Jump to content

Ca Grotech-Απορία

Recommended Posts

Πήρα να δοκιμάσω (για οικονομία περισσότερο) το calsium pro instant της Grotech. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το reef advance calsium της Seachem. Υπολόγισα τη δοσολογία για το νέο Ca σύμφωνα με την κατανάλωση του Advance. Τελικά θέλει διπλάσια δοσολογία και δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικό αν υπολογίσουμε οτι τώρα θα θέλω και περισσότερο μαγνήσιο αφού της seachem περιέχει και μαγνήσιο. Αλλά οκ θα δείξει.

Μετά τη διάλυση ακόμα και σε διπλάσια ποσότητα νερού από το προηγούμενο (σημειώνω οτι θα ρυθμίσω την περισταλτική να ρίχνει το διπλάσιο) αφήνει στο τελός ενα ίζημα τόσο, οση η ποσότητα ασβεστίου που έριξα και ενώ άφριζε τρελά ...δεν ανέβηκε η θερμοκρασία του δμτος όπως συνηθίζεται λόγω εξώθερμης αντίδρασης. Αν ανακινήσω το δ/μα μοίαζει σαν τον ασβέστη που φτιάχνουμε για να ασπρίσουμε στα χωριά τις αυλές...και πάλι μετά κάθεται... Της seachem δεν είχε καθόλου ίζημα.

Πώς να το χρησιμοποιήσω τώρα στην περισταλτική;

Να αδειάσω το υπερκείμενο στο δοχείο της περισταλτικής και να πετάξω το ίζημα; να το αφήσω όπως έχει; να το διαλύσω περισσότερο; να βάλω αεραντλία να το ανακινεί συνεχώς ή να το πετάξω γενικότερα και να γυρίσω στην πεπατιμένη...

Χρησιμοποίησα 200γρ σε 1 λίτρο νερό όσμωσης και σε θερμοκρασία δωματίου.

Εχει καποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο ασβέστιο? Και αύριο ξεμένω και απο της seachem...πρεπει να δράσω άμεσα.

Σαν να κούρασα με το κατεβατό....σορυ

Πήρα να δοκιμάσω (για οικονομία περισσότερο) το calsium pro instant της Grotech. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το reef advance calsium της Seachem. Υπολόγισα τη δοσολογία για το νέο Ca σύμφωνα με την κατανάλωση του Advance. Τελικά θέλει διπλάσια δοσολογία και δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικό αν υπολογίσουμε οτι τώρα θα θέλω και περισσότερο μαγνήσιο αφού της seachem περιέχει και μαγνήσιο. Αλλά οκ θα δείξει.

Μετά τη διάλυση ακόμα και σε διπλάσια ποσότητα νερού από το προηγούμενο (σημειώνω οτι θα ρυθμίσω την περισταλτική να ρίχνει το διπλάσιο) αφήνει στο τελός ενα ίζημα τόσο, οση η ποσότητα ασβεστίου που έριξα και ενώ άφριζε τρελά ...δεν ανέβηκε η θερμοκρασία του δμτος όπως συνηθίζεται λόγω εξώθερμης αντίδρασης. Αν ανακινήσω το δ/μα μοίαζει σαν τον ασβέστη που φτιάχνουμε για να ασπρίσουμε στα χωριά τις αυλές...και πάλι μετά κάθεται... Της seachem δεν είχε καθόλου ίζημα.

Πώς να το χρησιμοποιήσω τώρα στην περισταλτική;

Να αδειάσω το υπερκείμενο στο δοχείο της περισταλτικής και να πετάξω το ίζημα; να το αφήσω όπως έχει; να το διαλύσω περισσότερο; να βάλω αεραντλία να το ανακινεί συνεχώς ή να το πετάξω γενικότερα και να γυρίσω στην πεπατιμένη...

Χρησιμοποίησα 200γρ σε 1 λίτρο νερό όσμωσης και σε θερμοκρασία δωματίου.

Εχει καποιος εμπειρία με το συγκεκριμένο ασβέστιο? Και αύριο ξεμένω και απο της seachem...πρεπει να δράσω άμεσα.

Σαν να κούρασα με το κατεβατό....σορυ

Θα σε συμβούλεβα να αδιάσεις σε ένα μπετόνακι το καθαρό υγρό που έχεις φτιάξει

χωρίς το ίζημα και να το βάλεις στην περισταλτικη σου.Απο εκεί και πέρα θέλει

για λίγες ημέρες καθημερινή μέτρηση από εσένα μέχρι να βρεις την νέα ποσότητα.

Πολλά σκευάσματα δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με κάποια αλλά.

Προσωπικά αν έχω βρει κάποιο σκευάσματα που μου δουλεύει δύσκολα πάω σε κάποιο

άλλο με το οποίο ρίσκο....

αυτό έκανα τελικά και βλέπουμε...καθημερινά μετρήσεις και θα δείξει...

Συμφωνώ για την σταθερότητα στα σκευάσματα...αλλά λόγω διαθεσιμότητας άλλαξα το ΚΗ και αποφάσισα να αλλάξω και τα υπόλοιπα προς Grotech, φοβούμενος τη διαθεσιμότητα και του Ca. Ηταν και μεγαλύτερες οι συσκευασίες και σκέφτηκα οτι συμφέρει..αλλά τελικά δεν το νομίζω...

Θα δοκιμάσω αυτή τη συσκευασία τώρα και θα δω για το μέλλον. ϊσως ξαναγυρίσω.Τον επόμενο μήνα πάω σε μεγαλύτερο και θα γίνουν αρκετές αλλάγες, ευτυχώς και δυστυχώς, και ελπίζω όλα να πάνε καλά....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...