piki 18 Μαίου 2014 #1 Share 18 Μαίου 2014 ανακαλυψα μαλλον γιατι παθαινει φιν ροτ ο οντιν(ο μονομαχος)καθε σαββατο εχουμε την καθιερομενη μας αλλαγη,εχω παρατηρησει οτι οταν βγαζω το νερο κ προσπαθω να καθαρισω τα τζαμια(με πολυ προσοχη να μην τον ενοχλω πολυ)αλλαζει καπως χρωμα κ γινεται πιο ξεβαμενος κ παρουσιαζεται μια οριζοντια γραμμη στο σωμα του...μολις τελειωσω την διαδικασια επανερχεται μετα απο καποια ωρα κ την επομενη εχει σκισμενη ουρα...ειναι δυνατον μετα απο τοσο καιρο να μην εχει συνηθισει την ρουτινα της αλλαγης?τι μπορω να κανω???να τον βγαζω απο το ενυδρειο μαλλον χειροτερα θα τον στρεσαρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 18 Μαίου 2014 #2 Share 18 Μαίου 2014 Όταν λές ότι καθαρίζεις τα τζάμια, εννοείς ότι βάζεις το χέρι σου μέσα με κάποιο σφουγγάρι ή έχεις κάποιο μαγνητάκι ; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εκτελείς την καθορισμένη αλλαγή νερού σου με όσο το δυνατόν ήρεμες και προσεκτικές κινήσεις . Αν και νομίζω ότι το στρέςς είναι αναπόφευκτο όσο και να προσέξεις . Νωρίτερα φρέσκαρα το νερό μου και επειδή έχω φυτά μέσα και μία amano, εκτέλεσα την διαδικασία όσο πιο προσεχτικά, σταθερά και αργά μπορούσα . Παρόλα αυτά η γαρίδα έκοβε συνεχώς βόλτες γύρω-γύρω μιά και κατάλαβε την ' αναστάτωση ' . Αναρωτιέμαι και εγώ τί θα γίνει στην πορεία όταν θα προσθέσω και άλλες γαρίδες αλλά και ψάρια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαίου 2014 #3 Share 18 Μαίου 2014 Τα τζαμια τα καθαριζεις γιατι εχουν αλγη?Δοκιμασε να κανεις πιο χαλαρες κινησεις,αλλιως παρε μαγνητακι για να μη βαζεις καθολου χερι μεσα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 18 Μαίου 2014 Author #4 Share 18 Μαίου 2014 δεν εχω αλγη τη λεγομενη πρασινιλα στα τζαμια απλα λογω των αλατων θολωνουν τα τζαμια κ τα καθαριζω με ενα βουρτσακι με μεγαλο χερουλι,δεν βαζω τα χερια κ δεν κουναω το νερο με βιαστικες κινησεις.ομως αρχιζει να αλλαζει χρωμα με το που θα βυθισω την σκουπα για να βγαλω το νερο..γενικοτερα δεν του αρεσει να τον ενοχλουν.,αν βαλει καποιος το δαχτυλο πανω στο τζαμι ερχεται με φορα κ κανει φλεριν.. ειναι τσσαμπουκας πολυ...αχ τι θα κανω...γινεται σαν ξεβαμενος κ δημιουργείτε μια λωριδα κατα μηκος στο σωμα του...παθαινω πανικο καθε φορα που το παθαινει..jin πραγματικα ειναι ενα θεμα οι αλλαγες νερου με τα ψαρια μεσα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 18 Μαίου 2014 #5 Share 18 Μαίου 2014 Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο ομως,δεν γινετε να βγαζεις το ψαρι καθε φορα που πρεπει να κανεις αλλαγη νερου γιατι θα στρεσσαρετε χειροτερα ετσι.Δοκιμασε να μη καθαριζεις τα τζαμια τοσο συχνα αν δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα και οταν το κανεις προσπαθησε να γινετε οσο πιο αργα μπορεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 18 Μαίου 2014 #6 Share 18 Μαίου 2014 Πόσο καιρό τον έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 18 Μαίου 2014 Author #7 Share 18 Μαίου 2014 Πόσο καιρό τον έχεις; τον εχω σχεδον ενα χρονο,οταν ηρθε στην κατοχη μου ηταν παρα πολυ μικρος,2-3 μηνων το πολυ.οταν εκανα αλλαγη δεν ειχα παρατηρησει να το κανει αυτο ομως το τελευταιο διαστημα που εχει μεγαλωσει το κανει.αναρωτιωμουν πως γινεται να τον εχω σε ιδανικες συνθηκες κ να παθαινει φιν ροτ,τωρα καταλαβα γιατι σχιζεται η ουρα του την επομενη μερα μετα την αλλαγη,μαλλον απο το στρες που παθαινει.εχθες εκανα αλλαγη κ ευτυχως μεχρι σημερα η ουρα του ειναι καλα,ειναι η δευτερη εβδομαδα που κανω αγωγη με μελαφιξ κ η ουρα στα σημεια που ειχε σχιστει εχει αναπλαστει κ μεγαλωνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 18 Μαίου 2014 Author #8 Share 18 Μαίου 2014 Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο ομως,δεν γινετε να βγαζεις το ψαρι καθε φορα που πρεπει να κανεις αλλαγη νερου γιατι θα στρεσσαρετε χειροτερα ετσι.Δοκιμασε να μη καθαριζεις τα τζαμια τοσο συχνα αν δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα και οταν το κανεις προσπαθησε να γινετε οσο πιο αργα μπορεις. αυτο θα κανω,θα καθαριζω τα τζαμια καθε δευτερη με τριτη αλλαγη για να μην τον ταλαιπωρω..ουτε να με βλεπει να περναω μπροστα απο το ενυδρειο δεν θελει...φουντωνει!ολοι στο σπιτι παμε γυρω γυρω!!!!χαχα!μονο οταν ειναι να χλαπακιασει δεν τον νοιαζει! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliasjuve 18 Μαίου 2014 #9 Share 18 Μαίου 2014 Εμένα όταν του αλλάζω νερό δεν φουντώνει αλλά την περασμένη κυριακή που έκανα σκούπα βυθού τα πήρε πολύ άσχημα και έκανε 4-5 ώρες να ηρεμήσει. Ίσως δεν θέλουν να τους πειράζουμε τον χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
themikyri 19 Μαίου 2014 #10 Share 19 Μαίου 2014 Ριχνε απο την προηγουμενη ενα atarax στο νερο και θα δεις μεγαλη αλλαγη ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepe 19 Μαίου 2014 #11 Share 19 Μαίου 2014 Ατάραξ σε ψάρι ; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 19 Μαίου 2014 #12 Share 19 Μαίου 2014 Προφανώς αστειεύεται ο φίλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piki 19 Μαίου 2014 Author #13 Share 19 Μαίου 2014 μωρε λες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος