Jump to content

Επιλογή Ενυδρείου. Γνώμες.

Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα.

Αυτόν τον καιρό ψάχνομαι για μεγαλύτερο ενυδρείο.....

Από μια έρευνα που έκανα κατέληξα στα anubias.... προσιτή τιμή, ωραίες διαστάσεις, προσεγμένη κατασκευή (σήμερα τα είδα από κοντά).

Η ερώτησή μου είναι η εξής:

σκέφτομαι να κάνω ένα βιοτοπικής προσέγγισης ενυδρείο με σκαλάρια.....σκούρο νερό κτλ που όλοι ξέρετε....

Α) Α800+ διαστ: 800Χ420Χ730 (εξωτερικές διαστάσεις) λίτρα 162

Β)Α1000+ διαστ: 1000Χ420Χ730 (εξωτερικές διαστάσεις)λίτρα 204

Παρατηρήσεις...οι διαστάσεις που δίνει στο ηλ/κο κατάστημα είναι μαζί με το καπάκι και την από κάτω βάση...μόνο το μήκος και το πλάτος είναι ακριβή. Τα λίτρα που δίνει στην σελίδα είναι λίγο :wacko: :wacko: :wacko:.

Δείτε: Α) 800Χ 420Χ 650 /1000=218 Μέτρηση με τον υπάλληλο με ταινία....

Β) 1000χ420χ 650/1000= 270 περίπου....

ζαλίστηκα.... Το θέμα είναι ότι λόγω χρημάτων και χώρου κλίνω προς το Α.

Οι γνώμες σας....

Καλορίζικο ότι διαλέξεις, μην κοιτάς τι γράφουν στο site έχει κάποια λάθη στα λίτρα , αυτά που λες είναι τα σωστά Α) 800Χ 420Χ 650 /1000=218 Μέτρηση με τον υπάλληλο με ταινία....

Β) 1000χ420χ 650/1000= 270 περίπου....

Καλό είναι το ενυδρείο να έχει μήκος γιατί στην πορεία σου μπορεί να αλλάξεις ψαροσύνθεση κάποια στιγμή, οπότε να έχεις τις προϋποθέσεις για άλλα ψάρια που πιθανόν να χρειάζονται μήκος,

γνώμη μου βάλε το μεγαλύτερο που μπορείς σε λίτρα και μήκος, οι επιλογές σου μετά είναι πολλές και θα μπορείς να κάνεις όλα τα κέφια σου.

Ποια ειναι η διαφορα χρηματων;

Περιπου η τιμη του φιλτρου....

Αν δεν το σκέφτεσαι καθόλου για μεταχειρισμένο καλό θα είναι να πάρεις το μεγάλο για να έχεις και

περισότερες επιλογές στο μέλλον.

Περιπου η τιμη του φιλτρου....

Δεκτό και σεβαστό το παραπάνω που γράφεις αλλά καλύτερα να καθυστερήσεις το στήσιμο ένα μήνα .

20 πόντοι στο μήκος ξέρεις πως είναι σεβαστή διαφορά ;)

Α!Μαλιστα! :)

Λοιπον,Παρασκευα,η αληθεια ειναι οτι οι 80 ποντοι μηκος σε περιοριζουν λιγο και ισως αργοτερα να το μετανιωσεις....το 1 μετρο μηκος ειναι μια χαρα....

Εχουν φιλτρο τα anoubias?Ειναι καλο?Γιατι υπαρχουν και τα waterhome που ειναι σκετη γυαλα και με εξωτερικο φιλτρο μπορει να σου ερθει μια η αλλη......

Τα εχεις τσεκαρει αυτα?Η τιμη του anoubias ειναι με επιπλο ή χωρις?

Η αληθεια ειναι οτι το μετρο ειναι λιγο μεγαλο για τους χωρους μου.... Τα εχω τσεκαρει Γιωργο, μιλαμε για τιμη μαζι με βαση /επιπλο αλλα χωρις φιλτρο. Με λαμπες ομως, χωρις θερμοστατη. Ειδα και τα waterhome αλλα ειναι εξτρα η βαση.... και ανεβαινει....

Καταλαβαινω...να περιμενουμε να μας πει καποιος που γνωριζει για το μηκος και το υψος για σκαλαρια.....

Ναι η αληθεια ειναι οτι ο πρωτος παραγων ειναι η τιμη.... σκεψου και ενα 90αρι ακομη γοα φιλτρο.....

Σε αυτες τις διαστασεις Παρασκευα δεν θα ευχαριστηθεις σκαλαρια! Ισως στο δευτερο να στριμωξεις 4. Στο πρωτο αστο καλυτερα!

Τα σκαλαρια ειναι ψαρια μεγαλειο και με εκρηκτικο ταμπεραμεντο κατα τις γεννες! Αν ηταν οπως ειναι και στη φυση που μπροστα παει ο αρχηγος και πισω οι υπολοιποι ισως να σου ελεγα ναι αλλα κρινωντας απ τα δικα μου, μολις βγουν τα ζευγαρια θα πιασουν απο μια γωνια και στη μεση πολεμος!

Αν τα λεφτα ειναι το θεμα σου καλυτερα να πας πισω ενα μηνα οπως λεει ο Βασιλης!

Αν οι διαστασεις ειναι το θεμα σου, προσανατολισου σε αλλα ψαρια!

Εχω το Α 800 αν ξαναεπερνα τωρα θα αγοραζα το μεγαλυτερο. Υπαρχει τυπογραφικο λαθος και στις λαμπες, ειναι 2x24w και οχι 2x39w αν πας για φυτεμενο θα χρειαστεις επιπλεον φως διοτι το υψος του ενυδρειου ειναι σχετικα μεγαλο. Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα κατασκευη και η γυαλα και το επιπλο

Θα συμφωνησω με τουσ απο πανω,εγω πηρα 80 ποντουσ μηκοσ και το μετανιωσα θα επρεπε να παω στο ενα μετρο.

Εγω φαντασου ελεγα πριν λιγο καιρο οτι θα επαιρνα ενα ενυδρειο στο 1 μετρο ή στο 1,20....το ξερω οτι τα λεφτα ειναι αρκετα......γι'αυτο δεν το πηρα......... :)

γεια σου Παρασκευα καλα εισαι ;; εμενα η γνωμη μου ειναι να κοιταξεις πολυ καλα τι θες να φτιαξεις με το ενυδρειο γιατι μετα αν το μετανιωσεις χαμενος κοπος και πεταμενα χρηματα !!! γνωριζεις πολυ καλα οτι τα αρκετα μεγαλα ενυδρεια εχουν μεγαλυτερη δουλεια απο ενα πιο μικρο π.χ. 60λ. οτι και αν αγορασεις θα πρεπει να περιοριστεις στα λιτρα του οχι υπερβολες !!! σου ευχομαι με το καλο να το αποκτησεις και ειμαιν σιγουρος οτι θα γινει τελειο γιατι εχεις μερακι !!! μην μασας για τα λιτρα αν ειναι π.χ. 180 η' 200 φτιαχτο οπως σου αρεσει !!!!

παρε τηλ. να πιουμε καφε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Νομιζω πως ειναι το αντιθετο Αγγελε! Το μικρο θελει περισσοτερη δουλεια και προσοσχη απο το μεγαλο!

Το μεγαλο θελει απλα χρηματα και χωρο!

Ευχαριστώ ρε παίδες για όλα! Η σκέψη προχωράει και πιστεύω να έχω κανένα νεότερο να σας πω για την τελική μου απόφαση! Σίγουρα θα μελετήσω πρίν αποφασίσω...

Ρε μη το σκεφτεσαι, προχωρα το! Αν δεν εχει προβλημα η συζυγος και εχεις χωρο πηγαινε στο μεγαλο! :D

Μεταξύ μας Θοδωρή.... δεν έχει.... και χώρο....καπου θα το βολέψουμε.....

• Like 1

εχεις δικιο θοδωρη εκανα λαθος τα μπερδεψα λιγο !!! χιχιχιχιχιχ !!!!!!! σε λιγο θα βαλω φωτο απο το νεο μου reef !!!!

• Like 1

Αγγελάκο, έχεις ανοιχτή πρόσκληση για καφέ. Οποτε θέλεις, καβάλα το πειραγμένο evo σου και ανέβα Κορυδαλλό!

Α.... και θέλουμε ενημέρωση για το reef σου.....

Μεταξύ μας Θοδωρή.... δεν έχει.... και χώρο....καπου θα το βολέψουμε.....

Ετσι μπραβο! Αυτα ειναι! Εγω για να βαλω το δικο μου στο σπιτι μετακομισα ολο το σπιτι! :lolu:

εχεις δικιο θοδωρη εκανα λαθος τα μπερδεψα λιγο !!! χιχιχιχιχιχ !!!!!!! σε λιγο θα βαλω φωτο απο το νεο μου reef !!!!

Αυτα εινα, περιμενουμε!

Ετσι μπραβο! Αυτα ειναι! Εγω για να βαλω το δικο μου στο σπιτι μετακομισα ολο το σπιτι! :lolu:

Αυτα εινα, περιμενουμε!

Ε καλά, το δικό σου είναι κάπως ..... λίμνη σε διαστάσεις.... :bigemo_harabe_net-66:

Και που σαι ακομη! :devil:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...