Daliar 25 Μαίου 2014 #1 Share 25 Μαίου 2014 Καλησπερα φιλοι μου. Εχω εναν προβληματισμο σχετικά με την ροη του φιλτρου μου. Εχω ενα 60αρη ενυδρείο με 4 rummy nose, 5 cherry bards, 1 tiger bard. Αρκετη βλάστηση και τα εχω 5,5 μήνες. Το φίλτρο μου ειναι εξωτερικο fluval 106. Το φίλτρο εχει εναν φυσιτηρα ο οποίος δημιουργεί αρκετη ροη. Ειναι καλο με αρκετη ροη η θα ηταν καλύτερο να βγαλο το στομιο για να ειμαι πιο ήρεμο το νερο χωρις να αλλαζω την ταχύτητα ανακύκλωσης. Απλα ενιωθα οτι δυσκολευοντουσαν να πανε σε μερικα σημεια λογω ροής γι αυτό την εκοψα. Μήπως είναι λάθος κίνηση ομως??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2014 #2 Share 25 Μαίου 2014 μιλας με ροη με αναταραξη,η για σκετη ροη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #3 Share 25 Μαίου 2014 Η λαθος κινηση ειναι τα ψαρια που εχεις στο ενυδρειο τα οποια ειναι ακαταλληλα,οχι ολα,αλλα τα περισσοτερα. Η γνωμη μου ειναι οτι αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και οχι η ροη του φιλτρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daliar 25 Μαίου 2014 Author #4 Share 25 Μαίου 2014 Η λαθος κινηση ειναι τα ψαρια που εχεις στο ενυδρειο τα οποια ειναι ακαταλληλα,οχι ολα,αλλα τα περισσοτερα. Η γνωμη μου ειναι οτι αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και οχι η ροη του φιλτρου. Να τα δωσω ολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daliar 25 Μαίου 2014 Author #5 Share 25 Μαίου 2014 (edited) μιλας με ροη με αναταραξη,η για σκετη ροη? Μιλαω για ροη. Λογω φυτων δεν δημιουργω αναταραξη απλα ροη στο μεσο του ενυδρείου περίπου.... τωρα με την αλλαγη στομιου που εκανα το νερο φαινεται σαν ακινητο. Εχει μια πολυ ησυχη ανακυκλωση (δεν ξερω πως αλλιώς να το περιγράψω). Τα ψαρακια εχουν μια πιο χαλαρη και ατακτη περιήγηση μεσα στο ενυδρείο. Έγινε επεξεργασία 25 Μαίου 2014 - Daliar Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #6 Share 25 Μαίου 2014 Να τα δωσω ολα? Δινεις τους ροδοστομους και το τιγρακι και κρατας τα cherry barbs που μονο αυτα κανουν για το ενυδρειο σου. Μιλαω για ροη. Λογω φυτων δεν δημιουργω αναταραξη απλα ροη στο μεσο του ενυδρείου περίπου.... τωρα με την αλλαγη στομιου που εκανα το νερο φαινεται σαν ακινητο. Εχει μια πολυ ησυχη ανακυκλωση (δεν ξερω πως αλλιώς να το περιγράψω). Τα ψαρακια εχουν μια πιο χαλαρη και ατακτη περιήγηση μεσα στο ενυδρείο. Λαθος που δεν δημιουργεις αναταραξη.Θα πρεπει να εχεις αναταραξη στην επιφανεια για να οξυγονωνετε το νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daliar 25 Μαίου 2014 Author #7 Share 25 Μαίου 2014 Δινεις τους ροδοστομους και το τιγρακι και κρατας τα cherry barbs που μονο αυτα κανουν για το ενυδρειο σου. Λαθος που δεν δημιουργεις αναταραξη.Θα πρεπει να εχεις αναταραξη στην επιφανεια για να οξυγονωνετε το νερο. Τελικα λογω φυτων θέλει ή δεν θελει? Με μπερδεύετε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #8 Share 25 Μαίου 2014 Και βεβαια θελει!Δεν μιλαμε για τρελη αναταραξη,ενας ελαφρως κυματισμος αρκει. Χωρις αναταραξη πως θα οξυγονωσεις το νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daliar 25 Μαίου 2014 Author #9 Share 25 Μαίου 2014 Και βεβαια θελει!Δεν μιλαμε για τρελη αναταραξη,ενας ελαφρως κυματισμος αρκει. Χωρις αναταραξη πως θα οξυγονωσεις το νερο? Τα φυτα υποτίθεται οτι κανουν αυτη τη δουλεια ή κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2014 #10 Share 25 Μαίου 2014 η οξυγονωση δεν δημιουργηται απο ενα παραγοντα και μονο. κανε οτι σου λεει ο ραστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #11 Share 25 Μαίου 2014 Για να πεις οτι το οξυγονο απο τα φυτα θα ειναι αρκετο για την οξυγονωση του νερου σου,θα πρεπει να εχεις παρα πολλα φυτα τα οποια θα φωτοσυνθετουν στο φουλ,δηλαδη θα πρεπει να εχεις και καλο φωτισμο και μπουκαλα με co2. Γι αυτο το λογο κανουμε ελαφρια αναταραξη στην επιφανεια του νερου με το φιλτρο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 25 Μαίου 2014 #12 Share 25 Μαίου 2014 Για να πεις οτι το οξυγονο απο τα φυτα θα ειναι αρκετο για την οξυγονωση του νερου σου,θα πρεπει να εχεις παρα πολλα φυτα τα οποια θα φωτοσυνθετουν στο φουλ,δηλαδη θα πρεπει να εχεις και καλο φωτισμο και μπουκαλα με co2. Γι αυτο το λογο κανουμε ελαφρια αναταραξη στην επιφανεια του νερου με το φιλτρο μας. πωπω μου θυμησες τα νειατα μου κωστη. τωρα να καθομουν να εγραφα αυτο ηθελα 2 μπλε χαπακια..χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #13 Share 25 Μαίου 2014 πωπω μου θυμησες τα νειατα μου κωστη. τωρα να καθομουν να εγραφα αυτο ηθελα 2 μπλε χαπακια..χεχε αχχαχααχαχαχ α ρε δασκαλε,γερασες πριν την ωρα σου? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daliar 25 Μαίου 2014 Author #14 Share 25 Μαίου 2014 Για να πεις οτι το οξυγονο απο τα φυτα θα ειναι αρκετο για την οξυγονωση του νερου σου,θα πρεπει να εχεις παρα πολλα φυτα τα οποια θα φωτοσυνθετουν στο φουλ,δηλαδη θα πρεπει να εχεις και καλο φωτισμο και μπουκαλα με co2. Γι αυτο το λογο κανουμε ελαφρια αναταραξη στην επιφανεια του νερου με το φιλτρο μας. Νομιζω οτι εχω αρκετα φυτα πλεον και καλο φωτίσμο, 2 λαμπτηρες grolux και λευκο φως αλλα δεν εχω co2. Εβαλα λοιπον παλι το στομιο για μικρη αναταραξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Μαίου 2014 #15 Share 25 Μαίου 2014 Καλο φωτισμο δεν εχεις...μετριο εχεις με 2χ15 βατ σε 60 λιτρα νερο.Αν δεν εχεις co2,η φωτοσυνθεση που κανουν τα φυτα σου ειναι πολυ μικρη και την κανουν λογο του co2 που υπαρχει στο νερο σου.Αν ειχες μπουκαλα θα καταλαβαινες τι σημαινει φωτοσυνθεση,το λεγομενο pearling. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 19 Ιουνίου 2014 #16 Share 19 Ιουνίου 2014 Για να μην ανοιγω νεο θεμα. Επειδη η θερμοκρασια αρχισε να ανεβαινει εβαλα στην εξαγωγη του εσωτερικου μου φιλτρου spray bar και το γυρισα με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργειται αρκετος κυματισμος στην επιφανεια του νερου για καλυτερη οξυγωνωση του νερου. Παλιοτερα ειχα μεγαλο προβλημα με την bba αλγη επειδη ειχα βαλει αεραντλια και ειχα διαβασει οτι κανει κακο λογω οτι διωχνει το co2 και οντως κλεινοντας μονιμα την αεραντλια εχει μειωθει η αλγη . Συμβαινει και το ιδιο με την δυνατη αναταραξη της επιφανειας απο το φιλτρο ή οχι??Υπαρχει περιπτωση να ξαναεχω παλι το ιδιο προβλημα με την bba? Υ.Γ Το ενυδρειο ειναι φυτεμενο με ευκολα φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιουνίου 2014 #17 Share 19 Ιουνίου 2014 Ναι ειναι το ιδιο και με την μεγαλη αναταραξη,παλι χανεις το co2 απο το νερο σου.Τωρα το αν θα εχεις η οχι παλι προβλημα,κανεις δεν μπορει να το πει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 19 Ιουνίου 2014 #18 Share 19 Ιουνίου 2014 Χμ καλά το υποψιάστηκα...άρα τι να κάνω να μειώσω στο ελάχιστο τον κυματισμο με spray bar η να ξαναβάλω το παλιό στόμιο που έκανε απλή κυκλοφορία του νερού με σχεδόν αναπαισθητο κυματισμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 20 Ιουνίου 2014 #19 Share 20 Ιουνίου 2014 Χρησιμοποιησε αυτό με το οποιό μπορείς να πετύχεις καλή κυκλοφορία χωρίς νεκρά σημεία και ελαφρια ανατάραξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPYROS81 20 Ιουνίου 2014 #20 Share 20 Ιουνίου 2014 Ήδη ξαναγύρισα σε αυτό που είχα.πάντως το φίλτρο έχει και ένα άλλο στόμιο με ένα λαστιχάκι που φέρνει αέρα από έξω και το διοχετεύει μέσα στο ενυδρείο (σαν φυσαλίδες). Αν το βάλω ισχύει πάλι το ίδιο ότι διώχνει το co2 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 20 Ιουνίου 2014 #21 Share 20 Ιουνίου 2014 Το ιδιο ισχυει.Ισχυρη αναταραξη,αεραντλια και φυτα δεν πανε μαζι. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος