Jump to content

Βοηθεια Για Καφε Αλγη

niki64

Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελα βοηθεια για το πως να αντιμετωπισω την αλγη στο ενυδρειου μου.εχω ενα reef 180lt που τρεχει περιπου 10 μηνες.οι μετρησεις μου.

ph 8,1

kh 7,8

po4 0

NH4 0

NO3 10

μερικες φωτογραφιες απο την αλγη:

post-58710-0-89369000-1403200563_thumb.jpg

post-58710-0-16491300-1403200584_thumb.jpg

Κάθε πότε κάνεις αλλαγή νερού? Αντιφώσφορο χρησιμοποιείς? Να ξέρεις ότι αν έχεις άλγη και να μην μετράς φωσφορικά, υπάρχουν στο σύστημα σου απλά δεν μπορείς να τα μετρήσεις. Τι φωτισμό χρησιμοποιείς? Πόσες ώρες? Οι λάμπες είναι καινούριες ή παλιές? Πόσο καιρό τρέχει το σύστημα? Ο βράχος είναι από παλιό ενυδρείο χομπίστα? Μήπως ήταν fisη only ή παρατημένο?

Σου έγραψα όλες τις ερωτήσεις που θα σε κάνουν να βρεις την αιτία του προβλήματος. Αν μας είχες κάνει μια σωστή παρουσίαση θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα...

Τώρα τρόποι αντιμετώπισης.

-Συχνές αλλαγές νερού.

-Συχνή αλλαγή αντιφωσφόρου και μεγαλύτερες ποσότητες (ισως χρήση αλουμινου για αρχη). Πιθανή χρήση ριάκτορα για καλύτερα αποτελέσματα.

-Μείωση φωτοπεριόδου αν δεν εχεις κοράλια που θα εχουν προβλημα. Αλλαγή λαμπών αν ειναι παλιες.

-Να μην χτυπάει το ενυδρείο ήλιος.

-Ο βράχος σου αν είναι παλιός και χρησιμοποιημένος μπορεί να ξερνάει φωσφορικά. Τοτε θέλει μεγάλη υπομονή και ολα τα παραπανω για μεγαλο διαστημα.

-ATS που ειναι στην μόδα για καλύτερη απομάκρυνση των θρεπτικων. Συνιστώ να το δοκιμάσεις.

-Διάφορα χημικά για απομάκρυνση της. Δεν εχω εμπειρια. Δεν το συνιστώ .Καλυτερα να βρεις την αιτια και να την καταπολεμησεις. Ετσι θα μαθεις και κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...