Jump to content

Καθαρισμός Λαστιχων Φιλτρου

Recommended Posts

Καλησπερα . Το φιλτρο μου, fluval 306 , συμπληρωσε ενα χρονο λειτουργιας σε φυτεμενο ενυδρειο. Θελω να ρωτησω αν χρειαζεται να καθαρισω τα σπιραλ λαστιχα εισαγωγης και εξαγωγης; και αν ναι ποιον τροπο προτεινετε; ευχαριστω.

Kαθαρισε το γιατι οχι!

Υπαρχουν ειδικα βουρτσακια που τα καθαριζουν! Αλλιως βγαλτα και με αφθονο ζεστο νερο παιξε μπαλα! Αν μπορεις με καποιο τροπο να κανεις και σχοινοβελο με ενα πανι ακομη καλυτερα!

Θοδωρής το γρήγορο μπιστόλι!!Μέσα σε ένα λεπτό σου είχε δώσει την λύση :D

Eίχα πάρει από το jumbo πριν λίγο καιρό "ειδικό βουρτσάκι" γύρω στους 50-60 πόντους 1 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά πιστεύω οτι θα την κάνει την δουλειά του αλλιώς θα το έχω για να ξύνω την πλάτη μου :P

btw με το πανί ίσως δεν κάνει καλή δουλειά αν είναι σπιράλ αλλά είναι μια από τις στάνταρ λύσεις :)

Μ αυτα τα λαστιχα δυσκολα τα πραγματα..δεν καθαριζουν καλα και παντα κρατανε βρωμιες.

Μ αυτα τα λαστιχα δυσκολα τα πραγματα..δεν καθαριζουν καλα και παντα κρατανε βρωμιες.

+1

Αν μπορεις καποια στιγμη αλλαξετα. Σαν ποιο οικονομικη λυση ειναι το αλφαδολαστιχο.

Ευχαριστω παιδες για τις αμεσες απαντησεις. Μαλλον θα παιξει μπανιερα με ζεστο νερο και θα προσπαθησω να περασω κατι απο μεσα. Η αλλαγη τους με αλφαδολαστιχο θα εξαρτηθει απο το ποσο θα καθαρισουν, παντως αν δεν κανω λαθος η εταιρια ελεγε στις οδηγιες του φιλτρου οτι τα σπιραλ δεν πιανουν ευκολα βρομιες, τελικα απο οτι διαβασα μαλλον δεν ισχυει

Αν σου εδειχνα τα σπιραλ οταν πηρα το φιλτρο απο καποιον χομπιστα,θα καταλαβαινες.Προσπαθησα να τα καθαρισω αλλα δεν γινοταν,οπωτε και τα αλλαξα με αλλο λαστιχο,οπως και το 'χωνι' της εξοδου με spay bar.

Αν σου εδειχνα τα σπιραλ οταν πηρα το φιλτρο απο καποιον χομπιστα,θα καταλαβαινες.Προσπαθησα να τα καθαρισω αλλα δεν γινοταν,οπωτε και τα αλλαξα με αλλο λαστιχο,οπως και το 'χωνι' της εξοδου με spay bar.

Καταλαβα, θυμασαι τι διασταση ηταν το λαστιχο που πηρες; χρειαζεται συγκεκριμενη διαμετρο εννοω ή αρκει να μπαινει καπως σφηνωτα στην βανα;

Aν θυμάμαι καλά είναι φ22.

Αν πας σε αλφαδολάστιχο όμως να ξέρεις οτι πιθανόν να χρειαστείς και μπαστούνια για να "πάρεις" τις κούρμπες και να μπεις στο ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - rastafari

Καταλαβα, θυμασαι τι διασταση ηταν το λαστιχο που πηρες; χρειαζεται συγκεκριμενη διαμετρο εννοω ή αρκει να μπαινει καπως σφηνωτα στην βανα;

Αν θυμαμαι καλα το δικο μου παιρνει 16/22 (16 εσωτερικη διαμετρος,22 εξωτερικη)

Ομως αν αλλαξεις λαστιχο νομιζω οτι το χωνι της εξοδου παει αχρηστο γιατι δεν θα μπορεις να το βαλεις,οπωτε θα πρεπει να παρεις και spay bar.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις , οπότε αν χρειαστεί να τα αλλαξω θα δοκιμασω φ22. Ισως αντί για αλφαδολάστιχο βρω καποιο άλλο λαστιχο πιο σκληρό για αποφύγω τα μπαστουνια για τις γωνίες και αναγκαστικά θα πάω σε spray bar.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις , οπότε αν χρειαστεί να τα αλλαξω θα δοκιμασω φ22. Ισως αντί για αλφαδολάστιχο βρω καποιο άλλο λαστιχο πιο σκληρό για αποφύγω τα μπαστουνια για τις γωνίες και αναγκαστικά θα πάω σε spray bar.

Αυτό είναι το θέμα.

Όσο πιο σκληρό είναι το λάστιχο τόσο πιο μεγάλες-ανοιχτές καμπύλες θα πρέπει να κάνεις για να μην σπάει(τσακίζει)

στο σημείο που μπαίνει στο ενυδρείο.Με το σπιράλ δεν το έχεις αυτό το θέμα.

Το κακό με το αλφαδολάστιχο είναι οτι σύντομα θα αλλάξει χρώμα από την μπίχλα.

Δεν σε νοιάζει βέβαια γιατί είναι πανφθηνο και δεν θα το καθαρίζεις αλλά θα το πετάς.

Δεν ξέρω σε τι τιμές παίζει το πράσινο λάστιχο που πουλάνε τα ενυδρειομάγαζα. . .

Αυτό είναι το θέμα.

Όσο πιο σκληρό είναι το λάστιχο τόσο πιο μεγάλες-ανοιχτές καμπύλες θα πρέπει να κάνεις για να μην σπάει(τσακίζει)

στο σημείο που μπαίνει στο ενυδρείο.Με το σπιράλ δεν το έχεις αυτό το θέμα.

Το κακό με το αλφαδολάστιχο είναι οτι σύντομα θα αλλάξει χρώμα από την μπίχλα.

Δεν σε νοιάζει βέβαια γιατί είναι πανφθηνο και δεν θα το καθαρίζεις αλλά θα το πετάς.

Δεν ξέρω σε τι τιμές παίζει το πράσινο λάστιχο που πουλάνε τα ενυδρειομάγαζα. . .

Ειχα πάρει ενα μαυρο ημιδιαφανες λάστιχο της jbl 12/16 από ενυδρειομαγαζο, αν θυμαμαι καλά πρεπει να ειχα δώσεις 2,5 - 3 ευρώ το μέτρο. Το 16/22 θα ειναι αρκετά πιο ακριβό αλλά αν μας κανει τη δουλειά μπορεί να αξίζει τα λεφτά του.

Ειχα πάρει ενα μαυρο ημιδιαφανες λάστιχο της jbl 12/16 από ενυδρειομαγαζο, αν θυμαμαι καλά πρεπει να ειχα δώσεις 2,5 - 3 ευρώ το μέτρο. Το 16/22 θα ειναι αρκετά πιο ακριβό αλλά αν μας κανει τη δουλειά μπορεί να αξίζει τα λεφτά του.

Μαυρο λαστιχο πηρα και εγω πετσοπ,καπου τοσο ειχε το μετρο σε 16/22.Επειδη εμενα το φιλτρο ειναι στο πλαι και οχι απο κατω δεν αντιμετωπισα προβλημα με τις καμπυλες.

Παντως αν θες να κανεις γωνιες,μπορεις να πας σε μαγαζι με ειδη κηπου και να παρεις γωνιες που χρησιμοποιουν σε συστηματα ποτηστικων στους κηπους.Δεν ξερω αν το εξηγω σωστα και αν το καταλαβες..:)

Δεν ειναι και τόσο μεγάλο το κόστος.

Άλλωστε πόσο χρειάζεσαι 3-4 μέτρα . . .

Μια χαρα ειναι αυτα που εχεις, κανε τους ενα απλο καθαρισματακι και εισαι ok!

Δεν χρειαζεται να γινουν καινουργια

Μαυρο λαστιχο πηρα και εγω πετσοπ,καπου τοσο ειχε το μετρο σε 16/22.Επειδη εμενα το φιλτρο ειναι στο πλαι και οχι απο κατω δεν αντιμετωπισα προβλημα με τις καμπυλες.

Παντως αν θες να κανεις γωνιες,μπορεις να πας σε μαγαζι με ειδη κηπου και να παρεις γωνιες που χρησιμοποιουν σε συστηματα ποτηστικων στους κηπους.Δεν ξερω αν το εξηγω σωστα και αν το καταλαβες..:)

Μια χαρα το εξηγησες και το καταλαβα, αν δω οτι δεν καθαριζουν θα τα αλλαξω συμφωνα με τις συμβουλες σας.

Δεν ειναι και τόσο μεγάλο το κόστος.

Άλλωστε πόσο χρειάζεσαι 3-4 μέτρα . . .

Ναι τοσα, ας ελπισουμε οτι θα καθαρισουν διαφορετικα θα προχωρησω στην αλλαγη αφου το κοστος δε ειναι μεγαλο

Μια χαρα ειναι αυτα που εχεις, κανε τους ενα απλο καθαρισματακι και εισαι ok!

Δεν χρειαζεται να γινουν καινουργια

Ελπιζω να μην ειναι πολυ χαλια , βλεποντας και κανοντας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...