Jump to content

Προβλημα Με Euphyllia

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια η euphyllia μου ειναι σε αυτη την κατασταση απο σημερα το πρωι. Το ξερω οτι δεν εχει καλη αναλυση αλλα δεν εχω καλυτερη καμερα... Τα πλοκαμια της εχουν πλατσικωθει και εχουν πεσει κατω. Τι μπορω να κανω? Εχει ψοφισει?

uhiFQHV.jpg

Οταν λες εχουν πεσει κατω

τι εννοεις?

εχουν ξεκολλησει απο το σκληρο μερος του κοραλιου?

απο κυκλοφορια πως ειναι την βαραει πολυ? μετρησεις? απο ψαρια τι εχεις? δωσε μια εικονα του ενυδρειου σου για να βγαλουμε καποιο συμπερασμα

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

Αν εχουν πεσει κατω στο βυθο (ξεκολησει απο το κοραλι) τοτε απλα την πετας. Εχει νεκρωθει. Μηπως εριξες κανενα αλατι-ασβεστιο-ΚΗ σε σκονη χυμα μεσα στο ενυδρειο? ή μηπως δεν διαλυθηκε σωστα το μιγμα και επεσαν μικρα ασπρα (ειτε απο ασβεστιο ειτε απο ΚΗ) πανω της?

Και η κυκλοφορια που λεει ο Λυκουργος. Τα πλοκαμια της πηγαιναν σαν να τα χτυπαγε δυνατος ανεμιστηρας? ή απλα είχαν ενα "χαΐδεμα " ?

Κυκλοφορια μετρια απο μετρησεις ασβεστιο 450 μαγνησιο 1450 KH 9.8 NO3 2 Salinity 1024 Θερμοκρασια 26.1

Απο ψαρια zebrasoma veliferum και 2 clownfish (κοιτα στην εικονα πως ηταν παλια η euphyllia)

IBHMNBY.jpg

γενικα οι τιμες σου ειναι λιγο τσιμπιμενες προς τα πανω πρεπει να το δεις αυτο.

τα κλοουνακια πανε και την πειραζουν?

Αν ειναι χαίδεμα τοτε οκ. Ετσι εχω και τις δικιες μου.

Μια - δυο φορες μου το εχουν κανει και μενα αυτο σαν το δικο σου. Σε μια εμφυλια ειχαν πεσει στο βυθο τα πλοκαμια και απλα ειχε πεθανει (λογο δυνατης κυκλοφοριας) Σε κατι αλλες τυχενε και δεν ειχα δοσομετρικη αντλια (ήμουν και λιγο αρχαριος) και οταν εκανα μιγμα για το ΚΗ και το εριχνα μεσα πεφτανε μικρα κομματακια σκονης ΚΗ που δεν ειχα διαλυθει πανω της. Τοτε ειχα την ίδια κατασταση με την δικια σου. Σε μια μερα ομως εφτιαχνε και γινοταν οπως ηταν παντα ζωηρη και φουντωτη!

Παρατήρησες μήπως αν βγήκε κάποιο "ζουμί" απο μέσα της χρώματος καφε σε μορφή μύξας ?

Οχι διστυχως εγραφα σημερα και μολις γυρισα την παρατηρουσα για κανα μισαωρο αλλα δεν ειδα κατι περιεργο μονο που εχουν ξεφουσκωσει να το πω τα πλοκαμια της λες και τα πιεσες με το χερι. Απο ζουμια δεν μου εχει χρειαστει κατι ακομα οτι τιμες εχω ειναι απο τις αλλαγες αλατι χρησιμοποιω salinity. Εχω μεσα tube euphyllia 2 ανεμωνες zoanthus 2 μανιταρια 1 σαρκοφυτο 1 ricordea 1 xenia και Polyps δεν τραβανε αυτα τα κοραλια πολυ για αυτο εχω υψηλες τιμες νομιζω

Για αρχή κέρνα το ενυδρείο φρέσκο φρέσκο άνθρακα. Μετά άλλαξε της θέση. Πρόσεχε και για απότομα σκαμπανεβάσματα του kh. Αν μετά από όλα αυτά δεν δείξει σημάδι ανάκαμψης, τότε χαιρέτησε.....

Το πιο βασικό απ'όλα είναι να βάλεις φρέσκο άνθρακα. Μετά όλα τα άλλα. Πρόσεχε επίσης τις τιμές του ενυδρείου σου και προσπάθησε να τις κρατάς όσο το δυνατόν γίνετε σταθερές.

η πρωτη φωτο δειχνει οτι πεθαινει δυστηχως.

Για τον άνθρακα στο λέω μιας και τα ζωντανά που έχεις μέσα εκρίνουν την μάνα τους και τον πατέρα τους..... :)

Την κυριακη με την αλλαγη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...