rastafarian 2 Ιουνίου 2014 #126 Share 2 Ιουνίου 2014 Εχεις πολλα ψαρια,στο ξαναλεω.Ξεκινα να αφαιρεις και βαλε μπολι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 2 Ιουνίου 2014 Author #127 Share 2 Ιουνίου 2014 (edited) 4 guppy μείνανε και 2 molly,έχω 1λίτρο βιολογικό μέσα,ετσι που είναι ατάιστα ούτε ρύπους δεν βγάζουν,το θέμα είναι οτι εκεί που πάει να στρώσει χαλάει πάλι Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2014 - Paul Papadopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιουνίου 2014 #128 Share 2 Ιουνίου 2014 Ολα αυτα σε 37 λιτρα?Αν ναι τοτε ειναι και παλι πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 2 Ιουνίου 2014 Author #129 Share 2 Ιουνίου 2014 οκ ας πούμε οτι έχω πολλά ψάρια,γιατί όμως χάνω αποικίες απο βακτήρια?δε μπορεί για 1-2 μέρες να είμαι σχεδόν καλά κ μετά να πηγαίνει η αμμωνία στον θεό,βρήκα μαγαζί θεσσαλονίκη με χύμα siporax θα βγάλω τον άνθρακα και θα βάλω κ άλλο βιολογικό,ίσως βάλω και το παλιό μου το φίλτρο μέσα μόνο με βιολογικό,εντωμεταξύ έχω να χάσω ψάρι πάνω απο βδομάδα.Υπάρχουν τόσα ενυδρεία με υπερπληθυσμό δεν έχουν τέτοιο θέμα,στα pet shop θα έπρεπε να τα χάνουν όλα μέσα σε μια βδομάδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 2 Ιουνίου 2014 #130 Share 2 Ιουνίου 2014 Κάνε υπομονή φίλε, τώρα με το καινούργιο φίλτρο είναι σαν να το έστησες από την αρχή. Τάιζε λιτά ρίχνε βακτήρια και κάνε μετρήσεις. Όλα καλά θα πάνε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Ιουνίου 2014 #131 Share 2 Ιουνίου 2014 Μη συγκρινεις το ενυδρειο σου και το φιλτρο σου με τις εγκαταστασεις ενος πετσοπ.Επεισης δεν ξερεις τι απωλειες μπορει να εχει ενα μαγαζι,το οτι δεν βλεπεις εσυ νεκρα ψαρια στα ενυδρεια τους δεν σημαινει οτι δεν χανουν ψαρια. Η γνωμη μου ειναι να ταιζεις λιγο και να αραιωσεις τα ψαρια που εχεις,κανονικα για ενα χαρεμι γκαπυ θες 60 λιτρα το ελαχιστο. Επεισης το φιλτρο μου κανει εντυπωση που λες οτι χωραει ενα λιτρο βιολογικο υλικο..εγω στο εσωτερικο του juwel που ειναι μεγαλητερο απο το δικο σου ειχα βαλει 1 λιτρο βιολογικο substract pro που ειναι μπιλιτσες,αν εβαζα σιποραξ θα χωραγε λιγοτερο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 2 Ιουνίου 2014 #132 Share 2 Ιουνίου 2014 μπολι βρηκες? ετσι τελειωνουν τα βασσανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 2 Ιουνίου 2014 Author #133 Share 2 Ιουνίου 2014 Μη συγκρινεις το ενυδρειο σου και το φιλτρο σου με τις εγκαταστασεις ενος πετσοπ.Επεισης δεν ξερεις τι απωλειες μπορει να εχει ενα μαγαζι,το οτι δεν βλεπεις εσυ νεκρα ψαρια στα ενυδρεια τους δεν σημαινει οτι δεν χανουν ψαρια. Η γνωμη μου ειναι να ταιζεις λιγο και να αραιωσεις τα ψαρια που εχεις,κανονικα για ενα χαρεμι γκαπυ θες 60 λιτρα το ελαχιστο. Επεισης το φιλτρο μου κανει εντυπωση που λες οτι χωραει ενα λιτρο βιολογικο υλικο..εγω στο εσωτερικο του juwel που ειναι μεγαλητερο απο το δικο σου ειχα βαλει 1 λιτρο βιολογικο substract pro που ειναι μπιλιτσες,αν εβαζα σιποραξ θα χωραγε λιγοτερο.. Επειδή χάθηκαν κάποια post δεν έχω το 200αρι τις resun,πήρα φίλτρο πλάτης,σίγουρα έχω πάνω από 400 γιατί έχω βάλει ένα δίχτυ 400 μλ κ άλλο τόσο είχε το φίλτρο μέσα,θα πάρω να βάλω κ άλλο μέσα αλλά σιποραξ αυτή τι φορά μπολι βρηκες? ετσι τελειωνουν τα βασσανα Όχι φίλε μου δεν βρήκα κ ήθελα να σ πω γιατί είχες πει ότι μπορείς Να μου στείλεις Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 2 Ιουνίου 2014 Author #134 Share 2 Ιουνίου 2014 https://www.google.gr/search?q=bf+100+filter&client=ms-android-orange-gr&hl=el-GR&source=android-browser-suggest&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sO6MU9L3CaXW0QW_joCoAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=384&bih=602#facrc=_&imgrc=vhssdPM8m_D7oM%253A%3BI8eAj0NyASvgEM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tronixbee.com%252Fblog%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F09%252FResun-BF-100.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tronixbee.com%252Fblog%252F2011%252F06%252F23%252Fplanted-freshwater-fish-tank-setup-and-filtration%252F%3B300%3B300 Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 3 Ιουνίου 2014 Author #135 Share 3 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σήμερα πήρα τεστ κ για NO3 το οποίο έδειξε 10 έχουμε κ λέμε Νιτρωδη-0 Νιτρικα-10 Αμμωνία NH4-1mg/1 Μετράω με υγρά τεστ της sera Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 3 Ιουνίου 2014 Author #136 Share 3 Ιουνίου 2014 Ph-7.2 μετρήθηκε στ πετ σοπ με μηχανημα Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 18 Ιουνίου 2014 Author #137 Share 18 Ιουνίου 2014 Ενημέρωση Μετά από αλλαγή υποστρωματος έχουμε κ λέμε Αμμωνία:0 Νιτρωδη:0 Νιτρικα:5 mg/l Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Ιουνίου 2014 #138 Share 18 Ιουνίου 2014 Μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Ιουνίου 2014 #139 Share 18 Ιουνίου 2014 Τωρα το ειδα φιλε μου για το μπολι.. απ οτι βλεπω μια χαρα πας τωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 18 Ιουνίου 2014 Author #140 Share 18 Ιουνίου 2014 βρήκα φίλε μου κ μπόλιασα αλλα πάλι είχα θέμα κ έφτιαξε αλλάζοντας το υπόστρωμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Ιουνίου 2014 #141 Share 18 Ιουνίου 2014 Τι εφτιαξε αλλαζοντας τον βυθο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 21 Ιουνίου 2014 Author #142 Share 21 Ιουνίου 2014 φίλε μου τώρα το είδα,ναι έφτιαξε αλλάζοντας χαλίκι,είχα το κλασσικό ενυδρειακό κ τώρα έχω βάλει μαύρο ρυζάκι (ασβαλτίτη),εδώ και 2 βδομάδες κάποιες μέρες ταΐζω κ δύο φορές την μέρα και είμαι αμμωνία μηδέν,νιτρώδη μηδέν και νιτρικά 5 κ έχω μέσα 2 μολυ,3 γκάπυ κ 1 apple snail,έβγαλα όλα τα ψεύτικα διακοσμητικά έβαλα μέσα μια ρίζα μάλλον mopani είναι κ το έχω γεμίσει με φυτά, αλλά και πάλι δεν είχε φτιάξει μόνο όταν άλλαξα το χαλίκι έφτιαξε ίσως το 1 κιλό χρωματιστό που είχα έκανε την δουλειά δεν ξέρω τι να πώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιουνίου 2014 #143 Share 21 Ιουνίου 2014 Μαλλον εστρωσε το φιλτρο σου,δεν νομιζω οτι φταιει το χαλικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 21 Ιουνίου 2014 Author #144 Share 21 Ιουνίου 2014 Το ενυδρείο το έστησα από την αρχή κ μέχρι να το στήσω το φίλτρο ήταν εκτός περίπου 3 ώρες,όταν το έστησα ξανά είχα μετρήσει κ είχα ελάχιστα νιτρωδη κ νιτρικά στ 25-70 μετά από 2-3 μέρες δεν είχα νιτρώδη πάντως από την μέρα που το έστησα ξανά δεν είχα ποτέ αμμωνία Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 21 Ιουνίου 2014 #145 Share 21 Ιουνίου 2014 Ισχυει αυτο που σου ειπε ο Κωστας παραπανω.Απλα εστρωσε το φιλτρο σου.με την αλλαγη χαλικιου κατα καποιο τροπο μπορουμε να πουμε οτι αφαιρεσες καποιες αποκιες απο το ενυδρειο σου. Επισης κατα την ολοκληρωση του κυκλο του αζωτου πρωτα μηδενιζει η αμμωνια και μετα τα νιτρωδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Papadopoulos 21 Ιουνίου 2014 Author #146 Share 21 Ιουνίου 2014 Ναι το ξέρω αυτό,αλλά ακόμα κ όταν είχα πλύνει όλο το χαλίκι μόνο για δύο μέρες είχα μηδέν αμμωνία κ μετά πάλι πήρε τον ανήφορο,το θέμα είναι ότι η αμμωνία είχε φτάσει στ τέρμα,το τεστ από πράσινο είχε γίνει μπλε σκούρο,τέλος πάντων όπως κ να έχει εδώ κ δύο βδομάδες έχει ησυχάσει το κεφάλι μου Στάλθηκε από το LG-E975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος