dpap 17 Μαίου 2014 #1 Share 17 Μαίου 2014 Μια βοήθεια για αναγνώριση ; Τα ψαράκια τα αγόρασα πολύ μικρά πριν ένα χρόνο περίπου. Από το κατάστημα μου είπαν ότι είναι το ίδιο είδος και ότι ήταν από χομπίστα πελάτη τους. Δεν λεω ακόμα για τι είδος τα αγόρασα για να μην σας επηρεάσω. Φάγαμε αρκετή ώρα με τον φίλο Ανέστη (malaw) με τις παρακάτω φωτογραφίες. 2ο ψάρι : Ιδέες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Μαίου 2014 #2 Share 17 Μαίου 2014 Ε ποτέ!!!!!!!!Βλεπω καλα???????Υβριδιο τζουλιντοχρωμις με καλβο??????!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Μαίου 2014 #3 Share 17 Μαίου 2014 Σαν τζουλι μου φιανονται κι εμενα αλλα αν θυμαμαι καλα καποια στιγμη ο samilias ειχε αναφερει ενα ειδος που δεν το θυμαμαι τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 18 Μαίου 2014 #4 Share 18 Μαίου 2014 Καλα,αστο!ο καλβος που φαινεται πισω σε δυο απ τις φωτο ειναι ο γκολντχεντ?στην αρχη μου φανηκε οντως σαν υβριδιο επειδη μοιαζουν καταπληκτικα χρωματικα τα δυο τους!Ειναι μια ωρα δυσκολη βεβαια μεσ το νυχτοκαματο!Μηπως το ψαρακι που ενδιαφερεσαι ειναι το τζουλιντοχρωμις τρανσκριπτους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2014 #5 Share 18 Μαίου 2014 Όντως Δημήτρη δεν μοιάζουν για ίδιο είδος. Το πρώτο μοιάζει για julidochromis marlieri και το δεύτερο για julidochromis transcriptus. Πάντως τα έχουμε ξαναπεί, οτί λόγο των συνεχών αναπαραγωγών(μπορεί ακόμα και υβριδισμών) τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους(μιλάω κυρίως για το χρώμα) αλλοιώνονται. Τα αγόρασες ζευγάρι ή πήρες καμιά 5άδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 Author #6 Share 18 Μαίου 2014 Ε ποτέ!!!!!!!!Βλεπω καλα???????Υβριδιο τζουλιντοχρωμις με καλβο??????!!!!!!!!!!!! Σαν τζουλι μου φιανονται κι εμενα αλλα αν θυμαμαι καλα καποια στιγμη ο samilias ειχε αναφερει ενα ειδος που δεν το θυμαμαι τωρα! Julies είναι Θοδωρή αλλά ποιο είδος είναι το καθέ ένα ψάχνω. Καλα,αστο!ο καλβος που φαινεται πισω σε δυο απ τις φωτο ειναι ο γκολντχεντ?στην αρχη μου φανηκε οντως σαν υβριδιο επειδη μοιαζουν καταπληκτικα χρωματικα τα δυο τους!Ειναι μια ωρα δυσκολη βεβαια μεσ το νυχτοκαματο!Μηπως το ψαρακι που ενδιαφερεσαι ειναι το τζουλιντοχρωμις τρανσκριπτους? Ξανά για τον κάλβο ! Όντως Δημήτρη δεν μοιάζουν για ίδιο είδος. Το πρώτο μοιάζει για julidochromis marlieri και το δεύτερο για julidochromis transcriptus. Πάντως τα έχουμε ξαναπεί, οτί λόγο των συνεχών αναπαραγωγών(μπορεί ακόμα και υβριδισμών) τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους(μιλάω κυρίως για το χρώμα) αλλοιώνονται. Τα αγόρασες ζευγάρι ή πήρες καμιά 5άδα? Με πέθανες ! Είχα πάρει πεντάδα και έμειναν αυτά τα 2. Εμείς κλιναμε στο ότι το 1ο είναι transcriptus και το 2ο marlieri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2014 #7 Share 18 Μαίου 2014 Όταν λες έμειναν, βγήκε ζευγάρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 Author #8 Share 18 Μαίου 2014 Όχι Στάθη, έμειναν μετά το καλοκαίρι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2014 #9 Share 18 Μαίου 2014 Κρίμα...Τα έχεις μόνα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2014 #10 Share 18 Μαίου 2014 Με πέθανες ! Είχα πάρει πεντάδα και έμειναν αυτά τα 2. Εμείς κλιναμε στο ότι το 1ο είναι transcriptus και το 2ο marlieri... Το βρήκα επιτέλους! Διάβασε αυτό το άρθρο Δημήτρη του Ad konings για τα julies και θα καταλάβεις οτι ο διαχωρισμός του είδους είναι πολύ δύσκολος και αλλάζει από περιοχή σε περιοχή. Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλήξεις τελικά στο τι ψάρια έχεις γιατί μόνο εσύ τα βλέπεις καλύτερα από εμάς και οι διαφορές κρίνονται στις λεπτομέρειες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 18 Μαίου 2014 #11 Share 18 Μαίου 2014 Αν και κάποιες γεωγραφικές ποικιλίες των 2 ειδών μοιάζουν πολύ, τα συγκεκριμένα θεωρώ ότι είναι J.trascriptus αφενός γιατί δεν έχουν άλλη γράμμωση κάτω απ' αυτήν στο μάτι και αφετέρου γιατί marlieri βλέπουμε σπάνια σε εισαγωγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 18 Μαίου 2014 #12 Share 18 Μαίου 2014 Αν και κάποιες γεωγραφικές ποικιλίες των 2 ειδών μοιάζουν πολύ, τα συγκεκριμένα θεωρώ ότι είναι J.trascriptus αφενός γιατί δεν έχουν άλλη γράμμωση κάτω απ' αυτήν στο μάτι και αφετέρου γιατί marlieri βλέπουμε σπάνια σε εισαγωγές. Νομίζω οτι μιλάμε για Γερμανία Κλεόβουλε. Ο Δημήτρης εκεί μένει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleovoulos 18 Μαίου 2014 #13 Share 18 Μαίου 2014 τότε ισχύει το "αφενός" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 Author #14 Share 18 Μαίου 2014 Κρίμα...Τα έχεις μόνα τους? Ήταν με τους κάλβους για ένα καλοκαίρι. Το βρήκα επιτέλους! Διάβασε αυτό το άρθρο Δημήτρη του Ad konings για τα julies και θα καταλάβεις οτι ο διαχωρισμός του είδους είναι πολύ δύσκολος και αλλάζει από περιοχή σε περιοχή. Μπορεί να σε βοηθήσει να καταλήξεις τελικά στο τι ψάρια έχεις γιατί μόνο εσύ τα βλέπεις καλύτερα από εμάς και οι διαφορές κρίνονται στις λεπτομέρειες! Πολύ καλό άρθρο , ευχαριστώ Στάθη. Αν και κάποιες γεωγραφικές ποικιλίες των 2 ειδών μοιάζουν πολύ, τα συγκεκριμένα θεωρώ ότι είναι J.trascriptus αφενός γιατί δεν έχουν άλλη γράμμωση κάτω απ' αυτήν στο μάτι και αφετέρου γιατί marlieri βλέπουμε σπάνια σε εισαγωγές. τότε ισχύει το "αφενός" Ευχαριστώ Κλεόβουλε ! Αυτό το "αφενός" μου αρέσει πιο πολύ. Το θέμα είναι ότι εμπιστεύομαι το κατάστημα από το οποίο τα πήρα , όπως επίσης και το γεγονός ότι τα ψαράκια ήταν από γέννα ψαριών χομπίστα. Για να δούμε. Το 2ο ψάρι, πάντως έχει γίνει διπλάσιο από το 1ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 18 Μαίου 2014 #15 Share 18 Μαίου 2014 Σε ζευγαρι που ειχα παλια κ ζευγαρι που εχει τωρα ο boner(ειχε παρει μικρα δικα μου απο γεννες) το αρσενικο ηταν πολυ πιο μεγαλοσωμο απο το αρσενικο.Νομιζουμε οτι εχουμε τα rascriptus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 18 Μαίου 2014 Author #16 Share 18 Μαίου 2014 Σε ζευγαρι που ειχα παλια κ ζευγαρι που εχει τωρα ο boner(ειχε παρει μικρα δικα μου απο γεννες) το αρσενικο ηταν πολυ πιο μεγαλοσωμο απο το αρσενικο.Νομιζουμε οτι εχουμε τα rascriptus. Τι εννοείς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 19 Μαίου 2014 #17 Share 19 Μαίου 2014 Οταν τα πηρα απ το πετ σοπ ηταν απ τα πρωτα μου ψαρια.Τοτε δεν εδινα σημασια σε ονομασιες κτλ.Οποτε δεν θυμαμε ποιο ειδος juli ειναι αλλα απ οτι μπορω να καταλαβω πρεπει να ειναι τα trascriptus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 19 Μαίου 2014 #18 Share 19 Μαίου 2014 Τωρα το προσεξα.Μαλλον εχω αχρωματοψια!Εννοουσα το αρσενικο απ το θηλυκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος