Soulaki1 18 Μαίου 2014 #1 Share 18 Μαίου 2014 Παιδιά καλησπέρα σας.Από εχθές με απασχολεί ένα θεματάκι, και θα ήθελα την γνώμη σας.Πρίν 10 περίπου μέρες , ανακάλυψα ένα μικρό σαλιγκαράκι στο τζάμι του ενυδρείου, και ο μικρός να έχει φουσκώσει και να προσπαθεί να το φάει.Το αφαίρεσα, νομίζωντας ότι ίσως είναι από κάποιο φυτό και δεν το είχα προσέξει.....μετά απο 4 μέρες, πάλι τα ίδια, με ένα δεύτερο.Εχθές ανακάλυψα και τρίτο, και το έβγαλα και το πέταξα.Τι γίνετε ??? .Τα γενάει το νερό ?εν το μεταξύ θυμίζω ότι έχω 2 ανούμπιες, 1 μικροσόριουμ, και είχα και κερατόφυλλο, αλλά μαράθηκε και το έβγαλα.Είναι περίπου 3 χιλιοστά, σχήμα σαν ρόμβος, και το σώμα του, σαν τα σαλιγκάρια που βλεπουμε στην αυλή μας.Εχω βγάλει φωτο, αλλά δεν μπορώ να την βάλω τώρα, ο Η/Υ μου δεν το διαβάζει, ( θα χρειαστώ ειδικό ). Καμιά γνώμη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 18 Μαίου 2014 #2 Share 18 Μαίου 2014 Δεν ειναι προβλημα μεταφέρθηκαν μαζι με τα φυτα όσοι εχουν φύτεμενα παντα εχουν. Ονομάζονται λαθρεπιβατες και ειναι χρήσιμοι για τη μικρογραφία του οικοσυστήματος που εχουμε φτιαξει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 #3 Share 18 Μαίου 2014 Δεν ειναι προβλημα μεταφέρθηκαν μαζι με τα φυτα όσοι εχουν φύτεμενα παντα εχουν. Ονομάζονται λαθρεπιβατες και ειναι χρήσιμοι για τη μικρογραφία του οικοσυστήματος που εχουμε φτιαξει Συν ένα ! Ψάξε για physa snails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 18 Μαίου 2014 Author #4 Share 18 Μαίου 2014 Βρήκα φωτό στο ιντερνετ, είναι τα lymnaea stragnalis.Διάβασα ότι είναι είναι ερμαφρόδιτα.Να τα αφαιρώ, όταν τα βλεπω ? μέρα τα βρήκα και τα τρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 #5 Share 18 Μαίου 2014 Αν δεν μιλάμε για υπερπληθυσμό , δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 18 Μαίου 2014 Author #6 Share 18 Μαίου 2014 Συν ένα ! Ψάξε για physa snails. Διάβασα και για physa snails.Mπορεί να είναι και τέτοια.Δύσκολο να πώ λόγω μεγέθους......οπότε λέτε να αφήσω ότι μελοντικά βρώ, αν όμως γίνουν πολλά, τι κάνω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 #7 Share 18 Μαίου 2014 Σαλιγκαροπαγίδα , ή helena. Αν και νομίζω ότι στα λίτρα σου θα είναι εύκολος ο έλεγχος του πληθυσμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 18 Μαίου 2014 Author #8 Share 18 Μαίου 2014 Σαλιγκαροπαγίδα , ή helena. Αν και νομίζω ότι στα λίτρα σου θα είναι εύκολος ο έλεγχος του πληθυσμού. Tα helena, δεν πολλαπλασιάζονται, και αυτά πολύ ? ή με αργότερο ρυθμο ? μη γλυτώσω από το ένα και γεμίσω από τα άλλα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Μαίου 2014 #9 Share 18 Μαίου 2014 οχι τα helena γεννανε με τακτ και πολυ πιο σπανια απο αυτα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 18 Μαίου 2014 Author #10 Share 18 Μαίου 2014 οχι τα helena γεννανε με τακτ και πολυ πιο σπανια απο αυτα .. Εντάξει τότε αφού έχουν τρόπους, αν τελικά τα χρειαστώ , θα τα πάρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Μαίου 2014 #11 Share 18 Μαίου 2014 Αν ξεκινησες να εχεις λαθρεπιβατες δεν θα απαλλαγεις ποτε! Θελει προσοχη στο ταισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
themikyri 19 Μαίου 2014 #12 Share 19 Μαίου 2014 ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩχ βρηκα και εγω ενα ,και πολλα σαν σκουληκακια σε μια τριανταφυλλια στο μπαλκονι οπου δεν εχουν αφησει φυλλο !! Ηταν προσκολλημενο σε ενα επιπλεον κερατοφυλλο αλλα το εβγαλα.Μηπως το ενα helena φτανει για 15-20 λιτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2014 #13 Share 19 Μαίου 2014 Ξεφορτώσου τα το συντομότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 19 Μαίου 2014 #14 Share 19 Μαίου 2014 Ξεφορτώσου τα το συντομότερο. Διαφωνω, βοηθούν στο να κρατάνε το οικοσύστημα, μονο αν δεν του αρέσουν αισθητικά αλλιως δεν εχει λογω να τα βγάλει και μαλιστα σαν να ειναι κατι κακο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2014 #15 Share 19 Μαίου 2014 Διαφωνω, βοηθούν στο να κρατάνε το οικοσύστημα, μονο αν δεν του αρέσουν αισθητικά αλλιως δεν εχει λογω να τα βγάλει και μαλιστα σαν να ειναι κατι κακο... και όταν γεμίσει το ενυδρείο τι θα κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 19 Μαίου 2014 #16 Share 19 Μαίου 2014 Να αφήσει τη φύση να δουλέψει εγω ακρα καιρους απο χιλιάδες πηγα σε σχεδόν κανενα και παλι σε χιλιάδες και παλι σε σχεδόν κανενα... Δεν χρειάζεται να επεμβαίνουμε συνεχεια στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 19 Μαίου 2014 #17 Share 19 Μαίου 2014 Να αφήσει τη φύση να δουλέψει εγω ακρα καιρους απο χιλιάδες πηγα σε σχεδόν κανενα και παλι σε χιλιάδες και παλι σε σχεδόν κανενα... Δεν χρειάζεται να επεμβαίνουμε συνεχεια στο ενυδρειο. Και με τι τρόπο κατάφερες από χιλιάδες να τα μηδενίσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 19 Μαίου 2014 #18 Share 19 Μαίου 2014 Τιποτα δεν εκανα εκτος απο τις συνηθισμένες ρουτίνες ταισμα, αλλαγη νερου κτλπ, απλα αυτες οι μεταβολές απο χιλιάδες σε καθολου και παλι σε χιλιάδες ηταν σε πολυ μεγαλο χρονικό διάστημα περιπου σε τέσσερα χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 19 Μαίου 2014 #19 Share 19 Μαίου 2014 Η σκούπα βυθού βοηθάει γιατί μαζεύει τα πολύ μικρά, πάντως αν είναι λίγα συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να τα αφήνουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 19 Μαίου 2014 #20 Share 19 Μαίου 2014 Να προσέξεις για άσπρα αυγά κολλημένα πάνω σε φυτά, πέτρες και ξύλα, εάν αρχίσουν να γεννάνε θα γεμίσεις σαλιγκάρια, εάν δεν τα θέλεις, βγάζε ότι βρίσκεις άμεσα μικρά μεγάλα. Καλό είναι όταν βάζουμε φυτά να κάνουμε έναν έλεγχο για τυχόν αυγά πάνω στα φύλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 19 Μαίου 2014 Author #21 Share 19 Μαίου 2014 Αν ξεκινησες να εχεις λαθρεπιβατες δεν θα απαλλαγεις ποτε! Θελει προσοχη στο ταισμα! Φαντάζομαι στο τάισμα του μονομάχου αναφέρεσαι.Τρώνε υπολείματα φαγητού ?αλλά έτσι κι αλλιώς ο μικρός δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω .Για τα σαλιγκάρια, δεν ρίχνω κάτι.....τώρα βέβαια δεν έχω βρεί και κανένα άλλο.....αλλά σκοπεύω να τα αφαιρώ , μην γεμίσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 19 Μαίου 2014 Author #22 Share 19 Μαίου 2014 Να προσέξεις για άσπρα αυγά κολλημένα πάνω σε φυτά, πέτρες και ξύλα, εάν αρχίσουν να γεννάνε θα γεμίσεις σαλιγκάρια, εάν δεν τα θέλεις, βγάζε ότι βρίσκεις άμεσα μικρά μεγάλα. Καλό είναι όταν βάζουμε φυτά να κάνουμε έναν έλεγχο για τυχόν αυγά πάνω στα φύλλα. Που να το ήξερα.....να κάνω ένα καλό καθάρισμα στα φυτά όταν τα πήρα.....και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 19 Μαίου 2014 #23 Share 19 Μαίου 2014 Βάλε 2 helena και θα καθαρίσεις.Δεν είναι ερμαφρόδιτα που σημαίνει οτι για αναπαραγωγή θα πρέπει να πετύχεις αρσενικό-θυληκό και είναι ελεγχόμενα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
themikyri 19 Μαίου 2014 #24 Share 19 Μαίου 2014 Παιδια,εγω το εβγαλα σε ενα ποτηρι μαζι με ενα κομματι κερατοφυλλο,και το πρωι που πηγα στη δουλεια την κοπανησε!!! Ευτυχως ειναι μακρια απο το ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 20 Μαίου 2014 Author #25 Share 20 Μαίου 2014 Βάλε 2 helena και θα καθαρίσεις.Δεν είναι ερμαφρόδιτα που σημαίνει οτι για αναπαραγωγή θα πρέπει να πετύχεις αρσενικό-θυληκό και είναι ελεγχόμενα. Ετσι μάλιστα.....είμαι μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος