takis17 18 Μαίου 2014 Author #26 Share 18 Μαίου 2014 Η βιολογογια σου ηταν μικρη για να σηκωσει τους ρυπους απο 2 χρυσοψαρα συν τα ταισματα που τους εκανες..Το τι θα επρεπε να ειχε γινει στο γραφω πιο πανω. Κατατοπιστικός . Τη δεδομένη στιγμή που έχω ένα ψαράκι σχεδόν νεκρό (ακινησία, ακανόνιστο κολύμπι) και ένα μάλλον υγιές , μπορώ να κάνω κάτι άμεσο για να τα βοηθήσω ? ή θα χάσω σίγουρο το ένα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαίου 2014 #27 Share 18 Μαίου 2014 Βαλε μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις και μολις βαλεις μπολι ριξε και μια δοση βακτηρια για ενισχυση και μη ταισεις καθολου για 4-5 μερες. Μεχρι να βρεις μπολι κανε αλλαγες νερου καθημερινα με νερο προετοιμασμενο απο πριν με αντιχλωριο και ριχνε και βακτηρια.Μη ταιζεις καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 18 Μαίου 2014 Author #28 Share 18 Μαίου 2014 Βαλε μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις και μολις βαλεις μπολι ριξε και μια δοση βακτηρια για ενισχυση και μη ταισεις καθολου για 4-5 μερες. Μεχρι να βρεις μπολι κανε αλλαγες νερου καθημερινα με νερο προετοιμασμενο απο πριν με αντιχλωριο και ριχνε και βακτηρια.Μη ταιζεις καθολου. Ευχαριστώ και πάλι φίλε. Το νερό που θα έχω δίπλα στον κουβά θα το έχω με αντιχλώριο , μετά από μια ώρα βακτήρια και μετά μεταφορά στο ενυδρείο ? Περίπου το 1/3 του ενυδρείου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 18 Μαίου 2014 #29 Share 18 Μαίου 2014 Ναι με τα βακτήρια και την εισαγωγή τον ψαριών εντός 24 ωρών τα έκανα. Τις οδηγίες τις ακολούθησα ακριβώς. Το φίλτρο που έχω είναι το mini biobox 2 . Αύριο θα πάω να αγοράσω στικς για να κάνω τις μετρήσεις να δούμε τι συμβαίνει . Όχι στικς.Δεν είναι τόσο αξιόπιστες οι μετρήσεις τους. Πρόσπάθησε να αγοράσεις υγρά τεστ για αμμωνία,νιτρώδη και νιτρικά. Επίσης πήγαινε του νερο να σου μετρήσει και ας σου γράψει σε ένα χαρτάκι τι "καλές" μετρήσεις που παίρνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Μαίου 2014 #30 Share 18 Μαίου 2014 εγω τα βακτηρια ποτε δεν τα εμπιστευτικα..πριν χρονια τα ειχα δοκιμασει .. με αθλια αποτελεσματα... ισως εφταιγαν τα συγκεκριμενα.. οπως και να ΄χει προτιμω το μπολι και πιστευω πως δεν σηκωνουν τους ρυπους ακομα κι ενος χρυσοψαρου με την εισαγωγη του την επομενη μερα (οπως λενε τα μπουκαλακια αυτα). βαλε μια φωτο απο τα ψαρακια.. πολυ πιθανο να μην κανουν σε τοσα λιγα λιτρα (αν και βασικα μακροχρονια δεν κανει κανενα χρυσοψαρο σε 55 λιτρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαίου 2014 #31 Share 18 Μαίου 2014 εγω τα βακτηρια ποτε δεν τα εμπιστευτικα..πριν χρονια τα ειχα δοκιμασει .. με αθλια αποτελεσματα... ισως εφταιγαν τα συγκεκριμενα.. οπως και να ΄χει προτιμω το μπολι και πιστευω πως δεν σηκωνουν τους ρυπους ακομα κι ενος χρυσοψαρου με την εισαγωγη του την επομενη μερα (οπως λενε τα μπουκαλακια αυτα). βαλε μια φωτο απο τα ψαρακια.. πολυ πιθανο να μην κανουν σε τοσα λιγα λιτρα (αν και βασικα μακροχρονια δεν κανει κανενα χρυσοψαρο σε 55 λιτρα) Ισως γιατι κατι δεν εκανες καλα,γι αυτο δεν ειχες αποτελεσματα.Επισης η τεχνολογια εχει εξεληχθει και τωρα τα βακτηρια δουλευουν μια χαρα. Ριξε μια ματια στο πειραμα που εβαλα πιο πανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 18 Μαίου 2014 Author #32 Share 18 Μαίου 2014 Έκανα αλλαγή νερού τώρα. Έβαλα και βακτήρια.Αύριο θα πάω να πάρω τεστ αν καταφέρω και θα τους πάω νερό. Περα από το ότι δε θα τα ταΐσω τις επόμενες μέρες, την λάμπα να την ανάβω κανονικα 8 ώρες την μερα περίπου ; Δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Μαίου 2014 #33 Share 18 Μαίου 2014 θα το κοιταξω Κωστα το πειραμα.. ισως να εχει αλλαξει συμφωνω.. αλλα παλι θα προτιμω να ζωντανα βακτηρια που προσφερει το μπολι, απο τα αδρανοποιημενα του εμποριου.. ετσι ειμαι πιο σιγουρος.. αναβε την τη λαμπα.. θα τα στρεσσαρεις αν αλλαξεις το προγραμμα... κανε και αλλαγες καθε μερα το μισο νερο... λογικα θα εχεις αμμωνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαίου 2014 #34 Share 18 Μαίου 2014 Καλα το μπολι σιγουρα ειναι το καλυτερο απ ολα,αλλα και τα βακτηρια εχουν εξεληχθει πλεον και ειναι ασφαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 18 Μαίου 2014 Author #35 Share 18 Μαίου 2014 Θα επιστρέψω αυριο αν εχω μετρήσεις και νέα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.Από αυτά που συζητάμε και αυτά που διάβασα υποψιάζομαι αμμωνία. Ρε παιδιά αυτά πως και δεν εμφανίζονταν όταν τα ειχα στη γυάλα μονο με νερο και σταγόνες αντιχλωριου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsala 18 Μαίου 2014 #36 Share 18 Μαίου 2014 μπορει να ειχες καλες συνθηκες εκει περα απο την πλακα, ποτε δεν ξερεις τι εχει τραβηξει ενα αγορασμενο απο πετ σοπ ψαρι και ποτε θα βγαλει το προβλημα.. ή ενα ταλαιπωρημενο ψαρι που ηταν σε μια γυαλα καιρο.. αν ειναι ταλαιπωρημενο και κατεστραμμενο, καποια στιγμη θα το δεις.. ειτε ειναι σε γυαλα ειτε σε ενυδρειο..απλα δεν σου ετυχε στην γυαλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolasB 19 Μαίου 2014 #37 Share 19 Μαίου 2014 takis17 τα χρυσοψαρα τι ειδος ηταν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkalamat 19 Μαίου 2014 #38 Share 19 Μαίου 2014 Η αντλία που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι καθαρή εάν την είχες χρησιμοποίηση σε λάδια δεν κάνη να βάζεις νερό με αυτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkalamat 19 Μαίου 2014 #39 Share 19 Μαίου 2014 Όλα τα σκεύη που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι καθαρά χωρίς απορρυπαντικά και σαπούνια και ότι δίπατε Άλο που μπορεί να βλάψει τα ψαράκια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 19 Μαίου 2014 Author #40 Share 19 Μαίου 2014 takis17 τα χρυσοψαρα τι ειδος ηταν? Τα ψαράκια ήταν comet και τώρα το ζωντανό μου ειναι oranda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 19 Μαίου 2014 Author #41 Share 19 Μαίου 2014 Η αντλία που χρησιμοποιείς πρέπει να είναι καθαρή εάν την είχες χρησιμοποίηση σε λάδια δεν κάνη να βάζεις νερό με αυτή. Ναι ναι καθαρή ηταν μονο για αυτη τη χρήση και την έπλυνα μόνο με νερό πριν την χρήση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis17 19 Μαίου 2014 Author #42 Share 19 Μαίου 2014 Για την ιστορία, το ψαράκι σήμερα το πρωί είχε πεθάνει.πήγα στο petshop αλλά είχαν τελειώσει τα υγρά τεστ αμμωνίας. Οπότε και έμεινε μόνο ένα oranda στο ενυδρείο μου και πιστεύω το απόγευμα να βρω τεστ να κάνω. Πιθανολογώ ότι έχω αμμωνία και δεν έχει στρωθεί το φίλτρο με επαρκή βακτήρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος