Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

Κολλητέ...........να μιλήσω?????????? :devil:

Οχιιιιιιιιιι!!!!!!

Καλώς το παιδί.....όλα καλά φιλαράκι? Αύριο λέω να σου έρθω για καφεδάκι...το θέμα είναι θα χωράω να περάσω?? ^_^  ^_^  ^_^

ολοι οι καλοί χωράνε Μητσάκο.. εκτός αν σε ενοχλεί η μυρωδιά απο το ξύδι!!

χαχαχαχαχαχα :D

Ωπααααααα.......μεγαλυτερο ενυδρειο και το "ξυδιαζουμε" για να καθαρισει???? B)

Απαπαπαπα........τι είναι αυτά που λες ρε Μιχάλη????Ο Πάνος τέτοια πράγματα????Οχιιιιιιιι.............

Τι??? Εχει κανα ωραιο φαει με πολυ ξυδακι?? Εεε??

Να παμε παιδια??

Τον ψιλοτσακωσαμε ε μητσαρα?

Επειδή δεν πρόκειται να μας πει

λέω να μαζευτούμε και να του κάνουμε μια

επίσκεψη

Δεν θα μπορέσει να κρυφτεί

Ξέρουμε και που μενει, μια χαρά!!!

Λοιπόν εγω θα το μαρτυρήσω και δεν με νοιάζει!

Εχει σκάσει απο το κακο του που ο dimtsok έφτιαξε πρώτος το 30αρι :growl: !

Γι αυτο αποφάσισε να φτιάξει το ενυδρείο των ΟΝΕΙΡΩΝ του :skydive:  :skydive:  :skydive: !!!

Δες τε και μόνοι σας...................................................

7675030ffad1a7c721a0b77f3bb73074.jpg

• Like 4

χαχαχα χαχαχα!!! Τα σπασες ολα! Το τερμάτισες!! :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Κλαιωωωω ρε. Εισαιιιι. Ωραιοςςςς.πανο βαλε και συμπ ευριχωρο να εισαι ανετος αχαχαχαχαχ!!!! Σαν επεισοδιο του αμαν ειμαστε ρεεεε. Γουσταρωωω!!!

:hysterical:  :hysterical:  :hysterical:

Ελιωσα ρε διονυσιε!

Ειδικα η αποχη ειναι ολα τα λεφτα!

Τελικα ρε πανο τι εκανες με τα ξυδια?

Δεν πιστευω να καθαριζεις απλα καμια αντλια κ να κοροιδευεις τον κοσμο :usd:

Ανυπόμονα παιδιά.. υπομονή ρε σεις δεν ειπαμε οτι ειναι η αρετή του χομπυ μας;!;!; χαχα :P

Ο Διονύσης με πρόδωσε.. τωρα φτιάχνω τη Βάση για το ενυδρειο που είδατε, βάφω δηλαδη το σπιρτόκουτο, στο προγραμμα και σαμπ αλλα θα πρεπει να περιμενω τις σωληνώσεις.. μου τελείωσαν τα καλαμάκια για το φρεντο :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έγινε επεξεργασία - panozzz
  • Like 1

• 3 weeks later...

:bigemo_harabe_net-109:

Νομίζω οτι έφτασε η ώρα να σας κάνω την παρουσίαση που χρωστάω μιας και τα φιλαράκια μου :bigemo_harabe_net-119: πιο πάνω με δώσανε  :bigemo_harabe_net-145:

πάει καιρός που λέτε που είχα μπει στη πρίζα για σαμπάκι.. το 30λιτρο λοιπόν απο κάτω και η εξωτερική υπερχείλιση με παίδεψαν πολύ αλλα η όλη λειτουργία πηγαινε προς στο καλύτερο το ενυδρείο ..

για να μη τα πολυπογώ παίδες η λύση ήταν μία ... άλλαξα ενυδρείο! :buttrock: :buttrock: :buttrock:

επι της ουσίας δεν άλλαξα πολύ σε λίτρα αλλα σίγουρα το νέο set up είναι κατα πολύ πιο βολικό και ασφαλές κατι που ήταν προτεραιότητα μου αφου στα λίτρα είμαι στο ταβάνι στα όρια που έχω βάλει, οπότε μην ακούσω για μεγαλύτερο γιατι οι καιροι δεν είναι για τέτοια! :greedy:

ας κάνω λοιπόν μια παρουσίαση σαν να το πηγαίνω απο την αρχή

Διαστάσεις Ενυδρείου (Μ*Π*Υ):60 Χ 60 Χ 55 δεκαρι τζαμι ροντε rimless μαυρη σιλικονη. Υπερχειληση Φ50,επιστροφη Φ20
Σαμπ: 50 Χ 35 Χ 38 με 2 διαμερίσματα.
Συνολικά Λίτρα:240 λιτρα μικτα περιπου
Βάση:Κοιλοδοκος βαμμενη μαυρη ντυμένη με 18αρα μαύρη μελαμίνη

Φόντο:Πλατη βαμμενη μαυρη λαδομπογια.
Βράχος: το pillar της aquaroche με τις αντίστοιχες πλάκες. Στο προυπάρχον προστέθηκαν  2 πιάτα ζωντανός βράχος απο σαμπ και αφαιρέθηκε ένα πιάτο της aquaroche
Υπόστρωμα: Δεν έκανα μεταφορά του παλιού αραγωνίτη. ξεκίνησα με 9 κιλά νεκρό ΑΤΙ fiji white. Τον επέλεξα γιατι διάβασα πως δεν σηκώνεται εύκολα παρα την ψιλή κοκκομετρια λόγω της σύνθεσης της. Οντως μπορώ να πώ οτι μετα απο σχεδόν 2 βδομάδες λειτουργία δεν έχω θέμα με την κυκλοφορία.

Φωτισμός: ΑΤΙ powermodule 6*24w. οι λάμπες είναι 3 blueplus, 2 coralplus & 1 purple. Οταν με το καλό έρθει ο καιρός λέω την 1 coral+ να την αντικαταστήσω με μια actinic.

Skimmer: deltec MCE600. Στο mediabox υπάρχουν 150ml αντιφός & 200ml ανθρακας που τα αλλάζω κάθε μήνα. Α! καπου εκεί εχω σε ένα δυχτάκι λίγο μακαρόνι για ώρες ανάγκης :P
Αντλίες/Κυκλοφορητές: tunze 6015 (1.900lt/h) & Jebao RW-8 προγραμματισμένη στο w1 και full power. Για επιστροφή μια EHEIM compact3000. Συνολικά δηλ. τα λίτρα μου χ62
Θέρμανση/Θερμοκρασία (°C):Εlliwel στους 25,5C.. σταδιακά για φέτος λέω να δοκιμάσω να τρέξω με 24C

Αντίστροφη Όσμωση: Ναι με στάδιο DI. με TDS μετράω 0 αλλα τα προφίλτρα τα έχω πάνω απο το πάσχα. έχω πάρει αντικατάσταση αλλα λυπάμαι να τα αλλάξω λόγω μέτρισης.

το ενυδρείο τρέχει με δοσομετρική Jebao αν και κεί που έχει φτάσει η κατανάλωση μακάρι να μπορούσα να το γύριζα σε ρεάκτορα. Απο υλικά χρησιμοποιώ της Fauna με επιπλέον τα balling light trace 1 και 3.

Αλλαγές νερού: 30λίτρα τη βδομάδα.

Τροφές Ψαριών: κυρίως κατεψυγμένες, mysis, artemia, cyclops εναλάξ κάθε μέρα και ocean nutrition Prime 1 φορά τη μέρα. Η τροφή των κοραλλιών είναι ευγενική χορηγία των ψαριών :whistling:

επίσης και με τα ζωντανά έγιναν κάποιες αλλαγές. Δόθηκαν καποια μεγάλα κομμάτια sps κυρίως monti digitata, hystix αλλα και plates. Τα plates ξηλωθηκαν σχεδόν τελείως αφου λόγω ανάπτυξης είνα αρχίσει να με δυσκολεύουν πολύ. δόθηκε και ένας βράχος που τον είχαν κυριεύσει ricos και ζωανθάκια για να πάρει την θέση της ενα πιάτο με sps. Άλλωστε το πλάνο είναι το pillar να γεμίσει με sps και κάποια lps, clams και ένα κηπάκι με zoas στον αραγωνίτη.

νέες προσθήκες είναι κάποια SPS προσφορα΄απο τον φίλο μου dimtsok.. THANKS Μητσάκο!! :D αλλα και 2 φραγκάκια zoas. 

όσο απο ψάρια έχουν μείνει 5 chromis, 1 anthias dispar, 1 chrysus και έχει προστεθει 1 Two Spot Bristletooth (το ξέρω αλλα μυαλό δεν βάζω) 

Α!!!

ενα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μου τον Διονύση που έφαγε μια ολόκληρη Κυριακή και βοήθησε στη μεταφορά!!! :thumbup: 

θελετε και φώτος τώρα εσείς, ε? :bleh:

Σε πρωτη φαση μπραβο στο Διονυση (ηρωας)του φαγες την κυριακη,μπραβο στον Μητσο(ετσι ειναι οι φιλοι)

Οι φωτο αργουν?Με το καλο Πανο.....Α να θαμασαι πηγαινωντας την θερμοκρασια στους 24 φρεναρει η σναπτυξη πεφτει η καταναλωση.

αφού λοιπόν γυαλιστηκε και σενιαρίστηκε :umm:  ντύθηκε και η βάση και έτοιμο για τη μεταφορά!! :bigemo_harabe_net-77:

post-50324-0-22940600-1447270297_thumb.jpg

post-50324-0-75328000-1447270307_thumb.jpg

post-50324-0-71776100-1447270315_thumb.jpg

πριν τη μεταφορά όμως έιχαμε τη διαδικασία ξεπλύματος του αραγωνίτη αλλα και μια σχτικής προετοιμασίας..

ο αραγωνίτης ξεπλύθηκε άπειρες φορές με νερο όσμωσης σε κουβάδες και τούλι. Προστέθηκε στο ενυδρείο και έτρεξε λίγες μέρες με 15 cm φρεσκο αλατόνερο και κυκλοφορίτη. σταδιακά με με σειρά έτρεξε ένα φίλτρο με αντιφός και υαλοβάμβακα, την 2-3η μέρα έβαλα βακτήρια και τα 2 νέα πιάτα και μετα έτρεξα το skimmer για 1-2 μέρες πριν τη μεταφορά. το σκίμερ απλα το είχα ακουμπίσει στον αραγωνίτη

post-50324-0-70820200-1447270948_thumb.jpg

post-50324-0-23536300-1447270963_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...