Jump to content

Μια Αποφαση

Recommended Posts

Καλησπέρα.Μετα απο πολύ σκέψη ειπα να το γυρίσω σε θαλασσινό :bow: .

Μεράκι και υπομονή υπάρχουν λεφτα όμως οχι. ^_^

Απο εξοπλισμό οχι και πολλά αλλά εδω είναι που χρειάζομαι την βοήθεια σας.

1. Ενυδρείο juwel 180L χωρίς εσωτερικό φίλτρο μεσα (υπάρχει).

2. skimmer tunze 9011

3. εξωτερικό φίλτρο eheim που καλύπτει 200L(σαν να μην υπάρχει) και για φώτισμό θα ξέρω σίγουρα αύριο για δω αν μπορώ να καλύψω τις απαιτήσεις μου.

Θα ήθελα να μου πείτε εφόσον το οικονομικό αυτή την εποχή είναι δύσκολο να το βρείς ποια είναι η γνώμη σας:

να ξεκινήσω με αυτα που εχω και να προσθεσω οτι βασικο χρειαζομαι ? να παω σε νεο ενυδρειο με sump ?τι μπορω να κανω για να ξεκινησω επιτυχως?

Καλησπέρα.Μετα απο πολύ σκέψη ειπα να το γυρίσω σε θαλασσινό :bow: .

Μεράκι και υπομονή υπάρχουν λεφτα όμως οχι. ^_^

Απο εξοπλισμό οχι και πολλά αλλά εδω είναι που χρειάζομαι την βοήθεια σας.

1. Ενυδρείο juwel 180L χωρίς εσωτερικό φίλτρο μεσα (υπάρχει).

2. skimmer tunze 9011

3. εξωτερικό φίλτρο eheim που καλύπτει 200L(σαν να μην υπάρχει) και για φώτισμό θα ξέρω σίγουρα αύριο για δω αν μπορώ να καλύψω τις απαιτήσεις μου.

Θα ήθελα να μου πείτε εφόσον το οικονομικό αυτή την εποχή είναι δύσκολο να το βρείς ποια είναι η γνώμη σας:

να ξεκινήσω με αυτα που εχω και να προσθεσω οτι βασικο χρειαζομαι ? να παω σε νεο ενυδρειο με sump ?τι μπορω να κανω για να ξεκινησω επιτυχως?φυσικα να ξεκινησεις στο θαλασσινο το ρυθμιζεις εσυ που θα το πας,ειναι καλυτερο για σενα να εχρις σαμπ χωρις να σημαινει οτι εαν δεν εχεις δεν μπορεις να εχεις θαλασσινο ενυδρειο,παρε ενα φωτιστικο 2 καλους σε αποδοση κυκλοφορητες βραχο αραγονιτη ανθρακα και αντιφωσφορο για το εξωτερικο φιλτρο και καλη αρχη με πολυ διαβασμα και υπομονη.

Αλατι-ρεφρακτομετρο-τεστ θα προσθεσω εγω...

Γινεται και σιγα σιγα το εξελιζεις, καπως ετσι ξεκινησαμε καποιοι :)

Καλο αρχη οτι και εαν αποφασησεις :)

Καλη αρχη και απο μενα,

Οτι σου ειπε ο Αγγελος, σιγα σιγα το ξεκινας οπως κι εμεις και στην πορεια προσθετεις.

Διαβασε και στο φορουμ τα αρθρα για θαλασινο και εξοπλισου με ΥΠΟΜΟΝΗ.

Στις αγγελιες μπορεις να βρεις οτι θελεις και να ζητησεις οτι δεν βρισκεις.

Το ενυδρειο σου ειναι μεγαλο και με μερακι και σωστες κινησεις θα γινει διαμαντι!

Σας ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις, αυτο διχνει οτι μπορω να στηριζομαι σε εσας τις παλαιοτερες καραβανες σε τυχον προβληματα που προκυψουν.

Επισης θα ηθελα να μου πει καποιος ποια ειναι η σωστη αναλογια σε αραγωνιτη και βραχο για ενα σωστο αποτελεσμα>?

*για τα δικα μου λιτρα που ξεχασα να γραψω ποιο πανω 180 :crazysmile:

10κιλα περιπου αραγωνιτη και 12-16 κιλα βραχο....

Νομιζω 2 με 3 δαχτηλα αραγωνιτη ειναι καλα και περιπου 12 με 13 κιλα βραχο τωρα ποσο νεκρο ποσο ζωντανο εξαρτατε απο την τσεπη σου

Εδω να προσθεσω-προτηνω οτι εαν δεν σε πειραζη να περασει καποιος καιρος να στρωσεις ωστε να κερδισεις χρονο να μαζεψεις καποια χρηματα για να παρεις οτι σου ληπει αλλα και να εξοικονομισεις καποια οτι μπορεις να ξεκινησεις και μονο με νεκρο...

Αγαπητε akrida66 ευτυχως απο υπομονη ειμαι τουμπανιασμενος και μολις εχω στην διαθεση μου νεκρο βραχο 7 κιλα απο καποιον φιλο (βεβαια δεν ξερω αν επρεπε να ειναι μεσα σε νερο για την καλυτερη ποιοτητα του αν και νεκρος *ενημερωστε με*) ρεφρακτομετρο υπαρχει ,τεστακια ποια για αρχη? και αλατι ποια ειναι η αναλογια του? ειναι αναλογα το αλατι ? και κατι ακομα πιστευω βασικοτατο για να βαλω το αλατι το νερο πρεπει να ειναι περασμενο απο α/ο ? και το θεμα με τον φωτισμο να βαλω στις εργοστασιακες του ενυδρειου τις αναλογες λαμπες η δεν θα καλυψουν ? καποιο link που να λεει βηματα για θαλασσινο να μην σας πριζω παιδια αν υπαρχει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εαν ειναι νεκρος ο βραχος δεν χρειαζεται να ειναι στο νερο, θα μπει μια και καλη οταν στησεις...

Το καθε αλατι λεει τι αναλογια επανω, αλλα ειναι ενας μπουσουλας, με το τεφρακτομετρο θα δεις που ειναι η αλατοτιτα καθε φορα, σου προτηνω καποιο απλο αλατι για αρχη, ειναι πιο οικονομικα απο αυτα που εχουν διαφορα μεσα γιατι τωρα που θα εισαι αδειος δεν τα χρειαζεσαι.... Παρε ειτε tropic marin ειτε red sea απλο....

Καλο ειναι να υπαρχει Α/Ο για πολους λογους, ενας απο αυτο ειναι για να ειναι "καθαρο" το νερο και να μην εχεις προβληματα στο μελλον με αγλες και τα χερικα, αλλα επισης νερο απο οσμωση βαζουμε για αναπληρωσει καθως και για τα διαφορα χημικα/συμπληρωματα που βαζουμε στην πορεια για ασβεστιο/μαγνησιο/kh/ιχνοστοιχεια και αλλα, οποτε ειναι ισως και μονοδρομος για ενα επιτυχημενο reef!

Για το φωτισμο τωρα, τι λαμπες ειναι οι εργοστασιακες και σε τι βατ; Εαν δεν σε καληπτουν λογικα θα πας και εσυ(οπως και πολυ απο εμας) σε led φωτισμο(ειτε diy ειτε ετοιμο)...

Λινκ και τροφη για σκεψη και γνωση οι υπολοιποι γιατι μπαινω απο κινητο :)

Τα παιδια παραπανω τα εχουν πει ολα :jig:

Οποτε το μονο που μενει να σου πω ειναι καλη αρχη φιλε mouseman και θα χαρουμε πολυ να σε εχουμε στη θαλασσινη μας παρεα :thumbsu:

Καλη αρχη και απο εμενα :) . Οι εργοστασιακες λάμπες δεν θα σου φτάσουν, ειναι ανεπαρκής ο φωτισμός τους και θα χρειαστείς κατι καλυτερο. Ενα συνδυασμό απο x4 Τ5 39w ακουγετε μια καλη αρχη.

Αγαπητε akrida66 ευτυχως απο υπομονη ειμαι τουμπανιασμενος και μολις εχω στην διαθεση μου νεκρο βραχο 7 κιλα απο καποιον φιλο (βεβαια δεν ξερω αν επρεπε να ειναι μεσα σε νερο για την καλυτερη ποιοτητα του αν και νεκρος *ενημερωστε με*) ρεφρακτομετρο υπαρχει ,τεστακια ποια για αρχη? και αλατι ποια ειναι η αναλογια του? ειναι αναλογα το αλατι ? και κατι ακομα πιστευω βασικοτατο για να βαλω το αλατι το νερο πρεπει να ειναι περασμενο απο α/ο ? και το θεμα με τον φωτισμο να βαλω στις εργοστασιακες του ενυδρειου τις αναλογες λαμπες η δεν θα καλυψουν ? καποιο link που να λεει βηματα για θαλασσινο να μην σας πριζω παιδια αν υπαρχει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αυτο το αρθρο ειναι το πρώτο απο τη σειρά μας για τους αρχάριους και τα παιδια που τωρα ξεκινάνε τη θάλλασα.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/125-iaaeeithioao-yia-eaeaooeiu-aaioaenaassi-s-iynio/

Αν εχεις υπομονή και όρεξη στα άρθρα μας θα βρεις πολλές πληροφορίες σχετικα με το χωρο που αγαπάς. Για οτι απορία εχεις εδω είμαστε :)

Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια και την υποστηριξη. :bow: θα ανεβασω τις πρωτες φωτο μου μολις κανω το πρωτο μου βημα με γεμισμα. Αλλα επειδη βρισκομαι ακομα στο ψαξιμο για καποια πραγματακια που θελω να παρω θα ηθελα να μου πειτε κατι πανω στον φωτισμο. εχω 3 μετασχηματιστες για Τ5 http://www.ydatinos-kosmos.gr/product.aspx?proion=2318&kat=89&manufact=-1 θα μπορεσω να κανω δουλεια με αυτα η χρειαζεται κατι ποιο αξιοπιστο? μην ξεχναμε οτι παω για reff και τελος εχω ενα skimmer που μου το εδωσε ενας φιλος εχωντας τον ανενεργο 1 χρονο περιπου ειναι σε καλη κατασταση αλλα εχει επανω κοραλλινη και θα ηθελα να την καθαρισω? καποιος ευκολος τροπος υπαρχει ? γιατι με σκετο νερο δεν βγηκαν και πολλα να δοκιμασω με ξυδι η δεν επιτρεπεται? και παλι ευχαριστω για την βοηθεια σας και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις.

Χλιαρο νερακι και ξυδι φιλε μου,θα στο κανουν σαν καινουργιο :thumbsu:

Οσο πιο πολλες ωρες το αφησεις τοσο πιο ευκολα θα βγει η κοραλινη!

Να μη ζητας συγνωμη για τις ερωτησεις και να μη δισταζεις ποτε να εκφραζεις καποια απορια mouseman :thumbsu:

Εμεις ευχαριστουμε που μπαινεις στον κοπο να μοιραστεις το ξεκινημα/αποριες σου μ'εμας!

Εγώ θα σου προτείνω να χρησιμοποιείσεις aquaforte. Γέμισε έναν κουβά ή μια λεκάνη με νεράκι, ρίξε μέσα το aquaforte και βάλε το skimmer μέσα. Άστο ένα μισαωράκι και βγάλτο. Μετά με μια οδοντόβουρτσα δεν θα πιστέψεις για πότε θα καθαρίσει!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...