Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

Στο ειχα πει οταν ξεκινησες ανθρακα. Αν κανει αυτο που λες Νικο θα ανεβουν και τα po4. 'Η ριχνεις no3 , ,'η αυξανεις πολυ τον αντιφοσφωρο 'η κοβεις τον ανθρακα Πανο, και επανερχεσαι στην ιδανικη αναλογια θρεπτικων, που ειχες πριν τον ξεκινησεις . εγω το τελευταιο θα εκανα!

και γω τέτοιες τιμές έχω περίπου με την βότκα. Απλα τα ΝΟ3 μου δεν ειναι εντελώς 0.  Χρησιμοποιώ αντιφώσφορο για να είμαι κοντά στο 0.02

Νομιζω και εγω με μια προσαρμογη στην δοση της βοτκας θα ανεβουν λιγο. Αλλα με προσοχη...

Πανο το ενυδρειο ειναι φοβερο :bow:

Οι φωτο που ειδα πιο πισω ειναι ονειρο!Μπραβο ρε συ,μεχρι το καλοκαιρι βλεπω να δυσκολευεσαι να βαζεις ακομα και το χερι σου εκει μεσα.

Αν θες να ανεβασεις τα νιτρικα

-Αυξησε τα ταισματα σου.Συχνοτητα η' ποσοτητα.

-Αυξησε τον αριθμο των ψαριων σου αν θες 

-Αν βλεπεις αποτελεσματα και δεν θες να σταματησεις τη βοτκα τελειως,μειωσε τη δοση της σε συνδυασμο με κατι απο τα παραπανω

-Η λυση που προτεινε ο νικος θα βοηθησει.Αν δεν χρειαζεται περιοδο στρωσιματος(δεν θυμαμαι ποιο ειναι) μπορεις απλα να το βαλεις σε ενα χρονοδιακοπτη και να δουλευει μονο τις πρωινες  ωρες η'΄που ειναι ανοιχτα τα φωτα.Ακομα και μερα παρα μερα

Το να αυξησεις το αντιφως δεν θα στο συστηνα αλλα ουτε και να αφαιρεσεις τον ανθρακα.Δεν εχει νοημα.

Επισης το να ριχνεις νιτρικα για να ανεβει η τιμη τους ενω βαζεις βοτκα για να τα μειωσεις ειναι λιγο....ανουσιο θα ελεγα.Σε εξοδα αλλα και παραπανω κοπο θα μπεις.

Ειναι καλυτερα να σταματησεις τη βοτκα.

Ειναι σαν να κανεις μικρο ντεποζιτο για να ειναι πιο ελαφρυ το αμαξι αλλα να πηγανεις καθε 500 μετρα να βαζεις βενζινη.

Νιτρικα θα εριχνα μονο εαν η βιολογια μου ειχε φτασει σε τετοιο επιπεδο που χωρις καμια μεθοδο να μην μπορω να ανεβασω νιτρικα,ανεξαρτητα απο το πληθος των ψαριων μου και το ταισμα τους.Αν θα ανεβουν τα νιτρικα σου απο καποιο πτωμα-ψαριου η' σαλιγκαριου,κτλ-ειναι αλλο θεμα.

Καλη συνεχεια στο στολιδι σου!

• Like 1

• 1 month later...

Αν και με καθυστερημένα θα στο πώ...Ενυδρειάρα! Μπράβο ρε boy να το χαίρεσαι :thumbsu:   

Φίλε μου τι reefara ειναι αυτη που εχεις κανει? Πρεπει να κανονιστει επισκεψη να το δουμε κι απο κοντα!!!

Οσον αφορα τα Νιτρικά, συμφωνω με τις προτάσεις του Νικου και Μιχαλη! Ξεκάθαρες και με αποτέλεσμα. Το ίδιο είχα κάνει κι εγω κάποια στιγμη στο προσφατο παρελθον. 

Ααααα εγώ πήγα για καφεδούμπα στο φιλο Πανο και χάζεψα! :bigemo_harabe_net-135:

Αρε φίλε τι ενυδρειάρα έχεις...θα έρθω με μάσκα την επόμενη φορά για κολύμπι!

Μπραβο!!! :bow:  :bow:  :bow:

Έγινε επεξεργασία - γιαννης85

Πανο το ενυδρειο ειναι φοβερο :bow:

Οι φωτο που ειδα πιο πισω ειναι ονειρο!Μπραβο ρε συ,μεχρι το καλοκαιρι βλεπω να δυσκολευεσαι να βαζεις ακομα και το χερι σου εκει μεσα.

