Jump to content

pan_Oz Reef

pan_Oz

Recommended Posts

Πανο προσεξε οσο αφορα τα φοσφωρικα. Εγω αλλα ξερω , θα το δεις βεβαια στην.πραξη.

http://reefkeeping.com/joomla/index.php/current-issue/article/116-vinegar-dosing-methodology-for-the-marine-aquarium

"Vinegar dosing like other carbon source dosing will reduce phosphate, however it is a very slow process compared to nitrate reduction. Why, because bacteria utilize omuch more nitrate than phosphate to grow and multiply. The denitrification process described above is another reason why the process may be imbalanced toward more nitrate reduction than phosphate reduction. It is the skimming out of bacteria or consumption of them by higher organisms that reduces phosphate. The ratio bacteria utilize for ordinary growth, and the ratio that likely comes in with many foods is very roughly around 16 parts of nitrate per 1 part of phosphate, which is based on the percentage of nitrogen and phosphorus present in the basic biochemicals that make up all living cells. The ratio can vary tremendously, but the point is that one should expect a lot of nitrate reduction for each unit of  phosphate reduction, even if cellular growth is the only process taking place..

For these reasons, if your phosphate is high and nitrate is low, then you should use another method like GFO to reduce phosphate back in line with the ratio above. Then vinegar dosing can be used to maintain the levels of nitrate and phosphate, but is not a preferred method to reduce high phosphate levels. Many folks may need to ultimately use an additional phosphate export method, such as GFO, even if the levels start out balanced because organic carbon addition can be imbalanced to more nitrate reduction for the reasons stated above."

ΥΓ πριν ξεκινησεις ειχες την ιδανικη αναλογια και συγκεντρωση φοσφωρικων, που κατα κοινη ομολογια εχει τα καλυτερα αποτελεσματα σε χρβμα και αναπτυξη. Πολλοι με προβιοτικες μεθοδους καταληγουν να ριχνουν εξτρα νιτρικα με σκευασματα για να πετυχουν την δικια σου αναλογια, πριν ξεκινησεις την βοτκα!

Γρηγόρη, για αυτό και άφησα τον αντιφώσφορο μεσα έστω και σε μικρότερη ποσότητα αφου ξεκίνησα τη βότκα για να μή χαλάσει η ισσορπία που αναφέρεται. όσο γι αυτό που λές για προσθήκη νιτρικών ισχύει και αυτό έκανα έμμεσα ταίζοντας πολύ μεγαλύτερες ποσότητες

θα δείξουν όλα στη πράξη παντως :)

Διαμάντι το ενυδρειο Πανο !!! Καλή επιτυχία με την βότκα να σε πανε όλα καλα!!! Άντε να μαθαίνουμε και εμείς ...

Πανο το ενυδρειο εχει ξεφυγει!!

:bow:

Το ενθδρειο εχει φοβερα χρωματα συνχαρητιρια!!!!

thank u- thank u- thank u!! :) :) :)

Πάνο και εγώ με το NoPox χρησιμοποιώ αντιφώσφορο παρ' όλο που η red sea δεν συνιστά τη χρήση του. Τα φωσφορικά δεν έπεφταν με τίποτα χωρίς τη χρήση αντιφωσφόρου ενώ τα νιτρικά είχαν μηδενίσει.

Πάνο και εγώ με το NoPox χρησιμοποιώ αντιφώσφορο παρ' όλο που η red sea δεν συνιστά τη χρήση του. Τα φωσφορικά δεν έπεφταν με τίποτα χωρίς τη χρήση αντιφωσφόρου ενώ τα νιτρικά είχαν μηδενίσει.

Λουκά αυτο νομίζω οτι είναι το θέμα, αν μηδενίσουν τα νιτρικά τα φωσφορικά.. "κλειδώνουν" γι αυτό νομίζω θέλει περισσότερο τάισμα για να τα ανεβάζεις

πάντως το οτι και η red sea και η ΚΖ στο zeovit σαν εταιρίες λένε οτι με αυτές τις μεθόδους δεν συνίσταται χρήση αντιφωσφόρου.. δε μπορει, κατι θα ξέρουν.. το ίδιο γράφουν και στις οδηγίες για vodka και VSV

και μετά τη φραγκιέρα αλλη μια "κατασκευή"  :jig:

αμα πιάνουν τα χέρια σου βρε παιδί μου ! ! ! :hysterical: :hysterical: :hysterical:

έχει περάσει καιρός που φιλοξενώ μια tube anemone και λογω του οτι δεν εχω πολύ αραγωνίτη για να θαφτεί την είχα βάλει σε έναν pvc... με χάλαγε όμως σαν εικόνα ο σωλήνας μέσα στο ενυδρείο και είπα να τον ομορφύνω.. :)

κόλα στιγμής, λίγος καλα ξεπλυμένος αραγωνίτης και ..

IMG_2749_zpsatbml2sj.jpg

IMG_2754_zpsgicuvar8.jpg

IMG_2755_zpsyuulzcsa.jpg

κάπως καλύτερα :bigemo_harabe_net-162:

Έγινε επεξεργασία - panozzz
  • Like 2

:bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: πολυ εξυπνο,μπραβο Πανο,ρε μεταξυ μας ,σε βλεπω να τις στηνεις μονοκατοικια.

:bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: πολυ εξυπνο,μπραβο Πανο,ρε μεταξυ μας ,σε βλεπω να τις στηνεις μονοκατοικια.

Διώροφο προίκα θα της κανω! χαχαχαχα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πανέμορφη ανεμώνη Πάνο.

Σε τι μέγεθος φτάνει αυτή και δεν μετακινείται?

Έγινε επεξεργασία - mouseman

Πανέμορφη ανεμώνη Πάνο.

Σε τι μέγεθος φτάνει αυτή και δεν μετακινείται?

Το πόδι της πρεπει να ναι καμία 15αρια εκατοστά :)

Λουκά αυτο νομίζω οτι είναι το θέμα, αν μηδενίσουν τα νιτρικά τα φωσφορικά.. "κλειδώνουν" γι αυτό νομίζω θέλει περισσότερο τάισμα για να τα ανεβάζεις

πάντως το οτι και η red sea και η ΚΖ στο zeovit σαν εταιρίες λένε οτι με αυτές τις μεθόδους δεν συνίσταται χρήση αντιφωσφόρου.. δε μπορει, κατι θα ξέρουν.. το ίδιο γράφουν και στις οδηγίες για vodka και VSV

Πανό στη ζεο με κάποια σκευάσματα προσθέτουν νιτρίκα, γι αυτόν ίσως να μην συνιστούν αντιφοσφωρο.

Τάιζοντάς παραπάνω προσθέτεις και po4 εκτώς από no3.

Δε ξερω γιατι το λεει..παντως κάπου ειχα διαβάσει οτι στο zeostart που ειναι ο άνθρακας του zeovit εχει νιτρικά. Οι τροφές έχουν νιτρικά και φωσφορικα αλλα σε τι αναλογία

Πραγματικά Πάνο μου δεν ξέρω. Ίσως να έφταιγε το ότι ο βράχος ήταν μπουκομένος με φωσφορικά και τα ξέρναγε αργά και γι' αυτό αργούσαν να πέσουν. Σίγουρα οι εταιρείες ξέρουν παραπάνω αλλά επιδή τα φωσφορικά είναι εφιάλτης δεν ρισκάρω να αφήσω το ενυδρείο χωρίς αντιφώσφορο και να βασιστώ αποκλειστικά στο NoPox. Πάντος οι μετρήσεις των φωσφορικών μου είναι 0 με salifert πράγμα που σημαίνει ότι με hana ίσως το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.

Είναι ένας από τους λόγους που προτίμησα να ξεκινήσω με νεκρό βράχο και μάλιστα κεραμικό. Πάντως από τη Κυριακή που αφαίρεσα τελείως αντιφώσφορο και ενώ το Σάββατο είχα ταίσει reefbooster το Σάββατο και καθημερινά 1 φορά flakes και 1 κύβο συνεχίζω να έχω 0 φωσφορικά μετρημένα με hanna

• Like 1

Ποιες φωτο;

Μήπως αυτές της τελευταίες με την ανεμονη εγω πάντως δεν μπωρο να της δω...

Μήπως αυτές της τελευταίες με την ανεμονη εγω πάντως δεν μπωρο να της δω...

Αυτές !!!!

Μου βγαίνει ένα γατάκι !!!!! :)

Εχετε δίκιο. Και στο photobucket δεν μπορω να τις δω, εμφανίζει error ..

Είναι ένας από τους λόγους που προτίμησα να ξεκινήσω με νεκρό βράχο και μάλιστα κεραμικό. Πάντως από τη Κυριακή που αφαίρεσα τελείως αντιφώσφορο και ενώ το Σάββατο είχα ταίσει reefbooster το Σάββατο και καθημερινά 1 φορά flakes και 1 κύβο συνεχίζω να έχω 0 φωσφορικά μετρημένα με hanna

Έχε το από κοντά Πάνο. Συχνές μετρήσεις και αν δεις να ανεβαίνουν τότε ξαναβάζεις.

Ιστορικό μετρήσεων kh

post-50324-1452960914,7418_thumb.jpg

Και ιστορικό μετρήσεων Ca

post-50324-1452960946,2592_thumb.jpg

post-50324-1452960866,828_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...