Jump to content

Βοήθεια Για Εύρεση Εύκολα Αφαιρούμενου Υλικού Συγκόλλησης

Safarpn

Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω μια πατέντα στο φωτιστικό μου και συγκεκριμένα να αφαιρέσω το προστατευτικό τζαμάκι που έχει τώρα και μπαίνει συρταρωτά στο φωτιστικό και να τοποθετήσω φύλλο πολυκαρμπονικού υλικού. Αυτο δε θα περνάει συρταρωτά γιατι δε θα χωράει να περάσει από τις ράγες λόγω μεγαλύτερου πάχους και θέλω να το κολλήσω στο περίγραμμα του φωτιστικού, σα καπάκι δηλαδή. Το θέμα ποιό ειναι τωρα;.....αυτο το "καπάκι" θα χρειαστεί κάποιες φορες να το αφαιρέσω (για αλλαγή λάμπας, καθάρισμα, ηλεκτρολογικές εργασίες κτλ) άρα πρεπει να κολληθεί με υλικό εύκολα αφαιρούμενο. Σκεφτόμουν κάτι σε τύπου σιλικόνης αλλα δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο είδος σιλικόνης που οταν στεγνώσει, δε θα γίνει πέτρα αλλα θα παραμείνει μαλακή ώστε με μια φαλτσέτα ή χορδή να αφαιρεθεί ή να βγει σαν αυτοκόλλητο (πιάσιμο απο τη μια άκρη και τράβηγμα σα ταινία), να κάνω τη δουλειά μου και στη συνέχεια αφου καθαρίσω τις δυο επιφάνειες να τις κολλήσω και πάλι. Ταυτόχρονα δε, το υλικό που ψάχνω θα πρέπει να στεγανοποιεί και το φωτιστικό ώστε να μη μπαίνει νερό απο εξάτμιση κτλ.

Κανά μαστόρι έχουμε να δώσει καμία λύση;

υπαρχει η ζεστη σιλικονη που την βαζουμε με ηλεκτρικο πιστολη.εγω την χρησιμοποιω συχνα στη βαρκα.

Ταινία διπλής όψης;

υπαρχει η ζεστη σιλικονη που την βαζουμε με ηλεκτρικο πιστολη.εγω την χρησιμοποιω συχνα στη βαρκα.

Αυτή γίνεται σα πέτρα, θέλω να παραμένει ελαστική για να βγαίνει εύκολα.

Ταινία διπλής όψης;

Το σκέφτηκα αλλα δε ξέρω με την υγρασία πως θα τα παει αλλα και πως θα βγάλω το καπάκι οταν χρειαστεί αφού η ταινία διπλής οψης κολλάει για να καλά και ειναι και τόσο λεπτή που ούτε φαλτσέτα δε θα μπορω να περάσω ανάμεσα στα δυο υλικά. Βασικά ψάχνω μια σιλικονη που να γίνεται σα λάστιχο.

Δε νομιζω να γινετε πετρα.

Κολλας με θερμοπιστολο και με χορδη βγαινει για πλακα.

Εχω βγαλει κολλα τετοια μετα απο 3 χρονια και ηταν σαν τσιχλα. Εβγαινε για πλακα.

Δεν παίζει να το πιάσεις με 4-5 βιδάκια και ανάμεσα να βάλεις μονωτικό, πχ αρμαφλέξ ;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και velcro σε μερικά σημεία για συγκράτηση.

Α! φλασιά.... Γιατί δεν τροχίζεις με ένα dremel τις άκρες, ώστε να μικρύνει το πάχος και να μπαίνει συρταρωτα;

Δε νομιζω να γινετε πετρα.

Κολλας με θερμοπιστολο και με χορδη βγαινει για πλακα.

Εχω βγαλει κολλα τετοια μετα απο 3 χρονια και ηταν σαν τσιχλα. Εβγαινε για πλακα.

Για δώσε ενα link να δω για ποιο μιλάς.

Α! φλασιά.... Γιατί δεν τροχίζεις με ένα dremel τις άκρες, ώστε να μικρύνει το πάχος και να μπαίνει συρταρωτα;

Γιατι για να περάσει στις ράγες, περνάει απο μια σχισμή που βρίσκεται εξωτερικά του καπακιού και ειναι τρομερα λεπτή άρα δεν αρκεί να τροχίσω τις άκρες, πρεπει να ειναι οοοολο στο ίδιο πολυ λεπτό πάχος. Το υπάρχον τζαμάκι ειναι τόσο λεπτο που ακριβώς επειδή ειναι επικίνδυνο κάθε στιγμη να σπάσει, θέλω απο τωρα να το προλάβω και να φτιάξω την πατέντα που συζητάμε. Για το βελκρο το σκέφτηκα και αυτό αλλα το περίγραμμα όπου θα πατήσει το πλαστικό καπάκι ειναι πολυ λεπτό.

Υπάρχει περίπτωση να λύσεις το φωτιστικό και να το περάσεις από το πλάι;Κατάλαβες τι εννοώ... Κόντρα στις ράγες...

Φίλε, το ενυδρειο το έχει φτιάξει Κινέζος. Εσυ τα βάζεις εύκολα με τον Κινέζο; Ο Κινέζος έχει καταργήσει τις βίδες και ειναι ανθρωπος της "φιξ" κατασκευής. Ο Κινέζος τα φτιάχνει όλα τόσο εύθραυστα, ώστε μονο τα δικα του μικροσκοπικά και λεπτεπίλεπτα χεράκια να μπορούν να τα χειριστούν χωρίς να κανουν ζημιά.

Βρήκα αυτή. Στάθηκαν στην τελευταία παράγραφο που αναφέρει τα υλικά που έχω. Δηλαδή αλουμίνιο που έχει το φωτιστικό και πολυκαρμπονικό το καπάκι που θα πάρω. Το θέμα ειναι αν ειναι επικίνδυνο σαν υλικό μιας και θα βρίσκεται πολύ λίγα εκατοστά πάνω απο το νερό.

Ε βρες έναν κινέζο στα Γιάννενα να στο φτιάξει..... Μας έσκασες!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Δες εδώ το φωτιστικό για να καταλάβεις για τι λαό μιλάμε. Τότε μου έβαζε νερά και έπεφτε η ασφαλεια στον πίνακα. Ενας ακόμη λόγος που θέλω να το φτιάξω καλυτερο.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/94867-oi-oeuoeooeeu-iio-euiaae-iaanu/#entry939111

Σιγά τον πύραυλο..... Τράβα λίγο το αλουμίνιο να ανοίξει και θα κουμπώσει.

Σιγά τον πύραυλο..... Τράβα λίγο το αλουμίνιο να ανοίξει και θα κουμπώσει.

Σε χάνω.....

ειναι λιγοτερο απο 2 χιλιοστα το παχος?γιατι πολυκαρμπονικο 2 χιλιοστων εχω βρει.και σιλικονη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλης

ειναι λιγοτερο απο 2 χιλιοστα το παχος?γιατι πολυκαρμπονικο 2 χιλιοστων εχω βρει.και σιλικονη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ασφαλης

το υπάρχον τζαμάκι ειναι και πιο λεπτό απο ενα χιλιοστό αλλα οι ράγες ειναι πιο φαρδιές γιατί το τζαμακι αφου περασει μεσα παιζει ελαφρώς, χωρίς να είμαι σίγουρος αν φτάνει τα δυο χιλιοστά το άνοιγμα όμως.

ελα στα γιαννενα οπως λεει ο φωτης και να σου δωσω ενυδρειακη σιλικονη σαν αυτη που βαζεις να κολησεις τα τζαμια.λιγο βαζεις και κραταει και βγανει ανετα με ενα κοπιδι

Βρε να ερθω να στο φτιαξω εγω να μην παιδευεσαι??????Σε ενα λεπτο θα στο εχω ετοιμο!!!!!!!!

Σπααααααμμμμμ :P Εμ,τι?Μονο εσυ θα σπαμαρεις???? :D

το σιγουρο ειναι οτι πετρα δεν γινεται βγαινει πολυ ευκολα.

Χρήστο έχω τέτοιο αλλα οταν στεγνώσει γίνεται πέτρα ρε φίλε, κόκκαλο.

Βρε να ερθω να στο φτιαξω εγω να μην παιδευεσαι??????Σε ενα λεπτο θα στο εχω ετοιμο!!!!!!!!

Σπααααααμμμμμ :P Εμ,τι?Μονο εσυ θα σπαμαρεις???? :D

....αρκεί να μη μου 'ρθεις πιωμένος!

Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...