Jump to content

Επιλογή Ενυδρείου. Γνώμες.

Recommended Posts

Ναι λέγε τέτοια να τα ακούσει και ο Θοδωρής να αρχίσει να φωνάζει πάλι (σας τα έλεγα εγώ κτλ)

Μα και εγώ μόνα τους θα τα έχω.....

6/7 σκαλάρια

20/30 ροδόστομοι

7/8 κορυ

5/6 οτοκυκλοι

και μπορεί, μπορέι λέω ένα ζευγαράκι ραμιρέζι....

Για όνομα του Θεού, μην είστε τόσο υπερβολικού επιτέλους!!!!

:bigemo_harabe_net-115::bigemo_harabe_net-163:

Βάλε και κάνα πλεκόστομο μέσα να μην είναι τόσο άδειο !! :hocky: :hocky: :lolu:

Καλα καλα κοροιδευετε εσεις....

Κυριοι νομιζω οτι η παρουσια μου και η εν γενη συμπεριφορα μου στο φορουμ, δεν σας δινει το δικαιωμα να σκεπτεσθαι κατ' αυτον τον τροπο για μενα. Ειδικα τωρα που δεν ειμαι και τοοοοοσο αρχαριος θα επρεπε να με παιρνετε στα πιο σοβαρα και να μην με δουλευετε!

Γι αυτο τον λογο λοιπον

Σας καλω σε μονομαχια!!!!!

Χαχαχαχαχααχαχαχαχ!!!

Την αυγη στο καστρο ή το σουροπο στο λιβαδι; :sword:

:hysterical::hysterical::hysterical::hysterical:

Όποτε θέλετε. Διαλέξτε και τα όπλα. :bigemo_harabe_net-167:

το πηρες το κτηνος;;;;

παρε τηλ. να μου πεις!!!!!!!!!!

εγω εβαλα κοραλια ... περνα να τα δεις !!!!! :bbq::bbq::bbq:

Λοιπόν φίλοι ήρθε το ενυδρείο :bigemo_harabe_net-66: :bigemo_harabe_net-66: :bigemo_harabe_net-66:!

Διαστάσεις: μήκος1000 πλάτος410 ύψος μέχρι την κόντρα580. Σύνολο περίπου 240 μεικτά λίτρα.

Ερχεται με δυο λάμπες Τ5 η μία 10000Κ 39w και μια ίδια βατ, ρόζ (δεν γράφει Κ αλλά Red light) .

Ο φωτισμός είναι χαμηλός, κάτι που μου αρέσει, μιας και όπως σας έχω πεί πάει για βιοτοπικό με black water.....υπό σκέψιν η αλλαγή της 10000Κ λάμπας με άλλη 6400Κ.

Για πείτε προτάσεις για φίλτρα (δλδ προς fluval τείνω), αλλά πότε δεν έχασε κάποιος από τον διάλογο.

Θερμαντήρας;

Μεγεια και καλογεμιστο.

Τουλαχιστον τη μια λαμπα των 10000 κ την αλλαζεις!

Απο φιλτρο θα σου προτεινα το 306 δαγκωτο! Το elite καλο ειναι αλλα το fluval καλυτερο.

Απο θερμαντηρα, ο fluval ειναι λιγο φασαρια. Φιλαρακι μου που το εχει του βγαλει το λαδι λεει αλλα ισως να μην το χειριζεται αυτος σωστα. Οπως και να χει, επειδη εχει πολλα πανω, οπως ψηφιακη οθονη και θερμομετρο και led κτλ ισως καπου να χανει. Εγω θα προτεινα τον jager της eheim ή τον αντιστοιχο της fluval αλλα με controller γιατι σκετα θα σου βγαλουν το λαδι και αυτα στο καλιμπραρισμα και συνεχεια θα χανουν.

Καλημερα. Για controler το σκεφτομαι και εγω, μιλαμε κλασικα για τον stc 1000?

Τωρα γιατι λες οτι του βγαζει το λαδι ο θερμαντηρας της fluval? Μου φαινεται πρωτοποριακος...

Καλημερα!

Καλοριζικο και καλογεμιστο!!!

Αν και δεν μου ειπες να ερθω για καφε να το δω........τελος παντων........ :D :D

Για φιλτρο εγω fluval θα επαιρνα...και το 306 σε καλυπτει...βιολογικο δινει μαζι?

Τον θερμαντηρα δεν τον γνωριζω αν και τον εχω δει στο πετ...ειναι ηλεκτρονικος?Δεν ρυθμιζεται χειροκινητα οπως οι κλασσικοι που ξερουμε?

Ελα καλημερα. Καλα εσυ θελεις ειδικη προσκληση για καφε; Ασε που το ειπα στον Αγγελο το Σαββατο και μου ειπε οτι θα σε παρει να ερθετε....;)

Το φιλτρο νομιζω ερχετε κομπλε με τα υλικα του μεσα....το μονο κακο οτι το μαγαζι ανεβασε τιμη στο φιλτρο.......μεχρι να το παρω εγω.....θα παει......

ο θερμοστατης ειναι ηλ/νικος μαλλον αλλα δεν ξερω....παντως γραφει παπαδες στο σαιτ.....αντε σε περιμενω...το μπρικι ειναι ζεστο!

Eγώ θα έπαιρνα εναν απλό και επωνυμο θερμαντήρα αλλά θα έπαιρνα και το 406 :P

406;

Δεν είναι μεγάλο για τα λίτρα μου;

Αν και στα εγραψα και στο pm τα μεταφέρω και εδώ για να μην κρατάμε μυστικά από τους υπόλοιπους. . . :bleh:

Ξέρεις καλά πως η φίλτρανση και η βιολογία είναι το Α και το Ω για τα ενυδρεία μας .Καλύτερα δεν είναι να έχεις ενα φίλτρο τούμπανο

και να μπορείς να κάνεις οτι θέλεις στο ενυδρείο σου παρά ένα και να είσαι οριακά ??

Να το θέσουμε και διαφορετικά. . .

Για να είμαστε καλυμένοι πρέπει το φίλτρο να γυριζει τα λίτρα μας 4-5 φορές την ώρα.

1150l/h η κυκλοφορία του 306

1450l/h η κυκλοφορία του 406

Με το 306 είσαι οριακά άλλα μέσα στον κανόνα και φυσιολογικά θα σε κυνηγάνε οι αλλαγές νερού.

• Like 1

Οκ no secrets!!!!

Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα της βιολογίας, αλλά σκέφτομαι μήπως γίνει πλυντήριο και αν τελικά θα κάνει καλό ή όχι η χρήση ενός μεγαλύτερου φίλτρου.

Ας ακούσουμε γνώμες...

Έχεις 1m μήκος και θέλεις κάτι δυνατό για να έχεις καλή κυκλοφορία παντού χωρίς νεκρά σημεία.

Φυσικά έχεις και την δυνατότητα αν δεις πλυντήριο να βάλεις spray bar ή απλά να στραγγαλίσεις

λίγο την ροή . . .

Γνωριζουμε αν το 406 εχει ρυθμιστη ροης;

Ο γκρι μοχλος αναμεσα στις σωληνες κοβει ομοιομορφα εισαγωγη-επιστροφη

Έγινε επεξεργασία - sideras

Δεν υπαρχει περιπτωση να στο κανει πλυντηριο. Εχει δικιο ο Βασιλης! Ειναι μεγαλο ενυδρειο δεν ειναι κανα τοσοδουλη!

Δεν ξερω ρε συ για τον θερμαντηρα. Εγω προσωπικα δεν τον ειχα αλλα το φιλαρακι μου συγχτηριαζει που τον πηρε! Αλλα και παλι λεω πως ισως αυτος να ειναι αμπαλος και μη το χειριζεται σωστα! Αν εχεις καλες κριτικες παρτον!

Ο γκρι μοχλος αναμεσα στις σωληνες κοβει ομοιομορφα εισαγωγη-επιστροφη

Τον γνωριζω αυτο το μοχλο. Το θεμα ειναι αν μπορει να λειτουργει το φιλτρο μονιμα με το μοχλο στο 2/3 πχ....

Δεν υπαρχει περιπτωση να στο κανει πλυντηριο. Εχει δικιο ο Βασιλης! Ειναι μεγαλο ενυδρειο δεν ειναι κανα τοσοδουλη!

Δεν ξερω ρε συ για τον θερμαντηρα. Εγω προσωπικα δεν τον ειχα αλλα το φιλαρακι μου συγχτηριαζει που τον πηρε! Αλλα και παλι λεω πως ισως αυτος να ειναι αμπαλος και μη το χειριζεται σωστα! Αν εχεις καλες κριτικες παρτον!

Μαλλον φιλε θα παω σε jager να ειμαι σιγουρος...ειναι και πιο φθηνος νομιζω στα λοτρα μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...