Jump to content

Εκατομμύριες Μικροσκοπικές Φυσσαλίδες

Recommended Posts

Εκατομμύριες μικροσκοπικές φυσσαλίδες έχουν κατακλίσει τη στήλη του νερού στο ενυδρείο μου. Σήμερα μια από τις προσπάθειές μου να αντιμετωπίσω τα αιωρούμενα σωματίδια, ήταν να βγάλω τους σωλήνες των φίλτρων και να τους καθαρίσω από τυχόν μπίχλα. Καθαρίστηκαν οι σωλήνες και τοποθετήθηκαν και πάλι στη θέση τους. Απο την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία του μεγάλου φίλτρου όμως, έχω το φαινόμενο που φαίνεται στο βίντεο. Οι φυσσαλίδες βγαίνουν από το spray bar και είναι εκατομμύριες στην κυριολεξία. Γιατί συμβαίνει αυτό; τα υλικά του φίλτρου δε τα πείραξα καθόλου, δεν άνοιξα το φίλτρο. όταν κλείνω το φίλτρο οι φυσσαλίδες σε ενα λεπτό σχεδόν εξαφανίζονται, όταν το ανοίγω γίνεται μέσα πανικός.

https://www.youtube.com/watch?v=_Fl21qIdMXI&feature=youtu.be

.....μέχρι να ανεβάσω το βίντεο, διαπίστωσα οτι ο αριθμός των φυσαλίδων έχει μειωθεί κατά πολύ αλλά εξακολουθούν να είναι πάαααρα πολλές. Που οφείλεται αυτό;

Απο κάπου τραβάει αέρα το φίλτρο σου μάλλον.

αμα βγαινει απο το spray bar εχεις αερα στο φιλτρο

εκτος βεβαια και αν εχεις κοντα στην εισαγωγη κανα διαχυτηρα c02

Ρε φιλαρακι, τι θα γινει με σενα;;

Μια αιωρουμενα σωματιδια, μια φυσαλιδες, ημαρτον

:hysterical: :hysterical:

Με ματιάσατε ρε αλάνια! Αν είχε αέρα στο φίλτρο δε θα ακουγόταν θόρυβος; Βασικά και απο τα δύο φίλτρα βγαίνουν φυσσαλίδες απλά απο το μεγάλο βγαίνει το 90% αυτών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Τι να κάνω αν παίρνουν αέρα;

κουνα τα λιγο και αμα δε γινει τιποτα κοιτα τα κλεισιματα τους μην εχει πιασει τιποτα στραβα , μην ειναι καμια συνδεση σωληνα εκτος νερου κτλ

κουνα τα λιγο το κούνησα και έγινε τσίρκο μεσα, χειρότερος χαμός!!! και αμα δε γινει τιποτα κοιτα τα κλεισιματα τους μην εχει πιασει τιποτα στραβα το θέμα με τις φυσσαλίδες το έχω καμια βδομάδα τωρα. Τα φίλτρα τα έχω ανοίξει καποιες φορές, δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα , μην ειναι καμια συνδεση σωληνα εκτος νερου κτλ οχι, όλα καλά είναι

Έχω τώρα κανα μήνα που έχω απογοητευτεί πάρα πολύ με το ενυδρείο μου. Υποτίθεται είναι αφρικάνικο άρα εύκολο και χωρίς πολλές απαιτήσεις. Με το φυτεμένο που θεωρείται πιο δύσκολο, δεν είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκεφτώ να τα τινάξω όλα στον αέρα οπως κάνω τώρα. Το ενυδρείο μου είναι ένα μάτσο χάλια. Καφέ άλγη έχει πιάσει όλη η άμμος, οι πέτρες, αιωρούμενα σωματίδια, φυσσαλίδες....μόνο κατσαρίδες δεν έχει μέσα. :angry01::thumbdown::angry02:

καμια φορα η αποστασιοποιηση λιγο απο μερικα πραγματα διευκολυνουν την κατασταση ....και τι εννοω......αγνοησε το λιγο κανε απλως τα βασικα δηλαδη αλλαγες νερου μην προσπαθεις εσπευσμενα να διορθωσεις καταστασεις .............στα αφρικανικα οι αλγες κανουν παρτι γιατι δεν υπαρχει κανενα αλλο φυτο να παρει τα θρεπτικα εκτος κιαν εχεις φωτισμο κατω απο αναλογια 0.20/watt και ταιζεις οπως οι γερμανοι στο αουσβιτς

καμια φορα η αποστασιοποιηση λιγο απο μερικα πραγματα διευκολυνουν την κατασταση ....και τι εννοω......αγνοησε το λιγο κανε απλως τα βασικα δηλαδη αλλαγες νερου μην προσπαθεις εσπευσμενα να διορθωσεις καταστασεις .............στα αφρικανικα οι αλγες κανουν παρτι γιατι δεν υπαρχει κανενα αλλο φυτο να παρει τα θρεπτικα εκτος κιαν εχεις φωτισμο κατω απο αναλογια 0.20/watt και ταιζεις οπως οι γερμανοι στο αουσβιτς

Η άλγη δε με απασχολεί στις πέτρες, μόνο στην άμμο φαίνεται άσχημη μιας και από μπεζ ανοιχτό, έχει κάνει το χρωμα του βυθού σα βόθρο. Τα σωματίδια και οι φυσσαλίδες εχουν κάνει το νερό να φαίνεται βρώμικο. Όσο και να θέλω να μη του δίνω σημασία, δε γίνεται, ειναι κάτι άσχημο μέσα στο σπίτι μου. Το πιστεύεις οτι δε φέρνω κόσμο στο σπιτι για να μη δει αυτο το χαλί; Πάντα έλεγα για το ενυδρειο μου στους φίλους, τι να τους δείξω τωρα; ....Ξεφτίλα!

σε πιστευω γιατι οταν στο δικο μου ειχα κυανοβατηριο ουτε εγω δεν ηθελα να το βλεπω (πατα κατω στην υπογραφη μου ειναι το καναλι μου τα εχω εκει)

την αμμο εγω την αποφευγω την ασπρη γιαυτο το λογο , βαζω η μαυρη η μπεζ σκουρο

Το ενυδρείο μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπεις στην υπογραφή μου. Η καφέ άλγη δε λέει να φύγει με τίποτα από την άμμο.

Μηπως το spray bar παιρνει αερα απο καπου πχ χαλασμενα ORING και σου δημιουργει το φαινομενο ? Λεω μια ιδεα,ισως ειναι και μπουρδα !

Πανο καθαρα ειναι αερας, απο καπου τραβαει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...