pan_Oz 3 Σεπτεμβρίου 2015 Author #926 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μια πολύ ωραία καραντίνα! δεν ειναι κακη ιδεα αλλα εχω ενα 60αρι που κανει αυτη τη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 3 Σεπτεμβρίου 2015 Author #927 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ τάφος......δεν μαρτυράω τίποτα Μήτσος, ο χορηγός! ΕΣΥ θα μαρτυρησεις μόλις γυρίσω ! Σας έχω και τους δυο για καφεδάκι ! εσυ με κακες παρέες πας να μπλέξεις και έχεις και παιδί! το νου σου! χαχαχα Γκουχουυ γκουχουυ για να σκεφτώ..... τ dimtsok τον μικρό τον ξεχάσαμε.. ξέρει πολλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 3 Σεπτεμβρίου 2015 #928 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 χαχαχαχα εγώ δεν λέω τίποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Σεπτεμβρίου 2015 #929 Share 3 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο μου μη τολμησεις να κανεις καμια ανοησια....το ενυδρειο ειναι φοβερο Στο λεω εκ πειρας και οχι "γκουριασης"....δεν θα δεις μεγαλη διαφορα στα εξοδα αδερφε.Αν ησουν στα 400+ λιτρα θα ημουν μαζι σου για να πας στα 30-60...τωρα απο τα 200 δεν εχεις να κερδισεις πολλα! Και αν μεγαλωσουν με το καλο τα κοραλια,ποσα λιτρα νομιζεις πως θα αφησουν μεσα σε αυτο που εχεις τωρα? Ασε το διαμαντι σου να το χαιρομαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #930 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 μια αλλαγή μαλλον ηταν γραφτό να γινει. Δεν έγινε αυτη που σχεδίασα αρχικά αλλα κατι που έλεγα καιρο πριν Μιας και το 30αρι βγήκε απο το κουτί και αφού δεν μου πήγαινε η καρδια να το στήσω για main και να ξεστησω το μεγαλο ειπα να το κανω σααααμπ Με τη χορηγία του φίλου Δημήτρη σε υπερχείλιση και αντλία επιστροφής αλλα και 6ωρης εργασίας, το αποτελεσμα ειναι αυτο.. επισης σουλουπωθηκαν και λιγο καλώδια και πολυπριζα και μπήκαν συο τοίχο Ερώτηση τωρα πως σταματάνε οι φυσαλίδες που ανεβάζει η επιστροφή;;;; Το "σαμπ" δεν εχει χωρίσματα ..δε μπορει, κάποιος τρόπος θα υπάρχει 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 4 Σεπτεμβρίου 2015 #931 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 μια αλλαγή μαλλον ηταν γραφτό να γινει. Δεν έγινε αυτη που σχεδίασα αρχικά αλλα κατι που έλεγα καιρο πριν Μιας και το 30αρι βγήκε απο το κουτί και αφού δεν μου πήγαινε η καρδια να το στήσω για main και να ξεστησω το μεγαλο ειπα να το κανω σααααμπ Με τη χορηγία του φίλου Δημήτρη σε υπερχείλιση και αντλία επιστροφής αλλα και 6ωρης εργασίας, το αποτελεσμα ειναι αυτο.. ImageUploadedByTapatalk1441387717.963978.jpgImageUploadedByTapatalk1441387742.798364.jpgImageUploadedByTapatalk1441387758.264761.jpg επισης σουλουπωθηκαν και λιγο καλώδια και πολυπριζα και μπήκαν συο τοίχο Ερώτηση τωρα πως σταματάνε οι φυσαλίδες που ανεβάζει η επιστροφή;;;; Το "σαμπ" δεν εχει χωρίσματα ..δε μπορει, κάποιος τρόπος θα υπάρχει Χαρας το κουραγιο σας ,ειναι πολυ κοντα για αυτο για αστο λιγο να δουλεψει,και βαλε ενα κομματι σφουγγαρι αναμεσα και βλεπεις.Πολυ καλο μπραβο σας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 4 Σεπτεμβρίου 2015 #932 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μπράβο Πάνο πολύ ωραία δουλίτσα κάνατε! Ευχαριστημένος με την υπερχείλιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #933 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Λουκά η υπερχείλιση δείχνει μια χαρα και στήθηκε εύκολα.. το θεμα μου ειναι οι φυσαλίδες. Μπαίνω σε σκέψεις να κολλήσω ενα σαμπακι με δυο διαμερίσματα. Το σκιμερ θα εινα εξωτερικό στο σαμπ για να βγαίνει εύκολα. 2 διαμερίσματα με 3 τζαμακια διαχωριστικά σαν bubble stop Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 4 Σεπτεμβρίου 2015 #934 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω βρε Πάνο μου γιατί δεν έχω sump και δεν έχω εμπειρία. Όμως έχοντας δει το sump του Λυκούργου που είναι ενιαίο νομίζω ότι είναι καλύτερα ένα διαμέρισμα γιατί έτσι είναι και πανεύκολο το καθάρισμά του. Πιστεύω ότι κάποια άλλη λύση θα υπάρχει για τις φυσαλίσες. Κάποιο σφουγκάρι σε κάποιο σημείο στη κατεβασιά νομίζω θα βοηθούσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 4 Σεπτεμβρίου 2015 #935 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αφού δεν μου έκανες το μπυρόποτυρο για ενυδρείο ότι θες θα σου το κάνω εγώ !!! Αμάν με έσκασες !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #936 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αφού δεν μου έκανες το μπυρόποτυρο για ενυδρείο ότι θες θα σου το κάνω εγώ !!! Αμάν με έσκασες !!! Ε, αφού το πες μπυροποτυρο, δικος μας εισαι! Να σου πω.. Με τις μπουρμπουλήθρες τι κανω;;;; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 4 Σεπτεμβρίου 2015 #937 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Βάλε σφουγγάρι για αρχή και μετά θα κάνουμε διαμέρισματα να βάλεις και υλικά μέσα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 4 Σεπτεμβρίου 2015 Author #938 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Διαμερισματα σε αυτο δεν κανω. Αν ειναι θα κολλήσω 2 τζαμια. Εχω τον μητσακο, δεν μασαω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 4 Σεπτεμβρίου 2015 #939 Share 4 Σεπτεμβρίου 2015 Βρε απαράδεκτε τύπε ! Αυτό εννοώ με διαμερίσματα ! Τζάμια κολλάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis Batis 5 Σεπτεμβρίου 2015 #940 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο μπράβο ρε φίλε έπραξες σωστά με το σαμπ!Και εγώ για αρχή σφουγγάρι θα σου έλεγα.Ερώτηση...φυσαλίδες παράγει η αντλία , ή τις "παίρνει" απο το σάμπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 5 Σεπτεμβρίου 2015 Author #941 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 τις παίρνει απο το σαμπ.. το σφουγγάρι, που ρε παιδια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 5 Σεπτεμβρίου 2015 #942 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 Στην υπερχιληση ! Εκεί που τελειώνει ο σωλήνας ! Με αυτό τον τροπο κόβεις την ανεξέλεγκτη ΡΟΗ λόγω στρόβιλισμου ! Βάλε στο προγραμμα και τα χωρισματακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 5 Σεπτεμβρίου 2015 Author #943 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 καλώς.. θα κάνω αλλαγή 80 λίτρα σήμερα μπας και δω διαφορά στο Mg.. και θα προσπαφήσω να εφαρμόσω στο σωλήνα με tire up ενα μπλε σφουγγαρι που βρηκα πηγα μεχρι ενα τζαμα στη γειτονια αλλα ειχε κλεισει Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 5 Σεπτεμβρίου 2015 #944 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρα ειναι Πανο!! Αφου χωρεσαι και το skimmer εστω και οριακα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 5 Σεπτεμβρίου 2015 #945 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 Πανο φιλε μπραβο και καλα εκανες,εγω εχω βαλει στην επιστροφη μια γενιστρα,και μεσα σε αυτη βαζω υαλοβαμβακα που τον αλλαζω καθε 10 μερες.Τη γενιστρα την εχω πιαση στο τζαμι με τα γαντζακια που εχει μεσα το κουτι.Τωρα για το σαμπ που εμενα ειναι και μεγαλο το εχω κανει με 1 χωρισμα,και το καθαριζω ευκολα,και πιο απλο ειναι. Παντος εκανες το πιο σωστο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 5 Σεπτεμβρίου 2015 #946 Share 5 Σεπτεμβρίου 2015 (edited) βρεεε!!! τι δυο χωρισματα στα 30 λιτρα... ενα και πολυ ειναι, να κραταει την βρωμια(εδω θα προτηνω να βαλεις καλτσα) και να κοβει τις φυσαλιδες... θα ηταν οτι πρεπει να γινοταν πριν, αλλα αφου το εβαλες σκεψου οτι θα πρεπει να μηνει εκτος 4-6 μερες να στεγνωση καλα η σιλικονι(απο πρακτιερ για ενυδρεια-θερμοκηπεια), περα απο αυτο και με ενα ρεταλι πλεξι κανεις δουλεια μπαμ μπαμ, θα σου εφερνα αλλα εισαι μακρυα και δεν με βλεπω να ερχωμαι στιε επομενες 2 συναντησεις.... συγουρα καποιος εχει να σε δωκει ενα ρεταλι.... Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2015 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 6 Σεπτεμβρίου 2015 #947 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Keep going!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #948 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 3η μερα λειτουργίας του σαμπ και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. απο κάτω διστυχώς δεν υπαρχουν πολυτέλειες για βράχο και χαέτο αλλα αυτο δεν είναι πρόβλημα. εκ πρώτης το πρόβλημα με τις φυσαλίδες εχει μειωθεί αρκετά προσπαθώντας με τεχνάσματα να τις στέλνω όσο το δυνατόν στην επιφάνεια του σαμπ ωστε να μη τις τραβάει η επιστροφή. μιας και έγιναν αλλαγές χθες έβγαλα και καθάρισα κυκλοφορητές ο οπιοι έγιναν καινούργιοι.. επ ευκερείας τους άλλαξα και λίγο θέση και η jebao πλεον δουλεύει σε wave mode. μετα απο αλλαγή 60λίτρα και προσθήκη άλλων περίπου 20 για το νέο σαμπ επιτέλους κατάφερα κα κατεβάσω το μαγνήσιο στο 1450.. ελπίζω τώρα να ξεκινήσει και η κατανάλωση του για να στρώσει επιτέλους η χημεία στο ενυδρείο μετρήσεις salinity: 35ppt temp : 26.4c Nitrate: 2.5 Ca : 395 Mg : 1450 Kh : 8.6 (μάλλον και αυτό ανεβηκε απο την αλλαγη απο το 7-7,8 που συνήθως ήταν) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 6 Σεπτεμβρίου 2015 #949 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 Άντε με το καλό ! Αν θες χαετο έχω ατελείωτη !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 6 Σεπτεμβρίου 2015 Author #950 Share 6 Σεπτεμβρίου 2015 θα θελα ρε φιλε, αλλα που να τη βάλω!! Θα μου την φέρνει η επιστροφή επάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος