Jump to content

Ζηλεύει !!!

themikyri

Recommended Posts

Πριν απο μια εβδομαδα εβαλα στο ενυδρειο του μονομαχου δυο θηλυκα μολλυ,δεν νευριασε καθολου, αντιθετως τα  συνηθισε και κολυμπαγε μαζι τους!  Χθες προσθεσα ενα πλατυ wagtail αρσενικο...εκει στραβωσε. 

Ο μαγκας μολις ειδε τις μολλυ εβγαλε το γονοποδο εξω και αρχισε να τους τριβεται !  Τον βλεπει ο μονομαχος και μουρλαθηκε... κυνηγητο-τσιμπιες-ξυλο-τσαμπουκαδες κλπ. 

Στο τελος το πλατυ σοκαρισμενο κρυφτηκε κατω απο ενα ξυλο και δεν εβγαινε με τιποτα.  Μετεφερα αμεσως τον μονομαχο σε ενα δοχειο για παγακια που ητανε προχειρο (χωρις παγακια βεβαια) και σκεφτομαι πως να το διαπραγματευω...

ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ !

Καλημέρα, τα βάζεις σε άλλο ενυδρείο και αφήνεις το μονομάχο μόνο του. Δεν ταιριάζουν όχι μόνο λόγω ξύλου αλλά και συνθηκών. Χώρισε τα να μην στρεσαρονται, είναι κρίμα. Έχεις διαβάσει το προφίλ του κάθε ψαριού;

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Καλημερα,εχω διαβασει σε 50 μεριες οτι δεν ανεχεται αρσενικα του ιδιου ειδους Με τις μολλυ δεν ειχε προβλημα,τι του φταιξε το πλατυ ?????????

Αλλο ενυδρειο δεν εχω,θα μεινει στην παγωνιερα μεχρι να εγκλιματιστει το πλατυ και αν ξαναεπιτεθει θα το χαρισω. :cigar:

Όπως σου έχουμε πει και στο άλλο θέμα σου , τα ψαράκια δεν ταιριάζουν.

Τα ταλαιπωρείς. :)

δοκιμασε και κανενα καρχαριακι... ισως με αυτο να μην εχει προβλημα ο μανομαχος.

καλο ειναι πρωτα να διαβαζουμε, πριν αρχιζουμε να παιρνουμε οτι να ναι...

τα ψαρια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους...δεν ταιριαζουν τα νερα τους...

και φυσικα οι μονομαχοι μπαινουν παντα μονοι!!

και τα ζωοτοκα σε χαρεμι, οχι 2 πλατυ, 1 μολλυ, 3 γκαπυ κλπ..

δωστα τα ψαρακια..ειναι κριμα να βασανιζονται...

• Like 1

Ασε που τα μολυ με τα πλατυ μπορει και να υβριδισουν!

Δεν θα υβριδισουν, επειδη ανηκουν σε διαφορετικο γενος.. τ α ειχα 2 χρονια σε ενα 120λιτρο, με σωστες αναλογιες φυσικα.

αλλα με τα ζωοτοκα και σε αναλογιες οτι να΄ναι,δεν ξερεις ποτε τι μπορει να γινει...

Βλεπω οτι δεν συμφωνειτε ουτε μεταξυ σας...Τα ψαρακια ειναι οντως διαφορετικα για να ΜΗΝ υβριδισουν,και δεν ειναι χαρεμια πρωτον γιατι δεν ειμαι τουρκος,και δευτερον για να μην εχω γεννες. Ετσι που το βλεπω του χρονου θα βαλω φαλαινα με ...σαρδελες.

ΥΓ

Φιλε Τσαλα μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις τις παραμετρους,για να δω ποιο ψαρι ζει σε λαθος νερο ?

Ευχαριστω.

Φιλτατε καλησπερα!

Τα πλατυ και τα μολυ ειναι σαν να λεμε αδελφια, τις ιδιας οικογενειας.

Το υβριδισμα ειναι σαν να λεμε αιμομιξεια.

Τωρα για το χαρεμι που σου αναφερουν τα παιδεια ( προφανως δεν ειπε κανενας οτι εισαι Τουρκος ). Επειδη ο αρσενικος

κυνηγαει πολυ τις θυληκες και εκ των πραγματων στρεσαρονται και κουραζονται, να εχεις 3 η 4 για να ξεκουραζονται.

Τωρα εαν δεν θελεις γεννες οπως αναφερεις θα μπορουσες να βαλεις μονο αρσενικα η μονο θυληκα.

Οι παραμετροι του νερου που σου αναφερουν ειναι διαφορετικοι με του μονομαχου.

Του μονομαχου 6.5 - 7,0 ενω πλατυ - μολυ απο 7.0 - 8.0 και για του λογου το αληθες σου παραθετο καποια λινκ.

Betta splendens

Xiphophorus maculatus

Poecilia sphenops

Υγ Προσπαθουμε να βοηθησουμε και οχι να ελθουμε σε αντιπαραθεσεις

Σε ευχαριστω.

Έγινε επεξεργασία - dpap
  • Like 1

Βλεπω οτι δεν συμφωνειτε ουτε μεταξυ σας...Τα ψαρακια ειναι οντως διαφορετικα για να ΜΗΝ υβριδισουν,και δεν ειναι χαρεμια πρωτον γιατι δεν ειμαι τουρκος,και δευτερον για να μην εχω γεννες. Ετσι που το βλεπω του χρονου θα βαλω φαλαινα με ...σαρδελες.

ΥΓ

Φιλε Τσαλα μπορεις σε παρακαλω να μου δωσεις τις παραμετρους,για να δω ποιο ψαρι ζει σε λαθος νερο ?

Ευχαριστω.

Φιλε μου το θεμα δεν ειναι αν συμφωνω ή διαφωνω εγω με τον Γιαννη! Το θεμα ειναι οτι ουτε τα μολυ ουτε τα πλατυ ταιριαζουν με τον μονομαχο!

Aλλα για του λογου το αληθες:

giorgosmarios ευχαριστω για τις ευγενικες σου εξηγησεις,αυτο προσπαηησα με τα δυο θηλυκα,μετα κοιταξα οντως στα ΖΩΟΤΟΚΑ και ειδα οτι δεν αναφερει υβριδισμο μεταξυ πλατυ και μολλυ.Αναφορες για περιεργους υβριδισμους και παραλογες γεννες υπαρχουν για ολα τα ζωντανα στη φυση (εξαλλου τα baloon ειναι ουτως η αλλως φτιαχτα,το αν θα γινει και wagtail δεν ειναι φρικη)...πιο πολυ με χαλασε το οτι μου πασαραν ετοιμογεννο θηλυκο,και τωρα παιζω τον μπαμπα!

Για το θεμα του μονομαχου οι περισσοτερες πηγες δινουν το 7 σαν κοινα αποδεκτο Ph,με ολα τα ψαρια του εμποριου να ειναι μεγαλομενα με νερο βρυσης και 2 δαχτυλα νερακι με μηδεν χημεια Εγω εχω 7.5 Ph. Σου λεω δε οτι ηταν τρισευτυχισμενος μεχρι που ειδε το αρσενικο πλατυ ,εκει στραβωσε προφανως γιατι το ειδε σαν ανταγωνιστη! Το πολυ πολυ να το χαρισω αν δεν ταιριαξει. Αν βαλω κι αλλο αρσενικο πλατυ φοβαμαι οτι πεσει κι αλλο ξυλο.

Οι μονομάχοι αν είναι με άλλα ψάρια που τους μοιάζουν, π.χ. με μεγάλες ουρές, πλακώνονται. Το είδες και στην πράξη, οπότε καλό θα είναι να αποφύγεις το ξύλο γιατί στρεσάρονται τα ψαράκια και είναι κρίμα. Όσο για τις συνθήκες, εγώ δεν θα ήθελα να τα έχω οριακά με ph 7, ψάρια σκληρού και μαλακού νερού μαζί.

Το wagtail εχει μικρη και μαυρη ουρα που σχεδον δεν φαινεται,γι αυτο ακριβως το διαλεξα !

Μαλλον δεν ανεχεται αλλα αρσενικα γενικα παρ ολα οσα γραφονται.

δεν παιζει ρολο το φυλο του ψαριου... ετυχε να μην κυνηγαει τα μολλυ για την ωρα..καποια στιγμη θα τα κυνηγησει..

με προλαβε ο φιλος παραπανω για τα προφιλ..

επισεις δεν εχει σημασια αν συμφωνουμε εγω με τον Θοδωρη στο θεμα υβριδισμου.. το θεμα σου ειναι η συμβατοτητα των ψαριων που εχεις αυτην τη στιγμη..και σε αυτο συμφωνουμε ολοι νομιζω..

μην κοιτας που ειναι μεγαλωμενα τα ψαρια του εμποριου.. το dna των ψαριων ειναι για μαλακο νερο, εκει ειναι ο βιοτοπος τους , γι αυτες τις συνθηκες ειναι ¨φτιαγμενα¨ να ζουν...

αν δεν τηρουνται αυτες ή παρομοιες με αυτες συνθηκες νερου, το προσδοκοιμο ζωης του ψαριου μειωνεται και γινεται πιο επιρεπει στις ασθενειες.... ασχετως που τωρα δειχνει χαρουμενος, ξαφνικα μπορει να αρρωστησει απο κατι, που ισως αν υπηρχαν οι καταλληλες συνθηκες (τυρφη,φυλλα καταπα κλπ.) να μην αρρωσταινε..

οπως και να χει πολλα παιδια ασχολουνται αρκετα χρονια με τα ενυδρεια και προσπαθουν να βοηθησουν τους νεους χομπιστες στο να αποφυγουν τα λαθη...

αν θελεις να διορθωσεις καποια πραγματα, εδω ειμαστε να βοηθησουμε....

στο χερι σου ειναι :)

Έγινε επεξεργασία - tsala
  • Like 4

Φιλε Τσαλα προφανως και θελω ,γι αυτο και ανοιγω ολα αυτα τα θεματα,και ευχαριστω οσους μπαινουν στον κοπο να μου απαντησουν. Το θεμα με τις διαφωνιες ειναι οτι δειχνουν κατι,δειχνουν οτι ατομα που στην πραγματικοτητα δεν ξερουν και πολλα ,συμβουλευουν σαν ...καρδιοχειρουργοι ! Δεν αναφερομαι βεβαια στον Θοδωρη,το παρατηρω γενικοτερα αυτο. Και κατι ακομα,στην Φυση η αιμομιξια ειναι υπαρκτη,απλως λογω εκφυλισμου δεν επιβιωνουν τετοια ατομα-σε συνθηκες ομως οπου υπαρχει αφθονη και ετοιμη τροφη δεν την αποφευγουμε οσο και να προσπαθησουμε.

συμφωνω για τις αιμομιξιες και συμφωνω οτι δυσκολα επιβιωνουν τετοια ατομα και δεν μπορουν να εξαπλωθουν..

για μενα οπως σου ειπα... δεν παιζει περιπτωση υβριδισμου πλατυ-μολλυ , αν εχεις αρσενικα και θυληκα και απο τα δυο ειδη... τα πλατυ θα υβριδισουν με τους ξιφοφορους, οχι με τα μολυ..

ετσι οπως ειναι τωρα, τιποτα δεν ειναι απιθανο..γι αυτο αν θελεις την γνωμη μου κρατα μολλυ, με πλατυ σε σωστους συνδυασμους και δωσε τον μονομαχο ή κρατα τον μονομαχο (το νερο του φτιαχνεται ευκολα και οικονομικα) και δωσε τα ζωοτοκα...

με ολα μαζι ,καποια στιγμη θα εχεις προβλημα....επισεις ,δεν προκειτε να δεις και μικρο απο τα ζωοτοκα

Έχεις κάποια παραδείγματα για τους χειρουργούς ; :)

• Like 1

Δημητρη προφανως εχω αλλα δεν μου αρεσει να δειχνω με το δαχτυλο.

Φιλε Τσαλα,στα 60 λιτρα εχω τωρα τις 2 θηλυκες μολλυ και 1 αρσενικο πλατυ (η αρχικη γεννα ειναι 12 ατομα,απομονωμενη σε ενθετη πλαστικη γεννηστρα). Αν μου ζευγαρωσουν το αρσενικο θα φυγει, και θα μπει κοπαδι αρλεκινων η τετρα. Αν οχι θα βαλω και δευτερο.

:sword: Παντως με τον μονομαχο μεσα το ενυδρειο αποκτα κινηση !!!!!

Φιλε Τσαλα,στα 60 λιτρα εχω τωρα τις 2 θηλυκες μολλυ και 1 αρσενικο πλατυ (η αρχικη γεννα ειναι 12 ατομα,απομονωμενη σε ενθετη πλαστικη γεννηστρα). Αν μου ζευγαρωσουν το αρσενικο θα φυγει, και θα μπει κοπαδι αρλεκινων η τετρα. Αν οχι θα βαλω και δευτερο.

Στην αρχή νόμισα ότι μιλάς για άτομα αυτού εδώ του φόρουμ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι όσοι γράφουν εδώ, το κάνουν για να βοηθήσουν με τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις που μπορεί να έχουν αποκτήσει από την ενασχόλησή τους με το χόμπι.

Φαντάζομαι ότι δεν μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά επειδή αυτά τα άτομα δεν έχουν τρόπο να απαντήσουν, ίσως δεν είναι μέλη του φόρουμ.

Γεια σου κ απο μενα!εγω προτεινω να παρεις γρηγορα μια αποφαση για το τι πρεπει να κανεις γιατι μην ξεχναμε τον μονομαχο που βρισκεται στο ποτηρι κ ειναι κριμα να ταλαιπωρηθει το ζωντανο.

Οχι,δεν ειναι ποτηρι αλλα παγωνιερα με χαλικι και τρια ποτηρια νερο,στεναχωρη βεβαια. Ωραια φωτο piki αλλα αποφασισε αν εισαι γυναικα η ανδρας γιατι στο προφιλ σου τα μπερδευεις!!!

Δημητρη ξερολες υπαρχουν παντου,ακομα και σε αυτο το φορουμ!

Γιατι τι σχεση εχει αν ειναι γυναικα η ανδρας?

Εγω σου το ειχα πει και στο αλλο θεμα σου οτι τα ψαρια που εχεις δεν πανε μαζι..

• Like 1

Για να μην ανησυχει η φιλη μου η piki λοιπον,αγοραστηκε ενα ωραιο 15 λιτρο που φτιαχνω αυτη τη στιγμη με τα οσα εχω στο ραφι συν βεβαια ενα mopani ορθιο με τρυπα απο οπου περναγε συνηθως-το παιχνιδι του ! :mom:

• Like 1

Γιατι τι σχεση εχει αν ειναι γυναικα η ανδρας?

Εγω σου το ειχα πει και στο αλλο θεμα σου οτι τα ψαρια που εχεις δεν πανε μαζι..

Κωστα δεν εχει καμια σχεση.

Αν παρατηρισεις και εσυ, στο προφιλ αναγραφει και αντρας και γυναικα, σε αυτο αναφερεται ο φιλος.

Απλα αν δεν το εχει προσεξει ασ το διορθωσει.

οι αρλεκινοι θελουν μαλακο νερο, οπως κι ο μονομαχος...

καλυτερα να μεινεις με ενα ειδος απο ζωοτοκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...