kinezos1 12 Ιουνίου 2014 #1 Share 12 Ιουνίου 2014 (edited) Παιδια καλησπερα,Εχω ενα ενυδρειο OVAL περιπου στα 180 λιτρα (118 μηκος x 29-38 πλατος x 45 υψος)και φιλοξενει 4 χρυσοψαρα εδω και 2 μηνες και θελω να αλλαξω ψαροσυνθεση.Σκεφτομαι για malawi μαλλον Maingano και Yellow Lab, αλλα ακομη δεν το εχω αποφασισει.Το setup ειναι:Φιλτρο fluval 405 + fluval 205 για backup.Θερμοστατης 200wΒυθος Μαυρο βοτσαλο μαυρο 1-2cm πανω σε πλακακια.Μετρησεις νερου με υγρα της APIPh: 8.2NH3/N4: 0NO2: 0NO3: 10-20Kh-Gh: δεν εχω παρει ακομη τεστ.Και τωρα οι ερωτησεις.1) Πρεπει να αδειασει ολο το νερο και να αλλαχτουν τα υλικα απο το φιλτρο και να γινει στησιμο απο την αρχη ή μπορω να κρατησω το 1/3 απο το νερο και το φιλτρο οπως εχει;2) Αντι για μπλε φελιζολ για να κατσουν πανω οι πετρες να κρατησω τα πλακακια;P.S. Ο βυθος θα αλλαξει με πετρες και αραγωνιτη+χαλαζιακη αμμο.Ευχαριστω Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2014 - kinezos1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 12 Ιουνίου 2014 #2 Share 12 Ιουνίου 2014 Σε καμια περιπτωση απο τη στιγμη που ειναι στρωμενο το ενυδρειο δεν θα πρεπει να αλλάξεις τς υλικά στο φιλτρο και να αλλάξεις ολο το νερο με καινουργι γιατι μετα θα πρεπει να πας σε στρώσιμο ενω ετσι την αλλη μερα μπορεις να βάλεις τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 12 Ιουνίου 2014 #3 Share 12 Ιουνίου 2014 Καλως ηρθες στην εξωτικη αφρικη Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ξεστισεις το ενυδρειο απ την αρχη, να τοποθετησεις της πετρες και ΜΕΤΑ να προσθεσεις την αμμο.Το φιλτρο το εχεις οπως ειναι μην τα αλλαξεις και χασεις την βιολογια !!! βαλε μας φωτο να παρουμε ιδεα σε τι σταδιο εισαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kinezos1 12 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 12 Ιουνίου 2014 Καλως σας βρηκα,Τρεχει κανονικα με 4 χρυσοψαρα και μαλιστα ειναι αρκετα ζωηρα.απλος δεν καταλαβα αν θα κρατησω καποιο μερος απο το νερο ή θα μπεις ολο καινουργιο.Αν αλλαχτει ολο εκτος απο το prime θα χρειαστει και μια δοση safestart σωστα;Τα πλακακια να τα κρατησω η θα δημιουργησουν προβλημα αργοτερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Ιουνίου 2014 #5 Share 12 Ιουνίου 2014 (edited) Εγώ δε κατάλαβα τα πλακάκια που τα έχεις; Κάτω απο το υπάρχον χαλίκι; Αν ναι εγω θα σου πρότεινα να τα βγάλεις και να βάλεις Dow ή κατευθείαν την άμμο αφου πρώτα στήσεις τις πέτρες σωστά ώστε να μη κουνιούνται. Την άμμο να την πλύνεις καλά πριν τη βάλεις μέσα. Ωπα, γράφεις παραπάνω για τα πλακάκια. Να τα βγάλεις λοιπόν! Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2014 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 13 Ιουνίου 2014 #6 Share 13 Ιουνίου 2014 (edited) Καλως ηρθες στην παρεα μας Ολα πρεπει να γινουν σε μια μερα,και δεν θα εχεις κανενα προβλημα. 1)πλενεις πολλες πετρες,για να εχειςαρκετες φωλιες σε σχημα βουνου. 2)Πλενεις αμμο θαλασσης-καλυτερα αραγωνιτη 3)Κρατας το 60% του νερου 4)Αδειαζεις τα παντα απο τον βυθο. 5)Βαζεις την αμμο η αραγωνιτη. 6)βαζεις το 60% του νερου που κρατησες και προσθετεις το υπολοιπο,με τα αντιστοιχα βακτηρια+αντιχλωριο 7)Βαζεις μονο ενα χαρεμι απο αυτα που ειπες, Καλη συνεχεια Έγινε επεξεργασία 13 Ιουνίου 2014 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος