Jump to content

Γιατι Γαντακια Σε Ενυδρειο;

Recommended Posts

Ριξτε μια ματια στο παρακατω θεμα.Το μονο που χρειαζομαστε ειναι λιγη προσοχη. :)

http://www.reef2reef.com/forums/reef-aquarium-discussion/90017-kevin-kohen-director-live-aquaria-comes-contact-hells-fire-anemone.html

534770_4081535607072_1739051365_n.jpg

Η πληγη εγινε απο μια ανεμωνη Actinodendron plumosum.

http://animal-world.com/Aquarium-Coral-Reefs/Hells-Fire-Anemone

Επειτα απο στενη επαφη με ενα Foxface Lo.H φωτο νομιζω ειναι μετα το χειρουργειο.

10444005_804152452935908_335780144271505

Δεν χρειαζεται πανικος η φοβος.Δεν ανοιξα το θεμα γι'αυτο.Αυτο που χρειαζεται ειναι παντα γαντακια,και λιγο προσοχη :)

Μπραβο Στρατο τρομερο θεμα που ολοι μας πρεπει να γνωριζουμε χωρις φοβο και πανικο,επισεις ας καταθεσει καποιος την δικια του (δυσαρεστη)εμπειρια.

Νομιζω υπαρχουν και μακρυα γαντια της Latex που καλυπτει σχεδον ολο το χερι

Η δικιά μου εμπειρία ήταν μια κατά λάθος στενή επαφή με ανεμώνη σε δάχτυλο που την προηγούμενη μέρα το είχα κάψει στο γκαζάκι.

Δεν υπήρχε πόνος ή τσούξιμο (τουλάχιστον όχι ενοχλητικό), αλλά είχε πρηστεί το δάχτυλο και λίγο η παλάμη.

Έκτοτε η κούτα με τα χειρουργικά μπλε γάντια βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου, καθώς και ένα ζευγάρι κηπουρικά γάντια για πιο χοντρές δουλειές....

αααα μη ξεχνάτε και τα προστατευτικά γυαλιά. Πολύ σημαντικά και απαραίτητα όταν πρόκειται για φραγγάρισμα.

Η δικιά μου εμπειρία ήταν μια κατά λάθος στενή επαφή με ανεμώνη σε δάχτυλο που την προηγούμενη μέρα το είχα κάψει στο γκαζάκι.

Δεν υπήρχε πόνος ή τσούξιμο (τουλάχιστον όχι ενοχλητικό), αλλά είχε πρηστεί το δάχτυλο και λίγο η παλάμη.

Έκτοτε η κούτα με τα χειρουργικά μπλε γάντια βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου, καθώς και ένα ζευγάρι κηπουρικά γάντια για πιο χοντρές δουλειές....

αααα μη ξεχνάτε και τα προστατευτικά γυαλιά. Πολύ σημαντικά και απαραίτητα όταν πρόκειται για φραγγάρισμα.

Eιδικα στο φραγκαρισμα ζωανθων,οι οποιοι εκτοξευουν υγρο με την τοξινη τους,η οποια αν παει στο ματι,τα προβληματα μπορει να ειναι μεγαλα

Την πάτησε ο Άλεξ έτσι, που παρόλο σ αυτά είναι τυπικός και τα προσέχει, μια φορά δεν έλαβε προφυλάξεις και ήταν αυτή που την πάτησε.

Το ξερω.Ευτυχως το προλαβε γιατι πηγε αμεσως στο νοσοκομειο.Και το βασικοτερο,καθοδηγησε το γιατρο λεγοντας του περι τινος προκειται,γιατι ακομα θα εψαχναν!

Ναι, νομίζω ότι είχαν καρφωθεί και νηματοκύστες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα

"προχθές" αποφάσισα να αναγεννήσω το purigen! πιάνω να σηκώσω την κάλτσα και νιώθω σαν να με καρφώνουν πολλά μικρά σπασμένα γυαλιά…..δεν δίνω και πολύ σημασία το πιάνω από άλλο σημείο και προσπαθώ να δω τι ήταν αυτό που ακούμπησα να με έκανε να νιώσω έτσι….. δεν βρήκα τίποτα και έτσι πήγα στο μπάνιο για να συνεχίσω την διαδικασία αναγέννησης….. προς εκπληξής μου κοιτάω το δάχτυλό μου και ήταν σαν να είχα πιάσει κάκτο, από αυτούς με τα ψιλά λευκά αγκαθάκια, σε μερικά λεπτά το δάχτυλο είχε γίνει τούμπανο(δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία). Τελικά μετά από δύο μέρες που είχε αρχίσει να παίρνει πίσω... και η διαδικασία αναγέννησης είχε ήδη ολοκληρωθεί….ανακάλυψα πως την δουλειά μου την είχε κάνει ένα από αυτά τα μεγάλα κόκκινα σκουλήκια πολυχέτες, πολύ άτιμα ζώα!

Αυτο μπορει να το προκαλεσει και μια rock flower anemone???

Γιατκ την εχω πιασει μια δυο φορες και δεν επαθα απολυτος τιποτα

Λες???

Για αυτο απο δω και περα γαντακια

Έγινε επεξεργασία - antonium98

Αυτο μπορει να το προκαλεσει και μια rock flower anemone???

Γιατκ την εχω πιασει μια δυο φορες και δεν επαθα απολυτος τιποτα

Τυχερός είσαι

Πρόσεχε

Εγώ μια φορά δεν ξέρω πως

είχα δει σε ενα σημείο στην παλάμη μου

αγκάθια από fireworm (μικρό ήταν)

Ευτυχώς τα έβγαλα γρήγορα με τσιμπιδάκι

Και άλλη μια φορά

όταν έκανα αλλαγή η catalaphyllia

με είχε βεντουζωσει και δεν το είχα καταλάβει

Όταν έβγαλα το χέρι μου

Ετσουζε παρά πολύ είχε πριστει

και είχε δημιουργηθεί μια τρυπούλα

Έτρεξα έβαλα καυτό νερό , πενταντην , οινόπνευμα

και το πίεσα

Ήταν πριστεμο για αρκετό καιρό

Και ακόμα και τωρα έχω το σημάδι

Πολυ χρήσιμο θέμα!!

Τσούχτρες έχετε μέσα στα θαλασσινά σας; :D

Σκιάχτηκα με αυτά που διάβασα... αγκάθια, τοξίνες, βεντουζαρίσματα... :blink:

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

Γλυκο κ παλι γλυκο!

Πολύ ενδιαφέρον θέμα!

Να κάνω μία χαζή ερώτηση;

Λέτε να βάζουμε γάντια latex μπλε (υποθέτω χωρίς πούδρα).. αυτά δεν μπορούνε να τα τρυπήσουν τα αγκαθάκια που λέτε;

Ή απλά είναι για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες τραυματισμού;

Κ αυτό που λέτε για τα τοξικά που μπορεί να πετάξουν οι διάφοροι οργανισμοί.. μπορείτε να το αναλύσετε λίγο..

Υπάρχει τρόπος να το αποφύγει κανείς;

Υπαρχουν τροποι μα το αποφυγεις ολο αυτο Αγαπη7, απλα θελει λατεξ γαμτια μιας χρησης χωρις πουδρα για ψιλοπραγματα και λατεξ γαντια κουζινας για επικυνδηνα ζωντανα οπως ανεμωνες κτλπ, επισης χρειαζονται γυαλια εργασια, μασκα εαν προκετε για προσθετα/χημικα...

Φυσικα βοηθαει να μην βαζουμε τα χερια μας μεσα συνεχεια!! Αλλο να ειναι αναγκη και αλλο γιατι δεν μπορουμε να αποφασισουμε που μας αρεσει ενα κοραλλι, επισης καλο ειναι να ριχνουμε μια προσεχτικη ματια περιξ του χωρου που θα βαλουμε το χερι μας μηπως τρυγυρνανε διαφορα ζωηφια....

Μεχρι στιγμη γαντια εβαλα μια φορα για ανακαταξη κοραλλιων μαζι με την προσθηκη νεων, απο εκει και περα η καταλαφυλια με εχει βεντουζαρι 3-4 φορες και δεν επαθα τιποτα και για την ωρα το μπλου κρυβεται οποτε βαζω χερι, επισης το κραταω για οσο πιο λιγο γινεται στο νερο....

Παντως βαζω γυαλια οτι και να γινει!! 10€ κανουν, ειναι ανετα και απολυτα καθαρα και το συμαντικοτετο παναλαφρα, τα ματια κοστιζουν πολυ περισοτερρο απο 10€!!! Οποτε προσοχη στα μ****α κοραλλια!

• Like 1

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Γτ να παρουμε γαντια πολλων χρησεων,και να μην παρουμε ενα ζευγαρι απο αυτα τα κιτρινα που ειναι λιγο πιο χοντρα και πιο μακρυα π ξαναφοριουνται κιολας??συνηθως δεν φοραω καθολου αλλα μετα απο αυτες τις ιστοριες σα να σκιαχτηκα λιγο!!

Εγώ αποφάσισα να βάλω τον άντρα μου να κάνει τέτοιες δουλειές! Χι.. χι..! :lolu:

• Like 1

Γιατι η στχνη επαφη με το αλατι μπορει να τα καταστρεψει πηο γρηγορα και συνηθως κανουν οσο κανει ενα πακετο μιας χρησης, απλα ειναι καλο να υπαρχουν....

Ετσι οπως διαβαζα τον τιτλο στα γρηγορα νομιζα οτι ελεγε Γιατι Γατακια Σε Ενυδρειο ? !!!! :D

Εγω παιδια δεν εχω βάλει ποτε μου γάντια. Το χειροτερο τσιμπημα το εχω πάθει απο το Bubble coral! Τα μαστιγια του τσιμπάνε πάρα πολυ.

Και επισης μια χαζομαρα που ειχα κανει κάποτε ήταν να αφαιρέσω απο έναν βράχο μια ολόκληρη αποικία απο ζωάνθους (καμια 50 αρια κεφάλια) με ενα μαχαίρι στο νεροχυτη!! Νομίζω κάποια στιγμη όταν εκτοξεύανε τα "ζουμιά " τους ενα με πήρε στο μάγουλο (!) και παρόλα αυτα συνέχιζα να τα βγάζω. :headonwall:

Παιδια ουτε εγω εβαλα ποτε γαντια και μεχρι σημερα Ε Υ Τ Η Χ Ω Σ δεν εχω παθει κατι αλλα αποτι καταλαβα δεν ειναι εποχες για να το παιζουμε παλικαρια οπωτε λοιπον γαντια και παλι γαντια

Εσείς οι θαλασσινοί πάντως απο οτι διαβάζω, όχι μονο γάντια....και κράνος πρεπει να βάζετε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...