Jump to content

Malawi 650L, (Κατασκευή Και Εξέλιξη)

Recommended Posts

Εμενα να σου πω την αληθεια με ξενισε λιγο οτι οι πετρες δεν ειναι ιδιες, αλλα ειμαι σιγουρος πως σε 1 μηνα που θα πιασουν αλγες θα ειναι εντυπωσιακες, κατα τ'άλλα σε βρισκω super :bigemo_harabe_net-117:

Ωραίο ,πολύ ωραίο ,και να ανέβαζες ακόμα λίγο τις πέτρες δεν θα ήταν άσχημο αλλά όπως θέλεις εσύ.Τι φίλτρανση έχεις ;

Πολύ ωραίο ,καλή επιτυχία

Εντυπωσιαστηκα.. Πολυ καλη δουλεια και ιδιαιτερη.

Αν και δεν είμαι λάτρης των αφρικάνικων....(ποτέ μη λες ποτέ :D), είναι εντυπωσιακό το ενυδρείο σου φίλε, να το χαίρεσαι.

Ειεισσσ'ωραιος!!!!!!!!!!και καθρεφτακι να βαλεις για να βλεπουνε τα ψαρια αμα ερχεται κανενας απο πισω!!!!!!!!!!!!!Μου αρεσει το μερακι σου!!!!!!!!!!!!!!Υ.Γ. Μην ξεχασεις φυσικα και ενα "μπαμπα μην τρεχεις"!!!!!!!!!!!!!!!Και παλι μπραβο!!!!!!!!!!

Καθρεφτάκι δεν μπορώ να βάλω... αλλά το "μπαμπά μην τρέχεις" δεν είναι καθόλου κακή ιδέα!

Χαχαχα

μια χαρά είσαι

Άντε ΒΑ τα αφήσει κείνοι άλλοι

Να δεις πιο πολλά μικρά

Μακάρι τα μικρά που είδες στις πέτρες

να μεγαλώσουν

(μπορεί να ειναι και περισσότερα)

Μακάρι να τα καταφέρουν... γιατί βλέπω οτι ξέρουν να κρυφτούν αλλά δεν γνωρίζω αν μπορούν να βρουν φαί...

Πριν λίγο καιρό είχα ακριβώς την ίδια ψαροσύνθεση. Πολύ καλή επιλογή και όμορφα ψάρια, απλά με τα 2 αρσενικά Maingano και τη μια κοπελιά θα έχεις θέμα. Είναι "ζόρικα" ψάρια......... το αρσενικό βγάζει κάτι χρώματααααααα!!!

Πραγματικά είναι φανταστικά τα χρώματα στα maingano!!! Δεν είμαι σίγουρους ακόμα για τα φύλλα τους, αλλά μάλλον είναι 2 αρσ - 1 θηλ οπότε κάτι θα πρέπει να κάνω! θα τα παρακολουθώ...

....τι; Θα του βάλει και ρόδες;

...Και βέβαια θα μπουν και ρόδες!!! :D (κάνετε λίγο υπομονή... δεν έχει τελειώσει ακόμα! Το παλεύουμε!!! )

Εμενα να σου πω την αληθεια με ξενισε λιγο οτι οι πετρες δεν ειναι ιδιες, αλλα ειμαι σιγουρος πως σε 1 μηνα που θα πιασουν αλγες θα ειναι εντυπωσιακες, κατα τ'άλλα σε βρισκω super :bigemo_harabe_net-117:

Να σου πω... το σκέφτηκα στην αρχή και είχα μαζέψει παρόμοιες πέτρες και σε σχήμα και σε χρώμα... Μόλις τις έβαλα, έμοιζε σαν χτισμένο και δεν μας άρεσε καθόλου. Έπειτα βάλαμε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα και μας άρεσε πολύ περισσότερο...

Εντυπωσιαστηκα.. Πολυ καλη δουλεια και ιδιαιτερη.

Τόσο ιδιαίτερη που έλεγα οτι δεν θα γινόταν... Με την βοήθεια όμως του Νίκου του Πολυχρονάκη στην κατασκευή, έγινε! Πραγματικά δεν το πίστευα όταν το τελειώσαμε... Και τον ευχαριστώ πολύ γι΄αυτό!!!

Ωραίο ,πολύ ωραίο ,και να ανέβαζες ακόμα λίγο τις πέτρες δεν θα ήταν άσχημο αλλά όπως θέλεις εσύ.Τι φίλτρανση έχεις ;

Πολύ ωραίο ,καλή επιτυχία

Λέω να προσπαθήσω να βάλω και να ταιριάξω μερικές ακόμα...

Φίλτρο έχω το FX5 της Fluval, με τα σφουγγάρια του περιμετρικά και βιολογικό υλικό στα κεντρικά καλάθια. Θεωρώ οτι είναι ένα πάρα πολύ καλό φίλτρο! Κι επειδή η είσοδος και έξοδος του είναι από την μία πλευρά του ενυδρείου, έβαλα μια αντλία ανακυκλοφορίας στην άλλη πλευρά! (αρχικά έβαλα μία 4500 λ/ω αλλά μου φάνηκε οτι το έκανε λίγο πλυντήριο και την άλλαξα με μία 2500 λ/ω)

Αν και δεν είμαι λάτρης των αφρικάνικων....(ποτέ μη λες ποτέ :D), είναι εντυπωσιακό το ενυδρείο σου φίλε, να το χαίρεσαι.

Ευχαριστώ! Κι εγώ δισκάς ήμουν πάντα (και είμαι ακόμα) ...αλλά κοίτα τώρα... (γι΄αυτό καλά λες... ποτέ μην λες ποτέ)

Πάντως παιδιά το έχω καταευχαριστηθεί μέχρι τώρα!!! Ειλικρινά ενθουσιάστηκα με την Αφρική και θεωρώ οτι έκανα καλή επιλογή... Μέσα σε λίγες μέρες είδα πράγματα που δεν τα είχα ξαναδεί...!!!

Αυτό με τις ρόδες που σκέφτεσαι να βάλεις πρεπει να το ψάξεις πολύ. Έχει υπέρ αλλα και κατά το όλο εγχείρημα και το τελικό αποτέλεσμα. Άνοιξε θέμα σχετικό για να γίνει κουβέντα.

Edit: τι ρόδες ρε μεγάλε αφου πατάει σε ντουβάρι!....εγω φταίω που κάθομαι και σ' ακούω, χαχαχαχαχαχα!

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Αυτό με τις ρόδες που σκέφτεσαι να βάλεις πρεπει να το ψάξεις πολύ. Έχει υπέρ αλλα και κατά το όλο εγχείρημα και το τελικό αποτέλεσμα. Άνοιξε θέμα σχετικό για να γίνει κουβέντα.

Edit: τι ρόδες ρε μεγάλε αφου πατάει σε ντουβάρι!....εγω φταίω που κάθομαι και σ' ακούω, χαχαχαχαχαχα!

Ε ναι... Δεν είπα οτι θα "πατάει" σε ρόδες... είπα οτι θα "μπουν" ρόδες.... :D

Κάνετε λίγο υπομονή ακόμα και θα καταλάβετε... Σύντομα θα είναι έτοιμο, γιατί βρίσκετε στο βαφείο...

.....μήπως εννοείς σε φαναρτζίδικο;

Κάτι πιάνω φίλε και θα ειναι πολυυυυυ ιδιαίτερο! Αναμένουμε λοιπόν!

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα τα συγχαρητήρια μου!!!!!!!!!! :thumbsu:

Και λίγες φωτογραφίες ακόμα...

P6199922_zpsa0d392a7.jpg

P6199950_zps42180776.jpg

P6199954_zpsacd598b0.jpg

Αλλά αυτό που είδα όταν το βράδυ έσβησε ο φωτισμός... δεν το περίμενα...

Από μέρες σκεφτόμουν να βάλω κάτι για νυχτερινό φωτισμό, αλλά τελικα με πρόλαβε το φως του πίσω δωματίου!!!

Χτες βράδυ λοιπόν, ήταν ανοιχτό το φως του πίσω δωματίου και όλα τα άλλα κλειστά... και μόλις έσβησε και το φως του ενυδρείου, το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

P6199966_zps5f034832.jpg

Άρα δεν χρειάζεται να βάλω τίποτα :D

Ακόμα και η αφίσα που διαφανίζει και φαίνεται η πίσω όψη της, μου αρέσει...

• Like 3

Μπραβο φιλε μου,ειναι πολυ ομορφο,να το χαιρεσαι

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα και τέλειο background δένει αρμονικά με το όλο aquascape του ενυδρείου!

Πολύ όμορφο φίλε μου! Ο βραδινός φωτισμός είναι άντε γεια!!

Να το χαίρεσαι σου εύχομαι! :)

Και λίγες φωτογραφίες ακόμα...

P6199922_zpsa0d392a7.jpg

P6199950_zps42180776.jpg

P6199954_zpsacd598b0.jpg

Αλλά αυτό που είδα όταν το βράδυ έσβησε ο φωτισμός... δεν το περίμενα...

Από μέρες σκεφτόμουν να βάλω κάτι για νυχτερινό φωτισμό, αλλά τελικα με πρόλαβε το φως του πίσω δωματίου!!!

Χτες βράδυ λοιπόν, ήταν ανοιχτό το φως του πίσω δωματίου και όλα τα άλλα κλειστά... και μόλις έσβησε και το φως του ενυδρείου, το αποτέλεσμα ήταν αυτό:

P6199966_zps5f034832.jpg

Άρα δεν χρειάζεται να βάλω τίποτα :D

Ακόμα και η αφίσα που διαφανίζει και φαίνεται η πίσω όψη της, μου αρέσει...

Απίστευτο δεν έχω λόγια η συγκίνηση είναι μεγάλη βλέποντας τέτοια ενυδρεία....μια ερώτηση το φώς του δωματίου θα είναι αναμένο συγκεκριμένες ώρες ???

προσπάθησε όσο μπορείς την φωτοπερίοδο να την έχεις ρυθμισμένη στάνταρ ώρες χωρίς να αναβοσβήνεις κάτι...και πάλι 1000 μπράβο!!!!

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!!! Και το ευχαριστώ δεν είναι μόνο ένα αλλά χίλια, γιατί εδώ στο φόρουμ έμαθα οτι χρειάζεται για ένα σωστό ενυδρείο με αφρικάνικες κιχλίδες!!!

Να σας πω ακόμα οτι όποιος βρεθεί στα Χανιά και θέλει να το δει από κοντά, είναι πολύ εύκολο, αφού το ενυδρείο βρίσκεται στον εργασιακό μου χώρο που είναι πάντα ανοιχτός... Αρκεί να μου στείλετε ένα πμ με το τηλέφωνό σας και το κανονίζουμε αμέσως! (θα ξαναπούμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν τελειώσει ολόκληρη η κατασκευή)

Για το φως που ρωτάς, φίλε Malaw, μένει αναμένο όλη τη νύχτα. Λέω όμως να βάλω χρονοδιακόπτες και σε αυτό και στον μπροστινό χώρο, για να ανάβουν και να σβήνουν συγκεκριμένες ώρες...

Εχει γίνει πολύ ωραίο ,να ρωτ'ήσω κάτι ,γιατί δεν το γεμίζεις νερό μέχρι πάνω ώστε να μην φαίνεται αυτή η διαφορά ή υπάρχει κάτι τεχνικό που το απαγορεύει ;;;;

Ευχαριστώ κύριε Σωκράτη! Δεν μπορώ να το γεμίσω παραπάνω, είναι γεμισμένο ένα εκατοστό πριν την κόντρα του ενυδρείου... Αν το γεμίσω κι άλλο θα φτάσω στις κόντρες!

Ευχαριστώ κύριε Σωκράτη! Δεν μπορώ να το γεμίσω παραπάνω, είναι γεμισμένο ένα εκατοστό πριν την κόντρα του ενυδρείου... Αν το γεμίσω κι άλλο θα φτάσω στις κόντρες!

Οπότε υπάρχει λόγος , αν θέλεις για να μην φάινεται μπορείς να πέράσεις μια μια μαύρη ταινία μπροστά σαν κορνίζα ώστε να κρύβει αυτή τη διαφορά ,εσύ αποφασίζεις κατά το γούστο σου ,πάντως είναι ενα πολύ όμορφο βιοτοπικό αφρικάνικο ενυδρείο

Ναι, θα μπει αυτοκόλλητο μαύρο περιμετρικά σε όλη την οθόνη αφού η οθόνη θα είναι το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου. Ούτως ή άλλως τα παρμπρίζ έχουν αυτό ακριβώς... (το έχουν από την εσωτερική πλευρά βέβαια και είναι βαφή, όχι αυτοκόλλητο, αλλά εδώ δεν γινόταν αυτό, οπότε θα μπει εξωτερικά)

Να φανταστω οτι οι ροδες θα ειναι μονο διακοσμητικες.....και παλι μπραβο. Α....και ο βραδυνος φωτισμος....σπεσιαλ!

Υ. Γ. Οι φωτογραφιες σου ειναι καταπληκτικες .

Άπλα πανέμορφο , συγχαρητήρια φίλε μου !!!!!

:bow:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...