Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

και την ίδια ώρα οι digitata λίγα εκατοστά δίπλα

Έγινε επεξεργασία - panozzz

επισης αυτό που καφέτιασαν οι άκρες, τις έσπασα και σε ότι έχει απομείνει βγένουν πολύποδες

Έγινε επεξεργασία - panozzz

Ω ρε φίλε !

Είναι χειροτερα από ότι μου περιέγραψες !

Ελπίζω σε γρήγορη ανάκαμψη .

Θα την βρεις την άκρη !!!

Τελικά η αργοπορια ήταν που κόστισε.. Η λύση τελικά ήταν απλή και ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια 

μετρήθηκε η αλατότητα με ρεφρακτόμετρο του φίλου Δημήτρη. αποτέλεσμα?? 1.022,5 !!!!!!!

τα καλιμπράραμε παρέα, η δική μου μέτρηση 1.026,5

φυσικά υποθέτω οτι το σωστό είναι του Δημήτρη γιατι 1ον το δικο του είναι D-D και 2ον γιατι η εικόνα του ενυδρείου του δείχνει οτι όλα είναι super σε αντίθεση με το δικό μου

στο παρελθόν και μάλιστα όχι πολύ παλιά, τα είχαμε τεστάρει πάλι και η απόκλιση ήταν πολύ μικρή.. δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε απο τότε.

φαντάζομαι απο μόνο του αυτό δικαιολογεί απόλυτα την εικόνα στα περισσότερα sps. Για τις digitata τώρα τί να πω.. άβυσσος η ψυχή του κοραλλιού.

οτι με χει πάρει απο κάτω με αυτή την εικόνα είναι γεγονός αλλα τουλάχιστον το πάθημα νομίζω να έγινε μάθημα

Τώρα που βρήκες άκρη όλα θα ξαναγίνουν. Σου ευχόμαι το συντομότερο!

• Like 1

λεω να κανω σημερα μια αλλαγή 10 λίτρα και αλατοτητα τέτοια ώστε συο main να πάω δυο 1.023,5

μετα λεω να κόψω την αναπλήρωση και να βάλω να αναπληρώνει με αλατισμένο μεχρι να φτάσει σε νορμαλ επίπεδα..

Άντε να δούμε..

Πολυ χαιρομαι που το βρηκες φιλε Πανο!

Θα σε συμβουλευα να αγορασεις ενα αξιοπιστο ρεφρακτρομετρο, γερμανικο!

Ειπαμε, το θαλασσινο εχει περιπετεια, ερευνα, προσεχτικες κινησεις.

Δεν εχεις λογο να σε παιρνει απο κατω! Δεν θα προλαβεις, γιατι τωρα που βρηκες την αιτια θα δεις τα κοραλια σου να περνουν τα πανω τους!

Οτι χρειαστεις στη διαθεση σου!

• Like 2

Πανο το θεμα ειναι να βρεθει το λαθος και η αιτια που το προκαλεσε,κατανοω την φρικη σου οσο δεν παει παρε βαθια ανασα και προχωρα και που εισαι εδω ειμαστε....ελπιζω τα ζωντανα που σου εχω δωσει να μην μασησαν γιατι θα αλλαξω τα αναβολικα χαχαχαχα.

• Like 3

Εγω πρωτα θα βγαλω το καπελο στα παιδια που ανεφεραν το να ξανατσεκαρεις την αλατοτητα αλλα και σε ολα τα υπολοιπα παιδια που επεσαν να βοηθησουν οσο και οπως μπορουσαν!

Μπραβο παιδες...μπραβο και παλι ΜΠΡΑΒΟ :bow:

Πανο μην ξαναπεις βρε συ οτι εχεις απογοητευτεις!

Ετσι ειναι το χομπυ...μια πανω μια κατω :thumbsu:

Και οσο περισσοτερο μενεις  σε αυτο τοσο περισσοτερα τετοια θα βλεπεις!

Θα πω για πολλοστη φορα(γιατι πραγματικα το θεωρω το πιο σημαντικο κομματι σε ενα φορουμ αλλα και στο ιδιο το χομπυ) ευχαριστουμε που μοιραστηκες το προβλημα σου φιλε!

Αυτες οι σελιδες θα αποτελεσουν οδηγο για αλλα παιδια που θ'αντιμετωπισουν παρομοιο προβλημα!

Κατα την ταπεινη μου αποψη φτιαξε το προβλημα με την αλατοτητα αλλα συνεχισε να παρατηρεις τα κοραλια,γιατι οι μαζεμενοι πολυποδες οφειλονται σε αυτη αλλα οι νεκρωσεις στα ακρα δεν μου "κολλανε" σε αυτη!

Οπως ειπαν και τα υπολοιπα παιδια της παρεας μας,ολα θα πανε καλα μην στεναχωριεσαι!

Πολυ βασικο το οτι ξερεις που να κατευθυνθεις για τη λυση!

• Like 2

Ευτυχώς ο Μιχάλης μου άνοιξε τα μάτια με το θέμα των καβουριών. Η μια άκρο μου, έχει καλό άσπρο καβουράκι και πάει τρένο! Η άλλη όμως με τα ασπρίσματα είχε αυτό το μαλλιαρό και μου τη ψιλοτσάκισε... Ελπίζω τώρα που πήρε πόδι να στρώσει το κοράλι.

Μιχάλη ευχαριστώ.

Ουτε να το συζητας λουκα μου,σημερα εγω αυριο εσυ βοηθεια :thumbsu:

χθες είχα την χαρά να έρθουν για καφέ απο το σπίτι ο Πέτρος (petran halen) με τη Χριστίνα καθώς και ο Πάυλος (Paulasty).

Να τους ευχαριστήσω πολύ και απο εδώ για τα δωράκια τους και για την παρέα τους!! είχαμε και τη συζήτηση για το πρόβλημα με τις νεκρώσεις στα κοράλλια και με προβλημάτισαν για το ύψος του φωτιστικού..

τον Dimtsok, δεν το αναφέρω μιας και είναι του σπιτιού :P

Η έκπληξη, εχω να πώ, πως ήταν ο Παύλος τον οποίο και γνώρισα πρώτη φορά. Ο μικρός είναι ένα πολύ καλό παιδί με αγάπη στο χόμπυ. Oποιος απο τους συνχομπίστες δεν έχει την χαρά να τον γνωρίσει, απο την εικόνα του ενυδρείου του και μόνο αποκλείεται να καταλάβει το νεαρό της ηλικίας του! :) αυτό το παιδί στη δική μου ηλικία θα είναι MASTER! :) :)

:) 

Εμεις σε ευχαριστουμε Πανο

που μας ανοιξες το σπιτι σου

και φυσικα ευχαριστω πολυ και για τα δικα σου δωρακια

Τελικα ηταν δυσκολο για φραγκαρεις zoanthus? 

Στο προβλημα τωρα

αυξησε σταδιακα και σταθερα την αλατοτητα και φροντισε

να εχεις οσο το δυνατον πιο σταθερες τιμες 

και παρακολουθα τα κοραλια πως θα πανε

ευχαριστα τα νεα Πανο παλι καλα!!!Αλλα θα συνφωνησω με των μιχαλη οσο αφορα της νεκρωσης στα ακρα...απο φωσφωρικα πως εισαι και με τη μετρας?σε ευχομαι να σε πανε ολα καλα και αλλο προβλημα να μην σε βρει...

Θα πω για πολλοστη φορα(γιατι πραγματικα το θεωρω το πιο σημαντικο κομματι σε ενα φορουμ αλλα και στο ιδιο το χομπυ) ευχαριστουμε που μοιραστηκες το προβλημα σου φιλε!

Αυτες οι σελιδες θα αποτελεσουν οδηγο για αλλα παιδια που θ'αντιμετωπισουν παρομοιο προβλημα!

:) :) :) :)

Πολυ χαιρομαι που το βρηκες φιλε Πανο!

Θα σε συμβουλευα να αγορασεις ενα αξιοπιστο ρεφρακτρομετρο, γερμανικο!

Ειπαμε, το θαλασσινο εχει περιπετεια, ερευνα, προσεχτικες κινησεις.

Δεν εχεις λογο να σε παιρνει απο κατω! Δεν θα προλαβεις, γιατι τωρα που βρηκες την αιτια θα δεις τα κοραλια σου να περνουν τα πανω τους!

Οτι χρειαστεις στη διαθεση σου!

Γιώργο έχεις πολύ δίκιο φίλε μου. Ότι πληρώσεις παίρνεις πάντα. Πάλι καλά έχω το΄ν Δημήτρη γείτονα και προς το παρόν κάνω τη δουλειά μου.

έκανα και μια προσπάθεια και καλίμπραρα το δικόμο πάνω στο δικό του στα 35ppt. έδειξε σε μετρήσεις να είναι οκ μετά αλλα δύσκολα θα το ξαναεμπιστευτώ.

άντε να δούμε τώρα!!

να σαι καλά φιλαράκι!! :)

Τώρα που βρήκες άκρη όλα θα ξαναγίνουν. Σου ευχόμαι το συντομότερο!

σ ευχαριστώ πολύ Λουκά! Άντε να δούμε! :)

Πανο το θεμα ειναι να βρεθει το λαθος και η αιτια που το προκαλεσε,κατανοω την φρικη σου οσο δεν παει παρε βαθια ανασα και προχωρα και που εισαι εδω ειμαστε....ελπιζω τα ζωντανα που σου εχω δωσει να μην μασησαν γιατι θα αλλαξω τα αναβολικα χαχαχαχα.

χαχαχα! :P Νικόλα μην αλλάξεις τίποτα φίλε!! βλέπεις, οι monti τούμπανο και η ποκι είναι η τελαυταία που την άκουσε και νομίζω οτι την προλαβαίνω  :)

Εγω πρωτα θα βγαλω το καπελο στα παιδια που ανεφεραν το να ξανατσεκαρεις την αλατοτητα αλλα και σε ολα τα υπολοιπα παιδια που επεσαν να βοηθησουν οσο και οπως μπορουσαν!

Μπραβο παιδες...μπραβο και παλι ΜΠΡΑΒΟ :bow:

Πανο μην ξαναπεις βρε συ οτι εχεις απογοητευτεις!

Ετσι ειναι το χομπυ...μια πανω μια κατω :thumbsu:

Και οσο περισσοτερο μενεις  σε αυτο τοσο περισσοτερα τετοια θα βλεπεις!

Κατα την ταπεινη μου αποψη φτιαξε το προβλημα με την αλατοτητα αλλα συνεχισε να παρατηρεις τα κοραλια,γιατι οι μαζεμενοι πολυποδες οφειλονται σε αυτη αλλα οι νεκρωσεις στα ακρα δεν μου "κολλανε" σε αυτη!

Οπως ειπαν και τα υπολοιπα παιδια της παρεας μας,ολα θα πανε καλα μην στεναχωριεσαι!

Πολυ βασικο το οτι ξερεις που να κατευθυνθεις για τη λυση!

συμφωνώ απόλυτα σε όλα Μιχάλη!

τα κοράλια στις άκρες περισσότερο μοιάζουν να αποβάλλουν ζωοξανθέλες φαίνεται και στις φώτο.. φαντάζομαι οτι αυτό προήλθε απο τη παρατεταμένη περίοδο που έμειναν με κλειστούς πολύποδες. θα τα παρακολουθώ στενά όμως. ελπίζω να είναι μόνο αυτό γιατι δε μπορώ άλλα προβλήματα! :)

:)

Εμεις σε ευχαριστουμε Πανο

που μας ανοιξες το σπιτι σου

και φυσικα ευχαριστω πολυ και για τα δικα σου δωρακια

Τελικα ηταν δυσκολο για φραγκαρεις zoanthus? 

Παύλο μου το σπίτι είναι πάντα ανοιχτό και είσαι ευπρόσδεκτος όποια στιγμή φίλε!

οχι, δε μπορώ να πώ οτι ήταν δύσκολο, οι rico όμως ήταν :) σε πολλά σημεία το νυστέρι σε οδηγεί απο μόνο του :P

ευχαριστα τα νεα Πανο παλι καλα!!!Αλλα θα συνφωνησω με των μιχαλη οσο αφορα της νεκρωσης στα ακρα...απο φωσφωρικα πως εισαι και με τη μετρας?σε ευχομαι να σε πανε ολα καλα και αλλο προβλημα να μην σε βρει...

Τάσσο μου φωσφορικά δεν μετράω.. δεν ξέρω γιατι το έχω πάρει στραβά. 'Η μαλλον ξέρω..

πριν κανα 2 χρόνια παλεύοντας με άλγες τα φωσφορικά τα μέτραγα 0. Ετσι απλά κατέφυγα στην απλή πρόληψη και στο μάτι. κανω τις αλλαγές νερού (10% καθε 7 με δέκα μέρες) και αλλάζω αντιφως μια φορά τον μήνα. Γενικά στο τάισμα ήμουν φειδωλός (κάτι που τελαυταία έχει αλλάξει).

το ενυδρείο δεν έχει καθόλου άλγη και τα τζάμια τα καθαρίζω καθε 3-4 μέρες οπότε υποθέτω οτι απο φωσφορικά είμαι καλά

σ ευχαριστώ πολύ! όσο για τα προβλήματα.. δύσκολο να τα αποφύγεις στο χόμπυ μας. Το θέμα είναι να τα αντιμετοπίζομε, να μαθένουμε απο αυτά και να τα μοιραζόμαστε :)

Πανο μην σε παιρνει απο κατω φιλε ολα θα ανακαμψουν! :thumbup:

αυτή είναι η παρηγοριά φίλε! :P οτι θα ανακάμψουν και θα ανέβει η ψυχολιγία :)

:) :) :) :)

ακριβώς γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα forums φιλε μου! αλλιώς υπάρχουν και οι εκθέσεις :)

• Like 2

Τελικά η αργοπορια ήταν που κόστισε.. Η λύση τελικά ήταν απλή και ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια

μετρήθηκε η αλατότητα με ρεφρακτόμετρο του φίλου Δημήτρη. αποτέλεσμα?? 1.022,5 !!!!!!!

τα καλιμπράραμε παρέα, η δική μου μέτρηση 1.026,5

φυσικά υποθέτω οτι το σωστό είναι του Δημήτρη γιατι 1ον το δικο του είναι D-D και 2ον γιατι η εικόνα του ενυδρείου του δείχνει οτι όλα είναι super σε αντίθεση με το δικό μου

στο παρελθόν και μάλιστα όχι πολύ παλιά, τα είχαμε τεστάρει πάλι και η απόκλιση ήταν πολύ μικρή.. δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε απο τότε.

φαντάζομαι απο μόνο του αυτό δικαιολογεί απόλυτα την εικόνα στα περισσότερα sps. Για τις digitata τώρα τί να πω.. άβυσσος η ψυχή του κοραλλιού.

οτι με χει πάρει απο κάτω με αυτή την εικόνα είναι γεγονός αλλα τουλάχιστον το πάθημα νομίζω να έγινε μάθημα

Χερομαι φιλε που βγήκε άκρη με το προβλημα.

Η επόμενη αγορά σου ένα αξιόπιστο refractometer.

Αυτοί οι Κινέζοι έχουν κάψει πολλά Ενυδρεια..

Ρε φίλε δεν ξέρω αν είναι τυχαίο η όχι αλλά πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα στου δυο μας!

Δεν ήθελα να το αναφέρω για να μην σου χαλάσω το θέμα αλλά 3 μέρες μετά την συναντιση είχα παρόμοιο πρόβλημα με την αλατοτητα !

Λόγω κακού καλιμπραρίσματος και χαλασμένου διαλύματος βάρεσα αλατοτητα 1.032! Και να σου πω την αλήθεια ούτε ξέρω για ποσό καιρό συνέβη αυτό !

Το μόνο θετικό είναι ότι όλα τα ψαράκια είναι καλά!

Ρε φίλε δεν ξέρω αν είναι τυχαίο η όχι αλλά πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα στου δυο μας!

Δεν ήθελα να το αναφέρω για να μην σου χαλάσω το θέμα αλλά 3 μέρες μετά την συναντιση είχα παρόμοιο πρόβλημα με την αλατοτητα !

Λόγω κακού καλιμπραρίσματος και χαλασμένου διαλύματος βάρεσα αλατοτητα 1.032! Και να σου πω την αλήθεια ούτε ξέρω για ποσό καιρό συνέβη αυτό !

Διονύση χαλασμένου διαλύματος εννοείς ειδικό υγρό για καλιμπράρισμα ρεφρακτόμερου? Αν ναι ποιο είναι και από που το έχεις πάρει?

κατι πρέπει να κάνω με σένα :cigar:

χαχαχαχαχα

περαν της πλάκας, τα κοράλλια πως αντιδράσανε?

κατι πρέπει να κάνω με σένα :cigar:

χαχαχαχαχα

περαν της πλάκας, τα κοράλλια πως αντιδράσανε?

Το περίεργο είναι οτι ολα φενοντουσαν μια χαρά!

Το πιο επικίνδυνο ηταν τα ψάρια Πανο!

Διονύση χαλασμένου διαλύματος εννοείς ειδικό υγρό για καλιμπράρισμα ρεφρακτόμερου? Αν ναι ποιο είναι και από που το έχεις πάρει?

Λουκα το αλατομετρο που εχω ειναι ψηφιακό!

Το καλιμπραρισμα γινεται με υγρο στα 35ppt !

Το διάλυμα το εχω σχεδον 2 χρονια! Προφανώς και ειχε λήξει!

Ομως δεν θέλω να χαλάσω το θεμα του Πάνου οποτε θα σας τα πω σε κάποιο δικο μου θεμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...