cinelli 2 Ιουνίου 2014 Author #26 Share 2 Ιουνίου 2014 Αύριο που θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα βάλε φώτογραφία. Μετά το πανηγυρία μην ταίσεις για κανά δυό μέρες.... Γιατι μωρε τι μου εκανε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 5 Ιουνίου 2014 #27 Share 5 Ιουνίου 2014 Συγνώμη για την καθυστέρηση.... Δεν είναι τιμωρία το ψαράκι απλά λόγω της αλλαγής του χαλικιού, που περιέχει και αυτό ένα σημαντικό μέρος της βιολογίας, αλλάζει όλο το περιβάλλον και μπορεί η βιολογία να μην είναι αρκετή. Άσε που όπως και νά 'χει το πράγμα δεν είναι και μικρό πράγμα η αλλαγή του χαλικιού και σίγουρα θα στρεσσαριστεί ο ψαρής. Πάντως δεν θα του έκανε κακό λίγη νηστεία..... Η φωτογραφία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 6 Ιουνίου 2014 Author #28 Share 6 Ιουνίου 2014 Συγνώμη για την καθυστέρηση.... Δεν είναι τιμωρία το ψαράκι απλά λόγω της αλλαγής του χαλικιού, που περιέχει και αυτό ένα σημαντικό μέρος της βιολογίας, αλλάζει όλο το περιβάλλον και μπορεί η βιολογία να μην είναι αρκετή. Άσε που όπως και νά 'χει το πράγμα δεν είναι και μικρό πράγμα η αλλαγή του χαλικιού και σίγουρα θα στρεσσαριστεί ο ψαρής. Πάντως δεν θα του έκανε κακό λίγη νηστεία..... Η φωτογραφία? Ααα... δεν πειράζει, απλώς θα τιμωρηθείς δια μαστιγώματος στην πλατεία του χωρίου. Επιτελους το ph επεσε στο 7,5 :thumbsu: :thumbsu: αααα και μια φωτο (το θολωμα ειναι απο τα βακτηρια) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 6 Ιουνίου 2014 #29 Share 6 Ιουνίου 2014 Είδες το μαύρο τί ωραία που τονίζει τα χρώματα? Βάλε σιγά - σιγά και άλλα φυτάκια και είσαι κομπλέ!! Άρχοντας ο μικρός... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 6 Ιουνίου 2014 Author #30 Share 6 Ιουνίου 2014 Θεωρητικος θα βαλω μια ελεοχαρις παρβουλα μπροστα δεξια και θα ειναι κομπλε (?) Πρακτικος το hygrophilla και h rotala ειναι stem αλλα αν αρχισουν να παιρνουν τα πανω τους θα ισιωσει το πραγμα. Εβαλα diy CO2, καλα δειχνει να δουλευει και θα ριξω και excell συμπληρωματικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιουνίου 2014 #31 Share 6 Ιουνίου 2014 Αν ειναι χοντρο το χαλικακι σου δεν ξερω αν θα τα καταφερει η parvula! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Ιουνίου 2014 #32 Share 7 Ιουνίου 2014 Cinelli ειναι μικρο το ενυδρειο γι' αυτο νομιζω οτι το excell ειναι αρκετο. Απ' οτι εχω διαβασει σε αλλα θεματα το diy μπορει να μην ειναι σταθερο και να εχεις θεματα με τις αλγες. Υπομονη θελει και θα φουντωσουν... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 7 Ιουνίου 2014 Author #33 Share 7 Ιουνίου 2014 (edited) Ασχετο, το ψαρι ειναι μες την τρελη χαρα με το CO2 παει πανω απο τις φυσαλιδες και αραζει.... χθες ολα αυτα (ph7,5) Ναι αλλα, σημερα λεω δεν μετρας μια το ph να δουμε που ειναι; και μετρησα και εχω ph5,5 Oχι ρε γαμωτο, αλλαγη νερου 5 λιτρα και το CO2 πηγε περιπατο... (και to ph 6) Κατι αλλο να κανω; Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2014 - cinelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Ιουνίου 2014 #34 Share 7 Ιουνίου 2014 Θα έλεγα να σταματήσεις το διοξείδιο γιατί ο ψαρούλης θα πάθει ζημιά από το απότομο σκαμπανέβασμα του ph. Φτιάξε το νερό του με τύρφη στο δοχείο προετοιμασίας για να έχεις γύρω στο 7 ph και κράτα το εκεί. Είναι λίγα τα λίτρα και δεν συγχωρούν εύκολα τα λάθη μας (σου μιλάει παθούσα....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 7 Ιουνίου 2014 Author #35 Share 7 Ιουνίου 2014 (edited) Αν ειναι χοντρο το χαλικακι σου δεν ξερω αν θα τα καταφερει η parvula! Αν ητανglosostigma θα την παλευε καλυτερα? Cinelli ειναι μικρο το ενυδρειο γι' αυτο νομιζω οτι το excell ειναι αρκετο. Απ' οτι εχω διαβασει σε αλλα θεματα το diy μπορει να μην ειναι σταθερο και να εχεις θεματα με τις αλγες. Υπομονη θελει και θα φουντωσουν... Ναι βεβαια εχεις δικιο (και θεμα με το ph θα εχω) Θα έλεγα να σταματήσεις το διοξείδιο γιατί ο ψαρούλης θα πάθει ζημιά από το απότομο σκαμπανέβασμα του ph. Φτιάξε το..... (σου μιλάει παθούσα....) Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2014 - cinelli Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 7 Ιουνίου 2014 Author #36 Share 7 Ιουνίου 2014 (Κατι δεν καταφερα με την πολλαπλη παραθεση) Ναι εννοειται οτι το εβγαλα αυριο θα το ξαναμετρησω να δω που βρισκεται και αν χρειαζεται θα ξανακανω αλλαγη να ανεβει λιγο το ph.... :usd: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιουνίου 2014 #37 Share 7 Ιουνίου 2014 Mια ειναι η λυση φιλε μου: Controller! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 7 Ιουνίου 2014 Author #38 Share 7 Ιουνίου 2014 Mια ειναι η λυση φιλε μου: Controller!Δηλαδη; τι ειναι αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιουνίου 2014 #39 Share 7 Ιουνίου 2014 Κοντρολερ για να ελεγχει την αυξομοιωση του διοξειδιου, μετρωντας το ph! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 7 Ιουνίου 2014 #40 Share 7 Ιουνίου 2014 Mια ειναι η λυση φιλε μου: Controller! κοντρολερ και αυτοσχέδιο διοξείδιο είναι ασυμβίβαστα, ίσος δεν παρατήρησες ότι ο φίλος δεν έχει φιάλη διοξειδίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Ιουνίου 2014 #41 Share 7 Ιουνίου 2014 Ωπ εχεις δικιο Χρηστο δεν το ειδα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 7 Ιουνίου 2014 #42 Share 7 Ιουνίου 2014 (Κατι δεν καταφερα με την πολλαπλη παραθεση) Ναι εννοειται οτι το εβγαλα αυριο θα το ξαναμετρησω να δω που βρισκεται και αν χρειαζεται θα ξανακανω αλλαγη να ανεβει λιγο το ph.... :usd: Με προσοχή η μεταβολή να μην ειναι μεγαλύτερη από 0,3 ανά ημέρα. Δηλαδή από 6 να πάει 6,3 την μία μέρα, από 6,3 σε 6,6 κλπ. αν μπορείς.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 8 Ιουνίου 2014 Author #43 Share 8 Ιουνίου 2014 Μετρησα παλι σημερα εχω ph6, 5...καλυτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 8 Ιουνίου 2014 #44 Share 8 Ιουνίου 2014 Πρόσεχε τις μεγάλες μεταβολές του ph θα δείς το ψαράκι σου ανάποδα και θα αναρωτιέσαι γιατί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 8 Ιουνίου 2014 #45 Share 8 Ιουνίου 2014 ''Η ανοδος που εχεις κατα τις αλλαγες με 0.5-0.7 δεν ειναι ανησυχητικα μεγαλη και φυσικα αν δεν γινεται πολυ αποτομα, δεν υπαρχει λογος να το σκεφτεσαι ( η αποτομη πτωση του πεχα ειναι που χρηζει μεγαλυτερης προσοχης και οχι η ανοδος)'' http://www.aquazone.gr/forums/topic/69351-aiceu-ph-ooi-aaioaenaaei/?p=609342 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 8 Ιουνίου 2014 #46 Share 8 Ιουνίου 2014 Καλό είναι ότι μεταβολή υπάρχει να γίνεται σταδιακά και πολύ αργά... Από κεί και έπειτα είναι ανάλογα το ψαράκι αν θα αντέξει ή όχι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 8 Ιουνίου 2014 Author #47 Share 8 Ιουνίου 2014 Tο κακο ειναι οτι εγινε απο λαθος, εγω το εφερα απο 8 που ηταν στο 7,5 αλλα το CO2 ειχε αλλη αποψη και το εριξε στο 5,5. Κατοπιν εγω εκανα 20% αλλαγη νερου ( με ph 8, χθες) και το ph πηγε στο 6,5(σημερα). Το ph:6 ηταν η ενδιαμεση κατασταση μεχρι να γυρισει το νερο φανταζομαι. Ο ψαρης δειχνει καλα τρωει με ορεξη, πηδαει με ορεξει για να φαει κλπ κλπ ειδωμεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 8 Ιουνίου 2014 #48 Share 8 Ιουνίου 2014 Το κατάλαβα ότι έγινε από λάθος... Εγώ σου ανέφερα για τις μεταβολές για την περίπτωση που δεν το ήξερες. Πάντως θα σου πρότεινα να σκεφτείς τη λύση με την τύρφη. Θα μπορούσες να διατηρήσεις το πεχά εύκολα γύρω στο 7 και να είστε εντάξει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 8 Ιουνίου 2014 #49 Share 8 Ιουνίου 2014 (edited) Εχει τυρφη Μary που προετοιμαζει το νερο της αλλαγης. Ετσι εριξε το ph απο 8 στο 7.5 απλα μετα με το diy co2 το παρακανε. Έγινε επεξεργασία 8 Ιουνίου 2014 - stratigos24 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinelli 8 Ιουνίου 2014 Author #50 Share 8 Ιουνίου 2014 Εχει τυρφη Μary που προετοιμαζει το νερο της αλλαγης. Ετσι εριξε το ph απο 8 στο 7.5 απλα μετα με το diy co2 το παρακανε. Eτσι...ετσι... Δεν το παρακανα απλως, το ξεσκισα εντελως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος