Jump to content

Τι Ταΐζετε Τα Helena Σας;

Recommended Posts

Μετά από αρκετό καιρό που έχω τα "assassin" snail στο ενυδρείο μου, οι λαθρομετανάστες έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και βλέπω και μερικά άδεια αλλά μικρού μεγέθους κελύφη από Helena. Καμπανάκι δηλαδή πως τα σαλιγκάρια πεινάνε.

Εσείς ταΐζετε extra τα Helena σας; Έχω διαβάσει για ταμπλέτες για βυθόψαρα. Η τροφή για τα ψάρια που περισσεύει (αν περισσεύει) κάνει; Επίσης, τα εν λόγω σαλιγκάρια είναι κανίβαλοι; Τα μεγαλύτερα μπορεί να τρώνε τα μικρότερα;

• Like 1

Εγω πάντως επί 10 μηνες που τα είχα, ποτε μα ποτέ δε τους έριξα εξτρα τροφή. Είχα ρίξει 5 μέσα στο ενυδρειο, τα δυο ηταν μεγάλα και τα αλλα τρία μικρότερα. Τα μικρά τα βρήκα "άδεια" όπως έτυχε και σε σένα, δυο μέρες αφου τα έριξα όλα μέσα. Δε ξέρω γιατι.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Το θέμα είναι αν έχεις ακόμα σαλιγκάρια που μπορούν να φάνε τα Helena σου!

Τα κελύφη που έχω δει άδεια, προέρχονται από γέννες στο ενυδρείο μου.

Δοκίμασε της hikari algae wafer τρελαινοντε για αυτα...

Στα γαριδαδικα που τα εχω τσιμπολογάνε μαζί με τις γαρίδες.

Δεν το εχω περιεργο , αν πεφτει πεινα , να τρωνε τα μικρα.

Μετά από αρκετό καιρό που έχω τα "assassin" snail στο ενυδρείο μου, οι λαθρομετανάστες έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και βλέπω και μερικά άδεια αλλά μικρού μεγέθους κελύφη από Helena. Καμπανάκι δηλαδή πως τα σαλιγκάρια πεινάνε.

Εσείς ταΐζετε extra τα Helena σας; Έχω διαβάσει για ταμπλέτες για βυθόψαρα. Η τροφή για τα ψάρια που περισσεύει (αν περισσεύει) κάνει; Επίσης, τα εν λόγω σαλιγκάρια είναι κανίβαλοι; Τα μεγαλύτερα μπορεί να τρώνε τα μικρότερα;

Ακριβως αυτο Τεο.

Σε μενα με τους δισκους που τα εχω μεσα, οτι τροφη ριξω αν δεν προλαβουν οι δισκοι να φανε

( που το μυριζονται ) και μαζευωνται εκει που εχει πεσει.

@nicpapa: Τα Helena δεν τρώνε άλγη, μάλλον θέλουν τροφή με πρωτεΐνη...

@giorgosmarios: Μάλλον αυτό θα κάνω, ελπίζοντας πως οι ταμπλέτες θα διαφύγουν της προσοχής των ξιφοφόρων. Αλλιώς τάισμα μετά το σβήσιμο των φώτων.

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Τα εχω δει επανω σε ββα να καθονται αρκετη ωρα σε καποιο σημειο, αλλα δεν μπορω να σου το πω με σιγουρια αυτο.

Λεγετε οτι απο σαλιγκαρια τρωνε ενα τη μερα. Οπως καταλαβαινεις εχουν μικρο στομαχι.

@nicpapa: Τα Helena δεν τρώνε άλγη, μάλλον θέλουν τροφή με πρωτεΐνη...

@giorgosmarios: Μάλλον αυτό θα κάνω, ελπίζοντας πως οι ταμπλέτες θα διαφύγουν της προσοχής των ξιφοφόρων. Αλλιώς τάισμα μετά το σβήσιμο των φώτων.

Νομίζεις.... Για δοκίμασε και πές μου..

Τα εχω δει με τα ματια μου να κανιβαλιζονται παντως!

Μήπως κάνουν γουτσου γούτσου?

παλια ειχα το ιδιο θεμα τι να τα ταιζω,βρηκα τη λυση σε αυτη τη τροφη που την τσακιζαν τα σαλλιγκαρια και οχι μονο!

Δοκιμάσστε και sera o-nip.

Στο δικο μου ενυδρειο,σε καθε ταισμα σχεδον και κυριως οταν πεφτουν πλεκοταμπλετες(πρωτεινουχες λογω ειδους πλεκο) τα helena εμφανιζονται μετα απο λιγο και ''βοσκουν'' καπου γυρω ή επανω στην τροφη

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας :)

Εδώ πάλι δεν έχω ταίσει ποτέ κάτι ιδιαίτερο.Φροντίζω απλά να φτάνει η τροφή στο βυθό.

Helena και red cherry πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. :)

Τι αλλά ψάρια έχεις στο ενυδρείο σου;

Γιατί οι ξιφοφόροι είναι ικανοί να σκάσουν από το φαΐ πάρα να αφήσουν κάτι να περισσέψει.... :D

Ζωότοκα έχω και γω και γι αυτό δεν έχω μπει στην διαδικασία της ταμπλέτας.

Pellets έριχνα σε κάποια φάση και κόντευαν να φάνε και το χαλίκι. . . :bleh:

Πάντως και γω είχα πάρει μια πεντάδα από τα οποία μετά από λίγο καιρό έβλεπα να κυκλοφορούν 2-3

χωρίς όμως να έχω βρει κουφάρια.

Τους τελευταίους μήνες έχω κόψει και το σιφωνάρισμα του βυθού γιατί τα τραβάει το λάστιχο.

Εννοείται πως δεν διαφωνώ περί ταμπλετών που έχουν πει οι προλαλήσαντες !!! :)

Τα εχω δει επανω σε ββα να καθονται αρκετη ωρα σε καποιο σημειο, αλλα δεν μπορω να σου το πω με σιγουρια αυτο.

Λεγετε οτι απο σαλιγκαρια τρωνε ενα τη μερα. Οπως καταλαβαινεις εχουν μικρο στομαχι.

Αν αυτό αληθεύει θα ξεφορτωθώ τους λαθρεπιβάτες σε περίπου 1 με 2 έτη (φωτός ) :lolu:

Αν αυτό αληθεύει θα ξεφορτωθώ τους λαθρεπιβάτες σε περίπου 1 με 2 έτη (φωτός ) :lolu:

Αποδεξου, οπως εχω αποδεχτει κι εγω, πως δεν θα τα ξεφορτωθεις ποτε! :lolu:

Εδω κανεις ενα λαθος γιατι?

Οταν υπαρξει πολλαπλασιασμος των χελενα αυτο θα αλλαξει.

Μακάρι γιατί προς το παρόν δεν .....
Ας υπάρξει υπερπληθυσμός και θα αρχίσω να χαρίζω !!!

Aν εχετε λαθρεπιβάτες φέρτε τους σε εμένα, θα κάνουν πάρτυ τα helena μου...!!!

τα δικα μου παντως τα ειχαν εξαφανισει σχεδον ολα, 2-3 μηνες μετα την εισοδο τους...

με καποια εβλεπα ομως οτι ειχαν θεμα..

ενω εδιναν ιδαιτερη εμφαση στο να ξετυναξουν τα ramshorns, τα physa δεν τα πολυετρωγαν...

οταν τους τελειωσαν ομως, ειχαν σειρα τα physa..αλλα με πιο καθυστερημενα αποτελεσματα.

• 2 weeks later...

Εμενα παντως μου αρεσε ο ορος λαθρομεταναστες στο αρχικο post ! Θετει το θεμα στη σωστη βαση.

• Like 1

Εμενα παντως μου αρεσε ο ορος λαθρομεταναστες στο αρχικο post ! Θετει το θεμα στη σωστη βαση.

Χαχαχα!!! Είσαι ο πρώτος και ο μόνος που έπιασε τον διαφορετικό χαρακτηρισμό που έδωσα! Περίμενα να δω αν θα το πάρει χαμπάρι κανείς :D

Οι λαθρεπιβάτες είναι λαθραίοι αλλά περαστικοί, για να πάνε κάπου αλλού... Τα σαλιγκαράκια που έρχονται με τα φυτά έρχονται για να μείνουν και όχι μόνο... :D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...