Jump to content

Αβγομένη Amano...!!!

Recommended Posts

Κοιτα ετσι θα το εκανες, αλλα πρεπει να ξερεις οτι εισαι στην σωστη αλατοτιτα οπως λεει και ο Ραστα, αλλα το αλατι θελει 24 ωρες σε κυκλοφοια να διαλυθει....

Δηλαδη, περνει εναν κουβα και νερο(εαν ειναι οσμωσης ακομα καλητερα γιατι δεν θα παει στο θεο το kh σου!) και με εναν κυκλοφοριτακη διαλυεις το αλατι που πρεπει...

Για να μαθεις ομως ποσο αλατι πρεπει να διαλυσεις περα απο μια απλη οικιακη ζυγαρια και ενα κομπιουτερακι τσεπης χρειαζεσαι και ενα ρεφρακτομετρο!! Αυτο για δυο λογους, για να εισαι συγουρος τι αλατοτιτα εχει ο κουβας αλλα και ποσο αναβενει η αλατοτιτα στο ενυδρειο! Γιατι περα απο ολα τα αλλα οταν λεμε προσαρμογη μιλαμε για εναν με δυο βαθμους ανα 24ωρες!!!

Οπως καταλαβενεις θελει καποια ασχολια το ολο ενχειρημα σου :)

θελει τρελη διαδικασια κ τωρα δεν μπορω να την κανω μολις τελειωσω τις πανελληνιες ομως η επομενη που θα αυγοθει να ξεκινησω το project :D

Ειναι διαδηκασια οντως, εαν οντως ψηνεσαι, ξεκινα σιγα σιγα να μαζευεις οτι χρειαζεσαι και μα διαβαζεις θεματα που να αγορουν αναπαραγωγες αμανο....

οκ αν και τα περισσοτερα τα εχω αυτο το ρεφρα... πως το λενε δεν ξερω που να βρω η αν μπορει καποις να μ δανισει για τοσο λιγο που το θελω μουφα να παω να αγορασω κ μετα να ειναι αχρηστο...

Ραφρακτομετρο( refractometer)...

Τσιμπας ενα απο ebay κομτα στα 20€ λαι το δινεις μετα, ειναι εξοπλισμος που φευγει ευκολα :)

http://www.ebay.com/itm/Aluminum-Salinity-Salt-Refractometer-for-Aquarium-Fish-Tank-0-10-Hydrometer-/291100501948?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43c6f127bc

Παραγγηλέ το τώρα να σου έρθει μέχρι να τελειώσουν οι πανελλήνιες! :lolu::lolu::lolu:

Έχω πάρει 1-2 πραγματάκια από το συγκεκριμένο κατάστημα, έμπιστο είναι και ήρθε το δέμα μου σε λιγότερο από μήνα!

να το παρω κ να το πουλησω μετα ?
δεν το εμπιστεθομαι κ τοσο το e-bay εχς παρει καποιες φορες κ ολο αργουσαν περιμενα κατι ηχεια 4 μηνες να ερθουν φαντασου...
τελος παντων μολις τελειωσω τα γραψιματα θα το βαλω μπροστα τι αλλο χρειαζομαι ???

Αλατι θαλασσινου απλο, κυκλοφοριτακο για να το διαλυεις, κουβα η βαρελι για να το κανεις αυτο και θεοστατη για νανειναι ιδια η θερμοκρασια με το ενυδρειο.... Αυτα μου ερχωνται τωρα....

Μην το φοβασε το ebay σε μικρο πραγματα, ερχωνται στον μηνα... Σου λεω οτι μπορεις να το δωσεις εαν δεν σου χρειαζεται μετα γιατι πιο πανω εγραψες "δεν ξερω που να βρω η αν μπορει καποις να μ δανισει για τοσο λιγο που το θελω μουφα να παω να αγορασω κ μετα να ειναι αχρηστο...", για λιγο δεν θα ειναι, θα παρει μηνες και ειναι απαραιτητο και εφοσον καποια στιγμη δεν θα το χρειαζεσαι μπορεις να το δωσεις....

Γιατι να το δωσεις; Απο τη στιγμη που θα κανεις αυτο το προτζεκτ και σου ειναι απαραιτητο παρτο! Μια φορα θα ασχοληθεις μονο με τις αμανο; Και δεν ξερω αν με την πρωτη θα το καταφερεις.

Εγω λεω παρτο αν θες να ασχοληθεις. Αν οχι αστες στη τυχη τους!

Εγω θα το περνα παντως! Σιγουρα αν μαθεις το κολπο μετα θα βγαζεις συνεχεια!

αυτο σκεφτομαι οτι αμα γινει μια μετα τελειωσε θα το κανω συνεχεια οποτε σκεφτομαι να το παρω...μηπως ομως ξερετε κανα μαγαζι φτηνο εδω αθηνα για να μην το παρω απο e-bay ???

αυτο σκεφτομαι οτι αμα γινει μια μετα τελειωσε θα το κανω συνεχεια οποτε σκεφτομαι να το παρω...μηπως ομως ξερετε κανα μαγαζι φτηνο εδω αθηνα για να μην το παρω απο e-bay ???

Η τιμή στην Ελλάδα για τα συγκεκριμενα Ρεφρακτομετρα είναι 3-6 φορές πάνω απ το ebay!

Δεν νομίζω να αξίζει να δωσεις τόσα χρήματα

ουτε καν καλητερα απο e-bay :P
κανα φτηνο αλατακι ???

Παρε tropic marin απλο... 16-18€ το 2κιλο, θα βγαλεις κανα δυο χρονια στις ποσοτητες που θελεις!

τωρα θελω λεφτα για την μυκονο απο σεπτεμωρη θα το προσπαησω ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ :D :D :D

Παει, εκλεισε η μυκονος, ξεκινα ενυδρειο :P

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

αυτο ακροιβως την εχω κλειση ολα ειναι ετοιμα φευγω 20 ιουλιου :D
λεφτα για να βγαινουμε εκει δεν υπαρχουν :P

Έγινε επεξεργασία - ultras21

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...