Δίας 18 Ιουνίου 2014 #1 Share 18 Ιουνίου 2014 Ριξτε μια ματια στο παρακατω θεμα.Το μονο που χρειαζομαστε ειναι λιγη προσοχη. http://www.reef2reef.com/forums/reef-aquarium-discussion/90017-kevin-kohen-director-live-aquaria-comes-contact-hells-fire-anemone.html Η πληγη εγινε απο μια ανεμωνη Actinodendron plumosum. http://animal-world.com/Aquarium-Coral-Reefs/Hells-Fire-Anemone Επειτα απο στενη επαφη με ενα Foxface Lo.H φωτο νομιζω ειναι μετα το χειρουργειο. Δεν χρειαζεται πανικος η φοβος.Δεν ανοιξα το θεμα γι'αυτο.Αυτο που χρειαζεται ειναι παντα γαντακια,και λιγο προσοχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Ιουνίου 2014 #2 Share 18 Ιουνίου 2014 Μπραβο Στρατο τρομερο θεμα που ολοι μας πρεπει να γνωριζουμε χωρις φοβο και πανικο,επισεις ας καταθεσει καποιος την δικια του (δυσαρεστη)εμπειρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 18 Ιουνίου 2014 #3 Share 18 Ιουνίου 2014 Νομιζω υπαρχουν και μακρυα γαντια της Latex που καλυπτει σχεδον ολο το χερι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Ιουνίου 2014 #4 Share 18 Ιουνίου 2014 Η δικιά μου εμπειρία ήταν μια κατά λάθος στενή επαφή με ανεμώνη σε δάχτυλο που την προηγούμενη μέρα το είχα κάψει στο γκαζάκι. Δεν υπήρχε πόνος ή τσούξιμο (τουλάχιστον όχι ενοχλητικό), αλλά είχε πρηστεί το δάχτυλο και λίγο η παλάμη. Έκτοτε η κούτα με τα χειρουργικά μπλε γάντια βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου, καθώς και ένα ζευγάρι κηπουρικά γάντια για πιο χοντρές δουλειές.... αααα μη ξεχνάτε και τα προστατευτικά γυαλιά. Πολύ σημαντικά και απαραίτητα όταν πρόκειται για φραγγάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουνίου 2014 Author #5 Share 18 Ιουνίου 2014 Η δικιά μου εμπειρία ήταν μια κατά λάθος στενή επαφή με ανεμώνη σε δάχτυλο που την προηγούμενη μέρα το είχα κάψει στο γκαζάκι. Δεν υπήρχε πόνος ή τσούξιμο (τουλάχιστον όχι ενοχλητικό), αλλά είχε πρηστεί το δάχτυλο και λίγο η παλάμη. Έκτοτε η κούτα με τα χειρουργικά μπλε γάντια βρίσκεται μόνιμα στο ντουλάπι μου, καθώς και ένα ζευγάρι κηπουρικά γάντια για πιο χοντρές δουλειές.... αααα μη ξεχνάτε και τα προστατευτικά γυαλιά. Πολύ σημαντικά και απαραίτητα όταν πρόκειται για φραγγάρισμα. Eιδικα στο φραγκαρισμα ζωανθων,οι οποιοι εκτοξευουν υγρο με την τοξινη τους,η οποια αν παει στο ματι,τα προβληματα μπορει να ειναι μεγαλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Ιουνίου 2014 #6 Share 18 Ιουνίου 2014 Την πάτησε ο Άλεξ έτσι, που παρόλο σ αυτά είναι τυπικός και τα προσέχει, μια φορά δεν έλαβε προφυλάξεις και ήταν αυτή που την πάτησε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουνίου 2014 Author #7 Share 18 Ιουνίου 2014 Το ξερω.Ευτυχως το προλαβε γιατι πηγε αμεσως στο νοσοκομειο.Και το βασικοτερο,καθοδηγησε το γιατρο λεγοντας του περι τινος προκειται,γιατι ακομα θα εψαχναν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Ιουνίου 2014 #8 Share 18 Ιουνίου 2014 Ναι, νομίζω ότι είχαν καρφωθεί και νηματοκύστες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 18 Ιουνίου 2014 #9 Share 18 Ιουνίου 2014 "προχθές" αποφάσισα να αναγεννήσω το purigen! πιάνω να σηκώσω την κάλτσα και νιώθω σαν να με καρφώνουν πολλά μικρά σπασμένα γυαλιά…..δεν δίνω και πολύ σημασία το πιάνω από άλλο σημείο και προσπαθώ να δω τι ήταν αυτό που ακούμπησα να με έκανε να νιώσω έτσι….. δεν βρήκα τίποτα και έτσι πήγα στο μπάνιο για να συνεχίσω την διαδικασία αναγέννησης….. προς εκπληξής μου κοιτάω το δάχτυλό μου και ήταν σαν να είχα πιάσει κάκτο, από αυτούς με τα ψιλά λευκά αγκαθάκια, σε μερικά λεπτά το δάχτυλο είχε γίνει τούμπανο(δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία). Τελικά μετά από δύο μέρες που είχε αρχίσει να παίρνει πίσω... και η διαδικασία αναγέννησης είχε ήδη ολοκληρωθεί….ανακάλυψα πως την δουλειά μου την είχε κάνει ένα από αυτά τα μεγάλα κόκκινα σκουλήκια πολυχέτες, πολύ άτιμα ζώα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 18 Ιουνίου 2014 #10 Share 18 Ιουνίου 2014 Αυτο μπορει να το προκαλεσει και μια rock flower anemone??? Γιατκ την εχω πιασει μια δυο φορες και δεν επαθα απολυτος τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 18 Ιουνίου 2014 #11 Share 18 Ιουνίου 2014 Προσεξε μην ειναι η τριτη και φαρμακερη Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonium98 18 Ιουνίου 2014 #12 Share 18 Ιουνίου 2014 (edited) Λες??? Για αυτο απο δω και περα γαντακια Έγινε επεξεργασία 18 Ιουνίου 2014 - antonium98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 18 Ιουνίου 2014 #13 Share 18 Ιουνίου 2014 Αυτο μπορει να το προκαλεσει και μια rock flower anemone??? Γιατκ την εχω πιασει μια δυο φορες και δεν επαθα απολυτος τιποτα Τυχερός είσαιΠρόσεχε Εγώ μια φορά δεν ξέρω πως είχα δει σε ενα σημείο στην παλάμη μου αγκάθια από fireworm (μικρό ήταν) Ευτυχώς τα έβγαλα γρήγορα με τσιμπιδάκι Και άλλη μια φορά όταν έκανα αλλαγή η catalaphyllia με είχε βεντουζωσει και δεν το είχα καταλάβει Όταν έβγαλα το χέρι μου Ετσουζε παρά πολύ είχε πριστει και είχε δημιουργηθεί μια τρυπούλα Έτρεξα έβαλα καυτό νερό , πενταντην , οινόπνευμα και το πίεσα Ήταν πριστεμο για αρκετό καιρό Και ακόμα και τωρα έχω το σημάδι Πολυ χρήσιμο θέμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 18 Ιουνίου 2014 #14 Share 18 Ιουνίου 2014 Μετά σου λέει κάνε θαλασσινο... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 18 Ιουνίου 2014 #15 Share 18 Ιουνίου 2014 (edited) Τσούχτρες έχετε μέσα στα θαλασσινά σας; Σκιάχτηκα με αυτά που διάβασα... αγκάθια, τοξίνες, βεντουζαρίσματα... Έγινε επεξεργασία 18 Ιουνίου 2014 - kalliroi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gatilaras 18 Ιουνίου 2014 #16 Share 18 Ιουνίου 2014 Γλυκο κ παλι γλυκο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 18 Ιουνίου 2014 #17 Share 18 Ιουνίου 2014 Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Να κάνω μία χαζή ερώτηση; Λέτε να βάζουμε γάντια latex μπλε (υποθέτω χωρίς πούδρα).. αυτά δεν μπορούνε να τα τρυπήσουν τα αγκαθάκια που λέτε; Ή απλά είναι για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες τραυματισμού; Κ αυτό που λέτε για τα τοξικά που μπορεί να πετάξουν οι διάφοροι οργανισμοί.. μπορείτε να το αναλύσετε λίγο.. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγει κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Ιουνίου 2014 #18 Share 19 Ιουνίου 2014 Υπαρχουν τροποι μα το αποφυγεις ολο αυτο Αγαπη7, απλα θελει λατεξ γαμτια μιας χρησης χωρις πουδρα για ψιλοπραγματα και λατεξ γαντια κουζινας για επικυνδηνα ζωντανα οπως ανεμωνες κτλπ, επισης χρειαζονται γυαλια εργασια, μασκα εαν προκετε για προσθετα/χημικα... Φυσικα βοηθαει να μην βαζουμε τα χερια μας μεσα συνεχεια!! Αλλο να ειναι αναγκη και αλλο γιατι δεν μπορουμε να αποφασισουμε που μας αρεσει ενα κοραλλι, επισης καλο ειναι να ριχνουμε μια προσεχτικη ματια περιξ του χωρου που θα βαλουμε το χερι μας μηπως τρυγυρνανε διαφορα ζωηφια.... Μεχρι στιγμη γαντια εβαλα μια φορα για ανακαταξη κοραλλιων μαζι με την προσθηκη νεων, απο εκει και περα η καταλαφυλια με εχει βεντουζαρι 3-4 φορες και δεν επαθα τιποτα και για την ωρα το μπλου κρυβεται οποτε βαζω χερι, επισης το κραταω για οσο πιο λιγο γινεται στο νερο.... Παντως βαζω γυαλια οτι και να γινει!! 10€ κανουν, ειναι ανετα και απολυτα καθαρα και το συμαντικοτετο παναλαφρα, τα ματια κοστιζουν πολυ περισοτερρο απο 10€!!! Οποτε προσοχη στα μ****α κοραλλια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 19 Ιουνίου 2014 #19 Share 19 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για την απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 19 Ιουνίου 2014 #20 Share 19 Ιουνίου 2014 Γτ να παρουμε γαντια πολλων χρησεων,και να μην παρουμε ενα ζευγαρι απο αυτα τα κιτρινα που ειναι λιγο πιο χοντρα και πιο μακρυα π ξαναφοριουνται κιολας??συνηθως δεν φοραω καθολου αλλα μετα απο αυτες τις ιστοριες σα να σκιαχτηκα λιγο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 19 Ιουνίου 2014 #21 Share 19 Ιουνίου 2014 Εγώ αποφάσισα να βάλω τον άντρα μου να κάνει τέτοιες δουλειές! Χι.. χι..! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 20 Ιουνίου 2014 #22 Share 20 Ιουνίου 2014 Γιατι η στχνη επαφη με το αλατι μπορει να τα καταστρεψει πηο γρηγορα και συνηθως κανουν οσο κανει ενα πακετο μιας χρησης, απλα ειναι καλο να υπαρχουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 20 Ιουνίου 2014 #23 Share 20 Ιουνίου 2014 Ετσι οπως διαβαζα τον τιτλο στα γρηγορα νομιζα οτι ελεγε Γιατι Γατακια Σε Ενυδρειο ? !!!! Εγω παιδια δεν εχω βάλει ποτε μου γάντια. Το χειροτερο τσιμπημα το εχω πάθει απο το Bubble coral! Τα μαστιγια του τσιμπάνε πάρα πολυ. Και επισης μια χαζομαρα που ειχα κανει κάποτε ήταν να αφαιρέσω απο έναν βράχο μια ολόκληρη αποικία απο ζωάνθους (καμια 50 αρια κεφάλια) με ενα μαχαίρι στο νεροχυτη!! Νομίζω κάποια στιγμη όταν εκτοξεύανε τα "ζουμιά " τους ενα με πήρε στο μάγουλο (!) και παρόλα αυτα συνέχιζα να τα βγάζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 20 Ιουνίου 2014 #24 Share 20 Ιουνίου 2014 Παιδια ουτε εγω εβαλα ποτε γαντια και μεχρι σημερα Ε Υ Τ Η Χ Ω Σ δεν εχω παθει κατι αλλα αποτι καταλαβα δεν ειναι εποχες για να το παιζουμε παλικαρια οπωτε λοιπον γαντια και παλι γαντια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Ιουνίου 2014 #25 Share 20 Ιουνίου 2014 Εσείς οι θαλασσινοί πάντως απο οτι διαβάζω, όχι μονο γάντια....και κράνος πρεπει να βάζετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος