Vasiliss 11 Ιουνίου 2014 #1 Share 11 Ιουνίου 2014 Καλησπερα σας! Εχω ενα ενυδρειο 90 λιτρων στρωμενο. ( 600x350x430mm) .Επισης ειναι φυτεμενο. Θα ηθελα να μαθω πιοια ειναι η καλυτερη επιλογη ψαριων; α) να βαλω ενα κοπαδι με 8-9 τιγρακια. Με τι αλλο μπορουν να συνδιαστουν; β) να βαλω σκαλαρια. Αν ναι και ποσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουνίου 2014 #2 Share 11 Ιουνίου 2014 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. α) Αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερο ενυδρειο,κοιτα καλυτερα τα cherry barbs β)Αυτα τα ψαρια θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο και με καθαρο υψος πανω απο 50εκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Ιουνίου 2014 #3 Share 11 Ιουνίου 2014 Καλως ηρθες στο φορουμ μας. α) Αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερο ενυδρειο,κοιτα καλυτερα τα cherry barbs β)Αυτα τα ψαρια θελουν πολυ μεγαλητερο ενυδρειο και με καθαρο υψος πανω απο 50εκ. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιουνίου 2014 #4 Share 11 Ιουνίου 2014 Καλώς ήρθες Συμφωνώ και εγώ Μπορείς επίσης να δεις Ζωοτοκα ψαράκια (1 χαρέμι από ενα είδος) Ή ενΑ χαρέμι gourami Έχεις αρκετες επιλογές Απλά πρέπει να μας πεις Αν θα βάζεις νερό από την βρύση Ή θα το επεξεργάζεσαι (πχ τύρφη) Βάλε.μας και μια φώτο μα το δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasiliss 11 Ιουνίου 2014 Author #5 Share 11 Ιουνίου 2014 νερο απο την βρυση θα βαζω. Gourami ειχα αλλα τα εδωσα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasiliss 11 Ιουνίου 2014 Author #6 Share 11 Ιουνίου 2014 να και αλλες δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουνίου 2014 #7 Share 11 Ιουνίου 2014 Νερο βρυσης και γκουραμι ειναι λαθος,ειναι ψαρια που θελουν μαλακο νερο. Μπορεις να βαλεις ζωοτοκα που θελουν νερο βρυσης. Η cherry barbs οπως σου ειπα και πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Ιουνίου 2014 #8 Share 11 Ιουνίου 2014 Επισης να πω πως τα συγκεκριμενα γινονται αρκετα μεγαλα για το ενυδρειο σου και αν εχεις αρσενικα θα πεσει πολυ ξυλο! Εκεινο το ψαρακι που βλεπω πισω, το serpa tetra θα σου ταραξει τα πτερυγια τους και το συγκεκριμενο θελει κοπαδι και χωρο για να κολυμπησει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 11 Ιουνίου 2014 #9 Share 11 Ιουνίου 2014 Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα Carinotetraodon travancoricus (Dwarf Puffer) - Οι δύο "δυσκολίες" που εγώ εντοπίζω, είναι πως χρειάζονται καλό εξωτερικό φίλτρο και δυστυχώς πρέπει κάποιος να είναι "από πάνω" και να τα ταίζει (κυρίως σαλιγκάρια) - Εάν πχ λείψεις λόγω καλοκαριού, δεν θα στο πρότεινα ως είδος Μια εξίσου ωραία επιλογή είναι ένα κοπάδι Celestial Pearl Danio - Το συγκεκριμένο είδος δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, εφόσον του προσφέρεις σωστές συνθήκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουνίου 2014 #10 Share 11 Ιουνίου 2014 Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τα Carinotetraodon travancoricus (Dwarf Puffer) - Οι δύο "δυσκολίες" που εγώ εντοπίζω, είναι πως χρειάζονται καλό εξωτερικό φίλτρο και δυστυχώς πρέπει κάποιος να είναι "από πάνω" και να τα ταίζει (κυρίως σαλιγκάρια) - Εάν πχ λείψεις λόγω καλοκαριού, δεν θα στο πρότεινα ως είδος Μια εξίσου ωραία επιλογή είναι ένα κοπάδι Celestial Pearl Danio - Το συγκεκριμένο είδος δεν έχει καμία ιδιαίτερη δυσκολία, εφόσον του προσφέρεις σωστές συνθήκες Ωραια τα cpd αλλα δεν μπαινουν σε νερο βρυσης,θελουν λιγο πιο μαλακο νερακι. http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 11 Ιουνίου 2014 #11 Share 11 Ιουνίου 2014 Ωραια τα cpd αλλα δεν μπαινουν σε νερο βρυσης,θελουν λιγο πιο μαλακο νερακι. http://www.aquazone.gr/forums/topic/42310-danio-margaritatus-roberts-2007/#entry385550 Συμφωνώ απόλυτα με το "λιγο πιο μαλακό" Εφόσον δεν χρειάζονται πολύ μαλακό νερό, όλα γίνονται (τύρφη, φυλλα catappa, alder cones...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιουνίου 2014 #12 Share 11 Ιουνίου 2014 Μια μεγαλουτσικι ομάδα Cpd βάζοντας μερικά φύλλα catappa ή alder cones Με 1-2 amano Αρκετές red cherry και 1-2 zebra snail Θα ήταν ότι πρέπει Επίσης τα guppy ή edler Είναι καλή επιλογή αλλά όχι μαζί γιατί υβριδιζουν Κώστα και τα ψαράκια που έχεις δεν μπορεί να βάλει? Νομίζω irinthia αντί για cpd Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιουνίου 2014 #13 Share 11 Ιουνίου 2014 Εγω εχω pseudomugil gertrudae και τα εχω σε νερο βρυσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιουνίου 2014 #14 Share 11 Ιουνίου 2014 Αυταα Μπορείς να τα βάλεις στο ενυδρείο σου χωρίς να προσθέσεις φύλλα catappa ή alder cones Μαζί με γαρίδες και σαλιγκάρια Αυτά τα ψαράκια τα έχω δει σε μαγαζί Και είναι πολύ ωραία Πάντως αν βάλεις αυτά ή τα Cpd και γαρίδες πρόσθεσε και λίγη moss Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasiliss 12 Ιουνίου 2014 Author #15 Share 12 Ιουνίου 2014 Οκ Σας ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος