Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

τρέλανε μας κ άλλο..φτου φτου και πάλι φτου να μην το ματιάσουμε...

• Like 1

Η ανεμωνη φανταστικη, το αγγελακι τρομερο :thumbsu: :thumbsu:

Να δουμε αν πειραξει κοραλακια

• Like 1

Τι ειναι αυτα ρεε!!

Ειπαμε ρε οχι τοσο πολυ πηραγμενα στις φωτο!!

Καλοριζικα!!

Η ανεμωνη ειναι φοβερη οπως το καθε τι στο ενυδρειο

:thumbsu:

• Like 1

Συγχαρητηρια για τη φροντιδα!!! Βγαλε μας κ καμια γενικη φωτο!!!

• Like 1

το τελυταίο καιρό με έχει φάει να αρχίσω να παίζω με άνθρακα, μη ρωτήσετε γιατί, δέν έχει απάντηση :P όλους μας τρώει πάντα η περιέργεια για δοκιμή.

απο θρεπτικά είμαι αρκετά χαμηλά νιτρικα μεταξύ 1-5 το πολύ όταν με πιάνει και ταίζω για κανα 2 βδομάδες παπόνε :P

φοσφορικά δεν μετράω (η μαλλον εχω μετρήσει με salifert 0) αλλα θεωρώ οτι είμαι και κει χαμηλά αν κρίνω απο χρώμα, αλγες, τζάμια

μέχρι τωρα δεν τάιζα κοράλια ούτε αμινοξέα χρησιμοποιούσα ουτε άλλα σκευάσματα. Τελευταία όμως έχω στα χέρια μου κάποια μπουκαλάκια αλλα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι αν δεν είσαι σε όλα μηδέν αυτά δεν κάνουν δουλειά.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα εμπειρίες απο όσους χρησιμποιούν άνθρακα στο ενυδρείο τους, κυρίως πέρα απο vodka και biopellets  

Η ανεμονη ολα τα λεφτα λεμε!!!

και το υπολοιπο ενυδρειο ειναι στο ιδιο επιπεδο...

το φασμα ειναι σκουρο μπλε? η για την φωτογραφηση κλινεις μερικες λαμπες?

Σάκη οι λάμπες είναι 3 blue plus, 2 coral plus και μια ακτινική.

στις φώτο είναι όλες αναμμένες όλες. τραβάω με ενα iphone5. Το μόνο που κανω είναι να πατάω πάνω στην οθόνη και κάνει focus μέχρι να με ικανοποιεί στο μάτι ο φωτισμός :P

Πάνο εντάξει για το ενυδρείο τα λόγια είναι περιτά αφού είναι από τα αγαπημένα μου στο φόρουμ. Φίλε είναι Υπέροχο! Εγώ σαν πηγή άνθρακα χρησιμοποιώ εδώ και πεισσότερο από ένα χρόνο NoPox σε δοσολογία συντήρησης. Κάτι λιγότερο από 2ml στα 300 περίπου λίτρα καθημερινά.  Νιτρικά/φωσφορικά 0 με salifert. Τα sps δείχνουν να είναι μια χαρά. Τα lps έχουν μια "όψη" πεινασμένου (όχι πολύ φουσκομένοι οι πολύποδες) αλλά κατά τα άλλα και αυτά μια χαρά είναι. Η αλήθεια είναι ότι ταίζω ζωοπλακτόν tropic marin όποτε το θυμάμε και τίποτε άλλο τα κοράλια. Οπότε συνεχίζω με NoPox.

• Like 1

Πανο δε μπορεις να φανταστεις ποσο φχαριστιεμαι το αποτελεσμα ;) Να το χαιρεσαι αδελφε :)

• Like 1

Πολύ όμορφες εικόνες Πάνο και γεμάτες ζωντάνια.  Μπράβο σου

• Like 1

Πάνο εντάξει για το ενυδρείο τα λόγια είναι περιτά αφού είναι από τα αγαπημένα μου στο φόρουμ. Φίλε είναι Υπέροχο! Εγώ σαν πηγή άνθρακα χρησιμοποιώ εδώ και πεισσότερο από ένα χρόνο NoPox σε δοσολογία συντήρησης. Κάτι λιγότερο από 2ml στα 300 περίπου λίτρα καθημερινά.  Νιτρικά/φωσφορικά 0 με salifert. Τα sps δείχνουν να είναι μια χαρά. Τα lps έχουν μια "όψη" πεινασμένου (όχι πολύ φουσκομένοι οι πολύποδες) αλλά κατά τα άλλα και αυτά μια χαρά είναι. Η αλήθεια είναι ότι ταίζω ζωοπλακτόν tropic marin όποτε το θυμάμε και τίποτε άλλο τα κοράλια. Οπότε συνεχίζω με NoPox.

Λουκά το nopox δεν το έχω ψάξει είναι η αλήθεια.. θα το κοιτάξω τώρα που το λές! ευχαριστώ! :)

Πανο δε μπορεις να φανταστεις ποσο φχαριστιεμαι το αποτελεσμα ;) Να το χαιρεσαι αδελφε :)

Στράτο και σύ δε φαντάζεσαι φίλε ποσο χαίρομαι που ξαναβλέπω posts σου!! Η εμπειρία σου και οι γνώσεις, μας έλειψαν! :) χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το κυβάκι :) :) :)

Πανουλη το ενυδρείο σου είναι στα καλύτερα του......

Θανάση ακόμα "αναρώνει" απο τη μεταφορά αλλα γενικά πάει καλά. ελπίζω με αυτα που έχω στο μυαλό μου να μη το γυρίσω τούμπα :P

Πολύ όμορφες εικόνες Πάνο και γεμάτες ζωντάνια.  Μπράβο σου

Σ ευχαριστώ Μπάμπη! :)

Πάνο εντάξει....απλα ΦΟΒΕΡΟ!!!    Εγω λέω να κάτσεις εκεί που κάθεσαι. Με τέτοια ενυδρειάρα τι την θές την βότκα,άνθρακες κλπ? Εγω δεν θα πείραζα τίποτα. :) 

• Like 1

Πάνο συμφωνώ και εγώ με τον Ευγένιο. Η ενυδρειάρα σου πάει τρένο, τι τους θες τους πειραματισμούς? Αλλά αν είναι να κάνεις κάτι, τουλάχιστον  πίσω από το NoPox υπάρχει μια μεγάλη καταξιωμένη εταιρία του χώρου.

κάποτε μου χες πει Πάνο ότι συνταγή που πετυχαίνει δεν την αλλάζουμε...προτείνω να κάνεις το ίδιο...

είναι το κάτι παραπάνω που ψάχνουμε όλοι..

μέχρι τώρα εχω ψαχτεί για zeovit, prodibio, vodka, vsv και κάποιους συνδιασμούς βακτηριων.

αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το ζεο αλλα θέλω να αποφύγω ριάκτορα και ζεολιθους καθως και το γεγονός οτι η μέθοδος σε θέλει συνέχεια πάνω απο το ενυδρείο. Ισως μπώ στη διαδικασία να πάιξω με zeostart (ανθρακας) και zeobac (βακτήρια) μόνο χωρίς ριάκτορα για να δώ πως πάει. Οπως είπα όμως ολα αυτά μετά την αγορά ενος hanna για να ξέρω που βαδίζω.

αυτό το hanna όντως είναι μεγάλη υπόθεση...κ εγώ απ ότι έχω ακούσει μόνο για το zeovit είναι λίγο μανούρα...συνέχισε δυνατά φίλε...έχεις φτιάξει στολίδι πραγματικά..

Έγινε επεξεργασία - dano23

• 2 weeks later...

όπως το είχα προλογήσει, ξεκίνησα τους πειραματισμους μου με προσθήκη βακτηρίων και άνθρακα με σκοπό να το τρέξω ULNS και ταίζοντας να δώ αν μπορώ να πετύχω το κάτι παραπάνω σε χρώμα.

προτίμησα να παίξω για αρχή με τα βακτήρια της prodibio και μετα τις πρώτες 2 δόσεις (ανα 15 μέρες) έβαλα στο παιχνίδι και ...

IMG_2718_zpsebdryi41.jpg

ξεκίνησα με τη προτεινόμενη δόση 0,1ml ανα 100L

στην αποφαση βέβαια βοήθεισε και ο "Αι Βασίλης" που μου έφερε αν τέτοιο μαραφέτι

IMG_2714_zpstozotvj2.jpg

κατα την γνώμη μου απαραίτητο οταν θες να παίξεις με τέτοιες μεθόδους για να ξέρουμε που βαδίζουμε.

η πρώτη μέτρηση που πήρα πρίν ξεκινήσω vodka ήταν 0,09ppm.. στις 4/1 οποτε και ξεκίνησα να κερνάω τα σφινάκια .. :usd:

χθεσινές μετρήσεις μετα απο 6 μέρες και ρίχνοντας 0,4ml vodka / ημέρα

IMG_2734_zpsdrr9ysf2.jpg

IMG_2731_zpsqda3tglr.jpg

ώρα λοιπόν να ξεκινήσει το φαγοπότι ! :ballistic:

και μερικές "ολόσωμες" :usd:

IMG_2735_zpsq5vdkqe1.jpg

IMG_2740_zps9nesknqt.jpg

IMG_2746_zpssyxbcpm2.jpg

• Like 8

Καλοδούλευτο το Hana Πάνο! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια. Άντε να δούμε εντυπώσεις.

• Like 1

Πανέμορφο το ενυδρείο σου Πάνο!!!Καλοδουλευτο το hanna!

Στάλθηκε από το W910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...