Jump to content

Ληγμενα Βακτηρια

Recommended Posts

Παιδα καλησπερα, την πατησα .. ενω εχω ψαρια μεσα στο ενυδρειο μου ειπαν να ριξω μεσα βακτηρια οπως και εκανα , απλα δεν παρατηρησα οτι η συσκευασια ηταν ληγμενη απο 2/2012 να φανταστω οτι θα χαιρετησω τα ψαρακια μου??

:( :'(

δεν νομιζω.ρωτα τον δια που παιρνει χρονια τετοια....χεχεχε(στη φυλουσα)

σοβαρα τωρα.δεν συντρεχει λογος ανυσηχιας φιλε.ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος.

Θα το παω πισω αυριο αλλα τα ψαρακια μου μη παθουν τιποτα ποσο μαλλον να ξεκινας το ενυδρειο παλι απο την αρχη .. :(
Και η θολουρα που ειναι μεσα θα φυγει μονη της ε??

ΥΓ .. Φιλη ειμαι ;)

σορυ,ολοι οι Φιλοι καλοδεχουμενοι ειναι.

νομιζα πως το ειχες καιρο.

κανε μια μικρη αλλαγη νερου αυριο να σου φυγει το ψυχολογικο και ολα καλα.και βεβαια θα το πας πισω και ς ελπισουμε να σου το παρει πισω αν ειναι σωστος.γιατι αν δεν ειναι θα που πει πως το ανοιξες...η οτι δεν το ειδες απο πριν?εχουν δει τα ματια μου...πολλα χαζα τετοια.

• Like 1

Δεν θα εχεις θεμα κανενα.

Ειμαι νεα και θα κανω πολλα λαθη ακομα αλλα με τον καιρο θα μαθω , ευχαριστω παιδια με ηρεμησατε , εχω και αλλη μια απορια , το νερο εχει μια θολουρα μπορει κανεις να μου πει κατι γι αυτο?

Την θολούρα την προκαλούν τα βακτήρια και είναι φυσιολογική, θα υποχωρήσει σε μερικές ώρες ή μια δυο μέρες νομίζω. Πρέπει να το λένε οι οδηγίες, ανάλογα τη μάρκα.

Αυτο σημαινει οτι εχει αμμωνια το ενυδρειο η ειναι κατι εντελως διαφορετικο αυτο?

Την θολούρα την προκαλούν τα βακτήρια είτε έχεις αμμωνία, είτε όχι. Για να ξέρεις αν έχεις αμμωνία, κάνεις το τεστ. Αν τώρα σε άστρωτο ενυδρείο το νερό είναι θολό, ενώ δεν έχεις ρίξει βακτήρια, ούτε το έχεις ανακατέψει, τότε αυτό μπορεί να είναι ένδειξη αμμωνίας. Για να ξέρεις σίγουρα όμως κάνεις το τεστ, μιας και η αμμωνία είναι δηλητηριώδης.

Έγινε επεξεργασία - kalliroi

Σε περίπτωση αμμωνίας:

1. κάνεις αλλαγή νερού

2. ρίχνεις κάποιο σκεύασμα που την δεσμεύει, π.χ. Seachem Prime, Sera Toxivec, κ.α.

3. ρίχνεις βακτήρια εννοείται όχι ληγμένα (απλά μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό ένα ληγμένο προϊόν)

4. ακόμα καλύτερα παίρνεις μπόλι

Τα βακτήρια, τουλάχιστον της Sera που χρησιμοποιώ εγώ, μετά το άνοιγμα θέλουν ψυγείο. Μην αγχώνεσαι, πάρε μετρήσεις και πράξε ανάλογα.

• Like 1

εκανα καποιες μετρησεις με στικ οπου NO3 ειναι 10 ΝΟ2 ειναι 0 ΡΗ ειναι 7,2 και cl 0,8 .. θα τα μετρησω παλι αυριο ... τωρα που εριξα βακτηρια κανει να βαλω και αλλ ψαρι ?? τα πρωτα μπηκαν πριν μια βδομαδα ακριβως η να περιεβω να στρωσει ??

ακομα δεν ειμαστε σιγουροι για μετρησεις.. μην σκεφτεσαι καν για ψαρι...

πρεπει να δουμε ποσο αμμωνια εχεις

ακομα δεν ειμαστε σιγουροι για μετρησεις.. μην σκεφτεσαι καν για ψαρι...

πρεπει να δουμε ποσο αμμωνια εχεις

Συν ένα από εμένα. Κάνε υπομονή και πάρε μια μέτρηση αμμωνίας. :)

Καλύτερα να είσαι σίγουρη, παρά να εικάζεις ότι δεν έχεις αμμωνία.

και παρε μετρησεις με υγρα τεστ και οχι με τα στικς που προφανως χρησιμοποιεις και δειχνουν συνηθως οτι θελουν..

Καλημέρα, κατ' αρχήν καλωσήλθες στην παρέα μας. Θα μαγευτείς σίγουρα από το hobby αρκεί να βοηθήσεις και τον εαυτό σου να μη βαρεθεί!

Έχω πολλές ερωτήσεις και απορίες ταυτόχρονα

1) Τι ενυδρείο έχεις από άποψη διαστάσεων

2) Τι ψάρια έχεις βάλει εδώ και μια εβδομάδα

3) Είναι η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ενυδρείου?

4) Έβαλες τα ψάρια πριν ρίξεις τα βακτήρια και ενώ έχεις τα ψάρια εδώ και μια εβδομάδα δεν έχει ρίξει καθόλου?

5) Μετράς Cl στο νερό σου? Αν ναι ήδη υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς το χλώριο είναι ιδιάιτερα τοξικό για τα ψάρια

6) Γνωρίζεις για τον κύκλο του αζώτου? Έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος στο ενυδρείο σου?

7) Ποια είναι η θερμοκρασία σου?

Είναι λογικό να γίνουν λάθη στην αρχή αλλά προσπάθησε να διαβάσεις όσο μπορείς περισσότερα στις σωστές ενότητες και προσπάθησε να γράφεις εκεί γιατί το βλέπουν πολλοί περισσότεροι από το συγκεκριμένο topic που είναι για δίσκους. Εκτός κι αν έβαλες δίσκους...

Περιμένουμε απαντήσεις για να βοηθήσουμε

Καλώς ήλθες.

Έχεις δίσκους μέσα ή σκέφτεσαι να βάλεις δίσκους ?

Γιατί το θέμα το άνοιξες σε αυτή την κατηγορία?

Μεταφερθήκαμε. :)

χαχαχαχαχα.... παιδια το χαος .. λογο δουλειας τωρα μπηκα .. τωρα θα σας απαντησω και ελπιζω να μην ξεχασω καποιον ... αρχικα οι διαστασεις ειναι 80x35 εκτος αν χανω ελαχιστα στο 80 .. εχω διαβασει για τον κυκλο του αζωτου .. εχω ριξει και μπολι μεσα στο ενυδρειο με τα πρωτα ψαρια οι μετρησεις μου αν και οντως εγιναν με στικ ειναι καλες ..το χλωριο ναι το εριξα σχεδον μαζι με τα πρωτα μου ψαρια (5' διαφορα) , πιο πριν δεν ειχα ριξει ποτε αλλα σε καθε αλλαγη νερου πλεον ριχνω ..τοο ενυδρειο μου απο χθες σαν νεα μελη εχει 3 νεον τετρα(το ενα ειναι ετοιμο να ψοφισει και λεω να το βγαλω απο το ενυδρειο και να το βαλω σε ενα κυπελακι) 2 ζεβρα ντανιο 2 κοριντορακια και επισης 2 βδομαδες τωρα εχω 1 γκαπακι το αλλο που ψοφησε (ειναι απο τα πρωτα μου δεν θελω ουτε να τον δωσω) κ' ενα "γλυφτη" (ο κινεζος που λενε) οσο αφορα τους δισκους .. δεν εχω,καταλαθος το ανοιξα εδω .. σορρυ .. απλα με ειχε πιασει η ωρα μου με τα βακτηρια .. το ενυδρειο με ψαρια λειτουργει εδω και βδμαδες βατηρια εριξα πριν μια (ληγμενα) και απο τοτε περιμενω την συσκευασια που ειπαν οτι θα μου αλλαξουν για να ριξω και παλι βακτηρια.. ειναι στους 24 βαθμους

ΥΓ ευχαριστω παρα πολυ ολους για τον ενδιαφερον σας .!!!

Έγινε επεξεργασία - paki_87

Nα ρωτήσω κάτι αδιάκριτο ?

Ποιος σου πρότεινε αυτόν τον συνδυασμό ψαριών ??

Για τον κύκλο του αζώτου διάβασες . . .

Τα προφίλ των ψαριών όμως γιατί δεν τα κοιταξες καθόλου ???

Τα τέτρα, τα ντάνιο, και ο "γλύφτης" που λες (πλέκο είναι; ) θέλουν μαλακό νερό, ενώ τα γκάπι θέλουν σκληρό νερό. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ τους και θα δεις ότι έχουν διαφορετικές ανάγκες, γι'αυτό δεν τα βάζουμε μαζί. Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις ψάρια μαλακού ή σκληρού νερού. Εδώ είναι τα προφίλ των ψαριών.

• 2 weeks later...

Τα τέτρα, τα ντάνιο, και ο "γλύφτης" που λες (πλέκο είναι; ) θέλουν μαλακό νερό, ενώ τα γκάπι θέλουν σκληρό νερό. Ρίξε μια ματιά στα προφίλ τους και θα δεις ότι έχουν διαφορετικές ανάγκες, γι'αυτό δεν τα βάζουμε μαζί. Οπότε θα πρέπει να επιλέξεις αν θέλεις ψάρια μαλακού ή σκληρού νερού. Εδώ είναι τα προφίλ των ψαριών.

Παντως μια χαρα δειχνουν ολα να ειναι εκει μεσα .. δεν ειχα καμια απωλεια μεχρι στιγμης .. :thumbsu:

οχι οχι .. "κινεζος" ... ο πλεκο ηταν τεραστιος και ασχημουλης ..

Σε περίπτωση αμμωνίας:

1. κάνεις αλλαγή νερού

2. ρίχνεις κάποιο σκεύασμα που την δεσμεύει, π.χ. Seachem Prime, Sera Toxivec, κ.α.

3. ρίχνεις βακτήρια εννοείται όχι ληγμένα (απλά μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό ένα ληγμένο προϊόν)

4. ακόμα καλύτερα παίρνεις μπόλι

Τα βακτήρια, τουλάχιστον της Sera που χρησιμοποιώ εγώ, μετά το άνοιγμα θέλουν ψυγείο. Μην αγχώνεσαι, πάρε μετρήσεις και πράξε ανάλογα.

χρυσανθη τα bionitrivec χρησιμοποιεις??

Παντως μια χαρα δειχνουν ολα να ειναι εκει μεσα .. δεν ειχα καμια απωλεια μεχρι στιγμης .. :thumbsu:

οχι οχι .. "κινεζος" ... ο πλεκο ηταν τεραστιος και ασχημουλης ..

Με ποιο κριτήριο βγάζεις το συμπέρασμα ότι είναι μια χαρά; Επειδή π.χ. τα βλέπεις να κολυμπάνε κανονικά; Σου κάνω αυτή την ερώτηση για να σε προβληματίσω. Μόλις χτες και τα δικά μου ψαράκια έδειχναν μια χαρά, αλλά πήρα μετρήσεις και είδα ότι έχω νιτρικά 50. Θέλω να σου πω δηλαδή ότι μπορεί να έχουμε ψαράκια σε λάθος συνθήκες και να τα βλέπουμε να κολυμπάνε φυσιολογικά, ενώ σιγά σιγά παθαίνουν προβλήματα υγείας που μπορεί να τα εμφανίσουν αργότερα.

χρυσανθη τα bionitrivec χρησιμοποιεις??

Ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...