pan_Oz 10 Μαίου 2014 #1 Share 10 Μαίου 2014 (edited) Μετά απο σχεδόν 2 χρόνια στο χόμπυ και αφού πέρασα απο ένα 30αρι αχρικά και μετά ένα 60αρι, νομίζω ήρθε ο καιρός να περάσω σε κάτι λίγο μεγαλύτερο. το project έχει ξεκινήσει πρίν απο το πάσχα αλλα μέχρι σήμερα δεν βρήκα το χρόνο να το παρουσιάσω.. η νέα μου γυάλα λοιπόν είναι αυτή με διαστάσεις 55 χ 55 χ 60. απο εξοπλισμό έχουμε και λέμε κυκλοφορία: 1 x vortech mp10 και 1 x tunze 6015 και οι δύο προσαρμοσμένες στη πλάτη του ενυδρείου. προς το παρόν πάνω είναι ένας κινέζος και μία αντλιά επιστροφής και αυτό γιατί η tunze παραμένει στο μικρό αφού αυτό θα τρέχει μέχρι να τελειώσει η διαδικασία του κύκλου. με τη vortech έχω κάτι προβλήματα τις τελευταίες μέρες.. φίλντρανση: DELTEC MCE 600 και μόνο.. ετσι λέω να ξεκινήσω συν άνθρακα και αντιφός στο media box.. νομίζω οτι είμαι υπερκαλυμμένος. φωτιστικό: AQUALUM CELIO και βλέπουμε... επίσης υπάρχουν, όσμωση 4σταδίων, αναπλήρωση nano tunze osmolator και ένας controller θερμοκρασίας eliwell που η συνδεσμολογία του μου φαίνεται κινέζικα δεδομένο οτι με αυτά είμαι άσχετος!! Το ενυδρείο έχει στηθεί εξ αρχής με νεκρό σχετικά χοντρόκοκο αραγωνίτη και βράχο της aquaroche. και μερικές φωτό απο τη διαδικασία και το βράχο και το αποτέλεσμα του aquascape το γέμισμα ξεκίνησε!!! το ενυδρείο τρέχει εδώ και 2 βδομάδες με τροφούλα και βακτήρια. Μετρήσεις δεν έχω πάρει ακόμα αφού η διαδικασία του κύκλου δεν με βιάζει και θα πάρει το χρόνο της. skimmer και φως δεν έχουν μπεί ακόμα μιάς και υποστηρίζουν ακόμα τη λειτουργία του nano. Μόνο το skimmer εχω σκοπό να κουμπώσω στο νέο ενυδρείο μεσα στην εβδομάδα μιας υπάρχει αντικατάσταση για να τρέξει στο μικρό αυτά για τώρα! κάθε συμβουλή και γνώμη ευπρόσδεκτη!! Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2016 - pan_Oz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 10 Μαίου 2014 #2 Share 10 Μαίου 2014 Καλή αρχή Πάνο! Πανέμορφο είναι το κυβάκι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 10 Μαίου 2014 Author #3 Share 10 Μαίου 2014 Καλή αρχή Πάνο! Πανέμορφο είναι το κυβάκι! thank u Κωστη!! και σε σένα φιλαράκι με το νέο σου θηριακι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 10 Μαίου 2014 #4 Share 10 Μαίου 2014 Kαλη αρχη πανο! Τελειο το στησιμο Ευχαριστουμε πολυ για τις φωτο φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Μαίου 2014 #5 Share 10 Μαίου 2014 Καλη αρχη ρε φιλε.Θα δουμε σιγουρα ομορφα πραγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 10 Μαίου 2014 #6 Share 10 Μαίου 2014 Καλη αρχη κ υπομονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Μαίου 2014 #7 Share 10 Μαίου 2014 Πανο τρομερη αρχη απο τι να ξεκινήσω απο τα βραχια τελεια!! ενυδρειο εξοπλισμο οτι καλυτερο θα συνφωνησω οτι το φωτιστικο για αρχη καλο ειναι και σην πορεια βλεπεις αντε καλογεμιστο και ευχομαι γρηγορα να γινει κουκλι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Μαίου 2014 #8 Share 10 Μαίου 2014 (edited) επισης μιας και κανεις παρουσιαση σου μεταφερω το θεμα στα ενυδρεια μελων REEF. Έγινε επεξεργασία 10 Μαίου 2014 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasilisM3 10 Μαίου 2014 #9 Share 10 Μαίου 2014 Ωραίος ο παίχτης καλή συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 10 Μαίου 2014 #10 Share 10 Μαίου 2014 καλη αρχη φιλε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunsity 10 Μαίου 2014 #11 Share 10 Μαίου 2014 Καλή αρχή !!! Πολύ όμορφο στήσιμο ο βράχος , στολίδι θα γίνει !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 10 Μαίου 2014 #12 Share 10 Μαίου 2014 Καλή αρχή φίλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Μαίου 2014 #13 Share 10 Μαίου 2014 Καλή αρχή και από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 11 Μαίου 2014 #14 Share 11 Μαίου 2014 Καλα το πας.... Καλη αρχη και απο εμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Μαίου 2014 #15 Share 11 Μαίου 2014 Πάνο, με το καλό να το γεμίσεις και να το φτάσεις σε σημείο όπως το ονειρεύεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 11 Μαίου 2014 #16 Share 11 Μαίου 2014 Πανο φίλε εύχομαι τα καλύτερα για τον νεο ύφαλο σου... Με το στήσιμο που έκανες μπορείς να έχεις ενα πολυ δυνατό αποτέλεσμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 18 Μαίου 2014 #17 Share 18 Μαίου 2014 καλη αρχη,σκεφτεσε για sub?απο ψυξη??παντως εχει προδιαγραφες!!!καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 4 Ιουνίου 2014 #18 Share 4 Ιουνίου 2014 Καλησπερα πανο πως παει το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 17 Ιουλίου 2014 #19 Share 17 Ιουλίου 2014 Πάνο καλήσπέρα! Πολύ όμορφη η αναβάθμιση σε περισσότερα λίτρα! Φοβερό aquascaping!!! Αν έχεις χρόνο κάνε και ένα update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Ιουλίου 2014 Author #20 Share 21 Ιουλίου 2014 μετά απο ένα μεγαααλο κενό, ήρθε η ώρα για ένα update κατ αρχάς ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και χίλια sorry που άργησα να απαντήσω αλλα δυστυχώς το ενυδρείο είχε μπεί σε 2η μοίρα για μεγάλο διάστημα λόγω διάφορων θεμάτων. Ελπίζω να είμαι ακόμα μέλος της παρέας πίσω στα δικά μας λοιπόν! Απο το Μάιο μεχρι και πριν απο 3-4 μέρες, το 200 αρι έτρχε με μόνους κάτοικους το clownακο και το sixline μου, στην ουσία μόνο με ενα voyager για κυκλοφορια, χωρίς φως και χωρίς skimmer. Στο διάστημα αυτό έγινε μια αλλαγή νερού πάνω στο μήνα 60lt και άλλη μία το ΣΚ που μας πέρασε πάλι 60lt. To μόνο που έκανα να προσθέτω βακτήρια.. Η αλήθεια είνα οτι δέν είχα σκοπό να το τρέξω πρίν τις διακοπές και τη μεταφορά απο το μικρό στο μεγάλο ήθελα να τη κάνω αρχές Σεπτέμβρη. Τη περασμένη βδομάδα όμως και εντελώς ξαφνικά το nano μου άρχισε να τουμπάρει με αποτέλεσμα να χάσω και μερικα κοράλια και όσα δεν χάθηκαν ήταν εμφανώς στρεσαρισμένα. Απο τις μετρήσεις το ανησυχιτικό ήταν το ph που δεν κατάλαβα γιατί αλλα έπεσε στο 7,7.. Eτσι λοιπόν και αφού έγιναν οι ανάλογες μετρήσεις άρχησε να στήνεται το 200αρι. Το MCE-600 μπήκε στη θέση του με ανθρακα και αντιφος στο mediabox, κυκλοφορία ανέλαβε εκτός απο τον voyager και ενας κινέζος 3.000lt (ανάθεμα) και αφού παραμήνει στο ξύδι μέχρι και αύριο, μια tunze 6015. Το celio μπήκε και αυτό στη θέση του με βοήθεια απο ένα Glo με 2Τ5 48w προσφορά φίλου. Απο τις χθεσινές μετρήσεις λοιπόν έχουμε και λέμε θερμοκρασία: 26.5c αλατότητα: 1025 Ca: 440 Mg: 1280 Kh: 8,7 Ph: 8 Νο3: 5-10 όλα μετρημένα με salifert. Ετσι λοιπόν, μέσα σε 2 μέρες και αφού κρατήθηκαν τα κοράλια που επιβίωσαν και αυτά με μεγάλη προσοχή αφου αφερέθηκαν απο τις βάσεις ττου ωστε να αποφύγω όσο γίνετε να μεταφέρω παράσιτα έγινε η μεταφορά απο το ένα ενυδρείο στο άλλο προς το παρόν όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά και ελπίζω να μήν έχω αλλες απώλειες.. και κάποιες φωτο λοιπόν, οι πρώτες μετά τη μεταφορά. Υπ όψιν οτι η θέση των κοραλιών είναι προσωρινή και ευχαρίστως ακούω γνώμες για την οριστική τους τοποθέτηση. ειδικά οτι έμεινε απο sps, κάτι μικρά φραγκάκια δηλαδή, απλά τα έχω ακουμπήσει πάνω στο βράχο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 21 Ιουλίου 2014 #21 Share 21 Ιουλίου 2014 Μπράβο Πάνο την έκανες τελικά την εκανες την μεταφορά βρε θηρίο... Τα κοραλακια σου πολύ όμορφα,τώρα θέλει υπομονή να αρχίσει να ωριμάζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Ιουλίου 2014 #22 Share 21 Ιουλίου 2014 Το στήσιμο του βράχου ειναι άψογο μπράβο για όλη την προσπάθεια τωρα για τα κοραλια θα έβαζα τα lps χαμηλά και θα άφηνα χώρο απο την μέση και πανω του βράχου για sps. Καλη συνεχεια και οσο θα οριμαζει θα γινεται και καλύτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Ιουλίου 2014 Author #23 Share 21 Ιουλίου 2014 την εκανα Tan.. βεβιασμένα αλλα την έκανα.. τα κοραλακια (οτι εμεινε) ηταν στρεσαρισμένα και δεν ειχαν ανοίξει τις τελευταιες 3-4 μερες στο nano.. δείχνουν να την πήραν καλά την αλλαγή όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Ιουλίου 2014 Author #24 Share 21 Ιουλίου 2014 Το στήσιμο του βράχου ειναι άψογο μπράβο για όλη την προσπάθεια τωρα για τα κοραλια θα έβαζα τα lps χαμηλά και θα άφηνα χώρο απο την μέση και πανω του βράχου για sps. Καλη συνεχεια και οσο θα οριμαζει θα γινεται και καλύτερο! thank u! και γω καπως έτσι το σκέφτομαι αν και το ένα πιάτο με εφίλιες δε με χαλάει.. στα πάνω και γω με sps και ζωανθάκια λέω να τα γεμίσω αλλα έχουμε ακόμα καιρό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 21 Ιουλίου 2014 Author #25 Share 21 Ιουλίου 2014 αλήθεια, το ενυδρείο έτρεχε ένα 3μηνο χωρις φως ουσιαστικά. Στο διαστημα αυτό ο κύκλος του αζώτου τελείωσε και μάλιστα τα νιτρικά μετρήθηκαν αρκετα χαμηλά.. με άλγες τι προβλέπετε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος