Jump to content

Malawi 650L, (Κατασκευή Και Εξέλιξη)

Recommended Posts

Η κατασκευή του συγκεκριμένου ενυδρείου, ήταν από την αρχή "ιδιόμορφη" αλλά θα πούμε για αυτό παρακάτω...
Ας πάμε στις εικόνες, ξεκινώντας από την βάση...

2013-10-17-Phiomegatauomicrongammarhoalp

2013-10-17-066_zpsae10cafc.jpg

2013-10-24-PA248476_zps4c1fd137.jpg

2013-10-24-PA248486a_zpsd451d57d.jpg

Η πρώτη ιδιαιτερότητα, είναι οτι το ενυδρείο θα πατήσει, το μισό, πάνω σε τοίχο (στην ουσία ήταν παράθυρο σε εσωτερικό χώρο), και η επόμενη είναι οτι η οθόνη του είναι κουρμπαριστή... αλλά και κεκλιμένη...
Έτσι επιστρατεύσαμε τον Νίκο για να το κολλήσουμε...
Τα τζάμια που χρησιμοποιήθηκαν είναι 15άρια ροντέ, εκτός από την οθόνη που έγινε με 12άρι...

2014-02-26-P2269034_zps523770f1.jpg

2014-03-01-P3019072_zps0a88838a.jpg

2014-03-29-P3299361_zpsbd801ddb.jpg

2014-03-29-P3299374_zps2a09cfe8.jpg

Ή συνέχεια με την κατασκευή της πλάτης, αύριο, γιατί ...κοντεύει να ξημερώσει... :D

Ενδιαφερον το ολο επιχειρημα και μπραβο σας.

Στις τελευταιες δυο καλα βλεπω, η προσοψη γερνει προς τα μεσα και η πανω πλευρα ειναι πιο μικρη απο την κατω;

Αν ναι για ποιο λογο επελεξες κατι τετοιο; Που αποσκοπει;

Πολυ δυσκολη κατασκευη,μπραβο σε εσας και στον τζαμα σας. :) Για να το κανετε εχετε τους λογους σας,μπορουμε να τους μαθουμε?

Με ενδιαφερον περιμενω την εξελιξη του θεματος.

Μια παρατηρηση,ο τοιχος που εχει την τρυπα.απο τι ειναι?Γιατι μιλαμε πανω απο τονο ενυδρειο.Αν ειναι απο τουβλα μονο,θελειι ενισχυση

Και παλι μπραβο σας.

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

Πολύ ενδιαφέρον!! Περιμένω και εγώ τις εξελίξεις και παραπάνω λεπτομέρειες με διαστάσεις κλπ. ....

Τυχερά τα ψαράκια που θα μπούν μέσα.

Ομορφιές.........

Με το καλό,και καλή επιτυχία.

Βεβαίως και θα το μάθετε, και θα το δείτε και στην πορεία... για να σας κρατήσω και λίγο σε αγωνία...:D Για την ώρα, το μόνο που θα σας πω είναι οτι η οθόνη του ενυδρείου είναι αντιγραφή -σε διαστάσεις και κλίση- ενός παρμπρίζ αυτοκινήτου!

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και για αυτό ζήτησα και την βοήθεια του Νίκου...

Οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 180μ. x 60(70)π. x 65υ. Αφαιρέστε το πάχος τζαμιών, κόντρες, το πάνω μέρος που στενεύει κτλ. τελικά βγήκε περίπου 620-630 λίτρα.

Οι μπροστινές κόντρες της οθόνης, έγιναν σε υδροκοπή.

Ο τοίχος βαστάει το μισό ενυδρείο και είναι χτισμένος με τούβλο και σενάζι, είναι 25 εκ. πάχος. Δεν νομίζω να μην αντέχει 500 κιλά...

Περιμενουμε με μεγαλη αγωνια :D

Ο τοιχος τα κιλα τα σηκωνει,σε περιπτωση σεισμου ομως,με την ταλαντωση φοβαμαι μην σου πεταξει τα τουβλα.Η γνωμη μου ειναι οτι θελει ενισχυση ο τοιχος.Βεβαια εσυ εισαι εκει,και ξερεις καλυτερα απο εμενα.Απλα το τονιζω,για να το εχεις υποψιν.

Μπραβο παιδια, περιεργη κατασκευη αλλα ωραια δουλεια :thumbsu:

Εισαι ο γνωστος Σταυρος, ο δισκας;;;

. :D Για την ώρα, το μόνο που θα σας πω είναι οτι η οθόνη του ενυδρείου είναι αντιγραφή -σε διαστάσεις και κλίση- ενός παρμπρίζ αυτοκινήτου!

Αυτο ακριβως σκεφτικα μολις το ειδα πριν διαβασω το ποστ σου!!! αρα ειστε σε καλο δρομο :D

Βλεπω υπαρχει παρα πολυ ορεξη αρα θα εχουμε κατι πολυ "δυνατο"!

Μπραβο παιδια!!Αυτες ειναι καλλιτεχνικες δουλειες!!

Μια παρατηρηση,ο τοιχος που εχει την τρυπα.απο τι ειναι?Γιατι μιλαμε πανω απο τονο ενυδρειο.Αν ειναι απο τουβλα μονο,θελειι ενισχυση

Τι θα παθει ο τοιχος??Δεν νομιζω να εχει αναγκη!Αλλωστε το βαρος ειναι καθετα σε αυτον δεν τον σπρωχνει να τον ριξει. . .

Επισης με το μονοκομματο ξυλο που εβαλε μοιρασε το βαρος και στην σιδηροκατασκευη

Μπραβο παιδια!!Αυτες ειναι καλλιτεχνικες δουλειες!!

Τι θα παθει ο τοιχος??Δεν νομιζω να εχει αναγκη!Αλλωστε το βαρος ειναι καθετα σε αυτον δεν τον σπρωχνει να τον ριξει. . .

Επισης με το μονοκομματο ξυλο που εβαλε μοιρασε το βαρος και στην σιδηροκατασκευη

Αν παρατηρησεις καλα,ολη η κατασκευη,στηριζετε πανω σε ενα τουβλο ,φαρδους 12 ποντων περιπου.Εχει πλησιασει στην καθετη κολωνα.αδειαζοντας εναν τοιχο σε σπιτη της δεκαετιας 60.

Εγω ειπα για ταλαντωση σε περιπτωση σεισμου,και δεν ειπα οτι δεν θα σηκωσει το βαρος ,το τουβλο.

Καλο ειναι ο φιλος μας να εχει ηδη συμβουλευτει εναν μηχανικο.Το οτι εβαλε ξυλο ειναι καλο,αλλα το βαρος στηριζετε ουσιαστικα σε ενα Τ,με αδυνατο σημειο ,τα τουβλα.

Εχω τις ενστασεις μου και παλι αλλα ας μην το ανατιναξουμε το θεμα του φιλου . . . :)

Γιαυτο ειναι το φορουμ,να λεει ο καθε ενας σχετικα με το θεμα την αποψη του(αν εχει)για να υπαρχει στο θεμα, και να λαμβανεται υποψιν .

Ο σεισμος δεν ειναι παιξε γελασε,ηδη με την αφαιρεσει ολοκληρου τοιχου,(αν υπαρχει μηχανικος στην παρεα ,ας μας πει την αποψη του) απο ενα σπιτη αρκετων 10ετιων,απο μονο του ειναι προβλημα.Ποσο μαλλον,αν του κατσεις και ενα τονο πανω του.

Σαφως ειναι για ανταλλαγη αποψεων το Φορουμ ,εμπλουτιςμο γνωσεων και οχι μονο.

Ας μην ανατιναξουμε ομως το θεμα του φιλου γιατι ειναι αρκετα ενδιαφερον.

Βεβαίως και θα το μάθετε, και θα το δείτε και στην πορεία... για να σας κρατήσω και λίγο σε αγωνία... :D Για την ώρα, το μόνο που θα σας πω είναι οτι η οθόνη του ενυδρείου είναι αντιγραφή -σε διαστάσεις και κλίση- ενός παρμπρίζ αυτοκινήτου!

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο και για αυτό ζήτησα και την βοήθεια του Νίκου...

Οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 180μ. x 60(70)π. x 65υ. Αφαιρέστε το πάχος τζαμιών, κόντρες, το πάνω μέρος που στενεύει κτλ. τελικά βγήκε περίπου 620-630 λίτρα.

Οι μπροστινές κόντρες της οθόνης, έγιναν σε υδροκοπή.

Ο τοίχος βαστάει το μισό ενυδρείο και είναι χτισμένος με τούβλο και σενάζι, είναι 25 εκ. πάχος. Δεν νομίζω να μην αντέχει 500 κιλά...

Πες μου οτι απο πισω θα βαλεις τιμονι! :lolu:

Παντως οι διαστασεις σου ειναι οι καλυτερες που παιζουν!

Μπραβο παιδια, περιεργη κατασκευη αλλα ωραια δουλεια :thumbsu:

Εισαι ο γνωστος Σταυρος, ο δισκας;;;

Βασίλη με ξέχασες... Τώρα είμαι ΚΑΙ αφρικάνος... Πάντα έλεγα οτι μόλις μου δωθεί η ευκαιρία θα στήσω ένα αφρικάνικο, και να που ήρθε η ώρα...

Για τους δίσκους... ξέρεις... πρώτη μου αγάπη και παντοτινή, αυτό δεν αλλάζει ποτέ!!!

Αν παρατηρησεις καλα,ολη η κατασκευη,στηριζετε πανω σε ενα τουβλο ,φαρδους 12 ποντων περιπου.Εχει πλησιασει στην καθετη κολωνα.αδειαζοντας εναν τοιχο σε σπιτη της δεκαετιας 60.

Εγω ειπα για ταλαντωση σε περιπτωση σεισμου,και δεν ειπα οτι δεν θα σηκωσει το βαρος ,το τουβλο.

Καλο ειναι ο φιλος μας να εχει ηδη συμβουλευτει εναν μηχανικο.Το οτι εβαλε ξυλο ειναι καλο,αλλα το βαρος στηριζετε ουσιαστικα σε ενα Τ,με αδυνατο σημειο ,τα τουβλα.

Ο τοίχος είναι 25 πόντους, όχι 12, είναι διπλό τούβλο με κάθετα τούβλα ανά τακτά διαστήματα... Η κατασκευή είναι του 70, και πιστεύω οτι τα τούβλα τότε ήταν πολύ πιο γερά από τα σημερινά...

Πες μου οτι απο πισω θα βαλεις τιμονι! :lolu:

Παντως οι διαστασεις σου ειναι οι καλυτερες που παιζουν!

Όχι, τιμόνι δεν θα βάλω, γιατί μπορεί να στρίψει κανένα και να φύγει...

Και πάμε τώρα στην πλάτη...

2014-05-11-P5119703_zps69c6efbd.jpg

2014-05-11-P5119713_zps2472dec8.jpg

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος

Και η συνέχεια:

2014-05-11-P5119718a_zps821058a0.jpg

2014-05-11-P5119730_zpsaa5678ba.jpg

2014-05-12-P5129736_zps5394ef83.jpg

2014-05-28-P5289804_zps6e57fbc3.jpg

Η κατασκευή του έγινε με dow 5άρι και περάστηκε με τσιμεντοκονίαμα finomix κατάλληλο για πόσιμο νερό. Έγινε σε δύο κομμάτια για να μπορεί να μπει στην γυάλα και με την ευκαιρία αυτή σκεφτήκαμε να αφήνει ένα κενό στην μέση σαν να έίναι δύο μεγάλοι βράχοι... Στο τέλος κολλήθηκε με σιλικόνη και το κενό το καλύψαμε με αφίσα...

Έγινε επεξεργασία - Σταύρος
  • Like 3

Περιμένουμε με ανυπομονησία ! :)

Φαινεται υπεροχο αν και μου θυμιζει θαλασσινο!

Ε και η λίμνη Μαλάουι σαν θάλασσα δεν είναι; :D (αν φανταστείς οτι είναι μεγαλύτερη από την Κρήτη σε έκταση... )

Σοβαρά τώρα, δεν το είχα δει έτσι... αλλά ας δούμε πως θα συνδυαστεί και με τις πέτρες...

Μαζέψαμε αρκετές πέτρες από ποταμό (ποταμοχάλικο) και σε διάφορα μεγέθη, για να έχουμε να διαλέγουμε την ώρα του χτησίματος...

2014-06-04-P6049821_zpsb8bfe1b6.jpg

Ανάμεσά τους, υπήρχε και μια έκπληξη...!!!

2014-06-04-P6049825_zps15256cee.jpg

Θα ήθελα να ήξερα τι είδος πέτρες είναι, αλλά δεν έχω γνώσεις γεωλογίας... αν ξέρει κάποιος, κάποια είδη ας μας τα πει.

Μετά από αρκετές αλλαγές καταλήξαμε σε αυτό το στήσιμο...

2014-06-04-P6049832_zps5b92aa2b.jpg

2014-06-04-P6049833_zpsbf2984f9.jpg

2014-06-04-P6049834_zpsda5fb17a.jpg

2014-06-04-P6049835_zps00e532ad.jpg

Η πολύ ιδιαίτερη πλάτη που αρεσει πολύ. Καλη συνέχεια!

Αφου έχεις φτιάξει την πλάτη με μια συμμετρία, χάλασε λίγο τη συμμετρια απο τα νταμάρια. Σα να υπάρχει καθρέφτης στη μέση ειναι.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Πολυ ομορφο ειναι φιλε μου,να το χαιρεσαι

Ημουν σιγουρος οτι θα εβγαζες καλο αποτελεσμα .!!

αλλα σημερα που το ειδα και απο κοντα επιβεβαιωθηκα..Μπραβο Σταυρακα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...