Jump to content

Κάτι Έχουν Τα Χρυσοψαρα Μου...

Recommended Posts

πριν 10 μέρες έβαλα 3 χρυσοψαρα (1 common ,1 oranda, 1 shubukin) σε ένα ενυδρείο 90 λίτρων. μετά από τρεις μέρες ένα ψόφησε ( shubukin) αλλά τα άλλα δύο έδειχναν μια χαρά.. Μετά από λίγο παρατήρησα κάποια λευκα σημάδια στην ουρά. αύξησα τη θερμοκρασία , έβαλα αλάτι και τα σημάδια εξαφανιστηκάν αλλά τα ψαράκια δείχνουν 3 μέρες τώρα πολύ τεμπέλικα και κάθονται στον πάτο εκτός από την ώρα του φαγητού. να αρχίσω να ανησυχώ;

Το ενυδρειο σου το εχεις στρωσει σωστα?Μετρησεις νερου εχεις?

Καλως ηρθες στην παρεα μας :)

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

ευχαριστω! 'Εκανα ότι ακριβώς μου είπαν και κάτι τεστ σε στικ δείχνουν ότι όλα είναι καλά. Βέβαια το έστρωσα με βακτήρια σε μπουκαλάκι αλλά μου είπαν οτι σε 10 μέρες θα ήταν έτοιμο..

http://www.aquazone.gr/forums/topic/25739-oeunia-aeeuaiuoco-aoeyiaaeao/

Απαντησε στην φορμα ,με οσες πολλες λεπτομεριες μπορεις και ξερεις,

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : κάθονται συχνά στον πάτο και οι ουρές τους είναι λίγο ξεφτισμένες. Το ένα είχε χάσει και λίγα λέπια

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα:90
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): biobox 2 εσωτερικό filtro
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):10 Μαίου αρχή λειτουργίας, 21 Μαίου 1ο ψάρι, 25 Μαίου αλλά 2
- Ψάρια (είδη και αριθμός):3
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1-2 φορες την ημερα νιφάδες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH:7
- KH:
- GH:18
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0
- ΝΟ2 (νιτρώδη):0
- ΝΟ3 (νιτρικά):0
- Θερμοκρασία:24
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ:
-Strips: όλα
-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού: common - oranda
- Ιστορικό Ψαριού: το common το μετέφερα από γυάλα που ζούσε για 2 μήνες μαζί με αλλά 3 που ψόφησαν
- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κάθονται στον πάτο
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ick

ΘΕΡΑΠΕΙΑ αυξηση θερμοκρασίας και αλάτι εδώ και μία βδομάδα. επανέφερα σταδιακά τη θερμοκρασία αλλά άφησα το αλάτι ( μου είπαν να το αφήσω για 3 περίπου εβδομάδες)
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:
-Δοσολογία:
-Χρόνος Χρήσης:
-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)
1. (img) ...photo1... (/img)
2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Για να εχεις 0 νιτρικα,σημαινει οτι ο κυκλος δεν εχει ολοκληρωθει ακομα.Οποτε τα ψαρακια ειναι σε δυσκολη θεση.Η γνωμη μου ειναι να βρεις απο καποιον φιλο μπολι,για να μπολιασεις με καλα βακτηρια το ενυδρειο σου.

ευχαριστώ.. θα προσπαθησω να βρω.. υπάρχει περιπτωση να είναι ετσι επείδή είναι αδύναμα από την αρρώστια???

http://www.aquazone.gr/forums/topic/76469--/?p=674288

Κοιτα εδω αν υπαρχει καποιος φιλος-φιλη,που ειναι κοντα σου,και μπορει να σου δωσει μπολι.Στειλε Πμ σε οποιον-α ειναι κοντα σου :)

• Like 1

http://www.aquazone.gr/forums/topic/76469--/?p=674288

Κοιτα εδω αν υπαρχει καποιος φιλος-φιλη,που ειναι κοντα σου,και μπορει να σου δωσει μπολι.Στειλε Πμ σε οποιον-α ειναι κοντα σου :)

Χχαχαχα μαζι γραφαμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...