Αν θες να ανεβασεις τα νιτρικα

-Αυξησε τα ταισματα σου.Συχνοτητα η' ποσοτητα.

-Αυξησε τον αριθμο των ψαριων σου αν θες 

-Αν βλεπεις αποτελεσματα και δεν θες να σταματησεις τη βοτκα τελειως,μειωσε τη δοση της σε συνδυασμο με κατι απο τα παραπανω

-Η λυση που προτεινε ο νικος θα βοηθησει.Αν δεν χρειαζεται περιοδο στρωσιματος(δεν θυμαμαι ποιο ειναι) μπορεις απλα να το βαλεις σε ενα χρονοδιακοπτη και να δουλευει μονο τις πρωινες  ωρες η'΄που ειναι ανοιχτα τα φωτα.Ακομα και μερα παρα μερα

Το να αυξησεις το αντιφως δεν θα στο συστηνα αλλα ουτε και να αφαιρεσεις τον ανθρακα.Δεν εχει νοημα.

Επισης το να ριχνεις νιτρικα για να ανεβει η τιμη τους ενω βαζεις βοτκα για να τα μειωσεις ειναι λιγο....ανουσιο θα ελεγα.Σε εξοδα αλλα και παραπανω κοπο θα μπεις.

Ειναι καλυτερα να σταματησεις τη βοτκα.

Ειναι σαν να κανεις μικρο ντεποζιτο για να ειναι πιο ελαφρυ το αμαξι αλλα να πηγανεις καθε 500 μετρα να βαζεις βενζινη.

Νιτρικα θα εριχνα μονο εαν η βιολογια μου ειχε φτασει σε τετοιο επιπεδο που χωρις καμια μεθοδο να μην μπορω να ανεβασω νιτρικα,ανεξαρτητα απο το πληθος των ψαριων μου και το ταισμα τους.Αν θα ανεβουν τα νιτρικα σου απο καποιο πτωμα-ψαριου η' σαλιγκαριου,κτλ-ειναι αλλο θεμα.

Καλη συνεχεια στο στολιδι σου!

Φίλε μου τι reefara ειναι αυτη που εχεις κανει? Πρεπει να κανονιστει επισκεψη να το δουμε κι απο κοντα!!!

Οσον αφορα τα Νιτρικά, συμφωνω με τις προτάσεις του Νικου και Μιχαλη! Ξεκάθαρες και με αποτέλεσμα. Το ίδιο είχα κάνει κι εγω κάποια στιγμη στο προσφατο παρελθον. 

Ααααα εγώ πήγα για καφεδούμπα στο φιλο Πανο και χάζεψα! :bigemo_harabe_net-135:

Αρε φίλε τι ενυδρειάρα έχεις...θα έρθω με μάσκα την επόμενη φορά για κολύμπι!

Μπραβο!!! :bow:  :bow:  :bow:

Γιαννάκο χάρηκα που τα είπαμε και απο κοντά φίλε μιας και είχαμε να τα πούμε απο καιρό, περιμένω τις φώτο!!

Γιώργο όποτε θέλεις, φίλε! εισαι ευπρόσδεκτος, το ξέρεις :)

πάμε στα του ενυδρείου τώρα..

το εγχείρημα με τη βότκα και τα ζουμιά που προανέφερα κράτησε περίπου ένα μήνα.. τα πράγματα αρχησαν ξαφνικά να μήν πηγαίνουν καλά, τα χρώματα χάθηκαν και κάποια κοραλια είναι ακόμα στρεσαρισμένα συν οτι έχασα και 1-2 sps..

στο ενδιάμεσο στο ενυδρείο με μηδενικά φοσφωρικά και νιτρικά άρχησε να αναπτύσσεται dyctiota μια φύκη που τα χαμηλά θρεπτικά δεν την ενόχλησαν στην ανάπτηξη.. η λύση ήταν ενα δευτερο τανκ στο ενυδρείο (naso πχ) ή χρήση algaefix.. προτίμησα τη δεύτερη λύση η οποία στρέσαρε ακόμα περισσότερο τα κοράλια.

και μέσα σε όλα αυτά τα νιτρικά ξέφυγαν απο το 0 σταδιακά στο... 50!!!!

τις τελευταιες 3 βδομάδες ταίζω μια φορα την ημέρα τα ψάρια και μόνο, βότκα έχω περιορίσει την ημερισια δόση απο 1,5ml σε 0,5ml κανω εβδομαδιαίες αλλαγές 40λιτρα και προσθήκη 10ml microbacter7 καθημερινα.. η κατάσταση έχει αρχήσει να βελτιώνεται. Τη βότκα είχα πεί να την κόψω αλλα εκει που έφτασαν τα νιτρικά την συνεχίζω σε μια min δοση.

Η αλήθεια είναι οτι το έχω μετανιώσει που αρχησα να παίζω με όλα αυτά τα καλούδια την ώρα που το ενυδρείο χωρίς κανένα πρόσθετο πήγαινε τρένο.. σκοπός ήταν να πάρω το μέγιστο δυνατο σε χρώμα ταίζοντας πολύ σε ζουμια και μειώνοντας τα θρεπτικά κοντά στο μηδέν με βοτκα και συνδιασμό βακτηρίων. Δεν έκατσε το εγχείρημα και μή ρωτήσετε που το αποδίδω γιατι πραγματικά δεν έχω ιδέα..

πιστέυω όμως οτι θα το γυρίσω το παιχνίδι και θα ξαναγυρίσω το ενυδρείο στα επίπεδα του ιανουαρίου :)

φώτο θα ακολουθήσουν μολις τις έχει έτοιμες ο φίλος Γιάννης που ήρθε με το τρίποδο για καφέ έτοιμος για φώτο! Είχα τους ενδιασμούς μου μιας και η εικόνα του ενυδρείου μου τώρα δεν μου αρέσει αλλα τελικά το στήσαμε το τρίποδο! :P

A! είμαι και γώ στα σκαριά αναβάθμισης απο δοσομετρική σε ρεάκτορα.. παρακολουθούσα ένα 2μηνο τώρα να βρώ κάτι καλό και οικονομικό και τώρα ο ρεάκτορας είναι στο δρόμο απο Γερμανία, θα χρειαστώ πολύ βοήθεια στο θέμα γιατι δεν το κατέχω! :)

• Like 3

Άργησα λίγο αλλά μέχρι να βρω πώς θα τις ανεβάσω όλες μαζί μου πήρε λίγο χρόνο!

Δυστυχώς η ποιότητα των φωτογραφιών δεν είναι και η καλύτερη και έτσι δεν θα καταλάβετε για τι ενυδρειάρα μιλάμε. 

Η συνέχεια παρακάτω...

DSC_0418_zpsejfheoyt.jpg

DSC_0419_zpsevtxlh0i.jpg

DSC_0423_zpslnw4li8s.jpg

DSC_0425_zpsqenfrzvg.jpg

DSC_0424_zpssofa7j6y.jpg

DSC_0427_zpsdzpmscwk.jpg

DSC_0422_zps7tlonngb.jpg

DSC_0429_zpswwnk39lt.jpg

DSC_0426_zpshy1dpnuu.jpg

DSC_0454_zps7bcrghox.jpg

DSC_0437_zpshopsx2dy.jpg

DSC_0438_zps2aj0io9l.jpg

DSC_0420_zpsybmdislx.jpg

DSC_0435_zpstihdkc4j.jpg

DSC_0433_zpsvljxz822.jpg

• Like 6

να σαι καλά Γιαννο! είσαι καλιτέχνης φίλε! :)

κατ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω πολύ δημόσια, αν και μεγάλη καθυστέρηση τον φίλο rastaman για την εφύλια της πρώτης φώτο!!! κλειστή φαινόταν μια κλασική πράσινη εφύλια αλλα όταν άνοιζε στο σπίτι ήταν μια πανέμορφη μωβ και η οποία μεγαλώνει σαν τρελή

στις φώτο φαίνονται και 2 νέες προσθήκες, μια γοργόνια η οποία κοντεύει τον μήνα στο ενυδρείο και yellow sea cucamber το οποίο απο την ώρα που μπήκε έχει σταθεί στο ίδιο σημείο στο τζάμι

περαν απο τις προσθήκες τελευταία είχα και μία απώλεια.. το ένα απο τα 2 κλοουνάκια μου που το βρήκα ένα πρωί στο πάτωμα :(

• Like 1

Γιαννάκο χάρηκα που τα είπαμε και απο κοντά φίλε μιας και είχαμε να τα πούμε απο καιρό, περιμένω τις φώτο!!

Γιώργο όποτε θέλεις, φίλε! εισαι ευπρόσδεκτος, το ξέρεις :)

πάμε στα του ενυδρείου τώρα..

το εγχείρημα με τη βότκα και τα ζουμιά που προανέφερα κράτησε περίπου ένα μήνα.. τα πράγματα αρχησαν ξαφνικά να μήν πηγαίνουν καλά, τα χρώματα χάθηκαν και κάποια κοραλια είναι ακόμα στρεσαρισμένα συν οτι έχασα και 1-2 sps..

στο ενδιάμεσο στο ενυδρείο με μηδενικά φοσφωρικά και νιτρικά άρχησε να αναπτύσσεται dyctiota μια φύκη που τα χαμηλά θρεπτικά δεν την ενόχλησαν στην ανάπτηξη.. η λύση ήταν ενα δευτερο τανκ στο ενυδρείο (naso πχ) ή χρήση algaefix.. προτίμησα τη δεύτερη λύση η οποία στρέσαρε ακόμα περισσότερο τα κοράλια.

και μέσα σε όλα αυτά τα νιτρικά ξέφυγαν απο το 0 σταδιακά στο... 50!!!!

τις τελευταιες 3 βδομάδες ταίζω μια φορα την ημέρα τα ψάρια και μόνο, βότκα έχω περιορίσει την ημερισια δόση απο 1,5ml σε 0,5ml κανω εβδομαδιαίες αλλαγές 40λιτρα και προσθήκη 10ml microbacter7 καθημερινα.. η κατάσταση έχει αρχήσει να βελτιώνεται. Τη βότκα είχα πεί να την κόψω αλλα εκει που έφτασαν τα νιτρικά την συνεχίζω σε μια min δοση.

Η αλήθεια είναι οτι το έχω μετανιώσει που αρχησα να παίζω με όλα αυτά τα καλούδια την ώρα που το ενυδρείο χωρίς κανένα πρόσθετο πήγαινε τρένο.. σκοπός ήταν να πάρω το μέγιστο δυνατο σε χρώμα ταίζοντας πολύ σε ζουμια και μειώνοντας τα θρεπτικά κοντά στο μηδέν με βοτκα και συνδιασμό βακτηρίων. Δεν έκατσε το εγχείρημα και μή ρωτήσετε που το αποδίδω γιατι πραγματικά δεν έχω ιδέα..

πιστέυω όμως οτι θα το γυρίσω το παιχνίδι και θα ξαναγυρίσω το ενυδρείο στα επίπεδα του ιανουαρίου :)

φώτο θα ακολουθήσουν μολις τις έχει έτοιμες ο φίλος Γιάννης που ήρθε με το τρίποδο για καφέ έτοιμος για φώτο! Είχα τους ενδιασμούς μου μιας και η εικόνα του ενυδρείου μου τώρα δεν μου αρέσει αλλα τελικά το στήσαμε το τρίποδο! :P

A! είμαι και γώ στα σκαριά αναβάθμισης απο δοσομετρική σε ρεάκτορα.. παρακολουθούσα ένα 2μηνο τώρα να βρώ κάτι καλό και οικονομικό και τώρα ο ρεάκτορας είναι στο δρόμο απο Γερμανία, θα χρειαστώ πολύ βοήθεια στο θέμα γιατι δεν το κατέχω! :)

Να ξεκινήσω λέγοντας πόσο περήφανος νιώθω που σε εχω γνωρίσει απο κοντά!

Να συνεχίσω λέγοντας πόσο σπουδαίος χομπιστας εισαι που μοιράζεσαι όλες αυτές τις πληροφορίες μαζί μας!

Να κλείσω λέγοντας πόσο ακομπλεξαριστος εισαι που μοιράζεσαι τα λάθη και τις στραβές σου!

Πανο σε ευχαριστούμε πολύ!

Μπράβο ρε Πανο είσαι αρχηγός ρε φίλε και μεγάλος ρεφας.

Ενας απο τους λίγους Έλληνες ρεφαδες που μοιράζονταν τα λάθη τους και γίνονται μάθημα, για τους νεότερους αλλά και παλιότερους χομπιστες!

Φιλαράκι δεν ξέρω πως ήταν όντος το ενυδρειο παλιότερα που λες οτι ηταν σε καλύτερη φάση αλλά εγώ χτες μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, έμεινα κόκαλο χαζεύοντας το! :bigemo_harabe_net-137:

Όσο για το "καλλιτέχνης", φιλαράκι οι φώτο μιλάνε από μόνες τους(αν και πάλι χάνουν αρκετά μπροστά στα πραγματικά εντυπωσιακά χρώματα του να το βλέπεις live)...δεν χρειάζεται να πω τιποτα για το ενυδρείο σου.RESPECT :bow:  :bow:  :bow:

PS.. και μια ακόμα που ξέχασα να βάλω...sorry..

DSC_0453_zpsoiwf9i02.jpg

• Like 1

μπράβο ρε φίλε που συνεχίζεις δυναμικά...το ενυδρείο σου είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει σε φωτογραφίες τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα...από κοντά φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμη καλύτερο.....

Πανο οι φωτο εξαιρετικες μπροβο στον Γιαννη,τα χρωματα τα βλεπω μια χαρα?τι εκανες?ρε με αυτο τον νεμο σε κυνηγαει ρε γ@μ@το...(για αυτο χρειαζονται οι κοντρες)Η μιλλε ειναι αντε γεια .Μεγαλη πλακα ο αγγουρις χαχαχα.Να εισαι καλα να το χαιρεσε.

• Like 1

μπράβο ρε φίλε που συνεχίζεις δυναμικά...το ενυδρείο σου είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει σε φωτογραφίες τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα...από κοντά φαντάζομαι ότι θα είναι ακόμη καλύτερο.....

Σ ευχαριστώ πολύ Γιώργο!

πανο οσο παει και τουμπανιαζει για τα καλα εεε?? :bigemo_harabe_net-193:

μπα, οχι ρε συ.. έχει χάσει πολύ αλλα νομίζω οτι ξαναμπαίνει σε καλό δρόμο.. ελπίζω να μήν έχω άλλες απώλειες

Μπραβο πανεμορφο

Thank u! :)

Πανο οι φωτο εξαιρετικες μπροβο στον Γιαννη,τα χρωματα τα βλεπω μια χαρα?τι εκανες?ρε με αυτο τον νεμο σε κυνηγαει ρε γ@μ@το...(για αυτο χρειαζονται οι κοντρες)Η μιλλε ειναι αντε γεια .Μεγαλη πλακα ο αγγουρις χαχαχα.Να εισαι καλα να το χαιρεσε.

Νικο ο γιάννης είναι καλλιτέχνης φίλε! :) τα χρωματα σε μερικά επανέρχονται σιγά -σιγά, σε άλλα όχι ακόμα ..

με τα μαύρα κλουνάκια δίκιο έχεις ρε συ.. είναι νομίζω το 3ο που φουντάρει απο ενυδρείο μου.. τι να πώ

αλήθεια το φραγκάκι της mille πως πάει ρε σύ??

o αγγούρης είναι γαμάτος αλλα άγαλμα! δεν εχει κουνηθεί ρούπι τοσο καιρό! ο δικός σου πως πάει??

Ο αγγούρης ειναι η μασκότ του ενυδρείου, μου φαίνεται!Πολύ γέλιο χαχαχα.

Θα σου φέρω δίχτυ που μου ήρθε απο αμερική, θα φτιάξουμε ενα πλαίσιο και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. B)

Είναι από πετονιά και περνάει και και το φως κανονικότατα από μέσα  :icon_dance:

• Like 1

Πανο μην μετανιωνεις για τιποτα ………………… αυτο που δεν μου αρεσε ειναι που τα νιτρικα ανεβηκαν στο 50 …………….. η αλγη η το φυκι που εμφανιστηκε ισως να ηταν η  λυση << το φαρμακο >> αλλα με το algaefix το κατεστρεψες και τα οργανικα εκαναν παρτι στο ενυδρειο σου …………………. απο της φωτο δεν βλεπω να εχεις παθει μεγαλη ζημια

Έχουν χάσει μερικά αρκετά στα χρώματα, θα κοιτάξω να βρω φωτο απο Γενάρη να κανω αντιπαράθεση μερικά κοραλια. Τωρα δεν ειναι στα χειροτερα του, εχει μερικές μέρες που δείχνει βελτίωση

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θα τον βρω τον μπούσουλα τον σωστο! χαχαχαχα :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...