ultras21 19 Ιουνίου 2014 #1 Share 19 Ιουνίου 2014 τωρα τελευταια εχω παρατηρησει στην bacopa caroliana αρκετα φαγωμενα φυλλα... τι μπορει να φταιει για αυτο ή μαλλον ποιος κατεργαρης ???οι κατοικοι μου ειναι καρδιναλιοι, ροδοστομα, pepered cory, και αμανο γαριδες...επισης κατι ακομα...εχω εναν echinodorus bleheri και παρατηρησα πως αρχιζουν τα φυλλα του να γινονται διαφανοι κ να χαλανε...τι μπορει να φταιει ??? :-/ τα λιπασματα που δινω ειναι: pottasioum 4ml 3φορες την εωδομαδα,flourish 1,5ml 2φορες την εβδομαδα,excel 1,5ml καθε μερα...ο φωτισμος μου ειναι 18watt 9ωρες την ημερακαι το ενυδρειο μου 90λιτρα καθαρα...οποιοσ μπορει ας βοηθησει ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 19 Ιουνίου 2014 #2 Share 19 Ιουνίου 2014 Ο φωτισμος ειναι λιγος 0.2watt/l.... για τα υπολοιπα περιμενε τους εμπειρους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 19 Ιουνίου 2014 Author #3 Share 19 Ιουνίου 2014 και η hygrophila difformis εχει δαγκωματιες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 19 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 19 Ιουνίου 2014 το γνωριζω και θα αναβαθμιστει την επομενη βδομαδα με 2x24watt και τα παει στα 0.7w/L ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 20 Ιουνίου 2014 #5 Share 20 Ιουνίου 2014 σαλιγκαρια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιουνίου 2014 #6 Share 20 Ιουνίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/69926-oeunia-aeeaaiuoco-eae-dhaaneanaoetho-dhniaethiaoio-oeooaaiyiio-aaioaenaassio/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 20 Ιουνίου 2014 Author #7 Share 20 Ιουνίου 2014 οχι σαλιγκαρια καθολου...στο παρον θεμα να δωσω τις φορμες ?για το πρωτο τι φορμα να συμπληρωσω κατι το τρωει αλλα τι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιουνίου 2014 #8 Share 20 Ιουνίου 2014 Δεν το τρωει τιποτα,μαλλον αλλο φτιαει.Συμπληρωσε τη φορμα που σου εδωσα και βαλε και φωτογραφιες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 20 Ιουνίου 2014 #9 Share 20 Ιουνίου 2014 Άσχετο με τις τρύπες αλλά ρίχνεις μεγάλη δόση από το γενικό λίπασμα και δεν σε βλέπω καλά . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 20 Ιουνίου 2014 #10 Share 20 Ιουνίου 2014 Δν νομιζω οτι ριχνει πολυ γενικο λιπασμα..... Οσο για το προβλημα σιγουρα ο φωτισμος ειναι ελαχιστος και ως ενα βαθμο ευθυνεται....ποσο καιρο τα εχεις στο ενυδρειο τα φυτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 20 Ιουνίου 2014 Author #11 Share 20 Ιουνίου 2014 τα φυτα ειναι ενα μηνα σχεδον μεσα...στα στα φυλλα ειναι δαγκωματιες 100% αφου τις βλεπω...ποιος τα τρωει ομως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 20 Ιουνίου 2014 Author #12 Share 20 Ιουνίου 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : echinodorus bleheri με διαφανοι φυλλα...ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Ενυδρείο: 90 καθαρα,80χ45χ45,6 μηνες λειτουργειας- Φωτισμός: 18watt (προσεχως +2x24watt),9 ωρες την ημερα- Βυθός και Υπόστρωμα: sera floredepot- Διοξείδιο του Άνθρακα: excel- Οξυγόνο: Ανατάραξη επιφάνειας: μέτρια με υψυλη- Φίλτρανση: 360 L / H- Φυτα: (είδη και αριθμός):- Ψάρια: καρδιναλιοι, ροδοστομα, pepered cory, και αμανο γαριδες- Ρουτίνες: pottasioum 4ml 3φορες την εβδομαδα,flourish 1,5ml 2φορες την εβδομαδα,excel 1,5ml καθε μερα,ταισμα καθε βραδυ Κυριακη νηστεια,αλλαγες νερου 25 λιτρα ανα 15 μερες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 7- KH: ---- GH: ---- ΝΗ3/NH4: 0- ΝΟ2: 0- ΝΟ3: 5- PO4: ---- Fe: ---- CO2: ---- Θερμοκρασία: 26 μονιμαΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: V-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Φυτού: echinodorus bleheri- Ιστορικό Φυτού: ---- Συμπτώματα που παρουσιάζει: αδυνατισμενα κ διαφανα φυλλα σε καποια εχουν μεινει μονο ινες- Ιστορικό πιθανών ασθενειών των ψαριών και των φυτών: --- Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 20 Ιουνίου 2014 Author #13 Share 20 Ιουνίου 2014 φοτογραφιες αυριο ελπιζω να καταλαβετε το προβλημα μου...αλλα τι στο καλο μασουλαει τα αλλα φυτα ? :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιουνίου 2014 #14 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν τα τρωει κατι τα φυτα σου,αλλο ειναι το προβλημα σου.Κανενα ζωντανο απο αυτα που εχεις δεν τρωει φυτα. 1)Ελλειπης φωτισμος 2)Αραιες αλλαγες νερου 3)Λιγα νιτρικα 4)Υψηλη αναταραξη. Ισως εχεις και ελειψη απο σιδηρο αλλα πρεπει να βαλεις φωτογραφιες με ολα τα φυτα που εχουν προβλημα για να τα δουμε. Σιγουρα ομως δεν τα τρωει κατι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιουνίου 2014 #15 Share 21 Ιουνίου 2014 Το ενυδρειο σου ειναι αυτο εδω? Εχεις και πλεκο μεσα?Γιατι κατι τετοιο βλεπω στις φωτος που ανεβασες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 21 Ιουνίου 2014 Author #16 Share 21 Ιουνίου 2014 αυτο ειναι...και εχω και πλεκο γιατι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 21 Ιουνίου 2014 Author #17 Share 21 Ιουνίου 2014 http://prntscr.com/3uzlvz οριστε κ φοτο απο τον echinodorus...τι ειναι αυτο ??? http://prntscr.com/3uzme5 να και οι δαγκωνιες... τι ρολο παιζει η αναταραξη ? σιδιρο θα παρω μεσα στην βδομαδα σιγουρα! κ οι αλλαγες μου ειναι αραιες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουνίου 2014 #18 Share 21 Ιουνίου 2014 Δεν φαινονται οι φωτος....δεν ξερω αν ειναι μονο σε μενα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 21 Ιουνίου 2014 #19 Share 21 Ιουνίου 2014 Λετε ο πλεκο να εκανε την δουλεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 21 Ιουνίου 2014 #20 Share 21 Ιουνίου 2014 εγώ ψηφίζω πλέκο!!! ο δικός μου τα είχε ταράξει μέχρι που τον έδωσα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 21 Ιουνίου 2014 #21 Share 21 Ιουνίου 2014 Στην 1η φωτο, μου φαινεται για χλωρωση η οποία προκαλείται από ελείψεις σιδήρου ή καλίου, περίσσεια φωσφόρου ή μεγάλη ανθρακική σκληρότητα με υψηλό pH Η 2η μοιαζει με φυλλο φαγωμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιουνίου 2014 #22 Share 21 Ιουνίου 2014 Οταν εχουμε ενα προβλημα τα γραφουμε ολα στη φορμα,γι αυτο υπαρχει αλλωστε. Βγαλε τον πλεκο γιατι σου τρωει τα φυτα. Ξεκινα σιδηρο σιγα σιγα. Ελλατωσε την αναταραξη γιατι χανεις co2 απο το νερο σου. Αλλαγες καθε εβδομαδα για να φρεσκαρεις το νερο σου. Βαλε και αλλες λαμπες. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 21 Ιουνίου 2014 Author #23 Share 21 Ιουνίου 2014 εχω ιδι 2x24watt και τον μετασχηατιστει κ αυριο θα μπουνε πανω... σιδιρο θα παρω δευτερα και θα ξεκινησω σιγα σιγα...οσο για τις δαγκωνιες τις κανει ο πλεκο σιγουρα εε ? :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιουνίου 2014 #24 Share 21 Ιουνίου 2014 Κατα 90% ναι,ασε που δεν κανει και για το ενυδρειο σου γιατι γινετε πολυ μεγαλος. Ομως μη περιμενεις οτι θα φτιαξουν τα χαλασμενα φυλλα με το σιδηρο,απλα τα νεα θα βγαινουν καλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultras21 21 Ιουνίου 2014 Author #25 Share 21 Ιουνίου 2014 ναι για τα φυλλα το ξερω δυστηχως... για ποιο λογο τα τρωει???...ετσι ειναι η φυση του ή δεν τον ταϊζω καλα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος