ValeAq 17 Ιουνίου 2014 #1 Share 17 Ιουνίου 2014 (edited) Μου φαινεται οτι ειναι λιγο "χαλια" εχει πολυ λεπτα φυλλα σχεδον διαφανες ,θα στρωσει τωρα που αλλαξε ενυδρειο? Και πανω απολα να μαθω το ονομα του να δουμε αν κανει για το ενυδρειο μου! Edit bonus : .... Εχουν ακουστει 2 ονοματα .... limnophila aromatic και stargrass! Έγινε επεξεργασία 17 Ιουνίου 2014 - ValeAq Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Ιουνίου 2014 #2 Share 17 Ιουνίου 2014 (edited) Είναι κάποιο είδος εχινόδορου, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα δεν μπορώ να σου πω ποιο Πάντως επειδή αυτά τα φυτά καλλιεργούνται εκτός νερού από τις εταιρίες μπορεί να θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν Για το edit bonus αποκλείω το stargrass Έγινε επεξεργασία 17 Ιουνίου 2014 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Ιουνίου 2014 Author #3 Share 17 Ιουνίου 2014 Είναι κάποιο είδος εχινόδορου, αλλά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα δεν μπορώ να σου πω ποιο Πάντως επειδή αυτά τα φυτά καλλιεργούνται εκτός νερού από τις εταιρίες μπορεί να θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν Ηταν σε ενυδρειο φιλης κανα 6μηνο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Ιουνίου 2014 #4 Share 17 Ιουνίου 2014 Ακόμα και οι αλλαγές από ενυδρείο σε ενυδρείο σταματούν ή καθυστερούν την ανάπτυξη των φυτών και ιδιαίτερα αυτών που αναπτύσσουν ισχυρό ριζικό σύστημα. Όταν το φύτεψες "κούρεψες" καθόλου τις ρίζες του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Ιουνίου 2014 Author #5 Share 17 Ιουνίου 2014 Πριν λιγο το εβαλα ,οχι δεν εκοψα τπτ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Ιουνίου 2014 #6 Share 17 Ιουνίου 2014 http://www.aquazone.gr/forums/topic/72451-dhniaaoieiaossa-oeoothi-aea-oeyoaaia-ooi-aaioaenaassi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Ιουνίου 2014 Author #7 Share 17 Ιουνίου 2014 να το βγαλω τωρα ή να το αφησω ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Ιουνίου 2014 #8 Share 17 Ιουνίου 2014 Όπως νομίζεις. Εγώ θα το έβγαζα. Αν οι ρίζες είναι μακρινάρια, είναι πολύ πιθανό να σπάσουν κατά το φύτεμα και συνεπώς να είναι άχρηστες πλέον. Θεωρώ πως το κλάδεμα ταλαιπωρημένων φύλων και το κλάδεμα των ριζών αναζωογονεί τα φρεσκοφυτεμένα φυτά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Ιουνίου 2014 #9 Share 17 Ιουνίου 2014 To πρωτο μου φιανεται για echinodorus bleheri. Και συμφωνω σε οσα λεει ο συνονοματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Ιουνίου 2014 Author #10 Share 17 Ιουνίου 2014 δεν ειχα μακριες ριζες,μαλιστα καποιες ριζες επεσαν πριν το φυτεψω! Θα το βγαλω να το κουρεψω! Αν και στο προφιλ του λεει οτι δεν κανει για νανο ενυδρειο! Αντε τωρα να βρουμε το 2ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 17 Ιουνίου 2014 #11 Share 17 Ιουνίου 2014 Ούτε για νάνο, ούτε για μικρομεσαίο ενυδρείο κάνει... βουρ λοιπόν για το μεγάλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 17 Ιουνίου 2014 Author #12 Share 17 Ιουνίου 2014 Ούτε για νάνο, ούτε για μικρομεσαίο ενυδρείο κάνει... βουρ λοιπόν για το μεγάλο Αν μετακομισω σιγουρα ,εδω δυσκολο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega20 18 Ιουνίου 2014 #13 Share 18 Ιουνίου 2014 το δεύτερο πρέπει να είναι Pogostemon stellatus, μοιάζει και με Ludwigia inclinata var. verticillata 'Cuba' Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουλίου 2014 Author #14 Share 21 Ιουλίου 2014 Εχει φτασει στην επιφανια και δεν ξερω ακομα πως το λενε οτι ονοματα γραφτηκαν δεν μ κανει σε κανενα απο φωτο του ιντερνετ! Μολις ανοιξουν τα φωτα θα βαλε νεες φωτο μπας και βοηθησουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Ιουλίου 2014 #15 Share 21 Ιουλίου 2014 Εχει φτασει στην επιφανια και δεν ξερω ακομα πως το λενε οτι ονοματα γραφτηκαν δεν μ κανει σε κανενα απο φωτο του ιντερνετ! Μολις ανοιξουν τα φωτα θα βαλε νεες φωτο μπας και βοηθησουν! αυτο το είχα πέσει απο ΙΚΕΑ. Πήγαινε του σκοτωμού. Όλο κλάδευα και μεταφύτευα. Το όνομά του κάπου το έχω γραμμένο. Θα το ψάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Ιουλίου 2014 #16 Share 21 Ιουλίου 2014 Pogostemon stellatus είναι και προφανώς δεν γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο φυτό ανάλογα με της συνθήκες του ενυδρείο μας αλαλάζει χρώμα, και σχήμα φύλων. Εκτός αυτού υπάρχουν αρκετά υποείδη τα οποία προέρχονται εν μέρη από την φύση και εν μέρη απο τον άνθρωπο με αποτέλεσμα να έχουμε μια πληθώρα χρωμάτων και σχημάτων με φύλα πράσινα, ροζέ ή τέρμα κόκκινα, με σχήμα φύλλων από λεπτό έως φαρδύ. Επίσης το χρώμα του εξαρτάτε πολύ από το φως και τα θρεπτικά συστατικά που το παρέχουμε, αλλά και το κατά πόσο είναι σκληρό ή μαλακό το νερό μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουλίου 2014 Author #17 Share 21 Ιουλίου 2014 Πριν λιγο εκανα αλλαγη νερου και το κουρεψα και την κορυφη του την φυτεψα διπλα! Τις 3 τελευταιες μερες δεν ξερω τι επαθε και ανεβηκε στην επιφανεια ταχυτατα Θα ανεβασω φωτο σημερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ValeAq 21 Ιουλίου 2014 Author #18 Share 21 Ιουλίου 2014 Επισης οταν το πηρα ειχε μακρια φυλλα και αραια στο υψος ενω σε μενα εβγαζε συνεχεια πιο κοντα φυλλα και σε υψος με πολυ μικρη διαφορα! Εχει να κανει με τον φωτισμο μου?να τον χαληλωσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος