Jump to content

Malawi 650L, (Κατασκευή Και Εξέλιξη)

Recommended Posts

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!! Και το ευχαριστώ δεν είναι μόνο ένα αλλά χίλια, γιατί εδώ στο φόρουμ έμαθα οτι χρειάζεται για ένα σωστό ενυδρείο με αφρικάνικες κιχλίδες!!!

Να σας πω ακόμα οτι όποιος βρεθεί στα Χανιά και θέλει να το δει από κοντά, είναι πολύ εύκολο, αφού το ενυδρείο βρίσκεται στον εργασιακό μου χώρο που είναι πάντα ανοιχτός... Αρκεί να μου στείλετε ένα πμ με το τηλέφωνό σας και το κανονίζουμε αμέσως! (θα ξαναπούμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν τελειώσει ολόκληρη η κατασκευή)

Για το φως που ρωτάς, φίλε Malaw, μένει αναμένο όλη τη νύχτα. Λέω όμως να βάλω χρονοδιακόπτες και σε αυτό και στον μπροστινό χώρο, για να ανάβουν και να σβήνουν συγκεκριμένες ώρες...

Πολύ ωραία!!!

Μπράβο Σταύρο.Το ζεις τελικά. :thumbsu:

Ευχαριστώ Νικόλα!!! Σ΄ευχαριστώ πολύ για την μεγάλη βοήθεια που μας έδωσες...!!!

Οχι απλά το ζω... το έχω καταευχαριστηθεί!!!

Τι φωτισμο εχεις βαλει; Πολυ ωραιο μπραβο

Εχω βάλει πρόχειρα, ένα σκάφος με δύο λάμπες φθορισμού 1,5μ. Σε 20 ημέρες λειτουργίας με 6 ώρες φωτισμό την ημέρα, τώρα ξεκίνησε σιγά σιγά η καφέ άλγη...

Οταν τελειώσει η κατασκευή, θέλω να βάλω ενυδρειακές λάμπες, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιές... Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και προτάσεις!

Και τα λεντ δεν τα αποκλείω, αλλά δεν έχω βάλει ποτέ και δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να βάλω και ποιό θα είναι το αποτέλεσμα...

εχουν διαφορα οι ενυδρειακες λαμπεσ T8 με του εμποριου ? Aμα τα watt ειναι ιδια και τα kelvin ποια η διαφορα γιατι στο petcity μι λαμπα 30w εχει 30 ευρω και βρικα τα ιδια χαρακηριστικα στο praktiker philips 30w 5 ευρω

Ναι σωστά το λες, αν είναι τα ίδια κέλβιν, δεν έχουν διαφορά... Αλλά έλεγα να βάλω μια γύρω στα 6500 Κ και η πίσω πάνω από 10000 Κ. Αυτές δεν ξέρω αν υπάρχουν σε απλές... άσε που θα προτιμούσα Τ5...

Για λεντοταινία, γνωρίζει κανείς; Εχει βάλει κανείς σας;

Καλημέρα και από μένα

...πολύ καλό το ενυδρείο σου. .χαίρομαι που βλέπω παιδιά να ασχολούνται με τις κικλιδες...Εγώ είμαι ίσως ο παλαιότερος κικλιδας που στα τέλη της δεκαετίας του "80 και σε ολη τη δεκαετία του"90 αναπαρηήαγα

αναπαρηγαγα λοιπόν κικλιδες...και δεν υπήρχε τοτε η πληθώρα των ειδών οπως υπάρχει σήμερα. .για παράδειγμα το frontosa ήταν σαν όνειρο θερινής νυκτός. .εγω ειχα τα pseudotropheus zebra τα οποία αναπαρηγαγα κατα κόρον (1000 ψάρια το χρόνο)..τα οποία δεν ήταν καθαρόαιμα με αποτέλεσμα να είναι ομορφότερα. .και χάρηκα πολύ με την κατασκευή σου και το μεράκι σου για τις κικλιδες..σου εύχομαι να το χαρείς....

Ναι σωστά το λες, αν είναι τα ίδια κέλβιν, δεν έχουν διαφορά... Αλλά έλεγα να βάλω μια γύρω στα 6500 Κ και η πίσω πάνω από 10000 Κ. Αυτές δεν ξέρω αν υπάρχουν σε απλές... άσε που θα προτιμούσα Τ5...

Για λεντοταινία, γνωρίζει κανείς; Εχει βάλει κανείς σας;

εχει σε διαφορα χρωματα απο 4,4 watt εωσ 14,4 watt αλλα εχουνε θεμα με την υγρασια και χαλανε.πρεπει να ειναι καλυμενεσ.εγω τησ εχω μεσα σε διαφανεσ αλφαδολαστυχο.

αναπαρηγαγα λοιπόν κικλιδες...και δεν υπήρχε τοτε η πληθώρα των ειδών οπως υπάρχει σήμερα. .για παράδειγμα το frontosa ήταν σαν όνειρο θερινής νυκτός. .εγω ειχα τα pseudotropheus zebra τα οποία αναπαρηγαγα κατα κόρον (1000 ψάρια το χρόνο)..τα οποία δεν ήταν καθαρόαιμα με αποτέλεσμα να είναι ομορφότερα. .και χάρηκα πολύ με την κατασκευή σου και το μεράκι σου για τις κικλιδες..σου εύχομαι να το χαρείς....

Ευχαρίστώ πολύ!!!

Πραγματικά ήταν πιο δύσκολά τότε γιατί δεν υπήρχε η αλληλοβοήθεια που υπάρχει σήμερα... ούτε ήταν εύκολο από βιβλιογραφία να κατατοπιστεί κανείς, αφού ήταν δυσεύρετη, ξενόγλωσση και πανάκριβη... Οπότε όλοι έσεις οι παλιοί που καταφέρνατε τότε και πηγαίνατε το χόμπυ μπροστά, είστε αξιέπαινοι!!!

εχει σε διαφορα χρωματα απο 4,4 watt εωσ 14,4 watt αλλα εχουνε θεμα με την υγρασια και χαλανε.πρεπει να ειναι καλυμενεσ.εγω τησ εχω μεσα σε διαφανεσ αλφαδολαστυχο.

Οτι και να βάλω, θα γλυτώνει την υγρασία, αφού θα είναι πάνω από το καπάκι του ενυδρείου (έχω βάλει καπάκια από πολυκαρβονικό...)

Θα αφήσω τα λεντ για τελευταία επιλογή... Λέω να ψαχτώ σε Τ5 πρώτα και βλέπουμε...

• 3 weeks later...

Update!

Μετά από 1,5 μήνα άρχισε να δουλεύει και η άλγη (η καφέ έχει εμφανιστεί) και μπήκαν νέοι συγκάτοικοι και μερικές πέτρες ακόμα!

Έξι μικρά metriaclima red zebra και τέσσερα μικρά cyrtocara moori. Τελικά δεν κατάφερα να αντισταθώ και έβαλα και ένα είδος από haps... Αν όταν μεγαλώσουν αρχίσουν τα προβλήματα, θα τα δώσω...

Πάμε στις φώτο...

P7200000a_zpsdeaae304.jpg

P7200013a_zps1e4d3808.jpg

P7200015a_zpsfb87de65.jpg

P7200017a_zpsb2198618.jpg

P7200021a_zpsd963bad8.jpg

P7200028a_zpsf6b205b8.jpg

Από μπουκώματα έχουμε μπόλικα, αλλά μικρά δεν φαίνονται πουθενά ούτε για δείγμα...

P7200032a_zpsc564213c.jpg

P7200035a_zps969d4a34.jpg

P7200049a_zpsd49b0807.jpg

P7200052a_zps18e07b70.jpg

P7200057a_zpsa42d58ae.jpg

P7200061a_zps69c2605b.jpg

P7200082a_zpsa0a7b940.jpg

P7200063a_zps0e61218f.jpg

P7200091a_zps86d9ecd7.jpg

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος
  • Like 1

Χάρμα οφθαλμών φιλε! Να το χαίρεσαι! Περισσότερα δε ξέρω από Αφρική για να βοηθήσω με τις ψαροσυνθέσεις!

Ούτε εγώ ξέρω από Αφρική αλλά.. καθόμουν κ το χάζευα..

Πολύ ωραία δουλειά.. μπράβο σου!!!

Ίσως μόνο εκείνο το μπλε χρώμα στην πλάτη μου θυμίζει περισσότερο ωκεανό παρά λίμνη..

αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Το ενυδρείο σου είναι υπέροχο όπως κ τα ψαράκια σου!!!

Πραγματικά το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο... Τα moorii είναι από τα ήρεμα χαπς και κατά την γνώμη μου από τα ωραιότερα.. Το μόνο θέμα που θα έχεις είναι της διατροφής.. Οπότε θα πρέπει να φτιάξεις μια πολύ ισορροπημένη και μελετημένη δίαιτα για να είναι όλοι οι κάτοικοι (όσο το δυνατόν) καλυμμένοι..

:)

Χάρμα οφθαλμών φιλε! Να το χαίρεσαι! Περισσότερα δε ξέρω από Αφρική για να βοηθήσω με τις ψαροσυνθέσεις!

Ούτε εγώ ξέρω από Αφρική αλλά.. καθόμουν κ το χάζευα..

Πολύ ωραία δουλειά.. μπράβο σου!!!

Ίσως μόνο εκείνο το μπλε χρώμα στην πλάτη μου θυμίζει περισσότερο ωκεανό παρά λίμνη..

αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα; Το ενυδρείο σου είναι υπέροχο όπως κ τα ψαράκια σου!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!!! (και οι λίμνες της Αφρικής σαν πελάγη είναι... Αν φανταστείς οτι η Μαλάουι είναι σχεδόν 4 φορές η Κρήτη... :rolleyes: )

Πραγματικά το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο... Τα moorii είναι από τα ήρεμα χαπς και κατά την γνώμη μου από τα ωραιότερα.. Το μόνο θέμα που θα έχεις είναι της διατροφής.. Οπότε θα πρέπει να φτιάξεις μια πολύ ισορροπημένη και μελετημένη δίαιτα για να είναι όλοι οι κάτοικοι (όσο το δυνατόν) καλυμμένοι..

Ναι, αυτό είναι το δύσκολο της υπόθεσης, ειδικά για τα φυτοφάγα μπούνα, γιατί τα μισά που έχω είναι παμφάγα...

Μέχρι στιγμής έχω τις εξής τροφές:

malawi flakes και cichlid gran της Tropical, cichlid vegi flakes και spirulina της Ocean Nutricion.

Κατεψυγμένη να τους δώσω; Krill και mysis ας πούμε;

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

Τα περισσότερα καλύπτονται με τις τροφές σου..

Εγώ θα έδινα κατεψυγμένη 2 φορές την εβδομάδα..

Όλες τις τροφές σου θα έδινα. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία, προσθέτοντας και κατεψυγμένη πιστεύω ότι θα είσαι καλυμμένος (όσο γίνεται περισσότερο τουλάχιστον).

Ταΐζεις πάνω από μια φορά την ημέρα;

Πιστεύω ότι η κύρια τροφή σου πρέπει να είναι μια τύπου gran tropical που είναι για παμφαγα. Αυτές οι τροφές έχουν μια σχετική ισορροπία σε φυτικά και ζωικα στοιχεία (πρωτεΐνες), χωρίς αυτό βέβαια να είναι απόλυτα σωστό. Δηλαδή δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμενος τρόπος για να συνυπάρξουν ψάρια με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες απλά κατά την γνώμη μου είναι η έσχατη λύση.

Το ξεκαθαρίζω για να μην μείνει λάθος εντύπωση.

Έγινε επεξεργασία - adlib

Έχεις δίκιο, έτσι είναι... Το καλό είναι οτι τα 3 από τα 4 είδη μπούνα που έχω είναι παμφάγα (μόνο τα άσει δεν είναι).

Τα ταΐζω 3 φορές την ημέρα (και πάλι ζητάνε), και θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη για το αν είναι πολλές...

Εγώ πάντα τάιζα 2 φορές, αλλά όχι ότι οι 3 είναι υπερβολή. Αρκεί να είναι με μέτρο..

Να σε μπερδεψω λιγο ακομα.Μια πολυ καλη τροφη ειναι η New Life Spectrum Cichlid Formula.Απο τις καλυτερες.

πολυ ωραιο αποτελεσμα! μπραβο σου!

Εγω εχω κ μπουνα κ χαπς.Ταιζω 2-3 φορες τη μερα διαφορες τροφες τις ocean nutrition.Εχω προσθεσει ομως πολυ συχνα στη διατροφη τους για να αντικαταστησω με κατι πιο υγεινο κ οχι τυποποιημενο τα προτεινουχα με βραστο ασπραδι αυγου,μυδια κ σουριμι καβουριου κ για να αντικαταστισω τις φυτικες με βρασμενο σπανακι,καρπουζι,πεπονι κ αγγουρι.Δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα κ εχω πολλες αναπαραγωγες!

Εγώ πάντα τάιζα 2 φορές, αλλά όχι ότι οι 3 είναι υπερβολή. Αρκεί να είναι με μέτρο..

Προσπαθώ, δεν θέλω να κι εγώ να το παρακάνω... Πολύ λαίμαργα όμως τα άτιμα... και 5 φορές να τάιζα με την ίδια όρεξη θα έτρωγαν!!!

Να σε μπερδεψω λιγο ακομα.Μια πολυ καλη τροφη ειναι η New Life Spectrum Cichlid Formula.Απο τις καλυτερες.

Λίγο δύσκολο να την βρω εδώ, όταν παραγγείλω τίποτα από πάνω θα την πάρω!

πολυ ωραιο αποτελεσμα! μπραβο σου!

Ευχαριστώ φίλε μου!

Εγω εχω κ μπουνα κ χαπς.Ταιζω 2-3 φορες τη μερα διαφορες τροφες τις ocean nutrition.Εχω προσθεσει ομως πολυ συχνα στη διατροφη τους για να αντικαταστησω με κατι πιο υγεινο κ οχι τυποποιημενο τα προτεινουχα με βραστο ασπραδι αυγου,μυδια κ σουριμι καβουριου κ για να αντικαταστισω τις φυτικες με βρασμενο σπανακι,καρπουζι,πεπονι κ αγγουρι.Δεν εχει παρουσιαστει καποιο προβλημα κ εχω πολλες αναπαραγωγες!

Πολύ ωραίες προτάσεις για διαφορετική διατροφή από την "κονσερβοποιημένη"! Θα το έπιχειρήσω...

Να ρωτήσω κάτι, μπορείς να κάνεις μια συνταγή με αυτά που ανέφερες, να τα ανακατέψεις όλα σε μπλεντεράκι, να βάλεις και ζελατίνη ή μπανάνα για να δέσει, και να φτιάξεις μια δική σου κατεψυγμένη;

Καποιοι στο φορουμ το εχουν κανει αλλα ποτε δεν μπηκα στη διαδικασια.Μια χαρα τα τρωνε κ σκετα,ειδικα μετα τις πρωτες φορες που θα συνιθισουν κ τις γευσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...