Chocolate_Puma 9 Ιουνίου 2014 #1 Share 9 Ιουνίου 2014 (edited) Ειδος ενυδρείου: ΧρυσοψαράδικοΔιαστάσεις: 60Χ50Χ50Όγκος: 150 λιτρα (μικτά)Ποικιλιες χρυσοψαρων: 1 Ryukin, 1 ColicaΆλλοι συγκάτοικοι : - Ένα κοπάδι Cloud MinnowsΦυτά: Κυρίως Anubias - VallisneriaΔιακοσμητικά υλικά: Μαύρη χαλαζιακή άμμος, μπεζ χαλαζιακή άμμος, ρίζες, αρκετές ξυλόπετρεςΦόντο: ΚαθρέφτηςΕξοπλισμος Φωτισμού/watt: 2X24 watt - φωτιστικό Hailea (Το ενυδρείο είναι σε εξωτερικό χώρο και η φωτοπερίοδος ειναι απο 20:00 - 22:00)Διάρκεια φωτισμού: - Φως ημέραςΜέσα Φιλτράρισματος/αποδόσεις: Φίλτρο τύπου αμβούργου, με αρκετά λίτρα siporax & ελαφρόπετραΜέσα Θερμανσης: 2 θερμαντήρες 300 & 100 watt (πλέον έχουν απενεργοποιηθεί λόγω καλοκαιριού)Μέσα Ψύξης: 3 120ρηδες & 2 80αρηδες ανεμιστήρες - μάρκας KonigΛίπανση: -Παροχή CO2: -Ψύξη και θέρμανση ελέγχονται απο contreoller STC1000Παράμετροι:pH: 7,5Γενική σκληρότητα (GH): -Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): -Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 10 - 15Αλλαγές νερού(% και συχνότητα): 30% ανά 5 ημέρεςΘερμοκρασία : Περιβάλλοντος - έως 25oC (μετά αναλαμβάνουν οι ανεμιστήρες)Άλλες πληροφορίες: Το ενυδρείο είναι DIY κατασκευή ενός φίλου από τις ΣέρρεςΕπιπλέον υπάρχει σύστημα αυτόματης αναπλήρωσης - εάν κι εφόσον χρειαστεί να λείψω για λίγες μέρες & αυτόματη ταϊστραΣτις φωτογραφίες φαίνονται1. Η εξέλιξη του ενυδρείο με αλλαγή σε κάποια φυτά2. Οι κάτοικοι του (ο 3ος κάτοικος δυστυχώς αγοράστηκε θεωρώ άρρωστος και απεβίωσε μετά από λίγο καιρό, σε καραντίνα)3. Το αρχικό στήσιμο (επιχείρησα λανθασμένα να φτιάξω "διάδρομο" διαφορετικού χρωματισμού - σε λίγο καιρό δεν υπήρχε!!!) 4. Το σύστημα ψύξης που με έσωσε περυσι το καλοκαίριΘα προσθέσω μελλοντικά νέες φωτο, όπου θα φαίνονται και τα Minnows Έγινε επεξεργασία 9 Ιουνίου 2014 - Chocolate_Puma 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 9 Ιουνίου 2014 #2 Share 9 Ιουνίου 2014 υπεροχα Σακη! να τα χαιρεσαι! τα μοσχαρακια σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 9 Ιουνίου 2014 #3 Share 9 Ιουνίου 2014 Πολύ ενδοιαφερον στήσιμο μου αρέσει Τα χρυσόψαρα ειναι πανέμορφα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 3 Ιουλίου 2014 #4 Share 3 Ιουλίου 2014 Πολύ όμορφο και το ενυδρείο και τα ψαρακια... Να τα χαίρεσαι! Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis1982 3 Ιουλίου 2014 #5 Share 3 Ιουλίου 2014 Τέλειο!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 3 Ιουλίου 2014 #6 Share 3 Ιουλίου 2014 Είναι πανέμορφο!! Να τα χαίρεσαι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 3 Ιουλίου 2014 Author #7 Share 3 Ιουλίου 2014 Τέλειο!!!!!!!! Είναι πανέμορφο!! Να τα χαίρεσαι!! Σας ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Ιουλίου 2014 #8 Share 3 Ιουλίου 2014 Πολυ ομορφο! Να το χαιρεσαι! Κυβος ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 4 Ιουλίου 2014 Author #9 Share 4 Ιουλίου 2014 Στην ουσία ναι. Με φίλτρο Αμβούργου στην πλάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalafan 4 Ιουλίου 2014 #10 Share 4 Ιουλίου 2014 πολυ ομορφο ειναι φιλε μου...μπραβο...χαιρομαι να βλεπω περιποιημενα χρυσοψαραδικα και οχι χρυσοψαρα σε γυαλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 4 Ιουλίου 2014 Author #11 Share 4 Ιουλίου 2014 Να σαι καλα! Η αλήθεια είναι πως τα χρυσόψαρα είναι αδικημένο είδος! Φτάσαμε σε σημείο να τα χαρίζουν μέσα σε πλαστικά ποτήρια, σε γάμους και σε βαφτίσια... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 27 Ιουλίου 2014 Author #12 Share 27 Ιουλίου 2014 (edited) Δεν ξέρω αν προβλέπεται, αν όμως γίνεται, παρακαλώ κάποιον από τους συντονιστές - διαχειριστές, να διαγράψει το συγκεκριμένο θέμα Έγινε επεξεργασία 27 Ιουλίου 2014 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Μαίου 2015 Author #13 Share 30 Μαίου 2015 up 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 30 Μαίου 2015 #14 Share 30 Μαίου 2015 Γεια σου ρε Σακη με τις ψαρουκλες σου!!! μας ελλειψες... τι wen ειναι αυτο που εχει το oranda Παναγια μου!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Μαίου 2015 #15 Share 30 Μαίου 2015 Για σου βρε Σάκη με το φυτεμένο χρυσοψαράδικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 30 Μαίου 2015 #16 Share 30 Μαίου 2015 Ομορφα πραγματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 4 Ιουνίου 2015 #17 Share 4 Ιουνίου 2015 Πωωω πολυ ωραιο χρυσοψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 4 Ιουνίου 2015 Author #18 Share 4 Ιουνίου 2015 Γεια σου ρε Σακη με τις ψαρουκλες σου!!! μας ελλειψες... τι wen ειναι αυτο που εχει το oranda Παναγια μου!!!! Για σου βρε Σάκη με το φυτεμένο χρυσοψαράδικο Ομορφα πραγματα! Πωωω πολυ ωραιο χρυσοψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Ιουνίου 2015 Author #19 Share 30 Ιουνίου 2015 Μόλις βρήκα το oranda μου νεκρό!! Μετρήσεις (υγρά API) Αμμωνία και Νιτρώδη μηδεν Νικτρικά στο 15 Θερμοκρασία στους 24 Καμία ένδειξη ότι κάτι πήγαινε στραβά Μέχρι χθες έτρωγε και κολυμπόυσε κανονικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Ιουνίου 2015 #20 Share 30 Ιουνίου 2015 Μόλις βρήκα το oranda μου νεκρό!! Μετρήσεις (υγρά API) Αμμωνία και Νιτρώδη μηδεν Νικτρικά στο 15 Θερμοκρασία στους 24 Καμία ένδειξη ότι κάτι πήγαινε στραβά Μέχρι χθες έτρωγε και κολυμπόυσε κανονικά Οχι βρε γμτ , ετσι ξαφνικά ; Κριμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Ιουνίου 2015 Author #21 Share 30 Ιουνίου 2015 Οχι βρε γμτ , ετσι ξαφνικά ; Κριμα Δυστυχως Βγηκα να τα ταισω και ηταν νεκρο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 30 Ιουνίου 2015 #22 Share 30 Ιουνίου 2015 Δυστυχως Βγηκα να τα ταισω και ηταν νεκρο... Σάκη πάρε άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 30 Ιουνίου 2015 Author #23 Share 30 Ιουνίου 2015 Σάκη πάρε άλλο Δεν ξερω αν πρεπει να βαλω αμεσως ψαρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 1 Ιουλίου 2015 #24 Share 1 Ιουλίου 2015 Όχι, μην βάλεις αμέσως! Περίμενε νε μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα μωρά μου να σου δώσω! (και νούφαρο που λέγαμε) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 2 Ιουλίου 2015 Author #25 Share 2 Ιουλίου 2015 (edited) Ευχαριστώ Kalliroi!!! Από τη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τα ενυδρεία, είχα χάσει μόνο ένα cpd Προχθές έχασα το 2ο μου ψάρι... Έγινε επεξεργασία 2 Ιουλίου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος