submarine1981 25 Σεπτεμβρίου 2015 #1051 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 πολυ ωραιο ενυδρειο Πάνο. Μου αρέσει πολύ η βραχοσύνθεση που έχεις φτιάξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 25 Σεπτεμβρίου 2015 #1052 Share 25 Σεπτεμβρίου 2015 Η συγκεκριμένη πεταλούδα δεν νομίζω να σου έχει πειράξει τίποτα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #1053 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 πολυ ωραιο ενυδρειο Πάνο. Μου αρέσει πολύ η βραχοσύνθεση που έχεις φτιάξει. o βράχος είναι κεραμικός της aquaroche, τον συστηνω ανεπιφυλακτα! Η συγκεκριμένη πεταλούδα δεν νομίζω να σου έχει πειράξει τίποτα; μπαα. τίποτα! ελπιζα να τσακίσει καμια ανθελια αλλα ούτε καν αυτό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #1054 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 o βράχος είναι κεραμικός της aquaroche, τον συστηνω ανεπιφυλακτα! Αγορασμένος από....? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 28 Σεπτεμβρίου 2015 Author #1055 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αγορασμένος από....? στο έστειλα σε pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 28 Σεπτεμβρίου 2015 #1056 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ελήφθη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 28 Σεπτεμβρίου 2015 #1057 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 Κι εγω αυτον ειχα στο μικρο και τωρα στο σαμπ.Πολυ καλος.Σηκωνει αρκετη βιολογια 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 28 Σεπτεμβρίου 2015 #1058 Share 28 Σεπτεμβρίου 2015 μπαα. τίποτα! ελπιζα να τσακίσει καμια ανθελια αλλα ούτε καν αυτό.. Πάνο,η συγκεκριμένη πεταλούδα είναι εξακριβωμένο ότι είναι reef safe! Είχα παλιότερα και ήταν πραγματικά κυρία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 9 Οκτωβρίου 2015 #1059 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Πανό σε κάποια φάση που συγκρινες δύο ρεφρακτομετρα, τελικά σέ τι συμπέρασμα κατέληξε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 9 Οκτωβρίου 2015 Author #1060 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Πανό σε κάποια φάση που συγκρινες δύο ρεφρακτομετρα, τελικά σέ τι συμπέρασμα κατέληξε; το ένα ήταν vertex το άλλο D-D. Η διαφορά είναι το vertex είναι για αλμυρό νερό, το D-D για θαλασσινό. οταν τα καλιμπράραμε στο 1.000 είχαμε διαφορές. τα καλιμπράραμε τελικά, το D-D με όσμωση και το vertex με διάλλειμα χλωριούχου νατρίου 35ppt. το 35ppt χλωριούχου νατριου αντιστοιχεί σε περίπου 36,5ppt θαλασσινού νερού. με τα πολλά τελικά και τα 2 ρεφρακτόμετρα μέτραγαν το ίδιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 9 Οκτωβρίου 2015 #1061 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Τα αλμυρού νερού που έχουμε οι περισσότεροι, πρέπει τελικά να τα καλιμπραρουμε με αλατόνερο 35ppt? Γιατί έρχονται με ένα μπουκαλάκι με ultra pure water=0ppt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 9 Οκτωβρίου 2015 #1062 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Το vertex το δικό μου δεν είχε κανενα υγρό ! Το καλιμπραρω με όσμωση ! Λάθος;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Οκτωβρίου 2015 #1063 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Το vertex το δικό μου δεν είχε κανενα υγρό ! Το καλιμπραρω με όσμωση ! Λάθος;;;; Και στο δικό μου,δεν είχε τίποτα για το καλιμπράρισμα. Κυκλοφορεί ειδικό υγρό για τα ρεφρακτόμετρα,που όμως δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Είναι σαν το παρακάτω. http://www.bulkreefsupply.com/aqua-craft-refractometer-calibration-fluid.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 9 Οκτωβρίου 2015 #1064 Share 9 Οκτωβρίου 2015 Το vertex το δικό μου δεν είχε κανενα υγρό ! Το καλιμπραρω με όσμωση ! Λάθος;;;; Διονύση μου, μια χαρά το καλιμπράρεις με την όσμωση...για να δεις τι ακριβώς παίζει με τα ρεφρακτόμετρα μπορείς να διαβάσεις το εξαιρετικό άρθρο....http://reefkeeping.com/issues/2006-12/rhf/ Για να σε ξεαγχώσω σου παραθέτω ένα μικρό κομμάτι από το παραπάνω άρθρο.... Fortunately for aquarists, the differences between a salt refractometer and a seawater refractometer are not too large. A 35 ppt sodium chloride solution (3.5 weight percent sodium chloride in water) has the same refractive index as a 33.3 ppt seawater solution, so the error in using a perfectly calibrated salt refractometer is about 1.7 ppt, or 5% of the total salinity. This error is significant, in my opinion, but not usually enough to cause a reef aquarium to fail, assuming the aquarist has targeted an appropriate salinity in the first place. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Οκτωβρίου 2015 #1065 Share 15 Οκτωβρίου 2015 Σ ευχαριστώ πολύ Λυκούργο!! ε, λοιπόν σε σένα θα το πώ φίλε το μυστικό... ΑΤΙ Τ5 φίλε!!! χθές πέρασε απο το σπίτι φίλος και συμφωρουμίτης.. (ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δε θίγουμε !!) με το φωτόμετρο της Seneye. To είχα απορρία καιρό να μετρησω τα par στο ενυδρείο, οποτε χθες που πέρασε κουβάλησε το laptop (και τον ευχαριστώ πολύ! ) να πάρουμε μετρήσεις.. τα αποτελέσματα καλύτερα απ οτι περίμενα.. Πεεεεεεες μου τυπαρα μου τι ενυδρειαρα εχεις κανεις....απλα Απιστευτο φιλε.....!!! Που να μην ειχες και αυτες τις στραβες που σε βρηκαν φιλε! Αλλα ετσι ειναι οταν δεν το βαζεις κατω ποτε και αγαπας αυτο που κανεις! Μπραβο ρε πανο....εκανες ενυδρειο προτυπο ρε συ(γκουρου δεν τον ρωτας δυο-τρια πραγματακια μπας και κανεις και εσυ το δικο σου ετσι?...λεω εγω τωρα)! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 16 Οκτωβρίου 2015 Author #1066 Share 16 Οκτωβρίου 2015 mad23 που σαι συ χαμένος ρε φίλε?!? :) να σαι καλά για τα καλάσου λόγια! εχω στα σκαριά κάποιες αλλαγές, θα επανέλθω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Οκτωβρίου 2015 #1067 Share 16 Οκτωβρίου 2015 Πολυ δουλεια ρε πανο μου και πολυ τρεξιμο με μετακομιση κτλ! Εχω σταξει Αλλα ειδα πως ο γκουρου δεν αφηνει ησυχο το χομπυ και προσπαθει να κανει σαν τα μουτρα του μερικους και ειπα να τον παρταρω λιγο Τι αλλαγες ψηνεις? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 16 Οκτωβρίου 2015 Author #1068 Share 16 Οκτωβρίου 2015 αντε, σε χάσαμε! οι αλλαγες βλ. μετακόμιση είναι ευχάριστες αντε με το καλό να Επανέλθεις δριμύτερος γιατι χρειαζόμαστε τις συμβουλές σου και τζούρες από το στολίδι σου! οι αλλαγές θα ναι έκπληξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 16 Οκτωβρίου 2015 #1069 Share 16 Οκτωβρίου 2015 Οι αλλαγές είναι ότι επειδή τον πρόλαβε ο dimtsok στο 30 αρι θα παει κόντρα με ένα 29,9999 λτ ετσι για σπάσιμο !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 16 Οκτωβρίου 2015 #1070 Share 16 Οκτωβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 17 Οκτωβρίου 2015 Author #1071 Share 17 Οκτωβρίου 2015 είστε παλιοχαρακτήρες! :hysterical: :hysterical: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimtsok 21 Οκτωβρίου 2015 #1072 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Κολλητέ...........να μιλήσω?????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 21 Οκτωβρίου 2015 #1073 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Και ρωτας?????? Ξερασε τα ολαααα μητσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 21 Οκτωβρίου 2015 #1074 Share 21 Οκτωβρίου 2015 mad23 που σαι συ χαμένος ρε φίλε?!? :) να σαι καλά για τα καλάσου λόγια! εχω στα σκαριά κάποιες αλλαγές, θα επανέλθω περιμενω την κινησει NINTZA σου!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran halen 21 Οκτωβρίου 2015 #1075 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Κολλητέ...........να μιλήσω?????????? τον καις νομιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος