gmarbel 7 Ιουνίου 2014 #1 Share 7 Ιουνίου 2014 (edited) Μετά από ένα χρόνο φιλοξενίας αφρικάνικων κιχλίδων στα 160 λτ. στο σπίτι, αποφάσισα να μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ενυδρείο στο ιατρείο. Αυτό το χρόνο αν και στριμωγμένα εντυπωσιάστικα με τα χρώματα και την κίνηση των ψαριών αλλά και με την ανθεκτικότητα και τη χαλαρή ρουτίνα τους. Ακόμα περισσότερο όταν είχα και πετυχημένη γέννα. Οι προετοιμασίες γίνονται εδώ και καιρό... Το ενυδρείο θα έχει διαστάσεις 170x50x50. Με 10αρι τζάμι και κόντρες. Έχω ήδη παραγγείλει τα τζάμια. Η βάση κατασκευάστηκε από κοιλοδοκό και ήδη αναμένει στη θέση της. Για φιλτρο θα κατασκευαστεί εσωτερικό στο πλάι του ενυδρείου με σφουγγάρι και siporax. Η αντλία καταφθάνει. Για φωτισμό θα χρησιμοποιηθεί διπλή λάμπα οροφής με φωτοσωλήνες daylight και αργότερα θα προστεθεί λεντοταινία μπλέ για moonlight, σε συνδυασμό με φυσικό φώς. Οι πέτρες έχουν πλυθεί και μαζί με τις πέτρες που υπάρχουν στο μικρό θα προστεθούν στο μεγάλο, οπως και η άμμος μαζί με μερικά κιλά που θα προστεθούν από θάλασσα..ανοιξε και ο καιρός και βουρρρ στις παραλίες. Θα προσθέσω και το νερό από το μικρό για τη βιολογία, ενώ αρχικά θα δουλέψει και το φίλτρο που έχω τώρα μέχρι να στρώσει το εσωτερικό ενισχύοντας με βακτήρια (stability by Seachem) και φυσικά λίγο τάισμα. Αρχες Ιουλίου υπολογίζω να βρίσκονται στο νέο τους σπίτι. Θα διατηρήσω δύο χαρέμια (labidos και pseudotropheous). Για τα mbuna δεν ξέρω είδος μοιάζουν με socolofi αλλά νομίζω είναι υβρίδια. Ωραία η εισαγωγή αλλά έχω και μία απορία για την ώρα... Φελιζόλ/dοw για τη βάση, που βρίσκουμε στη Θεσσαλονίκη με το κομμάτι; γιατί στα μονωτικά/δομικά υλικά νομίζουν δίνουν πακέτο.. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2014 - gmarbel Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 7 Ιουνίου 2014 #2 Share 7 Ιουνίου 2014 Ασε τα λογια και δωσε φωτο στον λαο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Ιουνίου 2014 #3 Share 7 Ιουνίου 2014 Καλως ηρθες στην Αφρικη. Μονο για 2 χαρεμια ,σε αυτην την λιμνη? Απεφυγε τον μπλε φωτισμο,θα σου δημιουργησει πολυ αλγη. Να ζητησεις dow απο μαντρα οικοδομων.ειναι σε φυλλα 250*50 αν θυμαι καλα.(αν και εγω δεν θα στο συνιστουσα,γιατι οταν σκαβουν θα φαινεται.Μονο για ψυχολογικους λογους,αν βαλεις,βαλε μονο εκςι που εχεις πετρες,και οχι σε ολο το βυθο. Σε ολα τα υπολοιπα,συμφωνω απολυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 7 Ιουνίου 2014 Author #4 Share 7 Ιουνίου 2014 Καλώς σας βρίσκω.. Από την είσοδό μου στο forum παρακολουθώ θέματα των κιχλίδων... Το μπλέ led το σκέφτομαι μόνο για δύο ώρες το βραδυ..για το εφέ..και αν μου κάτσει οπτικά... Για τα χαρέμια δεν ξέρω..εννοείς να βάλω περισσότερα χαρέμια από ίδια είδη... οχι διαφορετικά είδη φαντάζομαι.. Αν ισχύει σιγά σιγά μπορεί να προσέσω αλλά για αρχή δεν θέλω μεγάλους πληθυσμούς..να αντέξει η βιολογία την αμμωνία Το dow το θέλω για να το βάλω μεταξύ βάσης και ενυδρείου όχι στο βυθό...Εξαλου πρώτα θα βάλω τις πέτρες να κάτσουν καλά και απο πάνω θα προσθέσω άμμο να καλύψει τα κένα..και μετά ας σκάψουν όσο θέλουν. Αρα θα δώσουν ένα μόνο κομμάτι....για χάρη του χόμπι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Ιουνίου 2014 #5 Share 7 Ιουνίου 2014 Τοτε μην βαλεις αφρολεξ αλλα βαλε αυτα τα στρωματα του καμπινκ,σε ρολα που ειναι,να ειναι και μαυρο,που να ειναι αορατο.Ειναι καλυτερο. Κοιτα τα 2 χαρεμια που εχεις ,σε 170 μηκος,ειναι πολυ λιγα,θα μπορουσες να βαλεις ,αλλα 2,ακομα και 3 ειδη αλλα.Παντα βεβαια σε μπουνες. Το dow,το δεινουν και μεμονομενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 7 Ιουνίου 2014 Author #6 Share 7 Ιουνίου 2014 σε ευχαριστώ. Προς το παρόν θα μείνω σε αυτά τα ψάρια που έχω..να ευχαριστηθούν την άπλα..και να τα δω να γεννάνε ξανά...Είναι υπέροχο θέαμα τα μικρά να βόσκουν στα βράχια... Αργότερα θα κρατήσω περισσότερα χαρέμια...για να φαίνεται λίγο γεμάτο το ενυδρείο, αλλά για αλλο είδος νομίζω θα χάνει σε ομορφια...αν και τα acei μ'αρέσουν...αλλά όπως είπα έχουμε καιρό για ψάρια. Καλή η ιδέα για το υπόστρωμα cambing... θα το τσεκάρω.. Οι φωτογραφίες αφού στηθεί.. Τώρα μια βάση έχω μόνο και αυτή χωρις επένδυση μιας και επι του παρόντος έτσι θα μείνει για να καθαρίζει απο κάτω..αργότερα και αν δεν μου γεμίζει το μάτι θα κάνω καποια απλή κατασκευή ωστε να μπορώ να το μπαινοβγάζω εύκολα και να καθαρίζω από κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 8 Ιουνίου 2014 #7 Share 8 Ιουνίου 2014 Το μπλέ led το σκέφτομαι μόνο για δύο ώρες το βραδυ..για το εφέ..και αν μου κάτσει οπτικά... Το εχω δοκιμασει και εγω ,το αποτελεσμα με δικαιωσε, σκετο το μπλε ειναι αρκετα σκουρο και το αναβω και εγω καμια ωρα την νυχτα, ομως το μπλε μαζι με λευκη led einai απλα υπεροχο, θυμιζει και λιγο θαλασσινο.Εγω θα σου ελεγα να βαλεις ενα διακοπτη και αν "παιξεις". Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 8 Ιουνίου 2014 Author #8 Share 8 Ιουνίου 2014 Το εχω δοκιμασει και εγω ,το αποτελεσμα με δικαιωσε, σκετο το μπλε ειναι αρκετα σκουρο και το αναβω και εγω καμια ωρα την νυχτα, ομως το μπλε μαζι με λευκη led einai απλα υπεροχο, θυμιζει και λιγο θαλασσινο.Εγω θα σου ελεγα να βαλεις ενα διακοπτη και αν "παιξεις". επειδή έχω και θαλασσινό..νομίζω οτι έχεις δίκιο. Μόνο του το μπλε είναι πολύ έντονο ειδικά για κιχλίδες..θέλει και λίγο λευκό..σε μία αναλογία μπλε/λευκό: 4/1 ή 3/1 Βέβαια το moonlight...θα είναι το τελευταίο με το οποίο θα ασχοληθώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argentinos 16 Ιουνίου 2014 #9 Share 16 Ιουνίου 2014 Κανενα νεο εχουμε? πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 22 Ιουλίου 2014 Author #10 Share 22 Ιουλίου 2014 Εδώ και 10 ημέρες το ενυδρείο τρέχει κανονικότατα...και δεν υπάρχει αυτό που βλέπω... Πρέπει να βγάλω καμια φωτογραφία της προκοπής και να το παρουσιάσω...αλλά επειδή δεν έχω φωτιστικό, οι φωτό χάνουν πολύ...Πρέπει να το βγάλω πρωί με τις ακτίνες του ήλιου να πέφτουν μέσα.Φωτιστικό θα μπει μόλις μικρύνει η μέρα.... τώρα μόνο pure daylight. Αν μπουν και 4-5 labido που θέλω ακόμα..θα είναι τέλειο... Αντε τώρα να μπουκώσουν... όλα τα έχουν πλέον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Ιουλίου 2014 #11 Share 22 Ιουλίου 2014 Αν το χτυπάνε απευθείας οι ακτίνες του ήλιου, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα με άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 22 Ιουλίου 2014 Author #12 Share 22 Ιουλίου 2014 μόνο το πρωί το χτυπάει λίγο και ήδη μια ''υπέροχη'' τριχοειδης έχει εμφανιστεί...ήδη έχω καθαρίσει μια φορά τα τζάμια...και τα ψάρια βοσκάνε από τα βράχια (μερικές πέτρες ήταν παλιες ήδη γεμάτες αλγη από το παλιό)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 24 Ιουλίου 2014 Author #13 Share 24 Ιουλίου 2014 και το πρώτο μπούκωμα στη νέο περιβάλλον είναι γεγονός...αντε.. να δω πάλι μικρά να χαρώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 24 Ιουλίου 2014 #14 Share 24 Ιουλίου 2014 Αν δεν βαλεις φωτογραφιες,δεν σε πιστευουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος