Jump to content

Μετατροπή Ενυδρειου 96 Λτ Σε Θαλασσινο???

sailor247

Recommended Posts

Υπάρχουν πουθενά εδώ υγρά για καλιμπραρισμα?

Sent from my W910 using Tapatalk 4

Δεν χρειάζεται καλιμπράρισμα , βγάζεις το καπάκι , πατάς το ΟΝ , το βάζεις στο ποτήρι με το νερό που θέλεις να μετρήσεις και σου δείχνει την τιμή . Πρόσεξε να υπάρχει νερό μέχρι εκεί που κλείνει το καπάκι του και καθάρισε λίγο την ακίδα την μεταλλική που έχει.

Αν το βάλω σε απιονισμενο δεν πρέπει να δείξει 0?

Όχι απαραίτητα , το απιονισμένο δεν σημαίνει ότι είναι 100% καθαρό

Κατάλαβα!Οπότε για να είμαι 100% σίγουρος για την ορθότητα των μετρήσεων θα πρέπει να βρω υγρό καλιμπραρισματος.

Το εκανα και μου βγαζει το νερο της βρυσης 135 tds το οποιο μου φαινεται πολυ καθαρο για να ναι αληθινο.

Ποσο tds πιστευες οτι ειχε το νερο που πινεις τοσα χρονια δηλαδη;; :P

Εαν δεν εισαι συγουρος σου προτηνω ειτε ενα βρεις ενα αλλο TDS για να συγκρινεις με το δικο σου ή να παρει ενα υγρο καλιμπραρισματος για να εισαι συγουρος...

Παντως και εγω νομιζω οτι τα tds οταν τα περνεις ειναι ετοιμα, δεν ειναι οπως τα ph ΄ου θελουν καλημπραρισμα καθε τρεις και λιγο....

Γιωργάρα μου, να ξέρεις ότι όταν βλέπω το ενυδρείο σου να πηγαίνει καλά, το χαίρομαι σαν να είναι δικό μου.!! :thumbsu:

Έλα να σου δώσω το δικό μου TDS να ξανά τσεκάρεις. Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν με πολύ απασχολεί κατά πόσο είναι ακριβής η μέτρηση. Το έχω μόνο για να τσεκάρω την Α/Ο αν δουλεύει ΟΚ. Δηλαδή αν η βρύση μου δίνει πχ 100 και από την Α/Ο παίρνω 20 είμαι καλά.

Ποσο tds πιστευες οτι ειχε το νερο που πινεις τοσα χρονια δηλαδη;; :P

Εαν δεν εισαι συγουρος σου προτηνω ειτε ενα βρεις ενα αλλο TDS για να συγκρινεις με το δικο σου ή να παρει ενα υγρο καλιμπραρισματος για να εισαι συγουρος...

Παντως και εγω νομιζω οτι τα tds οταν τα περνεις ειναι ετοιμα, δεν ειναι οπως τα ph ΄ου θελουν καλημπραρισμα καθε τρεις και λιγο....

Είχα διαβάσει από άλλους για πολύ πιο υψηλά tds και μου φάνηκε παράξενο.Πάντως έτσι για να μου φύγει η απορία θα το συγκρίνω.

Γιωργάρα μου, να ξέρεις ότι όταν βλέπω το ενυδρείο σου να πηγαίνει καλά, το χαίρομαι σαν να είναι δικό μου.!!  :thumbsu:

Έλα να σου δώσω το δικό μου TDS να ξανά τσεκάρεις. Τώρα να σου πω την αλήθεια δεν με πολύ απασχολεί κατά πόσο είναι ακριβής η μέτρηση.  Το έχω μόνο για να τσεκάρω την Α/Ο αν δουλεύει ΟΚ. Δηλαδή αν η βρύση μου δίνει πχ 100 και από την Α/Ο παίρνω 20 είμαι καλά.

Σταμάτη μου δόξα τον θεό δείχνει να πηγαίνει καλά τώρα.Βέβαια δεν βλέπω καμιά τρομερή ανάπτυξη στα κοράλλια και έχει αρχίσει να με τρώει το χέρι μου να αλλάξω κανένα λεντ.Θα τα κάνω όλα hybrid όπως τα είχε ο Άγγελος.Αλλά τουλάχιστον δείχνουν υγιή.Η chaeto με χάλασε κάπως που μαδησε αλλά κατά τα άλλα όλα καλά.Όσο για το tds ελπίζω να είναι σωστή η μέτρηση και να πίνουμε καθαρό νεράκι.Αν βρεθούμε καμία μέρα θα πάρω και το δικό σου να το τσεκάρω.

Ακομα ετσι τα εχω βρε, δεν εχω λεφτα να τα αλλαξω :P

Χαχαχα!!!Όπως όλοι μας!

Ρε παιδιά τι είναι αυτά??Έχει γεμίσει το σκιμμερ με τέτοια και πολλά σημεία του βράχουΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα

Γιωργο μου απο αυτη τη φωτο δεν μπορω να καταλαβω και πολλα αλλα πιστυευω πως ειναι κλασσικοι σπογγοι!

Τα μικρα μικρα πρεπει να ειναι σπειρογραφοι.

Αν μπορεις βγαλε καποια καλυτερη φωτο η' βγαλε ενα με το χερι και τραβα το μια κοντινη για να ειμαστε σιγουροι :thumbsu:

Αν ειναι οντως σπογγοι μην ανησυχεις.Φιλτραρουν το νερο και σιγα σιγα,οσο ωριμαζει το ενυδρειο θα μειωνεται ο πληθυσμος τους

Ναι Γιωργη, ο Μιχαλης μια χαρα τα λεει. Απολυτα φυσιολογικό και σημάδι ζωης σε καινούργια ενυδρεια και οχι μονο. Μη σε σκοτίζη, ολα καλα.

Έγινε επεξεργασία - Discos

Τελικά σπογγοι είναι αποτι είδα και σε φωτογραφίες στο Google.Να ρωτήσω κάτι άλλο.Χαζεύοντας στο site της waterwaves είδα ότι υπάρχουν φίλτρα ασβεστίου και ιχνοστοιχείων που μπαίνουν στις οσμωσεις και εμπλουτίζουν το νερό.Το έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει κάτι τέτοιο?Δεν θα ήταν χρήσιμο από την στιγμή που συμπληρώνουμε ασβέστιο και ιχνοστοιχεία?

Αυτα τα φιλτρα πρεπει να ειναι για τα συστηματα οικιακης οσμωσης, εφοσον καθαρισουν το νερο το εμπλουτιζουν για να γινουν ποσημα και να αποκτησουν τα θρεπτικανπου πρεπει, αρα τα επιπεδα που θα προσθετουν θα ειναι σε χαμηλα επιπεδα συμφωνα με αυτα που θελουμε σε ενα ρηφ....

Αυτα τα φιλτρα πρεπει να ειναι για τα συστηματα οικιακης οσμωσης, εφοσον καθαρισουν το νερο το εμπλουτιζουν για να γινουν ποσημα και να αποκτησουν τα θρεπτικανπου πρεπει, αρα τα επιπεδα που θα προσθετουν θα ειναι σε χαμηλα επιπεδα συμφωνα με αυτα που θελουμε σε ενα ρηφ....

Το λεω επειδη ειδα συγκεκριμενα αυτο το φιλτρο που γραφει οτι ανεβαζει το ph και εμπλουτιζει το νερο με ασβεστιο και μαγνησιο υλικα που ετσι κι αλλιως προσθετουμε http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30108 και ειπα μηπως το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει αν ειδε καποια διαφορα στις τιμες του μιας και η τιμη του δεν ειναι απαγορευτικη.

Το λεω επειδη ειδα συγκεκριμενα αυτο το φιλτρο που γραφει οτι ανεβαζει το ph και εμπλουτιζει το νερο με ασβεστιο και μαγνησιο υλικα που ετσι κι αλλιως προσθετουμε http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30108 και ειπα μηπως το εχει δοκιμασει κανεις να μας πει αν ειδε καποια διαφορα στις τιμες του μιας και η τιμη του δεν ειναι απαγορευτικη.

Μπα, δεν θα προσφέρει τιποτα ουσίας, δεν το εχω δουλεψει αλλα η ολη φιλοσοφία ειναι για αλλη εντελως χρήση και για τις τιμες που θελουμε δεν θα κανει σχεδον τιποτα. Θέλοντας και μη, χρησιμοποιούμε πολυ αλατι που αυτος ο μικρός χωρος ειναι σταγόνα στον ωκεανό.

• 2 weeks later...

Παίδες γέμισα τριχοειδή σε σημείο να έχει καλύψει οοοοοολο τον βράχο.Οι μετρήσεις μου είναι no3 0,2 po4 0.Προφανώς τα φωσφορικα τα καταναλώνει η άλγη και δείχνουν 0.Τι να κάνω?

Φίλε μου, κατ' αρχην ξανακανε μια μετρηση Νο3. Το ενυδρείο σου πρεπει να εχει πολλα νιτρικά. Πρεπει οπωσδήποτε να κατεβουν, να καταπολεμήσεις την αιτία οχι μονο το αποτέλεσμα.

Ξεκινα πολυ συχνες αλλαγες νερού, κοψε το πολυ φαγητό στα ψαρια-κοράλλια ( ιδιαίτερα να δινεις κατεψυγμένη τροφή ), βαλε αντιφωσφορο αλουμινίου ( phosguard ) που πρεπει να το αλλάζεις καθε 4-5 μερες το πολύ.

Αν μπορεις με μια οδοντόβουρτσα ξυσε οσο μπορείς απο τα βράχια και ταυτόχρονα να σιφωνάρεις τα υπολείματα.

Προμηθεύσου και σαλιγκάρια trochus, ή και ενα καβουράκι mithrax που τρωνε την τριχοειδή.

Αν καποιος απο δω μπορει ας σου δωσει νεα χαέτο.

Γενικά, επειδή κι εγω το περνάω αυτο εδω και 3 βδομάδες, θελει ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ και προσπάθεια να φυγει η άλγη και θα παρει καιρό.

Θα συμφωνισω με τον Teo.

Επισης θα πρότεινα να έβαζες κανενα Yellow tang ή Blue tang. (Κατά προτιμιση Yellow). Θα στην κουρεψει ολη την τριχοειδή. Σε φιλο που ειχε τριχοειδή μου εδινε τους βραχους του, και το Yellow που ειχα μαζι με το Blue τον καθάριζαν.

Προυποθεση όμως είναι να σου αρεσει, και να ταιριαζει το Yellow με την ψαροσυνθεση σου. (Όπως επισης και με την τσεπη σου. Το Yellow δεν είναι και από τα ποιο φθηνα ψαρακια :greedy: )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...