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 21 Ιουνίου 2014 #15 Share 21 Ιουνίου 2014 συμφωνω σε ολα με τον Puma... καλη μεταφορα, και αρχισε το ψαξιμο για μεγαλυτερο φιλτρο.. ακομα και το 2213 να ειχες παλι μικρο θα ηταν για 160 λιτρα με χρυσοψαρα, ποσο μαλλον το 2211 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #16 Share 21 Ιουνίου 2014 συμφωνω σε ολα με τον Puma... καλη μεταφορα, και αρχισε το ψαξιμο για μεγαλυτερο φιλτρο.. ακομα και το 2213 να ειχες παλι μικρο θα ηταν για 160 λιτρα με χρυσοψαρα, ποσο μαλλον το 2211 Οπως είπα και ποιό πάνω,δεν έχω την δυνατότιτα να πάρω μεγαλύτερο εξωτερικό,απο τον άλλο μήνα θα μπορέσω. Προσωρινά θα το δουλέψω και με το εσωτερικό.Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Ιουνίου 2014 #17 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάνε μια μέτρηση που και που για να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα του συστήματός σου. Το εσωτερικό γέμισέ το με βιολογικό υλικό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #18 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν θα έχεις πρόβλημα. Κάνε μια μέτρηση που και που για να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα του συστήματός σου. Το εσωτερικό γέμισέ το με βιολογικό υλικό. Οκ!Σ'ευχαριστώ drap.Απο Δευτέρα που θα αρχίσω να το στήνω θα σας κρατάω ενήμερους για να γίνει σωστά η δουλειά.Μια ερώτηση τελευταία,Θα χρειαστεί να βάλω και βακτήρια;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Ιουνίου 2014 #19 Share 21 Ιουνίου 2014 Μπορείς να το κάνεις για να ενισχύσεις λίγο τη βιολογία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 21 Ιουνίου 2014 Author #20 Share 21 Ιουνίου 2014 Μπορείς να το κάνεις για να ενισχύσεις λίγο τη βιολογία. Οκ Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Ιουνίου 2014 #21 Share 21 Ιουνίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 24 Ιουνίου 2014 Author #22 Share 24 Ιουνίου 2014 Kαλημέρα σας!!Εχθές το πρωί πήγα να αγοράσω ένα μεγαλύτερο ''Σπίτι'' για τα χρυσοψαράκια μου.Είχα σκοπό να πάρω ένα 160λιτρο και τελικά πήρα ένα 200λιτρο.Όλο το βράδυ το έστηνα και το τελείωσα μόλις τώρα (Αν δεν το έφτιαχνα θα έσκαγα ) Σήμερα (Οτι ώρα ξυπνήσω ) θα πάω να αγοράσω αφίσα για την πλάτη και μερικά φυτά ακόμα γιατί είναι άδειο.Ανεβάζω μερικές φώτο να μου πείτε την γνώμη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 24 Ιουνίου 2014 #23 Share 24 Ιουνίου 2014 Διαστασεις φιλε μου? Ωραιο ενυδρειακι, να το διακοσμησεις και καταλληλα και πιστευω θα ειναι πανεμορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 24 Ιουνίου 2014 #24 Share 24 Ιουνίου 2014 Μια χαρά ! Γέμισε το μέχρι επάνω. Περιμένουμε την τελική εικόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 24 Ιουνίου 2014 Author #25 Share 24 Ιουνίου 2014 Διαστασεις φιλε μου? Ωραιο ενυδρειακι, να το διακοσμησεις και καταλληλα και πιστευω θα ειναι πανεμορφο! Καλημέρα φίλε μου!!Οι διαστάσεις είναι 100*40*50 . Σ'ευχαριστώ πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος