Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 #1 Share 18 Ιουνίου 2014 Καλημερα στην παρεα θα ηθελα να ξεκινησουμε ενα θεματακι και να πει ο καθενας τη γνωμη του η την εμπειρια του οσο αφορα το ταισμα των κοραλλιων μας και την αναπτυξη τους.εχω μια σειρα ερωτησεων που θα ηθελα να απαντηθουν.θα προσπαθησω να τις βαλω σε μια σειρα!καταρχην τα κοραλλια σιγουρα ζουν χωρις ιδιαιτερη τροφη,απο την τροφη που ριχνουμε για τα ψαρια.ειναι καλο ομως να τα ταιζουμε?αν τα ταιζουμε σιγουρα θα παρατηρησουμε καποια αναπτυξη,αλλα αν για τον οποιοδιποτε λογο σταματησουμε το ταισμα αυτα θα εχουν συνιθισει και θα περιμενουν ετοιμη τροφη?αυτο μου συνεβει εμενα στην bubble tip anemone.συνηθισε στο ταισμα δυο φορες την εβδομαδα κ οταν σταματησα ειχε μαζευτει κ δεν ανοιγε.τι ωρες ειναι καλο να γινεται το ταισμα? Τη νυχτα που πολλα ανοιγουν τους πολυποδες η οτι ωρα να ναι?αναλογα τα κοραλλια κανουμε target feeding η δεν εχει σημασια?αν θελει καποιος να γραψει τα κοραλλια που ειναι καλυτερο να γινεται target feeding θα βοηθουσε πολυ.επισης οι τροφες στα καταστηματα χωριζονται σε σκονες, υγρες και κατεψυγμενες.αν θελει ο καθενας ας μας πει ποια χρισημοποιει και τι αποτελεσματα εχει δει.καθως και με τι ταιζει απο συριγγες τσιμπιδες κτλ.ψαχνω να βρω μακρυα συριγγα,ξερει κανεις που?οποιεσδηποτε αλλες πληροφοριες ειναι εφπροσδεκτες...εγω αγορασα τις προαλες ενα προιον της haquoss για δοκιμη ειναι το παρακατω και το εχω χρισημοποιησει μια φορα με ανοιχτη κυκλοφορια αλλα κλειστο σκιμμερ για μια ωρα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 18 Ιουνίου 2014 #2 Share 18 Ιουνίου 2014 Πολύ ωραίο θεματάκι... ας ακούσουμε τις γνώμες όλων μας με τα υπέρ και τα κατά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Ιουνίου 2014 #3 Share 18 Ιουνίου 2014 Παιδια καλημερα Εγω ταισα ολα μου τα κοραλια στοχευμενα ενα ενα με συριγγα στην οποια εχω προσαρμοσει ενα σιλικονουχο σωληνακι οξυγονου με ενα σκευασμα που λεγετε reef την ωρα που ταιζα ολα τα κοραλια ενα ενα εκλειναν και μαζευαν το φυτοπλαγκτον μεσα τους στην αρχη την πρωτη μερα δηλαδη φοβηθηκα γιατι τα περισοτερα κοραλια δεν ανοιξαν καθολου απο τη δευτερη μερα και μετα αρχισαν να επανερχονται αλλες φορες που ταιζα οχι στοχευμενα αλλα μεσα στο νερο δεν ειγα προβλημα και ετσι φοβαμε να το ξανακανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 18 Ιουνίου 2014 Ωραια αρχισαμε!συνεχιζεις και ταιζεις στο νερο λοιπον??και τι ωρες??εχεις παρατηρησει αναπτυξη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris soroni 18 Ιουνίου 2014 #5 Share 18 Ιουνίου 2014 Το ενυδριο τρεχει περιπου 5 μηνες ιδιεταιρη αναπτηχη δεν ειδα παρα μονο σε μια εφυλια η οποια πεταξε τρια κεφαλια ταιζα συνηθος απογευμα με αναμενα φωτα και κλειστο σκιμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 18 Ιουνίου 2014 #6 Share 18 Ιουνίου 2014 Νομίζω είναι λογικό να κλείνουν τα κοράλλια μετά το target feed επειδή χωνεύουν. Εγώ προσωπικά δεν ταΐζω ακόμα λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω του ότι το ενυδρείο είναι σχεδόν 4 μηνών και δεν πιστεύω να είναι αρκετά ώριμο ακόμα για να μπορέσει να αντέξει το παραπάνω φορτίο των τροφών. Όταν όμως θα αρχίσω να ταΐζω θα δίνω mysis shrimp κατεψυγμένη για target feed σε lps κοράλλια και κάτι σαν το Nyos reef pepper για τα υπόλοιπα κοράλλια διαλυμένο στο νερό του ενυδρείου. Με αυτά τα δυο από ότι έχω διαβάσει σε ξένα forums υπάρχουν κάποιοι που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στην ανάπτυξη. Γενικά πάντως θα ακούσεις πολύ ανάμεικτες γνώμες για το αν πρέπει η όχι να ταΐζουμε τα κοράλλια μας, αυτό οφείλεται κατά την άποψή μου στο ότι στην επιτυχία ενός ενυδρείου παίζουν παράγοντες ρόλο και όχι μόνο το σωστό τάισμα. Πιστεύω όμως πως επειδή κάποια κοράλλια διαθέτουν μηχανισμούς ώστε να δέχονται τροφή από την φύση τους ποιος ο λόγος να μην πρέπει να ταΐσουμε; Η σωστή ώρα ταΐσματος συνήθως είναι αφού σβήσουν τα φώτα και μείνει ανοικτό ένα moonlight. Όσο για την μακρυά σύριγγα κανε μια αναζήτηση στο ebay "CORAL TARGET FEEDER PRO 25ml". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 Author #7 Share 18 Ιουνίου 2014 Γιωργο σ ευχαριστω πολυ φιλε για την απαντηση!με βοηθησες πολυ!ας δουμε τι θα πουν και τ αλλα παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 18 Ιουνίου 2014 #8 Share 18 Ιουνίου 2014 (edited) Το δικο μου ενυδρειο διανυει τον 6το μηνα λειτουργειας του... Ταιζω 3 μηνες πλεον ζωοπλακτον και φυτοπλακτον σε σκονη της tropic marin,οπως λενε οι οδηγιες διαλυμενα σε νερο απ το ενυδρειο, τριτη και πεμπτη εναλλαξ, ταιζω σε δυο δοσης, η μια ειναι στανταρ πριν κλεισουν ή ανοιξουν τα φωτα και η αλλη εφοσον ειναι ανοικτα κανα 2ωρο... Εχω δει αλματοδης αναπτυξη στα σκληρα μου, αλλα δεν ξερω εαν ειναι λογο τροφης η οχι, σε ξενα φορουμ που διαβαζα τοτε αλλοι ελαγαν οτι ειδαν θετικη διαφορα, αλλοι αρνητικη και αλλοι οτι ταιζουν για καλο και για κακο και τεσπα σε αφηναν να διαλεξεις εσυ τα συμπερασματα σου και τι θα κανεις με τα κοραλλια/ενυδρειο σου.... Στοχευμενα ταιζω μονο την καταλαφυλια και την τραχυφιλια μια φορα την βδομαδα με πελετ τροφη για ψαρια... Αυτο που παρατηρω ειδηκα με την τραχυφιλια ειναι οτι κλεινη αμεσα, τουμπανιαζει/φουσκωνη και μετα ανοιγη στο διπλασιο.... Με την καταλαφιλια δεν ξερω τι παιζει γιατι ειναι περιεργο ζωντανο απο μονη τους.... Επισης ταιζω καθε σαββατο εναν κυβο κατεψυγμενη αρτεμια σε τρεις δοσης, χυμα στο ενυδρειο για να τρωνε και τα ψαρια.... Δεν ξερω εαν ωφελουντε τα κοραλλια μου με τοσο φαει, αλλα εχω και ενα ατς που πρεπει να ταιζω για να δουλευει, αλλα το σκιμμερ παλι δεν βγαζει τιποτα απο βρωμα..... Οι μετρησεις μου ειναι αψογες(nh3:0 no2:0 no3:2 po4:0.03).... Κραταω χερατα τις παραμετρους kh/mg/ca οσο μπορω εκει που πρεπει και ελπιζω για τα καλητερα!! Έγινε επεξεργασία 18 Ιουνίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 18 Ιουνίου 2014 #9 Share 18 Ιουνίου 2014 Κι εγω εχω ακούσει αντικρουόμενες αποψεις γιατ το τάισμα των κοραλλιών. Σιγουρα παίζουν κάποιο ρολο στην ανάπτυξη αλλα νομίζω δεν αρκεί μονο το στοχευμένο τάισμα. Εγω ταίζω τρεις φορές την εβδομάδα mysis, rotiffers και brine shrimp στοχευμένα μια ωρα αφού κλείσουν τα φώτα. Μια φορά την εβδομάδα ρίχνω φυτοπλαγκτόν σε ολο το ενυδρείο και βεβαια καθε μερα ολο και κατι τσιμπάνε απο τα flakes των ψαριών.. Aαα, ξεχσα και μια φορά την εβδομάδα την ανεμώνη μου που πραγματικά εχει αρχίσει να μεγαλώνει πολυ... Το Σάββατο αγόρασα μια κανούργια τροφή ζωωοπλαγκτόν που μου πρότειναν σε ενα μαγαζί. Αν δω αποτελέσματα θα σας πω. Παντως εχω δει μεγάλη ανάπτυξη, η τραχιφιλία, η welsophylia, η bubble και γενικά ολα τα lps εχουν μεγαλώσει γρήγορα και αισθητά. Βασικό ειναι το τάισμα να γινεται με κλειστά φωτα, οχι τη διάρκεια της φωτοπεριόδου γιατι τοτε τα κοράλια φωτοσυνθέτουν και αν τα ταίσουμε τα ζορίζουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 Author #10 Share 18 Ιουνίου 2014 Το βασικο ειναι οτι ολοι συμφωνουμε για το ταισμα με σβηστα τα φωτα!θα μου αρεσε να ταιζω στοχευμενα,αλλα οταν η caulastrea εχει 25 κεφαλια δεν ειναι και τοσο ευκολο!Πιστευετε οτι αν σταματηουσμε το ταισμα τα κοραλλια θα εχουν προβλημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουνίου 2014 #11 Share 18 Ιουνίου 2014 Παιδια εγω τους δινω λεφτα και τρωνε εξω 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 Author #12 Share 18 Ιουνίου 2014 Να σου πω...την καλυτερη δουλεια κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 18 Ιουνίου 2014 #13 Share 18 Ιουνίου 2014 Εξαρτατε απο την ποιοτητα του νερου και τις ρουτινες μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit05 18 Ιουνίου 2014 #14 Share 18 Ιουνίου 2014 Αληθεια? Κάθε μέρα έξω? Πολλά έξοδα.. Εμείς target με την nyos κάθε δύο μέρες και κάθε Παρασκευή βράδυ παραγγέλνουμε, τους το έχω τάξει.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουνίου 2014 #15 Share 18 Ιουνίου 2014 Καλημερα στην παρεα θα ηθελα να ξεκινησουμε ενα θεματακι και να πει ο καθενας τη γνωμη του η την εμπειρια του οσο αφορα το ταισμα των κοραλλιων μας και την αναπτυξη τους.εχω μια σειρα ερωτησεων που θα ηθελα να απαντηθουν.θα προσπαθησω να τις βαλω σε μια σειρα!καταρχην τα κοραλλια σιγουρα ζουν χωρις ιδιαιτερη τροφη,απο την τροφη που ριχνουμε για τα ψαρια.ειναι καλο ομως να τα ταιζουμε?αν τα ταιζουμε σιγουρα θα παρατηρησουμε καποια αναπτυξη,αλλα αν για τον οποιοδιποτε λογο σταματησουμε το ταισμα αυτα θα εχουν συνιθισει και θα περιμενουν ετοιμη τροφη?αυτο μου συνεβει εμενα στην bubble tip anemone.συνηθισε στο ταισμα δυο φορες την εβδομαδα κ οταν σταματησα ειχε μαζευτει κ δεν ανοιγε.τι ωρες ειναι καλο να γινεται το ταισμα? Τη νυχτα που πολλα ανοιγουν τους πολυποδες η οτι ωρα να ναι?αναλογα τα κοραλλια κανουμε target feeding η δεν εχει σημασια?αν θελει καποιος να γραψει τα κοραλλια που ειναι καλυτερο να γινεται target feeding θα βοηθουσε πολυ.επισης οι τροφες στα καταστηματα χωριζονται σε σκονες, υγρες και κατεψυγμενες.αν θελει ο καθενας ας μας πει ποια χρισημοποιει και τι αποτελεσματα εχει δει.καθως και με τι ταιζει απο συριγγες τσιμπιδες κτλ.ψαχνω να βρω μακρυα συριγγα,ξερει κανεις που?οποιεσδηποτε αλλες πληροφοριες ειναι εφπροσδεκτες...εγω αγορασα τις προαλες ενα προιον της haquoss για δοκιμη ειναι το παρακατω και το εχω χρισημοποιησει μια φορα με ανοιχτη κυκλοφορια αλλα κλειστο σκιμμερ για μια ωρα.20140616_222102.jpg θελω τη γνωμη σου για αυτη την τροφουλα.την εχω αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 18 Ιουνίου 2014 Author #16 Share 18 Ιουνίου 2014 θα σου πω...εγω την χρισημοποιησα μια φορα τη δευτερα (5ml) αλλα δεν ηξερα και την αριξα μερα μεσημερι!τωρα λεω αυριο παλι το βραδακι!παντως σε σχεση με κατι αλλες ηταν οικονομικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 18 Ιουνίου 2014 #17 Share 18 Ιουνίου 2014 Γραψε εντυπωσεις λοιπον οτα ταισεις ξανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 18 Ιουνίου 2014 #18 Share 18 Ιουνίου 2014 Το βασικο ειναι οτι ολοι συμφωνουμε για το ταισμα με σβηστα τα φωτα Εγω παντως ταιζω κατεψυγμενη με ανοιχτα φωτα, και τα lps δεν ζοριζονται καθολου!!!!!Δεν εχω βεβαια σκιμερ και ετσι ειναι παντα σε "ετοιμοτητα".....Λενε οι ξενοι , πως αν τα μαθεις και την μερα μια χαρα την δεχονται την τροφη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwstasb 19 Ιουνίου 2014 #19 Share 19 Ιουνίου 2014 Επειδή ξεκίνησα μόνο με φραγκάκια, και ετσι συνεχίζω, στην αρχή τάιζα δυό φορές την εβδομάδα με Tropic Marine Reef Snow,Phyton,Zooton ολα μαζί διαλυμένα σε 300ml νερού όσμωσης και Reef Plus, κάθε δέυτερη ημέρα διαφορετική καταψυγμενη, και δυο φορές την ημέρα flakes mix για τα ψάρια. Πάντα με τους κυκλοφορητές και την επιστροφή εκτός. Γρήγορη ανάπτυξη ώσπου έγινε στραβή με το Skimmer ενω ήμουν ταξίδι και όταν επέστρεψα βρήκα κάθε είδος άλγης. Ακόμη και caulerpa που δεν την είχα ποτέ. Απο τότε πέφτουν τα ίδια αλλά σε μισή ποσότητα. Έχουν μειωθεί αισθητά οι καταναλώσεις άρα και η ανάπτυξη, έχω όμως εντονότερα χρώματα και ποιο εύκολη συντήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 20 Ιουνίου 2014 Author #20 Share 20 Ιουνίου 2014 Τι στραβη εγινε με το σκιμμερ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwstasb 20 Ιουνίου 2014 #21 Share 20 Ιουνίου 2014 Τι στραβη εγινε με το σκιμμερ?? Για κάποιο λόγο τσάκισε το σωληνάκι αέρα γεμισε νερό, ακαθαρσίες, και βούλωσε, έτσι υπερχειλιζε το skimmer με αποτέλεσμα όλο το νερό να βγαίνει απο επάνω και όλες οι τροφες, detritus κλπ περνάνε απευθείας στο διαμέρισμα της επιστροφής και στην συνέχεια στο main. Έχω το MCE600 αλλά το δουλεύω μέσα στο sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 20 Ιουνίου 2014 #22 Share 20 Ιουνίου 2014 Το σωληνακι εκει που ενωνεται με την αντλια πιανει αλατα και θελει καθαρισμα...περιπου στο διμηνο ισως και πιο γρηγορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsipouras 20 Ιουνίου 2014 Author #23 Share 20 Ιουνίου 2014 Λοιπον εγω τισα χθες το βραδυ ενω ειχαν κλεισει τα φωτα και ηταν ανοιχτοι οι πολυποδες...δεν παρατηρησα κατι το ιδιαιτερο.εκλεισα κ για καμια ωρα το σκιμμερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Ιουνίου 2014 #24 Share 20 Ιουνίου 2014 Μολις πηρα να δοκιμασω το reef pepper της NYOS.Θα αναμιξω με reef plus και θα ταισω το βραδακι μολις χαμηλωσουν τα φωτα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 24 Ιουνίου 2014 #25 Share 24 Ιουνίου 2014 Μολις πηρα να δοκιμασω το reef pepper της NYOS.Θα αναμιξω με reef plus και θα ταισω το βραδακι μολις χαμηλωσουν τα φωτα. Στράτο τι έγινε το δοκίμασες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος