ΕΥΤΥΧΗΣ 12 Ιουνίου 2015 #226 Share 12 Ιουνίου 2015 Πολύ όμορφο Γιώργο ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Ιουνίου 2015 Author #227 Share 12 Ιουνίου 2015 Πολύ όμορφο Γιώργο ! Ευχαριστω φιλαρακι!Να 'σαι καλα! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 12 Ιουνίου 2015 #228 Share 12 Ιουνίου 2015 Είναι τέλειο!! Φτου φτου... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 12 Ιουνίου 2015 #229 Share 12 Ιουνίου 2015 Μπράβο ρε Γιώργο, εξελίσσεσαι σε μεγάλο μποστανά. Το ενυδρειο σου ειναι ενα κουκλί! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Ιουνίου 2015 Author #230 Share 12 Ιουνίου 2015 Είναι τέλειο!! Φτου φτου... Μπράβο ρε Γιώργο, εξελίσσεσαι σε μεγάλο μποστανά. Το ενυδρειο σου ειναι ενα κουκλί! Ευχαριστω πολυ παιδια!Χαιρομαι που σας αρεσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGAPI7 21 Ιουνίου 2015 #231 Share 21 Ιουνίου 2015 Σε αυτό το ενυδρείο σου Γιώργο.. ό,τι και να κάνεις.. μου αρέσει πολύ! Πάντως εγώ που έβαλα μαρσίλεα στο 70λιτρο.. λόγω ασχετίλας την έβαλα όπως νάναι στην άμμο.. μου πάει πάρα πολύ καλά και έχει απλώσει πολύ! Μάλλον η τύχη του άσχετου!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Ιουνίου 2015 Author #232 Share 23 Ιουνίου 2015 Θελω να ρωτησω για την λιπανση....θα σας παραθεσω τον πινακα προτεινομενης λιπανσης της seachem,τις ποσοτητες που αναλογουν σε μενα σε 60 λιτρα και τις ποσοτητες που ριχνω εγω για να συγκρινουμε... Ριχνω λιπασματα τρεις βδομαδες τωρα και βλεπω καποια ευκολα φυτα να ανταποκρινονται αλλα καποια αλλα οχι... Γι'αυτο ηθελα να ρωτησω μηπως ριχνω λιγο.... Θεμα με αλγες δεν εχω αλλα λιγο τριχοειδη ειναι στο τσακ....στις ακριες καποιων φυλλων που τα κοβω.... Να θυμισω οτι εχω 48 watt φωτισμο σε 60 λιτρα(54 καθαρα) 1x6500Κ και 1x4500Κ και Co2 μπουκαλα... Δεν ριχνω Nitrogen και Phosphorous γιατι δεν εχω μετρησει νιτρικα και φωσφορικα.....και δεν εχω το Seachem Trace..... Αλλαγη νερου 30% μια φορα την εβδομαδα.... Ο πινακας της seachem.... http://www.seachem.com/support/PlantDoseChart.pdf Το οποιο στα λιτρα μου μεταφραζεται στο περιπου Day 1 flourish 1.00ml iron 1.25ml Day 2 iron 1.25ml Day 3 potassium 2.50ml iron 1.25ml Day 4 iron 1.25ml Day 5 potassium 2.50ml iron 1.25ml Day 6 flourish 1.00ml iron 1.25ml Εγω τωρα ριχνω.... Day 1 flourish 0.50ml potassium 0.50ml Day 2 flourish 0.50ml iron 0.50ml Day 3 flourish 0.50ml Day 4 flourish 0.50ml potassium 0.50ml Day 5 flourish 0.50ml iron 0.50ml Day 6 flourish 0.50ml Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιουνίου 2015 #233 Share 23 Ιουνίου 2015 Καλιο ριχνεις λιγο Γιωργο,ριχνε οσο σου λεει το μπουκαλι,μη το φοβασαι. Στα αλλα απ οτι βλεπω ριχνεις τη μιση δοση απ οτι λεει.Πηγαινε το ετσι και σιγα σιγα ξεκινα να το αυξανεις σταδιακα,τωρα που εχεις πολυ φως και μπουκαλα,ειναι λογικο τα φυτα σου να ζητανε περισσοτερα θρεπτικα απ οτι πριν, Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Ιουνίου 2015 Author #234 Share 23 Ιουνίου 2015 Ναι Κωστα,καλλιο ριχνω λιγο και σιδηρο ριχνω λιγο απ'οτι λεει η seachem.... Χοντρικα,η seachem λεει 6ml σιδηρο την εβδομαδα και 5ml καλλιο και εγω ριχνω 1 και 1.... Αυριο θα μετρησω και νιτρικα μηπως εχω μηδεν,να ριχνω και λιγο nitrogen με προσοχη και μετρησεις φυσικα γιατι αυτα τα φοβαμαι εγω.... Για φωσφορικα δεν ξερω....αυτα κι αν τα φοβαμαι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 23 Ιουνίου 2015 #235 Share 23 Ιουνίου 2015 Μην αφηνεις να μηδενιζουν οι μετρησεις .... Ετσι μπλοκάρεις τα φυτα... Το καλιο οπως ειπε και ο Κωστας μην το φοβάσαι δεν προκαλει αλγες η περισσεια του. Δεν ξερω για ακριβες δοσεις σε seachem αλλα απο οσο γνωριζω η εταιρια ακολουει την μεθοδο ppmd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιουνίου 2015 #236 Share 23 Ιουνίου 2015 Ρε συ ριχνεις πολυ λιγα.. Γενικο και σιδηρο,ξεκινα με τη μιση δοση απ οσο λεει το προγραμμα και καλιο ριχνε οσο λεει το προγραμμα. Σιγα σιγα θα αρχισεις να αυξανεις τις δοσολογιες του γενικου και του σιδηρου αναλογα και με τη φυτομαζα που θα εχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 23 Ιουνίου 2015 Author #237 Share 23 Ιουνίου 2015 Οκ,θα το φτιαξω και θα σας πω! Θα μετρησω και νιτρικα αυριο το μεσημερι και θα σας πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 24 Ιουνίου 2015 #238 Share 24 Ιουνίου 2015 Γιωργο οταν ειχα το φυτεμενο ακολουθουσα και τα εγω τον πινακα τις seachem με αναλογια φυσικα για τα λιτρα μου. Δεν μου εκανε ποτε αλγες και τα φυτα πηγαιναν καλα. Δεν πρεπει να σε φοβιζει η δοσολογια. Καλα κανεις και το πας με φειδω αλλα δεν πιστευω να σου δημιουργησει καποιο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Ιουλίου 2015 #239 Share 4 Ιουλίου 2015 Εσυ νομιζω εχεις κατι να μας δειξεις..... Τι θα γινει, θα περιμενουμε πολυ; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 4 Ιουλίου 2015 Author #240 Share 4 Ιουλίου 2015 Εσυ νομιζω εχεις κατι να μας δειξεις..... Τι θα γινει, θα περιμενουμε πολυ; Απο λιπασματα πλεον ριχνω 0.50 ml flourish 0.50 ml iron και 1.00 ml potassium τη μερα εκτος Κυριακης..... Δεν εχω κατι ιδιαιτερα καινουριο εδω....ησυχια! Αν εξαιρεσεις βεβαια τον stc που εβαλα..... Τωρα.....αν εννοεις το αλλο το μικρο.....υπομονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 4 Ιουλίου 2015 #241 Share 4 Ιουλίου 2015 Μ' αρεσεις, μ' αρεσεις .... Υπερανω ο κυριος....τιποτα σπουδαιο..... Καλαααα.....καλααααα....δηθεν απαντηση για τα λιπασματα (sic), και μετα ησυχιιιιιιια...... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #242 Share 9 Ιουλίου 2015 Παλευω με κατι αλγες ωστοσο.......και σημερα τελειωσε και η μπουκαλα.....δεν προλαβα δυστυχως να την γεμισω και οπως φαινεται ουτε ΠΣΚ θα προλαβω...απο Δευτερα....και απ'οτι βλεπω η αλγη που εχω οφειλεται κυριως σε σκαμπανεβασματα του co2 staghorn αν δεν κανω λαθος.... Για πειτε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 9 Ιουλίου 2015 #243 Share 9 Ιουλίου 2015 Αποκλειεται να σου τελειωσε η μπουκλα ρε Γιωργο τοσο συντομα....για παιξε με τη μαυρη στροφιγγα που εχει μπροστα..... Μετρητη φυσαλιδων πηρες; Εχω την εντυπωση οτι η αλγη που εχεις οφειλεται και στον υψηλο φωτισμο....αρα πρεπει να ριξεις μαλλον πιο επιθετικα διοξειδιο, περισσοτερο. Για να ακουσουμε και και καμια αλλη γνωμη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 9 Ιουλίου 2015 #244 Share 9 Ιουλίου 2015 Μαλλον βλεπω και λιγη bba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #245 Share 9 Ιουλίου 2015 Αποκλειεται να σου τελειωσε η μπουκλα ρε Γιωργο τοσο συντομα....για παιξε με τη μαυρη στροφιγγα που εχει μπροστα..... Μετρητη φυσαλιδων πηρες; Εχω την εντυπωση οτι η αλγη που εχεις οφειλεται και στον υψηλο φωτισμο....αρα πρεπει να ριξεις μαλλον πιο επιθετικα διοξειδιο, περισσοτερο. Για να ακουσουμε και και καμια αλλη γνωμη.... Γι'αυτο και επιασα αλγη Παρασκευα......γιατι επαιζα με την ποσοτητα και ποσο πρεπει να ριχνω και μαλλον εριχνα πολυ! Δεν αξιωθηκα να παρω μετρητη φυσσαλιδων αλλα μετρησα μια μερα ph 6.6.... Προχθες το μειωσα και χθες μετρησα 6.8.... Λογικα αφου εριχνα πολυ δεν επρεπε να εμφανιστει τετοια αλγη αλλα μαλλον απο τα σκαμπανεβασματα! Αυτη η κιτρινη λαμπα που εχω η 4500Κ philips ποτε δεν μου εκατσε καλα στο ματι.... μηπως φταιει αυτη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #246 Share 9 Ιουλίου 2015 Μαλλον βλεπω και λιγη bba? Ναι μαλλον πανω στο ξυλο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #247 Share 9 Ιουλίου 2015 Καλα......παιδια....οκ δεν το εχω το σπορ!!!! Τωρα που κοιταγα απο πολυ κοντα να δω τις αλγες........τι ειδα???? Ενα μικρο ψαρακι!!!!!Cherry barb! Τα ψαρακια μου ζευγαρωσανε και γεννησανε και εγω δεν πηρα χαμπαρι!!!! Το ζευγαρωμα το ειχα δει αλλα δεν πηρα χαμπαρι ποτε και ποια γεννησε......χαχαχαχα! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 9 Ιουλίου 2015 #248 Share 9 Ιουλίου 2015 ελα μπραβο!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #249 Share 9 Ιουλίου 2015 Απο λιπασματα πλεον ριχνω 0.50 ml flourish 0.50 ml iron και 1.00 ml potassium τη μερα εκτος Κυριακης..... Δεν εχω κατι ιδιαιτερα καινουριο εδω....ησυχια! Αν εξαιρεσεις βεβαια τον stc που εβαλα..... Τωρα.....αν εννοεις το αλλο το μικρο.....υπομονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιουλίου 2015 Author #250 Share 9 Ιουλίου 2015 Μια παρατηρηση που ισως βοηθησει.....τωρα που η μπουκαλα σχεδον τελειωνει και ριχνει παρα πολυ λιγο,τα φυτα κανουν κανονικα pearling ολα! Αρα μαλλον επειδη νομιζα οτι εριχνα λιγο το αυξησα αποτομα και γι'αυτο γεμισα αλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος